Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz silentfiu #6659 üzenetére
Nem. A GTX280-nak bőven elég 20A.
Egyszerűen csak egy minőségi 450W körüli tápot kell nézned, hogy a VGA-val együtt minden komponensnek elég legyen.
Pl:
-Chieftec CTG-450-80PB ~11k
-Chieftec CTG-500-80PB ~12k
-Thermaltake TR2 450W ~15k (Ebből mindenképp az új, teljesen fekete kiadású az ajánlott! Ha kell, akkor linekelek néhány webshopot, ahol kapni ezt a fajtát.)
-FSP Bluestorm Bronze 500W ~17k
-ADATA Horus HM-550 ~21k (Moduláris.)
-FSP Aurum 500W ~22k (80+ Gold hatásfokú, tehát átlagosan kb. 90%-os a hatásfoka, így spórolhatsz a villanyszámlán, de leginkább éves szinten vehető ez észre, max. 10-20k/év.)(#6660) ko9: Üdv!
Annak az ismerősödnek köszönd meg az óvva intést. Az LC Power ipari haulladék, élet és vagyonvédelmi szempontból kerülendő.
Legolcsóbb ajánlott tápok:
-Chicony Hipro 430W ~6k
-FSP 350-60APN ~7k
Vagy használtan FSP, Delta, Chieftec stb. minőségi tápok 3-5k-ért.(#6661) Grave444: Hali!
Jó táp, de 15k-nál többet már biztosan nem ér, használtan még annyit se. Vannak már sokkal jobb alternatívák.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Tehát sem a fekete szín, sem a modularitás nem fő szempont.
A Corsair CX500 sajnos minőségben nem a legjobb, eléggé gagyi kínai kondenzátorokat használnak. Egyébként a gyártó is csak 2 év garanciát vállal rá, tehát az 5 év biztosan elírás.
Az FSP egész jó darab. Esetleg ha szeretnél majd a jövőben spórolni a villanyszámlám, akkor az FSP Aurum 500W-ot javaslom. 80+ Gold hatásfoka van, tehát 20%-os terhelés felett 90% körül mozog a hatásfoka. Egy év alatt szinte biztos visszahozza az ártöbbletet a Bluestorm Bronze-hoz képest.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Konkrétumot még nem írtunk. Írd le az igényeidet, és segítünk a választásban. A Silent Pro 600-as fekete színű és moduláris. Ezek lényeges dolgok számodra? Vagy csak az a lényeg, hogy elég legyen a gépedhez és lehetőleg ne tegye tönkre, ha kap valami túlfeszt/túláramot?
(#6562) Dyno: Nem akartam beléd kötni, csak leírtam, hogy benézted a dolgot. A 2. hsz-m a témában már felesleges volt, de mégis le kellett írnom, mert nem akartam, hogy azt higgyék, hogy a CM M500-as sztem. kocsi bebikázásra alkalmas.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Felesleges ekkora tápot választanod, mert akár két GTX570-el is meg tudna birkózni. Inkább arra törekedj, hogy a költséget csökkentsd. Vagy vegyél egy gyengébb és olcsóbb tápot, vagy keress magasabb hatásfokút hasonló vagy esetleg kedvezőbb áron. Az utóbbival a villanyszámlám spórolhatnál, tehát szintén jó hatással lenne a pénztárcádra.
-
vzsryl
nagyúr
Nem érdekel maga a kocsi bebikázás, csak a linkre kattintó és Dyno kolléga hsz-t olvasó fórumozok kedvéért írtam le, hogy a Silnet Pro nem gagyi. Dyno azt írta, hogy gagyi Seventeam beles, mert gondolom valamit nagyon félrenézett, hisz Ő is tudja, hogy a GX széria a Seventeam beles, ami veszélyes és gyenge. A Silent Pro M500 egy nagyon jó Enhance beles táp. Továbbá ahogy írtam, a kocsi bebikázása nem érdekel, és nem is azért javítottam ki Dyno-t. Sztem. is hülyeség az egész egyébként...
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Milyen géphez kellene?
Úgy is jó, hogy 20%-os terhelésig passzív, és csak utána kapcsol be a ventilátora? Ha bekapcsol, akkor is még nagyon halkan teszi a dolgát, tehát a hangját nem hallanád, mert ha terheled, akkor valami más komponens elnyomja.Teljesen passzív és kiváló tápok:
-Seasonic X-400
-Seasonic X-460Adott terhelésig nem kapcsolják be a ventilátort:
-Seasonic X-560, X-660
-Corsair AX szériaEzek a tápok 38k-nál kezdődnek.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Úgy van az megcsinálva, hogy ne okozzon problémát.
Egyébként általános tapasztalat, hogy az alsó-tápos házakban kevésbé melegszenek a tápok. Ezért is egyre népszerűbbek az alsó-tápos házak, és rengetegen vannak, akiknél ez már alapvető feltétel egy ház vásárlásakor.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Cooler Master egyértelműen.
(#6319) Butcher-HUN: Az alaplapod topicjában megmondják.
(#6320) krystman: SAGA II 400-500.
(#6321) miresz: Ha veszel 100k-ért egy Enermax Revolution 1250-et, az is cicereghet, ha épp olyan környezetbe kerül. De ugyanígy tehet a 10k-s FSP is.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Butcher-HUN #6316 üzenetére
Ha a BIOS-ban kikapcsolod az energiatakarékos funkciókat, akkor nagy eséllyel elmúlik a cicergés. Rengetegen, sok féle táp+alaplap párossal hallanak cicergést vagy a táp vagy az alaplapi VRM felől. Ha egy másik alaplappal kerülne össze, előfordulhat, hogy nem csinálná, de az is lehet, hogy még jobban. Ez ilyen lutri dolog. Sajnos a nem megfelelő szűrés ilyesmikkel jár. A legdrágább tápokkal is megesik, pl a Corsair-eknél nagyon gyakori.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Butcher-HUN #6314 üzenetére
A Chieftec sosem csinált tápokat. Az összes GPS tápjuk Delta beles, és a régiek is azok voltak. Azért mert kifogtál egy rossz darabot, az még nem azt jelenti, hogy probléma van a szériával.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silentfrog #5847 üzenetére
Ha felső-tápos házam lenne, akkor FSP SAGA II 400 vagy Chieftec CTG-400-80PB. A Chieftec felé jelenleg jobban húzok, mert több rá a garancia és biztosan tudom róla, hogy halk (nem rég vett az egyik ismerősöm is egyet).
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silentfrog #5843 üzenetére
Az APN széria kb. 1-1,5 éve jelent meg, tehát kizárt, hogy neked 5-6 éve ilyened van.
A SAGA felejtős, de a SAGA II ajánlott. Az utóbbi az belsőleg egy az egyben APN, de sokkal több csatlakozó van rajta és szép fehérre van fújva.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz Boogie33 #5801 üzenetére
Szia!
FSP Bluestorm Bronze 500.
(#5802) saril: Szia!
Ez a topic arra való, hogy segítsünk a táp választásban.
Egyébként minőségi Enhance beles, 80+ Bronze hatásfokú, halk és erős tápegység.(#5804) Piftuka: 5747-es hsz-tól.
(#5805) csoszka14: Egyértelműen a Chieftec. Erősebb, jobb minőségű kondikészlet, halkabb.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Pharaoh #5735 üzenetére
Hali!
THERMALTAKE TR2 450W
THERMALTAKE TR2 500WA 450-es 12V-on csak 2A-el tud kevesebbet, tehát inkább azt ajánlom, mivel olcsóbb.
Azért linkeltem konkrétan egy bizonyos webshopot, mert máshol nem találtam meg, és nem akarom, hogy másik típusba fuss bele. Fontos, hogy a decemberben megjelent TR2-es legyen, mert az az FSP beles, 80+ Bronze-os hatásfokú.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
(#5670) Hoffer: Szia!
(#5671) GibsonSG: Szia!
A Chieftec CTG-500-80P-t válaszd.
-
vzsryl
nagyúr
Cooler Master Silent Pro M600, de ez már 27k.
(#5626) Dermesztő: Valóban túlzás, de ha alsó-tápos házba lesz, akkor vagy ez, vagy a 400-as + keresel hozzá hosszabbítókat, ami egy ilyen összegű tápnál nem érné meg.
A SuperB460 már elavult és amúgy is rövidek a kábelei.
A Corsair CX430 kondikészlete hagy némi kivetni valót maga után, tehát nem ajánlott.(#5627) Joe fiú: Jó a Hipro, de inkább a 430-ast vegyétek, ha van, mert 6k körül szokott lenni, és elég jól el van látva kábelekkel, továbbá több tapasztalat is van vele itt ph-n.
(#5628) RufuszX: Szia!
45cm. Nem tudom, hogy elég-e a CM Elite 430-ba. Elég kicsi ház, de előfordulhat, hogy nem elég. Meg kell érdeklődni a topicjában, esetleg a gyártónál.
(#5629) Butcher-HUN: Nagyon szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Faterkam #5619 üzenetére
A játék nem lassulhat be a táp miatt.
(#5620) numa: Szia!
Igen, de ha még nem vetted meg, akkor inkább Chieftec CTG-450-80PB-t javaslok.
(#5623) Dermesztő: Szia!
Chieftec CTG-500-80PB-t javaslok. Elég az alsó-tápos házba is, bőven elegendő, és mindkét általad írt tápnál sokkal jobb (nem csak teljesítményben).
-
vzsryl
nagyúr
Sokkal inkább ezt javaslom: Chieftec CTG-500-80PB
Újabb, magasabb a hatásfoka, erősebb és sokkal halkabb.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Butcher-HUN #5610 üzenetére
Üdv!
A ventilátornak az a dolga, hogy ha jobban terhelődik a táp, akkor feljebb kapcsolja a fordulatszámát.
Ez nem probléma, hanem pont az ellenkezőleg, ennek így kell lennie. Általában a tápok 50%-os terhelés felett kezdik el feljebb kapcsolni a ventilátor fordulatszámát, és kb. 10%-onként drasztikusan emelik. A Te konfigoddal kapcsolatban az az egészséges, ha terheléstől elkezd már elég komolyan hangoskodni.(#5612) miresz: Hali!
FSP Everest 85+ 600W. De még az 500W-os tesója is elegendő lenne.
(#5613) Boogie33: Szia!
Általában mi is ipon-on szoktuk nézni a tápokat, mert a ph fórumozók egy igen jelentős része onnan szokott vásárolni.
Chieftec CTG-500-80P-t javaslok. Vagy drágábban a harisnyázott kábelekkel ellátott és 80+ Bronze minősítésű FSP Bluestorm Bronze 500W-ot.(#5614) Faterkam: Szia!
A Spire-t mindenképp cseréld, nem túl minőségi darab. Amit írtál, az jó lesz, és bőven fogja bírni az említett VGA-kat is.
(#5615) Joe fiú: Szia!
Akár az is jó lenne, de ha még kicsivel többet tudsz rászánni, akkor egy Chieftec CTG-400-80PB-vel jobban járnál. Erősebb, magasabb a hatásfoka, halkabb és több garancia van rá.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz KissLucifer #5603 üzenetére
Hali!
Elavult, gyenge, alacsony hatásfokú és nem túl halk, de minőségi CWT bél van benne. Vannak sokkal jobb alternatívák. Ha RU-s végű lenne, akkor az már jó lenne, mert megfelel a mai elvárásoknak, csak sajnos kis hazánkban sehol sem kapni.
(#5604) Robick: Egyelőre annyit találtam róla, hogy gagyi, de megmagyarázva nincs. Egyébként horvát gyártmány, és ennyi pénzért 99%-os biztonsággal lehet állítani, hogy veszélyes, nem ajánlott.
-
vzsryl
nagyúr
válasz tundrak #5555 üzenetére
Kérlek fáradj át ebbe a topicba.
(#5556) xLt`: Szia!
A Chieftec CTG-450-80P-t válaszd, mert azon jóval több a csatlakozó és több garancia is van rá.
(#5557) Crias: Szia!
A Chieftec-et vedd, mert annak 55cm a kiegészítő CPU csatlakozó kábele. Az FSP-ké rövidebb.
A PB az OEM verzió, tehát csak maga a táp. Hálózati tápkábelt is Te kell biztosítsd magadnak. De az pár 100Ft, de ha van otthon egy előző gépből, akkor az is jó.
A P a dobozos.(#5558) Boogie33: Chieftec CTG-500-80PB ~12k
(#5563) Real93: Szia!
Sajnos nem létezik ilyen. Kicsit drágábban van a Be Quiet Pure Power L7-530W. De annak meg nincsenek harisnyázva a kábelei. Viszont a Straight Power-eknek harisnyázva van, 20k alatt van 400 és 450W-os.
-
vzsryl
nagyúr
válasz RufuszX #5484 üzenetére
Oda biztosan elég az 500-as kábel hossza, és talán még a 400-asé is. Kérdezz meg néhány 340, 370 tulajt, hogy milyen hosszú kábel a minimum, amit az alaplap mögött elvezetve be lehet dugni a CPU etetőbe. Előfordulhat az is, hogy elég lesz 45cm.
(#5485) Kiskutyák: Szia!
Chieftec CTG-500-80P ~12k
(#5486) Qmi: Hali!
Először is az LC Power-t próbáld meg kizárni. Veszélyes ipari hulladék.
A 420W-al nem lenne probléma, mert max. 200-250W-ot fog fogyasztani az a konfig. A Phenom II 720 max. 80W, a HD6850 max. 130W + a sallangok.
Egy minőségi 400W-os bőven elég, pl.: Chieftec CTG-400-80PB. Vagy ha hosszabb kábelek kellenek, akkor CTG-500-80PB.(#5487) polonic: Régebben sok Super Flower gagyi és veszélyes volt. De már egy ideje egész jó tápokat csinálnak. A Seasonic minőségét valószínűleg sosem fogja még megközelíteni se. Egyértelműen a Seasonic-ot javaslom. Csúcs minőségű gyártótól csúcs kategóriás tápok = X széria.
(#5489) 14adam: Igen, tudok róla, hogy 5-6 éve még volt olyan Super Flower, ami Enermax belsőt kapott. De mint gyártó, néhányszor elbukott az SF.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz RufuszX #5481 üzenetére
Csak kábelhosszabbítókkal. A CTG-500-asnak viszont már 55cm a CPU kiegészítő csatlakozó kábele, ami elég sok alsó-tápos házba elegendő lehet. Konkrétan melyik CM házra gondolsz? Ha HAF 932 vagy X, akkor valószínűleg az 500-ashoz kell vegyél hosszabbítókat.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Az APN a csatlakozói miatt nem ajánlott számodra, mert egyszerűen nem tudnád életre kelteni a GTX460-at vele, pedig erőben bírná. A SAGA II jó, csatlakozó is van rajta bőven, de nagyon rövidek a kábelei, pl a 24pines ATX és a 4pines CPU kiegészítő csatlakozó kábele 30-30cm. A CTG-400 és 450-é 45cm, az 500-asé pedig 55cm. Az utóbbi már midi-torony alsó-tápos házakba is ajánlott.
(#5462) 14adam: 350-es APN-t linkelt, aminek már tényleg nagyon szegényes a kábel felhozatala.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz hajtömeg #5455 üzenetére
Teljesen jó a 7k-s FSP 350-60APN is, csak ha bővítésre kerül a sor, akkor kevés lehet a csatlakozója, és sokat kell majd átalakítóznod.
(#5456) Robick: Itt már kicsit jobb a helyzet. Ha netán majd mégis cserélned kell, akkor Chieftec CTG-500-80P a legjobb vétel a 3 árlistán.
szerk.: Magasabb hatásfok, jóval halkabb, mindene zsír új, tehát nagy eséllyel tovább bírná.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Tényleg elég szegényes a felhozatal. De pl a CFT-750-et se találtam. Annak a boltnak is van webes árlistája, ahonnan a CFT-t akarod venni?
Anno már segítettem egy vajdasági srácnak tápot keresni. Nagyon jó árban találtam egy 500W-os, FSP beles OCZ-t, de voltak már akkor is jó tápok a CFT-750 árkategóriájában is, és alatta is.(#5451) Tálydi: Szia!
Még a Chieftec CTG-400-80PB nagyon ajánlott, és 3 év garancia van rá. Ez az előnye a SAGA II-höz képest.
(#5452) hajtömeg: Nem tudom ki dicsérte a HKC-t, de ne foglalkozz többet a tápegységekről alkotott véleményével. A HKC veszélyes ipari hulladék.
Legolcsóbban, ami megfelelne a konfigodhoz: [link]
Drágábban, amin jóval több a csatlakozó: [link][ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
A Scythe-nél a Kamariki 2-n kívül az összes jó minőségű. Sirtec és Enhance beleket használnak, és általában 80+-osak a tápjaik. De némelyik típusnál fenn áll annak a veszélye, hogy megsüti magát, mert nagyon alacsony fordulaton forog a ventilátor bennük a halkság érdekében.
Stronger Plug in 500-ról tesztek: Pc max, PC experience
Enhance beles, 12V-on 360W-ot képes leadni és 80+ standard minősítésű.Helyedben Seasonic S12II Bronze 430W-ot vennék.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Ha olcsóbb tápot veszel, azon a kábel is kevés lesz, pl FSP 400-60APN. Kétféle van belőle:
-4 molex, 2 sata
-2 molex, 4 sata
Vagy akár lehetne FSP 350-60APN, azon ha jól emlékszem 2 molex és 2 sata van. A teljesítménye pedig még túlzás is egy irodai gépbe, mert 100W-nál nem nagyon fog többet fogyasztani.(#5407) Zinho: Az A-DATA-ról teszt még nincs, de a minőségi 80+ Bronze-os belsővel arra lehet következtetni, hogy nagyon halk. A BQ biztosan nagyon halk, van róla több teszt is. A CM M500-as is nagyon halk, de a magasabb hangerő a nagy testvéreihez képest annak tudható be, hogy hamarabb kapcsolja fel a ventilátor fordulatszámát, mivel hamarabb ér el egy adott terhelési szintet, mint pl a 600-as. Általában a tápok 50%-os terhelésnél kezdik el emelni a ventilátor fordulatszámát, és az M500-nál ez 250W, az M600-nál 300W és az M700-nál 350W.
(#5409) 14adam: Az Everest sem olcsóbb ezeknél, és pl a BQ tápról tudjuk, hogy jobb nála, mivel az Everest-nek egy jobb tervezésű kiadása.
(#5410) bsh: Ezt off-ba kellett volna tenni, mert a ph nem nyelvtani fórum. Nem azzal van bajom, hogy ki akartad javítani.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz spidersoft #5396 üzenetére
Nem lesz ott gond. Majd figyeld az elején, de szvsz. bírni fogja.
Tényleg merész a 90W, mert valószínűleg konnektorban mérhetnél annyit. A procit pl alul-feszelhetnéd.(#5397) wwhy: Moduláris és minőségi, tehát nem veszélyes a gépre, továbbá nagyon halkak. Ezek ilyen árban vannak. A modularitás nagy ráfizetést igényel. Ha nem lenne rá szükséged, akkor van 10k-ért is nagyon halk táp, pl Chieftec CTG-400-80PB.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Moduláris tápok 500W körül kezdődnek. Árban a legkedvezőbbek ezek:
-A-DATA HM-550 ~21k
-Cooler Master Silent Pro M500 ~24k
-Be Quiet Straight Power E7 480 CM ~24k(#5394) spidersoft: Szia!
Elég lesz az S-Flex, de VGA-t ne nagyon tervezz bele, max. olyat, ami az IGP-nél nem sokkal erősebb, és ugye keveset fogyaszt. Ilyen kis fogyasztás mellett a 800RPM elég lesz. Egyébként ha gond lenne, akkor elkezd meleg levegőt kifújni, majd le is áll a táp, és az élettartama nagy mértékben csökken.
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Olcsóbban: Chieftec CTG-400-80PB, esetleg CTG-450, vagy ha alsó-tápos házba kell, akkor CTG-500.
Drágábban: Be quiet Straight Power E7 400, E7 450, vagy modulárisban E7 480 CM. Seasonic S12II Bronze 430W. ADATA HM-550.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Butcher-HUN #5190 üzenetére
Biztosan van a GTX280-on is ilyen funkció?
Egyébként ha van is, akkor sem kéne kikapcsolni, feltéve ha lehet. Mivel előfordulhat, hogy megsüti magát a kártya.(#5191) LGLuke: Szia!
Elég lesz a táp. Ha később vennél valami komolyabb VGA-t, akkor térjünk vissza a kérdésre, de majd keretet is írj.
(#5192) Skiller: Hali!
Chieftec CTG-500-80PB.
(#5193) fungeld: Olvass vissza, miket írtunk a CX500-ról. Röviden nem ajánlott. A CTG jobb.
-
vzsryl
nagyúr
Az Enermax jó választás lenne, de az ADATA is rendben van. Vagy néhány helyen kapni Be Quiet Straight Power E7-CM 480W-ot, ami szintén nagyon jó.
(#5161) trickyy: Jó lesz a Chicony, de valószínűleg eléggé hangos is. Helyedben lehet beneveznék egy Chieftec CTG-450-80PB-re vagy FSP 400-60GHN-re.
(#5165) vader108: Szia!
Chieftec CTG-600-80P.
(#5177) Butcher-HUN: Szia!
FPS csökkenést nem okozhat a táp. De az előfordulhat, hogy nehézkesen viszi a géped, mert a procid is húzva van és a VGA-d is nagy fogyasztó. Ha a régi GPS-ed van, akkor annak a 12V-os ága nem túl combos. Emiatt is pörög ennyire a ventilátora, mert majdnem csúcsra van járatva.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
A minimum, ami elég az Chicony Hipro 430W. De sztem. ez a konfig megérdemel egy jobb hatásfokú, sokkal halkabb, 3 év garanciás tápot is, pl Chieftec CTG-400-80PB.
(#5141) moha21: Tudom, hogy rájöttél hol a hiba. Azért reagáltam mégis rá, mert sok hozzá nem értő is olvassa a topicot, és nem akarom, hogy 920W-os fogyasztás, meg 50%-os hatásfok maradjon meg bennük.
(#5142) trickyy: Megbízhatóak, fel vannak szerelve minden fontos védelemmel és leadják, ami rájuk van írva. A minap elszállt egy 430-as az egyik felhasználónak, de egyik hardverben sem tett kárt. Ez is egy bizonyíték arra, hogy nem veszélyes. Nem úgy, mint pl a Codegen, HKC vagy LC power.
(#5143) doddy: Szia!
A Bulldozer sem fog többet fogyasztani, mint a jelenlegi processzorok, mivel a gyártástechnológia folyamatosan fejlődik és csökken a csíkszélesség. Ha 80+ Bronze-os tápot szeretnél olcsón, akkor Be Quiet Pure Power-t vagy FSP Blue Storm Bronze 500W-ot javaslok.
(#5145) XuChi: Szia!
Azért ciripel, mert egyszerűen nincs teljes összhangban a konfigoddal. Valószínűleg az alaplapi vagy a VGA VRM-el van baja. Ez konkrétan nem hiba, és valószínűleg más gépben nem csinálná. Ha visszaviszed, és más gépben tesztelik, akkor lehet nem jön elő.
Egyébként a Corsair nem gyárt tápot, csak címkéz. A CX500 CWT belet kapott, és sajnos egy elég gyatra kondikészlettel ellátott fajtát, amit sztem. a CWT is szégyell. De ha utána olvasol itt vagy a Corsair tápok topicjában, akkor fél millió sort találsz róluk és a bajaikról.
Milyen konfighoz kell táp, és mennyit szánsz rá? Kiválasztjuk a neked legfelelőbbet.(#5149) Dyra: Ez nem minőségbeli probléma. A legminőségibb, legdrágább táppal is előfordulhat, ha épp egy olyan konfigba kerül, amivel nincs teljes összhangban.
(#5152) VaMik: Szoftveres mérés nem mérés. Tehát se a BIOS, se az Everest nem ír ki pontos értékeket. Ha pontosat szeretnél látni, akkor használj mérőműszert.
-
vzsryl
nagyúr
Max. 625W-ot lehetne mérni konnektorban egy 500W-os CTG-vel, hacsak nem terhelik túl, mert akkor elég durván változhat a hatásfoka.
(#5137) Zoleee19: Szia!
Egy 350-400-as FSP bőven jó lesz oda. Apróknál találsz párat.
Az Athlon II 250 max 50W körül eszik, ha nincs tuningolva, de 30-40W-al megelégszik pl játékok alatt. A 8800GTS 640MB fogyasztását csak megtippelni tudom. Kb. 120W-ra saccolom maxon.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz #13260800 #5117 üzenetére
Amit ember készít, az nem lehet tökéletes. Az Enermax minőségbiztosítási rendszerén is átmehetnek problémás darabok. De ha tönkre is megy, akkor is nagyon kicsi rá az esély, hogy tönkretegyen valamit a gépben.
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #5107 üzenetére
Ne foglalkozz vele. Valószínűleg Európában van a CTG-ken, de lehet, hogy más kontinensen nincs.
Egyébként googlizz rá. Csak egy sima öko megfelelőségi plecsni.(#5108) stewe2: Teljes mértékben nem. Ha valamelyik hardver szórakozik, akkor a tápnak kell "észnél lennie".
-
vzsryl
nagyúr
Egy csúcs Enermax vagy Seasonic is le tud füstölni, akár rögtön az első bekapcsolásnál is. Még akár az is előfordulhat, hogy magával visz valamit. De van egy nagyon fontos különbség ezek, és egy Codegen között. Ha valami baj van, akkor a Codegen szinte biztos, hogy magával visz valamit. Viszont ha az Enermax-nál van baj, akkor szinte biztos, hogy nem visz magával semmit. És baj bármikor lehet (túlfesz, túláram stb...).
-
vzsryl
nagyúr
válasz donpedro13 #5097 üzenetére
Szia!
Úgy szereld be a tápot, hogy a ventilátora lefele nézzen, tehát ugyanúgy, mint egy felső-tápos házba.
-
vzsryl
nagyúr
válasz donpedro13 #5091 üzenetére
Hali!
A TX650 vagy a VX550 nagyon jó választás lenne. A CX600 felejtős.
A TX650-ből volt Seasonic beles, 80plus-os, amit már nem gyártanak. Ezután jött belőle a TX650-C, ami már CWT beles, ami annyira nem minőségi, mint a Seasonic, de még mindig nagyon jó. És most kijött belőle az újabbik, 80plus Bronze-os Seasonic beles verzió is, de még nem tudni, hogy kapható-e kis hazánkban. Mindegy melyik TX650-et fogod ki, mert mindegyik kiváló, de a Seasonic-ok a csúcsminőséget képviselik.
A VX550-ből két verzió van/volt. A régebbi, kb. 3-4 éve hibás ventilátorokat kapott, amik egy idő után megrepedtek, és csúnyán hangoskodtak. De ezt hamar javították, és jött a normális ventis változat. Ma már, sőt már évek óta csak a normálisat lehet kapni. Ezekben egyféle CWT bél volt végig. Ez is nagyon jó, és bírja a strapát. Annyi a TX650-hez képest az előnye, hogy hamarabb kapcsolja feljebb a ventilátor fordulatszámát, és ennek következtében nem melegszik túlzottan, így felső-tápos házba is ajánlott.
A CX600 egy elég gyenge kondikészlettel ellátott CWT belet kapott, amit valószínűleg a CWT is szégyell. Nem ajánlott széria az új Builder, tehát CX. A régi CX400 viszont egy nagyon jó Seasonic beles példány, de elvileg már nem gyártják.
Bőven elég lesz a 600W körüli teljesítmény, tuning mellett is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Nagyon komoly hiányosságaidnak vannak a tápegységek ismeretében. Így nehéz vitatkozni, de megpróbálok segíteni, és érthető lenni. És légy szíves ne személyeskedj, mert az nem való ide.
Ezek a védelmek általában nem találhatóak meg az LC tápokban, csak simán ráírják őket a dobozra, hogy könnyebben el tudják adni. Nem kell elolvasnunk, tudjuk jól milyen specifikációi vannak, és még sok más tápról is tudjuk.
A HD4870x2 játékok közben 300-350W-ot kér a táptól, és csak Furmark alatt képes alulról nyaldosni a 400W-ot. Pl Corsair VX450-el vígan elszaladgál, és abban a tápban egy 400-as Seasonic bél van. De pl olvashattad az előbb erikthekippa hsz-át is, hogy az öreg 450-es Asus táppal is ment ez a két GPU-s szörny, csak idővel már nem bírták tovább a kábelei, pedig 12V-on gyengébb a Corsair VX450-nél, és a VGA csak onnan fogyaszt.
Az, hogy az 550-es LC-vel el sem indul, az nagy probléma, mert mint ahogy írtam is, egy minőségi 450-essel simán megy, de egy 500-assal akár huzamosabb ideig is, és egy 550-es Chiefi CTG-vel akár 3-5-10 évig is...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Azt még megértem, hogy kiállsz az LC mellett, mert ugye eddig nem volt vele problémád. De azt már nem értem, hogy miért közölsz félrevezető információkat.
13.000Ft-ért van Chieftec CTG-500-80PB, ami keresztbe lenyeli a 600-as, Great Wall beles, védelem nélküli, muskátlisláda LC-t. És a CTG-500 újonnan kerül ennyibe, 3 év garanciával. De ez mellékes, mert az a lényeg, hogy nem veszélyes a gépre. Az LC sem veszélyes egy ideig, de ha kap egy túlfeszt vagy túláramot, akkor csattan egyet, és nagy eséllyel mindent magával ránt. Vagy elég azt a tulajdonságát figyelembe venni, hogy instabilan tartja a feszültségeket, és szépen lassan, de biztosan öli a hardvereket, pl a merevlemezeket nagyon.
Az összes LC Power táp közül 3db normális van:
Metatron series LC8700 v2.2 Hyperion
Metatron series LC8850 v2.2 Arkangel
Metatron series LC1200 v2.2 Monolith X
Ezek CWT belesek, és minden lényeges védelemmel el vannak látva, továbbá leadják azt, ami rájuk van írva. Mondjuk az utóbbi nem teljesen igaz, mert az LC felül-specifikálta őket, de hellyel-közzel elfogadható.(#5060) fungeld: Ahhoz mélyebbre kell nyúlni a pénztárcába, hogy komolyabb tápot választhass.
(#5063) erikthekippa: Az Asus az Delta. Köze nincs az Asus-nak az elektronikához, csak címkéznek.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz erikthekippa #5056 üzenetére
Abban a 450-es Asus-ban minőségi Delta bél van, azért működik még ma is, hiába lett túlterhelve. Viszont ha az LC-nek valami megakad a torkán, akkor komoly fogszívás lesz belőle, mert nem olcsóak a hardvereid.
-
vzsryl
nagyúr
válasz fungeld #5053 üzenetére
Szia!
Keret? a legolcsóbb, ami megfelel a szempontoknak, az a Chieftec CTG-500-80PB ~12k.
Elég lenne kisebb is, de ezzel komolyabban tuningolhatsz, és a kiegészítő CPU csatlakozó kábele 55cm, ami már elkél a HAF912+-ba is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
19k-ért nagyon jó vétel volt. Nem a megbízhatóságával van a gond, hanem azzal, hogy újonnan, webshop-ban vannak sokkal jobb vételek, mert általában mindenhol túl van árazva.
(#5041) Etzel: Szia!
CTG-450-80PB vagy 400-60GHN. Én a CTG-t választanám a hosszabb garanciaidő miatt (szinte mindenhol 3 év).
(#5042) erikthekippa: Az 600W-os, Great Wall beles, 12V-on szánalmasan gyenge, mindössze 358W-ot képes leadni. Továbbá veszélyes, védelmeket mellőző, gyenge táp. Csoda, hogy még nem pukkant el a 350-400W-ot zabáló VGA-dal együtt.
-
vzsryl
nagyúr
Mivel a géped jóval többet ér, mint egy új, normális táp, ezért azt javaslom, hogy ne kösd rá a Codegen-re. Elmagyarázom miért.
Ha 5k-t érő (pl 2ghz-es cerka+256sdram+IGP+40gb vinyó-s) géped lenne, akkor azt mondanám, hogy kösd rá, mert ha el is száll, akkor sem jársz annyira rosszul, mert egy normális táp hozzá még használtan is legalább 3k (+pk, ha messze laksz).
Neked egy olyan géped van, ami saccra megér vagy 40-50k-t biztosan (használt árat nézve), ezért megérdemelne legalább egy 3k-s FSP vagy Delta tápot az aprók közül. Vagy újonnan egy Chicony Hipro 430W-ot, ami 6-7k. Ha elcsattan vele a Codegen, akkor legalább 40-50k-s károd lesz, viszont ha veszel egy normális tápot, akkor azt 10k-ért biztosan megúszod (pk-val együtt is), és szinte 0%-ra redukálod annak a valószínűségét, hogy a táp kárt tehessen a gépben.
Sztem. a 300W-os Codegen kizárt, hogy terhelés közben bírja a kiképzést. De ha bírná is, akkor is óriási lenne a rizikófaktor, mert bármikor elcsattanhat, és vihet akár minden hardvert az örök bitmezőkre. Az is előfordulhat, hogy rögtön első bekapcsolásnál durran egyet, és mondjuk magával viszi a lapot + 1 merevlemezt, vagy akármit...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz csimpok #4998 üzenetére
Ide valóban bőven elég lenne 300W is.
A 450-es CTG stabilan le tud adni 450W-ot, de 12V-on ennél jóval kevesebbet, és a mai konfigok 90-95%-ban a 12V-os ágról fogyasztanak. De az említett konfighoz bőven sok még a CTG-400-80P is.(#4999) Amartus: Jót néztél ki. Ha takarékosabbat szeretnél, akkor kicsit jobban ki kell nyitnod a pénztárcádat. Pl FSP Bluestorm Bronze kb. 17k.
(#5000) hoffman_: "Alleszusammen". A 2,4Ghz-re húzással még nincs komolyabb többletfogyasztás, de oda kell figyelni, mert a HD5870 képes 200W-ot benyelni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Butcher-HUN #4986 üzenetére
A játék, ill. program topicjában kérdezz utána esetleg. Ez már nagyon nem tápos téma.
Sztem. a VGA driver-nek köze lehet a dologhoz.(#4988) hoffman_: Üdv!
Mivel 12V-on csak 300W-ot képes leadni, ezért a tuningot mindenképp mellőzd, de egyébként nyugodtan bepattinthatod a HD5870-et.
(#4992) csimpok: Szia!
A két Chieftec közül bármelyik jó lesz. Ha később szóba jönne egy komolyabb konfig pl felső-tápos házzal, akkor már a CTG-500-asra lesz szükséged az erősebb 12V-os ág és a hosszabb kábelezés miatt.
Az a 400W-os passzív Zalman nekem nagyon gyanús, hogy kamu. Konkrétan nem tudok, és nem is találtam passzív Zalman tápot. Passzív PFC-s létezik, de az már nagyon elavult béllel rendelkezik, és a "passzív táp" elnevezést a passzív hűtésű tápokra értik, tehát a ventilátor mentesekre. Ma már minden táp aktív PFC-s. Amúgy normális, 400W-os passzív tápot még használtan sem találsz 15k alatt. Újonnan meg 40k körül mennek.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Butcher-HUN #4969 üzenetére
Üdv!
Fizikai képtelenség, hogy egy táp miatt kevesebb fps-ed legyen egy játékban. Ha nem elég, akkor lekapcsolna, újraindulna.
-
vzsryl
nagyúr
válasz adam432 #4950 üzenetére
Szia!
P: dobozos verzió.
PB: OEM verzió, egy zacskóban, hálózati tápkábel nélkül.
Tehát maga a táp ugyanaz, csatlakozók terén is, de a konnektorba csak akkor tudod bedugni, ha van hozzá egy kábeled. Sztem. a PB-s jobban megéri. Garancia is ugyanaannyi mindkettőre, tehát 3 év.
Ha nem túl nagy alsó-tápos házról van szó, akkor elég hosszúak lesznek a kábelei.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz szatyor1972 #4942 üzenetére
Szia!
Nagyon hasonlóak. A SAGA II 400W kábelei nagyon rövidek, ezért csak felső-tápos házba ajánlott. A GHN kábelei hosszabbak, és a lényeges specifikációit nézve nem tér el sokban a SAGA II-től. A CTG-400 kicsit gyengébb 12V-on, mint a másik 2, viszont ennek is kicsit hosszabbak a kábelei, de szintén csak felső-tápos házba ajánlott.
Milyen árban vennéd őket, és milyen házba mennének? A konfig többi része nem túl lényeges, mert inkább csak kábelhosszban van komolyabb eltérés.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Elvileg a jobb hőáramlás miatt, meg gondolom felső-tápos házban visszafoghatja valamennyire a procival termelt hőt. De tulajdonképpen nincs sok jelentősége, a plexi nélkül sincs különbség.
(#4935) steewcv65: Üdv!
Chieftec CTG-500-80PB.
-
vzsryl
nagyúr
válasz petike2014 #4794 üzenetére
Gondolom tisztában vagy azzal, hogy a Phenom II 965 TDP-je 125W.
A HD6870 fogyasztása: Max. 163W Furmark stresszteszt közben, de játék közben 127W
A HD6950 fogyasztása: Furmark 182W, játék 128W
A többi komponens fogyasztása elhanyagolható, pl ventik, vinyó darabonként pár W. Az alaplap + memória páros sem megy túl 50W-on akárhogy tuningolsz.
Elég lenne az Enermax-od is. Ha mégsem, akkor max. lekapcsol, de kárt nem tehet a gép többi részében.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Nincs sok különbség a sima és a Bronze között, csak hatásfokban. Idle mindkettő ugyanolyan zajszinttel üzemel, de terheléstől értelemszerűen a sima változat hőmérséklet-vezérelt ventilátora hamarabb kapcsol magasabb fordulatra, mert több hőt kell eldisszipáljon. De 50%-os terhelésig ez nem probléma, mert csak azután keményít be.
-
vzsryl
nagyúr
válasz petike2014 #4789 üzenetére
Chieftec CTG-500-80P nem jöhet szóba? 12k környékén van, és bőven elég lenne a konfigodhoz. Ha tuningolnád és CPU+GPU stressztesztet küldenél a gépre, akkor talán kérne a táptól 300W-ot.
(#4790) DeathAdder: Szia!
Elég kell legyen. Ha mégsem, akkor max. lekapcsol, kárt nem tehet a gépben. Tehát mindenképp próbáld ki vele. Elméletileg ezzel a konfiggal akár túl is lehetne terhelni ezt a tápot, de gyakorlatilag nem valószínű, hogy megtörténne.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Xblades #4786 üzenetére
Hali!
A CTG halkabb egy kicsit, és a kiegészítő CPU csatlakozó kábele 5cm-el hosszabb, ami alsó-tápos házban előnyös lehet.
A GPS A hatásfoka 1-2%-al jobb, tehát nincs komoly különbség.
12V-on csak 4W a CTG előnye, szóval az kb. egyforma.(#4787) petike2014: Milyen konfighoz kell? Ez nagyon lényeges, mert nem mindegy, hogy egy pl max. 300W-ot fogyasztó géphez mekkora tápot ajánlunk, mert lehetnek komoly eltérések hatásfokban.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Attila8006 #4782 üzenetére
Meg minőségibbek is. Az ilyesmit meg kell fizetni, mert olcsón igazi ellenfelük nincs. Sajnos a drága tápok előállítása sem túl olcsó, mert ahhoz, hogy topon legyenek minden téren, ahhoz drágább alkatrészekből kell összerakják őket, továbbá a tervezés is komolyabb, drágább.
Ha valakinek ultra halk tápra van szüksége, és azt csak 40k-ért kapja meg, akkor vagy kipengeti a horribilis összeget, vagy kompromisszumot köt, és hozzászokik a kis zajszinttel rendelkező, de jóval olcsóbb táphoz. Én inkább kompromisszumot kötnék, de rengeteg olyan ember van, aki nem sajnálja a pénzt az ilyesmire.
Ezzel most a drága tápok létjogosultságát próbáltam megmagyarázni. De így van ez minden termékkel, pl.: TV, autó vagy akár étel is.Egyébként sokak szerint az FSP-400PNF is halk táp, de sztem. nagyon hangos, viszont engem nem zavar, mert nem alszok mellette.
(#4784) schawo: Ha nem hozná, akkor tényleg csak a Seasonic X-400, vagy X-560 marad. Az 560-as olcsóbb, mert ventilátoros, de úgyse hallanád, mert vagy nem forogna, vagy ultra halkan forogna.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Qru kolléga már válaszolt: [link]
Csak annyit tennék hozzá, hogy az Enermax halkabb és hát ugye Enermax minőség, tehát a legjobb. Esetleg még gondolkozhatsz Seasonic S12II Bronze-okon is, pl 430 vagy 520, de tudtommal nem halkabbak, hanem inkább egy szint. A Seasonic az egyetlen gyártó, ami felveszi a versenyt az Enermax-al.
Egyébként az APN egy nagyon halk táp. Ha neked az is hangosnak számít, akkor lehet, hogy csak passzív jöhet nálad szóba, de akkor valóban kicsi a keret, mert a Seasonic X-400 az 40k-nál kezdődik. Vagy esetleg a Seasonic X-560 (38k), ami valószínűleg idle-ben be se kapcsolná a ventilátorát, és ha bekapcsolná, akkor sem lenne túl zajos a kis 10-15k-s, lapátos műanyag darab (tápegységek között a legdrágább ventilátor van az X-szériában).(#4780) Attila8006: Melyik Chieftec-re gondolsz?
A CTG hasonló zajszinttel üzemel, mint az FSP APN.
A GPS sima "A"-s végű darabjai kicsit hangosabbak, és a régi "AA", "AB" stb. verziók nagyon hangosak.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz KissLucifer #4720 üzenetére
Hali!
Régi, elavult belső, alacsony hatásfok, magas zajszint. Ennek a sima "A"-s végű tesója viszont nagyon jó, mert az tavaly jelent meg, és már a CTG-vel megegyezik a legtöbb tulajdonsága, de sokban le is nyomja.
Esetleg tudnál mutatni weboldalt, ahonnan akarod vásárolni? Hátha tudunk neked választani valami megfelelőt ebben az árkategóriában.(#4721) Tsiga001: Sok szerencsét hozzá. Bírni bírja a strapát eleinte, de majd ne lepődj meg azon, hogy 1-2, max. 3 év múlva kipukkannak a kondijai.
A TX650 max. 5k-val drágább a CX600-nál, és minden téren ronggyá alázza az utóbbit.
Egyébként vehettél volna Chieftec CTG-600-80P-t is. Az is lenyomja a CX600-at, és olcsóbb is nála...(#4722) zenwalk: Szia!
Bőségesen elegendő az 500-as is. Tuningolhatsz is nyugodtan, bár a 2400-as Sandy Bridge-t tudtommal nem lehet húzni.
(#4723) Attila8006: Amire nem elég az 500-as, oda az 550-es is kevés. Egyébként most egy 400-as is elég lenne oda. A proci bőven 100W alatt fogyaszt, és a VGA is 170W-nál megáll, a többi alkatrész pedig elhanyagolható.
(#4724) Ace Ventura: Seasonic M12II Bronze 520W ~25k
Kicsit drága, de a modulárisok így mennek. Esetleg ha találsz Be Quiet Straight Power E7 480CM-et vagy E8 480CM-et, akkor azok is jók lennének.
A CM Silent Pro 500 is hasonló zajszinttel üzemel, mint a 600-as, de az utóbbi nagyobb terhelésen értelemszerűen halkabb valamelyest, mert erősebb, jobban bírja.(#4727) Attila8006: Hajolj közel a géphez, nézd meg mi sípol. Ha tudsz szerezni valamelyik ismerősödtől kölcsön tápot, akkor az is jó lenne. Egyébként ha kiderül, hogy mi sípol, akkor mehet gariba.
-
vzsryl
nagyúr
válasz DaDy0219 #4710 üzenetére
Üdv!
99,99%, hogy a VGA a ludas. Két okból:
-a HD6850-ekre sok a panasz, főleg black screen, és főleg a Gigabyte OC-s változata a problémás
-a VX450 egy nagyon jó táp, és bőven elegendő a HD6850-hez, sőt láttam már arra is példát, hogy a 3x többet fogyasztó HD4870x2-t is gond nélkül tápláltamegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Azzal már jobban menne a tuning, akár vízhűtésessel is (nagyobb fesz, magasabb órajel).
(#4686) Azúr77: Üdv!
Mert már nagyon elavult, gyenge a 12V-os ága, alacsony a hatásfoka és hangos.
Az újabbik, a sima "A"-s végű mindenben sokkal jobb nála.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz thomasvold #4682 üzenetére
Enhance (d nélkül).
Nagyon jó gyártó. A Seasonic-hoz majdnem felér, tehát minőségileg teljesen rendben van.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz ZeroCaptan #4651 üzenetére
Milyen tápra váltasz?
(#4666) Vikthor: Milyen a VGA? Tudtommal nincs IGP-s X58-as alaplap.
(#4667) Soni84: Jó lesz a SAGA II, de a tuningot azért ne vidd túlzásba.
(#4669) Patrick: Keret?
Egyébként a legolcsóbban:
Chieftec CTG-550-80P
Chieftec GPS-500A (Itt nagyon fontos, hogy "A" legyen a vége, és nem "AB"!)
Közép kategória:
Corsair VX550
Corsair TX650
Drágábbak, modulárisak:
Seasonic M12II Bronze 520
Corsair HX650(#4670) szatyor1972: Szia!
Az APN és a GHN ajánlott, de inkább a GHN a több csatlakozó miatt.
(#4671) Pepe78: Szia!
A CX400 egy nagyon jó Seasonic beles példány, és már nem gyártják, régóta van a piacon. A probléma a CX430, 500 és 600-al van, amik a CWT-nek az egyik leggányabb bél bélsorozatát kapták.
-
vzsryl
nagyúr
válasz ZeroCaptan #4634 üzenetére
A Codegen új korában se bírja a terhelést, szóval a "már" szócska nem állja meg a helyét.
Konkrétan milyen fagyásaid szoktak lenni? Le is áll a gép, vagy csak egyszerűen megáll az OS? Kékhalál, vagy talán ctrl+alt+del-el reagál valamire?(#4636) deadwing: Szívesen!
(#4637) Sz.Miki: Valami olyasmi a helyzet, mint amit 14adam írt.
De sok tesztoldalnak van táptesztes része is, mint pl a ph-nak. És ott bemutatják, hogy bizony egy 350-400W-os minőségi táp is elég szinte bármire, de egy 600-700W-os már egy csúcs-közeli konfignak is. Az 1KW és afeletti tápok már az abszolút csúcsra valóak, tehát 3way SLI GTX580 és hasonlók...[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz ZeroCaptan #4622 üzenetére
Szia!
A géped max. 100-120W körül fogyaszt. a fagyások valószínűleg a VGA hibája miatt van, vagy esetleg szoftver hiba. Ha a Codegen tápnak problémája lenne, akkor azt nagy eséllyel úgy jelezné, hogy csattana egy nagyot, majd füstölne, és dobhatnád ki a géped egy részét/vagy egészét.
Chicony Hipro 430W-ot javaslok. Kb. 6-7k, és minden védelemmel fel van szerelve, továbbá akár későbbi bővítéseket is el fog viselni, pl ha veszel egy sokkal erősebb VGA-t.(#4623) Soni84: Üdv!
Ez az egy felel meg az elvárásoknak: Antec Earthwatts 380W £39.99
Sajnos nagyon kevés normális táp van ebben a webshopban, és azok is drágák.(#4624) Sz.Miki: Szia!
Bőven elég lenne.
A Phenom II 965 alapjáraton 120-130W-ot fogyaszt terhelés közben, és ha léggel hűtve tuningolod, akkor nem lépheti át a 200W-ot. A HD6850-ek egyenként max. 130W-ot esznek, de a kettő együtt sosem fog 260W-ot fogyasztani, és főleg játékok közben nem. Szóval ha tuningolsz is, és úgy játszol, akkor is max. 400W körül kér majd a gép a táptól.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Chieftec CTG-600-80P.
(#4603) simii16: Teszt erejéig még oké. Annak a Chieftec-nek elég gyatrán van elosztva a 12V-os ága, de mivel a HD4850 nem egy brutális fogyasztású VGA, még talán jó is lehetne a CF-hez, de inkább CTG-500-80P, vagy CTG-550-80P-t javaslok.
-
vzsryl
nagyúr
válasz deadwing #4575 üzenetére
Szia!
Nem tudom mi az a búgás, de az biztos, hogy bőven elég a gépedhez. Nekem is 400PNF-em van. A VGA-m többet fogyaszt a tiédnél, csak az OC miatt éri el kb. a HD4850 fogyasztását. A procimat húztam már 3,75Ghz-re, és már majdnem 1,4V-ot adtam neki, tehát megvan rá az esély, hogy többet zabált olyankor, mint a tiéd. Az én PNF-em fel sem hangosodott terhelés közben, amikor úgy húzva használtam a procit. Jelenleg 3Ghz-en megy, és természetesen most is gond nélkül viszi a gépem.
Ha nem ilyen tápom lenne, akkor is tudnám, hogy bőven elég a gépedhez a 400PNF-em, de gondolom a személyes tapasztalatban jobban bízol, ezért leírtam.
Egyébként ha véletlenül mégiscsak valami baja lenne a tápnak, akkor sem kell félj, mert minden fontos védelemmel fel van szerelve, és ha feladja a küzdelmet, akkor max. lekapcsol, de kárt nem tehet semmiben.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz barack1997 #4557 üzenetére
Chieftec CTG-600-80P ~17k, és bőségesen elegendő, továbbá minőségi és nem veszélyes a gépre.
(#4558) 0Li: Chieftec CTG-500-80P ~12k
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Nagyon jó a Be Quiet is, de a szokásos, FSP által használt kondikészletből építkezik, tehát Teapo, OST, CapXon. Ezek sem rosszak, de a Seasonic a tápegységek piacán a legjobb kondikat használja, pl Nippon Chemi-Con.
Alapjában véve mindkét táp nagyon jó.
Be Quiet mellett szól a jobb hatásfok, és az erősebb 12V-os ág.
Seasonic mellett szól a jobb minőség, és az egybehagyott 12V-os ág.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz HoReSz1975 #4467 üzenetére
Hali!
Igen, bőven elég.
(#4468) halesz89: Szia!
A tápot mielőbb cseréld, mert veszélyes. Pl: Chieftec CTG-400-80P-re.
A géped max. 200W-ot fogyaszt terhelés közben.
A felvázolt problémák inkább VGA hibára utalnak. A lassú textúra stb. nem lehet táp probléma, semmi köze az ilyesmihez a tápnak.(#4470) LamaCube: Szia!
Megbirkózna velük, de a hangja eléggé meg fog jönni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz lalakov #4436 üzenetére
Nagyon jó táp. Magas hatásfok, rendkívül halk, Enhance bél, moduláris, 5 év garancia.
Itt a ph-s teszt, ahol a régi Silent Pro-val mérik össze a végén: [link](#4437) Gülredy: Szia!
Mindenképp cserés. Ha el is indulna vele a gép, valószínűleg terhelés közben lekapcsolna a védelme. 400W-os FSP 400-60GLN bél van benne, ami 348W-ot tud 12V-on. Egyedül a HD4870x2 képes 12V-ról 350-400W-ot fogyasztani, és akkor még a zabagép Phenom X4-ről nem is esett szó.
A legolcsóbb megfelelő táp ehhez a konfighoz: Chieftec CTG-600-80P ~17k
Vagy 5k-val drágábban a minőségibb és erősebb Corsair TX650.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Felső-tápos házban hajlamos túlmelegedni.
(#4421) lalakov: A két táp nagyon nem egy kategória, árban sem, hatásfokban sem és minőségben sem. A CM Silent Pro Gold a legjobb tápok közé sorolható.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
Akkor bőven elég lesz a 430-as. Az Enermax PRO82+ 425W-ból csak a II-es verziónak elég hosszú a CPU kiegészítő kábele.
(#4376) janos1988: FSP APN szériából valamelyik, de nagyon kevés rajtuk a csatlakozó. Inkább 10k-ért Chieftec CTG-400-80P.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- eFootball
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W GOLD moduláris tápegység
- Seasonic Focus GX850 full modular
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest