- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
balazsk01 #6437 üzenetére
Nekem is vannak panasonic-al meg olympus-al lőtt fotóim is itt: [link], döntsd el magad... bár néhányan más véleményen vannak, szerintem ha jpeg-ben gondosan beállítod a fehéregyensúlyt, +egy kis utómunkával, vagy ha raw-ban dolgozol, kihozható hasonló eredmény.
"Az a z iso tartomány, ahol jobb a PL5 mikor lehet hasznos?"
Fényerős obival ritkán, én gyakorlatilag a g3-at sem tolom fel iso1600 fölé kb. soha, de a sötét kitobival gyenge fényben hasznos lehet a jobb magas-iso teljesítmény -
jjeahh
nagyúr
válasz
balazsk01 #6435 üzenetére
Van amiben elmarad, van amiben jobb. X-A1-ben pl. jobb szenzor van, utómunka nélkül is szépek a színei, cserébe lassú az af, a kijelző nem forgatható csak kihajtható, kisebb az obipark meg drágák is rá az üvegek... pl5 szintén jobb picit magas iso-n, és szebbek a színei, van benne egy kéttengelyes stabi, minden másban a panasonic jobb. Ha használt milc-et szeretnél már jó ideje valszeg a g3 a legjobb ár/érték arányú gép a piacon, az evf-en kívül ezért ajánlottam korábban, és ezért kötöttem ki én is mellette... sztem ha tisztában vagy azzal, hogy a manuálokkal nem olyan egyszerű az élet mint af-el, mivel kézzel fókuszálni több türelmet igényel, akkor igen, kezdőnek is ajánlhatóak, főleg, ha szűkös a keret meg szeretnél játszadozni, nem zavar a karakteres bokeh, valamivel több CA stb. Én is manuálokkal kezdtem, és sacc 3 éve még mindíg azokkal kattogok, gyakorlatilag régi üvegekkel tanultam meg az alapokat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
balazsk01 #6433 üzenetére
Új vagy használt is játszik? Sztem evf-el a legkényelmesebb manuálozni, ha ez nincs, akkor legalább kihajtható kijelző legyen... milc jobb erre a célra a kis bázistáv miatt, de érdemes utánnanézni, hogy milyen manuálokat szeretnél, ha csak olyanokat, amik felmennek dslr-re is, akkor akár tükröst is vehetsz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest