Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohus
aktív tag
válasz szabifotos #22 üzenetére
Nincs akadálya, hogy hőszivattyút is beállíts a vegyes tüzelésű mellé, de nincs is sok értelme. A radiátorokat 35-40 fokos vízzel nem lehet bedurrantani, csak az átmeneti időszak egy részét tudnád átvészelni hőszivattyús üzemmel. Hiába is vennél nagyobb teljesítményű modellt, magasabb hőmérsékletet az sem tud biztosítani.
Ha magas hatékonyságú rendszert szeretnél, akkor sajnos nem lehet félmegoldásokban gondolkozni. Az ablakcserén túl szükséged lesz homlokzati hőszigetelésre, a radiátort le kell cserélni felületfűtési rendszerre, azután mehet a hőszivattyú.A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Zaji
őstag
Szia,
"Kérdésem, hogy egy hőszivattyú beépítése megoldható úgy, hogy a kazán is megmaradjon a jelenlegi helyén, így ha esetleg kevés lenne a hőszivattyú, akkor be tudnának gyújtani?"
Megoldható aránylag kis átalakítással.
A nyílászárók cseréje kevés lesz. A radiátorokat is ki kell cserélni padlófűtésre, mert a vegyestüzelésű rendszer más hőleadással "dolgozik".
-
S-eye
senior tag
pályázni tervezek én is. Az a tervem, hogy a gázrendszer megmarad, csak a hőszivattyú mehetne a vegyes tüzelésű helyére. A fűtésre már ki van építve a rendszer, szerintem megoldható. Így tartaléknak maradhat a gáz. Youtube-on egy lengyel a srác a hegyekben egy 9kW-os hőszivattyúval 200 m2 területű többszintes házat fűtött, igaz volt legalább 7cm szigetelés mindenhol. 21-22C-ot szerintem így el lehet érni, bár az nem mindenkinek komfortos.