- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
Topikgazda
Itt a felület mérete számít amin át lesz küldve a víz, illetve a víz sebessége. Értelemszerűen, ha van 1 méter csöved, akkor lesz egy Z méretű felületed ahol a hőcsere végbe tud menni. Ha 10 métered van, akkor ennyivel nagyobb felületen adódik át a hő, ráadásul a belépő oldalon még a hidegvizet kell fűteni, de ahogy halad előre, egyre meleebb lesz, miközben a napsütés egyenletesen melegíti a csövet mindenhol, tehát kvázi exponenciálisan nő a hatásfok, mert a kilépő oldal felé közeledve már eleve melegebb vizet kell tovább melegíteni.
Az a lényeg, hogy minél hosszabb a cső, tehát minél nagyobb felületed van, annál hatékonyabb lesz a rendszer. Persze ha a forgatód teljesítménye nagy, akkor a víz áramlási sebessége is nagy, tehát hamarabb végigszalad a rendszeren és nem lesz annyi ideje felmelegedni. Első körben meg kéne nézned a solar fóliát, mert elég hatékony. Eleve jól melegít, és gátolja a lehűlést is. Ha nem elég neked, akkor venni kell mondjuk 10 méter csövet és megnézni, hogy a forgatóddal párosítva mit csinál élesben. Ha kevés, akkor toldasz még hozzá amennyi kell, amíg jó nem lesz.
-
Flowtation
őstag
Igen, én is azt javaslom, hogy inkább a csövet tekerd fel. Nekem is egy volt kollégám így csinálta, de még yt-on is láttam, hogy egy darab osb-re tekertek KPE csövet és az volt a melegítő. Nekem nem vált be a panel, amit vettem, de szerintem az eleve kicsi, ilyen medencékhez és szivattyúkhoz.
De ahogy írtam is, a bubis takarófólia volt eddig a legjobb megoldás. Sajnos egy év alatt megeszi a nap, de akkor is simán megérte, főleg ha tudsz szerezni valahonnan ilyen méretben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Facebook és Messenger
- Skype topic
- Tomb Raider IV-VI Remastered teszt
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 11
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest