Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
Ha ez az a bizonyos 'vékony' Maxtor, amelyiknek semmi hangja nincs (fojadékcsapágyas) akkor arról tudok írni pár dolgot.
Volt nekem is egy 40GB-s 7200-as vékony Maxtorom, és kb fél év működés után kimúlt. Az összes adat elveszett.
Sokáig nem hűtöttem, sőt: rack-ben volt.
Olyan meleg volt, hogy kis túlzással tojást lehetett volna sütni rajta.
Olyon forró volt,hogy szinte égette az ember kezét.
Egy idő után persze vettem rá hűtést.
A vezérlő IC-k is nagyon melegedtek rajta.
Egy másik (ismerősömé volt) 30GM-s 5400-as fordulatu Maxtor pedig kb 2 hónap után döglött be.
Valószínűleg a vezérlése mehetett tönkre rajta, mert a setup, egy idő után egyszerűen nem látta a vinyót. Ez is nagyon melegedett.
Szerencsére kb 30-40 újraindítás után egyszer-kétszer még sikerült elérni, hogy látta a setup.
Ezután egy gyors adatmentés következett, majd ment vissza garanciába.
A boltban már persze megint nem látta a setup.
Kicserélték egy másik 40 GB-s 7200-as vinyóra.
Azóta az ventillátoros hűtessel megy (kb 1 éves most).
A boltban azt mondták, hogy ez a két vinyó meghibásodás egyedi eset lehet, mert mások nem vittek visssza rajtunk kívül rossz Maxtorokat.
Nekem most egy SATA-s 80 GB-s 7200-as Maxtorom van (kb 1 éves).
Ez a széria (nem vékony) közel sem melegszik annyira mint a 40GB-sek. -
vtechun
veterán
az é maxtorom olyan 20 fok körüli, persze fujja rá a levegőt egy Glacialtech SilentBlade, anélkül olyani 35 fokos volt, persze az ő szenzora szerint, ami nem mér túl jól, mert 20 fokos szobában közvetlen bekapcsolás után 14 fokot jelzett...
-
^Boss
őstag
igen, a maxtorok elegge melegednek, de a chieftec haz+zalman venti ele nagyon lehuti :)
3 vinyo van egymas folott kicsit, es igy is csak:
160/8 - 1. : 25fok
160/8 - 2. : 27fok
200//8/sata: 32fok
ha mar a fokoknal tartunk, a procit is szinten jol huti a zalman, 26 fokos terhelessel, egy 3gigas p4 :) -
Hitman
aktív tag
Szerintem relative hülyeség nézni, összehasonlígatni (az egyes márkákat), hogy milyen meleg a vinyó, mer az ugyis akkor melegszik ha lemezművele van amúgy meg tök hideg a maxtor is meg a samsung megmega a teljesség igénye nélkül :D
Aki meg melegnek találja az hűtse ahogy a pénztárcája bírja :)) -
karyo
senior tag
Ufff...gondolom az esszedbe sem jutott, hogy nélküle esetleg alulról karcolta a 60-at, azért (is) tettem fel rá...
8 hónapos, eleddig 100%-osan elégeedett vagyok vele, tavaszig bírjon ki aztán csere
a 160-as 16MB cache-es fajtára.
Egyébként van egy SP80-as Samsungom is, volt Barracuda IV-em (R.I.P.), de a Maxtor mindegyiknél gyorsabb. -
karyo
senior tag
80-as FDB Maxtor passzív hűtéssel ( Zalman ) :
42-50 C között. Nem kell parázni, 60 fok alatt nincs gáz. -
SzaChe
tag
Nekem egy Samsung 80 Gb os Sata-m van, elég profin bir ez is melegedni, de alá raktam egy 7 V-on forgó 8 Cm-es ventit, íyg kellően halk és a vinyó is bőven a langyos alatt van.... Sztem eza legeccerűbb megoldás :)
-
Yutani
nagyúr
Up a topicnak:
Van egy 20GB 7200rpm 512kB cache Maxtor vinyóm, pontos típust nem tudok, mert otthon van. Meglehetősen melegszik. Normális ez? A régebbi Maxtorok ilyen melegek? -
Sick Boy
őstag
Nekem Samsungom van, szerintem ez is meleg. Azért vettem ilyet, mert mindenhol azt írták, hogy közel kézlangyos terhelés alatt is és nagyon halk, hát ebből csak a halk az igaz.
De most járt nálam a barátom 40 GB Maxtorja és az olyan meleg egy idő után, hogy nem lhet hozzányúlni, de tényleg!
Meg van egy régebbi 30 GB-os Maxtorom nekem is, az ilyen adathurcolós, rackben lakik, de ritkán használom. Az is nagyon meleg, ha kint van, úgyhogy jó neki nagyon a légkondi a rackben.
Amúgy ha van aktív hűtés a maxtoron, szvsz a hővel nem lesz baj, az nem fogja megrövidíteni az élettartamot. -
Tithian
őstag
A három hűtetlen 7200-as Maxtorom (2x Diamondmax Plus 9 és egy D740X) 40-44C, a D Max Plus 9, ami alatt van egy 60mm-es venti, az csak 20-25C.
Eddig még nem voltak melegedéssel kapcsolatos gondjaim. -
NoNick
tag
Nekem egy 120/7200/8M Maxtorom van, külön alulemezekkel lelógatva az 5V-ról járatott 12 cm-es házhűtő elé, a lemzek túllógnak a vinyón, plusz hőleadó felületként. Ventivel sosem megy 25°C fölé, venti nékül 30° fölé.
Viszont venti nélkül a vezérlőpanelen lévő memória IC melletti kis IC tűzforró, miközben a SMART normális értékeket mutat, ezért gyorsan visszakapcsoltam a hűtést. -
süti5
őstag
Nekem 80-as Maxtorom van, és marhára melegszik. Kénytelen voltam hűtőt tenni rá, mert szerintem nem bírta volna sokáig. Működés után égetett az alja, hőfokot nem mertem megnézni...
-
raven10011
senior tag
Nekem egy Seagate 7200.7-es 120G vinyóm van, szinte nulla hangot ad ki magából, ha dolgozik azt is csak csendben lehet meghallani.
Eddig egy 40G-s, 7200-s maxtorom volt, az iszonyat hangos volt, de! sokkal kevésbé melegedett. Az kb 36-40 fok körül volt mindig, a mostani pedig egy sínnel beépítve (ami még el is viszi a meleg egy nagy részét) még 54 fokig is felmegy (Aida szerinti csúcs). Szal ez még belefér, de hosszútávon biztos jobban érezné magát olyan 35 fok környékén. -
_Petya_
őstag
Üdv.
Van valakinek tapasztalata a 80-as SATA-s Maxtorral kapcsolatban?
Mennyire melegszik?
Hogy érdemes beszerelni? Ha alá teszek egy winyóhűtőt, akkor a teteje majdnem hozzáér a floppy aljához. Ez nem baj?
Másik lehetőség, hogy az enermax ventikontrollerre teszem, ami olyan mint egy beépítőkeret, csak alulról tartja a winyót, tehát kb 1 cm-re nincs más eszköz, viszont venti sincs a közelben.
Melyik a jobb megoldás? -
Goose-T
veterán
120GB Maxtor DiamondMax 9-es vinyóm alá tettem egy régi Intel P3 ventit, azóta a legextrémebb körülmények között sem ment 30 fok felé, általában 20 fok körül mozog. Ha ráteszem a kezemet, akkor is csak kézmeleg, tehát jól mér a hômérôje. Venti nélkül nem tudom, mennyi lehet, mert amióta megvan, azóta alatta van a venti.
-
petyax
aktív tag
Meg lehetsz elégedve. Nekem 36 fokos vinyóhűtő nélkül. (a ház érdeme :)) )
Régebben Codegen házban ugyanez a vinyó aktív hűtéssel volt 43-44 fokos.
És nem a hőmérő mér félre, mert kézzel fogva érezhető a különbség. Most kézmeleg, régebben volt azért hőmérséklete. :D
Sztem. 45 fokig nem vészes. 50 fok körül el lehet kezdeni gondolkozni a hűtésén. -
tusi74
őstag
Ki az aki tudja, miért melegszik jobban a winchi, ha Suse 9-et használok, mintha Winfost? A különbség 8-10 °C?
Ja, és Samsung SP0802N -
LukE
veterán
80-as BarracudaIV meg 120-as WDJB kb ugyan annyi hangot és hőt adott ki magából kb 50Gb másolása után, kis fileoknál lehetett hallani a fejmozgást, de nagy fileoknál nem voltam biztos benne, hogy még mindíg másolnak:)
sima 80mm-es venti 5V-on, és Barracuda 45 fok helyett 33 lett defrag közben:) Mindensetre 99%, hogy Barracuda lefelé csal vagy 5 fokot. -
gabe_
őstag
Thanx Dobi
Most tettem be a vadonatúj kis vinyóhűtőm, 38 fokon pörög a vinyó. ( 80gb maxtor 7200rpm). meg vagyok vele elégedve. ( ? ) Meg lehetek? :U -
dobi
aktív tag
Egyébként Maxtor honlapján olvastam, hogy 60 fok-ig elméletileg garantált a károsodásmentes működés
hmm... nemtom, de elég soknak tűnik az érték (nekem most 44-en megy, és nem hűtöm külön...) -
dobi
aktív tag
...és akkor az érték!
-
Jester.c
aktív tag
Nekem 20GB-os maxtorom va.
Speedfan-nel mérve alap esetben 55-60 °C körül van.
Az egyetlen chipre, ami melexik, pasztával ráhelyeztem egy bordát valami régi pII-alaplap északi hídjáról, azóta 40-45 °C. -
braveboy
csendes tag
1 kis szerverbe jelenleg 2 db 120GB-os 7200rpm 8Mb-os maxtort szereltem és nem vagyok megelégedve velük mert 10perc után iszonyatosan forrok.Én inkább seagatet használok,hiába lassabbak (minimálisan) de nem is termelnek annyi hőt.
-
salazol
őstag
A S.M.A.R.T. be van kapcsolva, persze. Az összes többi smart dolog meg is van, mindenféle egyéb info meg is van (pl. hányszor volt bekapcsolva, hány CRC hiba volt eddig UDMA üzemmódban, meg efféle nyalánkságok). Csak a hőfokról nincs adat.
A Sandra-t nem teszem fel még egyszer, nem irta ki hidd el, azóta újravan telepítve a server és nem akarom megkavarni, most jól működik. Egy kifejezetten SMART-ra való szoftver van fent, aneve ''HDD Health'', ingyenes és nagyon jó. Csak a hőfokról nem kap adatot. Gyanús nekem ez a hőmérő dolog, csak senki nem tudott erre válaszolni. De megnézem majd a HDD gyártó honlapján, hátha ott irnak róla valamit.
Nem mai gyerek a vinyó, nem csodálkoznék, ha nem lenne benne hőmérő. -
salazol
őstag
-
salazol
őstag
Senki?
-
salazol
őstag
Tudósok, feltettem egy smartmenedzselő programot, ami kiirná a vinyó hőfokát, de azt irja, hogy N/A. Ez azt jelenti, hogy a vinyómban nincs hőmérő, vagy valami más a gond.
-
Grafman
aktív tag
Nekem egy Fanner Group duplaventis HDD Coolerem van, de ráköttem, hogy tök felesleges egy jól szellöztetett házban egy 7200-es Maxtorra bármijen hűtés!
[L]http://www.fanner.com/frames.html[/L] /HD05040B
A legjobb, ha úgy oldod meg a ház elülső ventijének az elhelyezését (némileg 45f-ban a Winyók felé fordítva) hogy a HDD-t is hűtse.
Szal az én coolerem már sok is, az alap 30Cf körüli hőmérséklet meg kell is neki!
Nem kell valakinek? -
Genialis
aktív tag
Azt nem tudom hány fokos a maxtorom, de kb ugyanolyan meleg így tapintásra mint a mellette lévő wd és az ibm. Mindegyik csak 7200-es.
-
_Volkovy_
nagyúr
Diamondmax 9 80GB hűtés nélkül 50-akárhány fok,hűtéssel(egy 8centis venti elérakva max fordulaton)30-akárhány fok :)
-
Hogyan méritek a vinyó hőmérsékletét?
-
Male
nagyúr
válasz
gromble_ziz #6 üzenetére
Ha ezek valós értékek, akkor jó lenne, ha csinálnál valamit, mert 60 fok már nagyon a maximum egy vinyónál. Így nem lesz hosszú életű.
-
steveetm
őstag
Nekem a diamondmax 9 80 gigás, zárt házban, külön hűtés nélkül eddig max 51 fokot ért el.
Üdv.: steveetm -
válasz
strike-force #10 üzenetére
Speedfan szerint...
-
nekem a 80as 7.2es előtt van egy 8 centis venti az 27C, amelyik meg a rekkbe van egy 60as 7.2es (no cooling) 45C (Maxtor DiamondMax 9 mind2)
-
Hequila
őstag
Nekem is ilyenem van. csak 30 gigás. Hűtés nélkül nekem is itt voltak az értékek, de mióta egy 8 centis venti van előtte, 10 fokot esett a hőmérséklet. Igaz, hogy boltokban, -ha gépet vasz az ember-, minden további nélkül berakják a 7200-es vinyókat hűtés nélkül, de az igazság az, hogy illik ezeknek valamiféle hűtést adni. Lehet, hogy nem döglene meg 20 év múlva sem hűtés nélkül, de az is lehet, hogy 2 hónap múlva agyonhűtve is megpurcan, de akkor is nyugottabban alszik az ember, ha tudja, hogy megtett mindent a vinyó életéjért.
-
Grafman
aktív tag
A 7200-es winyók alapból eléggé felmelegszenek (minden különösebben intenzív használat nélkül, elég ha csak rá vannak dugva csatira), mível -állítólag- ehhez a sebességhez már kell egy olyan 30Cf üzemi alaphőmérséklet, hogy maxon pörögjenek! A Maxtor winyók tényleg elég melegek, de mindent összevetve még így is a legmegbízhatóbbak... Semtem...
-
P34k
tag
Nekem két maxtor van egymás fölött, egy kis hely van közöttük.
Tettem rá egy olcsó hdd hűtőt, e felül levő hdd aljára, és igy mindkettő langyos!
Felül 80G/7200rpm/8Mb, ezen van a hűtő, ami tulképpen 2 5cm-es venti, csak keretbe rakva, és alatta a 60G/7200rpm/2Mb. Igy nyáron nem is árt a vinyóhűtés.
És még csak nem is hangos.
Tökmindegy, hogy milyen vinyót vegyél, csak ne rohadjon le! Ennyi... -
gromble_ziz
aktív tag
nekem IBM 60-as van ... átlagos nyári melegben folyamatos winchi használat mellett 50 fok felett .... 56-58 kb (ez már dög melegben)
szvsz a tied nagyon jó még ... :DD -
azzio
aktív tag
a kivétel mindig erősíti a szabályt :) és halk is? én régi elményekből okulva nem nagyon bízom a seagate-ben, de egyre erősebben kacsintgatok felé, mert lassan vinyót kéne vennem, és maxtort nem akarok. esetleg seagate. bár inkább western digital, mindig is azok voltak a kedvenceim...
-
azzio
aktív tag
/*
csak eszembe jutott arról a 10 gigás ibm-ről: kb 3 és fél éve vették németországban, a többi alkatrésszel együtt (amik közül már sokat kicseréltem...). szóval németországban vették, de azért a címkén ott vigyorog, hogy made in hungary :)
*/ -
tsello
aktív tag
Az én Seagete 7200.7 120 gigás HDDm egyáltalán nem melegszik.
-
azzio
aktív tag
a mostani 7200-as vinyók iszonyúan melegednek, ezzel nincs mit tenni sajnos, úgyhogy ha nem elég jó a szellőzés a házadban, akkor tegyél be pótventillátort és/vagy vinyóhűtőt. egy ismerősöm vett egy 80 gigás (7200rpm) maxtort, amit betuszkoltam a gépébe közvetlenül a 10 gigás ibm alá (legalábbis a telepítés erejéig), és mire kész lettem mindennel, nyitott ház mellett úgy átmelegedett a meghajtókat tartó keret, hogy nem lehetett megfogni...
-
dobi
aktív tag
Azt kérdezném mekkora hőmérsékleten megy a winyótok?
Mert az én 40-es 7200-es Maxtorom olyan 42 fok körül mozog (+- 1-2 fok)!
Kicsit soknak tűnik nem? De a még belefér akkor nem raknék + hűtést a gépembe!
Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest