Hirdetés

Aktív témák

• zrubi

senior tag

válasz j.bravo #27 üzenetére

Én a debiannal próbálkoznék a helyedben, mert:

- Alapból nem erőlteti a grafikus felületet
    Utána persze felrakod, de csak azt ami tényleg kell...

- a telepítője nem grafikus, és nem igényel sok memóriát, mint pl RedHat, Mandrake. stb. Ezeket fel sem tudnád telepíteni 64Mb RAM alat...

- GNOME, KDE nem szabad feltenni, mert az nagyon megeszi ezt a kicsi gépet... Helyette inkább:
    blackbox, icewm, vagy hasonló kicsi ablakkezelő.

-böngészőnek mozilla, bár nem tudom hogy megy egy ilyen gyenge gépen... Ha nem kell csak egy szimpla böngésző, akkor MozillaFirebird: ez kisebb, gyorsabb, de még beta (én ezt használom hetente frissítve és nincs vele gond)

-szövegszerkesztés: Az Openoffice biztosan nagyon lassú de ha komplett irodai csomag kell, akkor ez marad. Ha csak szövegszerkesztő kell akkor tudom javasolni a LyX-et ez kvázi egy grafikus felület a LaTeX-hez, teljesen más mint egy 'irodai' szövegszerkesztő, de annál jóval többet tud a formázás, szövegtördelés terén. És mivel a dolgok nagy részét a LaTeX végzi ezért nincs is nagy gépigénye.

Én azért a helyedben megpróbálnék még RAM-ot vadászni bele, mert az erősen javítja a gép sebességét...
    Sőt ha kell nekem van ingyért elvihető Alaplap(SD RAM-os!!) + P100. Ebbe meg tehetsz SD RAM-ot ;)

Aktív témák