- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
erre azt hiszem már nem kell válaszolnom (elsőre sem értettem vele egyett, és valótlannak találtam, de úgy voltam vele, nem megyek bele egy olyan vitába amihez nem tudok érveket (ez esetben törvényt) felhozni...ergo nem értek a joghoz, s nem is teszek úgy mintha értenék)
Finest: Szerintem marhaság, hogy tovább élnek a házas férfiak....bár a biológiai szempontra pont nem gondoltam, hogy felhozod...Nyílván ha az ember boldog, akkor tovább él, de a boldogság nem a házasságtól függ. Én nem az egészségi állapotom miatt fogom elvenni a párom.....és azt hiszem ezzel mindenki így van....pl Nagybátyámnak jópár évet elvett az életéből, a "boldog" házas évek utánni 10-15év (mikor a gyerekek miatt éltek már csak együtt), és képesek voltak összeveszni (ordibálni) bármin..igaz viccesek voltak
.Más érv (mert ez bizony gyengécske) ?
-
Ariadne
őstag
No csak hogy tisztázzuk a jogi környezetet.
Ma Magyarországon tilos és alkotmányba, valamint jogszabályokba ütköző dolog valakit nemi irányultsága alapján megkülönböztetni. (Abba ne menjünk bele, miért lehet mégis kizáró ok véradásnál, ha valaki meleg. Felháborító, elég lenne az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulni vagy egy Alkotmánybírósági eljárást kezdeményezni, és azonnal szétcsapnák ezt a szabályt szerintem...)
(Nem vagyok biztos a dologban, de azt hiszem, az életkori határok is eltérőek a heteroszexuális és a homoszexuális nemi kapcsolatok törvényi büntetésében.)
Természetesen nem ez a helyzet, a Btk. nem bünteti sem a heteró, sem a meleg kapcsolatot, azért kiléptünk már egy jó ideje a boszorkányégetések időszakából. Sőt, a földről is nyugodtan lehet állítani, hogy lapos, az sem bűn régóta.
Ezen kívül nem tesz különbséget egyik bűncselekmény esetében sem aszerint, hogy az azonos vagy eltérő neműek között valósul-e meg. Korábban volt ilyen, de éppen a diszkrimináció tilalma miatt már majd' 10 éve megsemmisítették azokat.Pl. a jelen törvények szerint (még) nem léphetnek élettársi viszonyra a melegek, ennek minden hátrányos jogi és anyagi következményével együtt - ez nem elég különbségtétel?
Esetleg olvasd el a korábbi hszemet (#1603), ott leírtam, hogy ez sem igaz.
Úgy általánosságban meg tényleg kíváncsi lennék, hogy a melegházasság/örökbefogadás ellen véleményt formálók közül hányan ismernek ténylegesen olyat, aki meleg? Mert a valóság azért erősen más, mint amit a tévében meg filmekben lát az ember. Simán lehet valaki úgy meleg, hogy soha nem mondanád meg róla, hiszen pont úgy viselkedik és él, mint bárki más. De ezt lehet sokaknak látni és tapasztalni kell, hogy elhiggyék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Autós topik
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE (2020) / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
Ezen kívül nem tesz különbséget egyik bűncselekmény esetében sem aszerint, hogy az azonos vagy eltérő neműek között valósul-e meg. Korábban volt ilyen, de éppen a diszkrimináció tilalma miatt már majd' 10 éve megsemmisítették azokat.