Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
válasz
Maximum1 #109 üzenetére
Szerintem a legjobb ilyen oldal a bergsteigen.de, elég sok infó van a klettersteigekről, illetve ezen kívül a magashegyi tevékenységek más formáiról is (sziklamászó utak, túrák, sítúrák, stb.), képekkel, topo-val, a nehézséget is reálisan szokták feltüntetni ott is, ahol az építők nem sorolták be.
Szoktam nézegetni az általad linkelten kívül a klettersteig.de-t is, ez kevésbé megbízható, mert erősebb a közösségi jellege és kevésbé ellenőrzött. Ennek megfelelően több klettersteig szerepel az oldalon, több országból, ellenben sok olyan van, ami nem is igazán az.
-
-
inf3rno
nagyúr
Én is agyaltam, hogy egy létrán még igazán jól pihenni sem lehet, mert bárhogy helyezkedsz rá nyomja a lábad vagy a talpad, húzódik a vádli, stb. Mondjuk itt a kilátás kárpótol a végén, de nagyon sok benne a létra a video alapján. Ami még érdekes volt az a drótkötélen végiglépdelés erős szélben. Az sem lehetett kellemes. Nekem valahogy az a szimpi, ha nagyobb részt a sziklán mászok, és nem ilyen bevert vasakon, létrákon, aztán ha már nagyon nincs fogás csak akkor nyúlok a kötélhez.
-
Dottorei
tag
a hanwag amid van egy beszállócipő, alkalmatlan gyalogtúrázni (oda b-s talp kell). Jellemzően alpin mászóutakhoz használunk ilyeneket mielőtt előkerülne a mászócipő (meredek törmeléklejtő, könnyű mászóterep I-II-es fokozat általában, esetleg trepnis mászásnál még jól jön ácsorogni sokszor jobb ilyesmiben). Klettersteigre is jók az ilyenek, én a lasportiva-t preferálom.
-
Maximum1
őstag
Van egy ilyenem is, ennek annyira kemény a talpa, hogy semmire nem jó, 15km után fáj a talpam benne, falon meg nem hajlik és még csúszik is, vibram ide vagy oda, oldalt kiszakadt az illesztésnél, cordura, csak varrni nem tudnak,pénzkidobás volt.
-
inf3rno
nagyúr
Aha, akkor ez a ferrata valahol a sziklamászás és a túrázás között van ezek szerint. Nekem van egy ilyenem: [link], ez ilyen mezítlábas futócipő, de annyira minimál, hogy minden kavicsot megérzek benne. Erdei földútra, ilyen jellegű terepre viszont tök jó, csak oda ritkán jutok el, ezért egyáltalán nincs kihasználva. Majd itt megpróbálom, hogy jó e ilyesmihez. Ha nem, akkor váltok futócipőre.
Az Alpokba én is nagyon vágyok, egyelőre csak síelni voltam néhányszor, mászni viszont sosem. A mászást érdemes kipróbálni. Bécsben van egy mászócsarnok, Kletternhalle Wien a neve, baromi nagy, ott javaslom, akár csak builderezést, aminél szivacsra esel, oda nem kell biztosító ember. Nem vészes a belépő ára, és az itthoni termekhez képest az meseország. Az oktatás már húzósabb áron van úgy rémlik, de már régen voltam ott.
-
inf3rno
nagyúr
Ja hát ennyit biztosan nem adnék, inkább vennék 10 futócipőt az árából ha lesz megint nagy Saucony akció.
Nézegettem egyébként különösen a talpukat, és érdekes, hogy az olcsóbbak mennyivel keményebb anyagból készülnek, a drágábbak 20-30-tól már puhább gumiból vannak, és emiatt talán sziklán jobban meg is tapadnak. A barázdák is sokkal jobbak a drágábbaknál.
Egyébként ha már szóba kerültek a cipők, ti hogy bírjátok hosszú távon a mászócipőket? Kicsit olyan ez, mint a balett vagy a tűsarkú a nőknél, hogy teljesen eldeformálják a lábat. Én amikor több órát másztam egy huzamban, akkor mindig megfájdult a lábam bennük. Nincs erre valami megoldás, hogy kényelmes is legyen és mászásra is jó?
-
inf3rno
nagyúr
Amúgy is akartam túrabakancsot, mert még nincsen, de majd még nézelődök ilyen téren. Falat már másztam futócipőben, de pocsék volt oda, amiatt gondoltam, hogy ide más lenne a jó.
Ja hát egyelőre csak belekóstolnék, aztán ha bejön, akkor keresek komolyabb helyszíneket. Itthon nem sok lehet, mert nincsenek hegyeink. Nekem azért lenne jó ez a koncepció, mert nem kell partnert keresni biztosításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 3 RC-N3 drón szett +Garancia +Care Refresh +táska
- Air Jordan 1 Retro High OG GS Black/Medium Grey-White, 44,5 méret
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- DJI Mini 3 pro drón szett - telefonos távirányítóval +extrák
- Panasonic ER-DGP 90 K hajvágó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest