- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chilibors
csendes tag
válasz
irish luck #656 üzenetére
Helló irish luck!
Üdv a Klubban! De amit írsz...
"a doki azt mondta, hogy kb gyerekkorom óta lehet elhalva a mandulám, és igazából csak két hatalmas góc van a torkomban."
ez nagyon durva! Hol fognak műteni? Én azok táborába tartozom, akiknek fájdalommentes volt a műtét és a lábadozás az állítólagos átlaghoz képest semmiség volt. Ma vagyok ...öő mennyi is... 12 napos. Napok óta nem kell gyógyszer egyáltalán. Yipppiiiiiiii
Kopaszodás, barátnőm -és szobatársam, akivel együtt feküdtem a kh-ban 12 napja, szintén hajhullást tapasztalt. Neki az egész haja úgy unblock hullott, tehát ritkult. Ő is bízik benne, hogy most már megáll. Tuti, hogy utána visszanő, persze. Hisz' nem haltak el a hajhagymáid! NYUGI! De teljesen megértem, irtó szar érzés lehet! Mondjuk nekem meg mindig is az volt a "gondom" -most ne lőjj le-, hogy túl sok a hajam! De ez nem ide tartozik. Azért elképzelni ennek ellenére el tudom, milyen szar lehet az ellenkezője...
"Tök jó, hogy ezt soha egyetlen doki nem vette észre..."
HÁT EZ AZ!!! Tudod nekem hogy volt? Kb 16 éves koromban elmentem egy allergológiai vizsgálatra, ott megállapították, hogy allergiás vagyok a háziporra, macskaszőrre, és a tollra. Ennyi. Aztán, teltek múltak az évek, és kb 7 éve, elkezdett bedugulni az orrom, de olyan se ki-se be állapot, ha lefekszem, egyik oldal mindig bedugul, az amerre fordulok. Valahol en nem teljesen normális jelenség szerintem, de már kezdtem azt hinni. Viszont eleinte iszonyúan idegesített, el is mentem pár gégészhez. Egyik hülyébb volt, mint a másik (bocs, ha esetleg egy olyan gégész is olvassa -na persze, más dolga sincs-, aki pont nem hülyemert létezik ilyen is, hiszem-, szoval egyik belenézett az orromba és mondott valami baromságot, majd elengedett, a másik azt mondta, hogy váltsak orrcseppet (naná, egészen a koporsóig fogok orrcseppen élni), a harmadik csinált egy allergiatesztet, holott mondtam, hogy azt már csináltak, a negyedik meg azzal volt elfoglalva, hogy vajon honnan is vagyok neki ennyire ismerős. Szovan úgy unblock tököm (ami nincs) tele lett a gégészekkel... El is telt sok-sok év, amíg egyszer csak azt mondtam (most 31 vagyok), na jóóóóóóóóóóó adok egynek mégegy esélyt, hátha okosabb mint a többi! És lám!!! Kapásból megállapított 3 dolgot (=3 műtét). PEDIG SZERINTEM UGYANAZT TANULTA, MINT A TÖBBI!!!!!
Így a 3-ból 2-n már túl is vagyok!
"Rövidke" fül-orr gégészeti történetem kb ennyi!
Csók és kérdezz bátran! Hamar eljön a januááááááááááááááááár!!!!! -
Chilibors
csendes tag
válasz
Kitekattusz #650 üzenetére
Helló Kitekattusz!
Na megnéztem. Nekem a zárón csak ez van:
Vér:
We: 10.00 mm/ó
Fvs: 7,08
Vves: 4,69
Hgb : 146,00
Hgk: 0,44
Thrombocita: 294,0
INR: 1,06
Prothrombin: 93%Mást nem találtam... viszont jó is, hogy szóltál, mert így láttam meg, nekem vissza kell mennem az endokrinológiára 26-án a MÁV-ba. Különben elfelejtettem volna!
-
Chilibors
csendes tag
válasz
Kitekattusz #648 üzenetére
Hát én sehgol nem látom ezt az adatot...
-
Chilibors
csendes tag
válasz
Kitekattusz #646 üzenetére
Kitekattusz! Ja? Még tanulsz? Ilyen fiatalka vagy??? Bár nem feltétlen korfüggő a dolog
Ha meg még szüleiddel laksz, akkor minden okod meg lesz rá, hogy kivond magad a megerőltető karácsonyi készülődés alól...
2 héttel a műtét után már tuti jól leszel, én ma vagyok 9 napos és szinte alig érzek valamit. Tegnap este vettem be egy szemke Cataflamot, de szerintem már átállok az Algopirynre, ha fájna este. Úgyhogy nyugi!
Az az AST az micsoda? Megnézem én is... -
Chilibors
csendes tag
válasz
tőzsdeguru #642 üzenetére
Hali!
Tőzsdeguru! Írtam privit -illetve mindjárt írok. De ki tudja, mikor kukkolsz be erre is
Huhh azért az a 15 kilós zsák-emelgetés elég meredek volt!!!Én nem mertem volna (na meg nem is bírtam volna). Én amugy nem éreztem, mikor jöhetett le a seb. Különbséget nem éreztem. Kh-ban 4-5 óránként vettem Cataflamot be, otthon 5-6 óránként, majd a 6. napon napi 2-t, azóta csak este egyet. Illetve ma megszivattam magam kicsit, mert gondoltam eszem salátát. Na én hülye, megborsoztam... És szerintem főleg a bors, no meg a paradicsom úgy belemart a bal oldalba, hogy azt hittem, leütöm, aki hozzám mer szólni! És érdekes, a bal oldalon fájt, és azt kicsit macerásabb is volt kivenni, rosszabb állapotban is volt!
Na pusza
Chili -
Chilibors
csendes tag
Sziasztok! Ma vagyok egy hetes és tegnap este óta, csak ma du 16 órakor vettem be egy Cataflamot.
Nagyon örülök, hogy eddig ilyen jól megy minden, elvileg innen már csak mégjobb lesz!
Mindenki lábadozik? Hogy vagytok? -
Chilibors
csendes tag
Helló fiúk-lányok!
Voltam doktorbácsinál. Azt mondta, pár nap és teljesen rendbejön minden.
-
Chilibors
csendes tag
válasz
Chilibors #630 üzenetére
NA NE!!! Ez lenne a perverziója?!
Egyébként megnéztem, most úgy néz ki, hogy a mandula helye fekete (de gondolom az nem fekete, hanem alvadt vér színű, csak én úgy látom), és még mellette fehér is... nagyon horrorul néz ki.
Meg fogom kérni, hogy írjon fel a Cataflam helyett Flectort, mert fáj a Cataflamtól a hasam. Valakinek volt ilyen??? -
Chilibors
csendes tag
Nekem ez a 6. nap, de várjatok csak... ezekszerint nekem még el se kezdődött a sebleválás, lévén hogy csak joghurtot eszek??? SEGÍTSÉG! Különben ugye azt lehet látni? Mert az ablakban tükör előtt néztem, és mindkét oldalon tök fehér. Gondolom, annak kéne onnan eltűnni... ???????
-
Chilibors
csendes tag
Hát... nem tudom. Én annyi vért láttam csak, amennyi azon a kis pálcikán volt, amivel benyúlt, hogy megtörölgesse és nem tocsogott. Öklendezésre pedig én legalábbis egyáltalán nem emlékszem.
Szoval azt mondjátok, hogy később rosszabb lesz? Én ma vagyok 5 napos. Jah, holnap megyek kontrollra. És megkérem, hogy Flectort írjon fel, mert a Cataflam kikezdte a gyomromat. Sokat fáj!
Jól van na, nem kell felkapni a vizet! Valaki megírta, hogy milyen rosszul élte meg a műtétet, valaki meg megírja, hogy nem is volt vészes. Igazából Isten tudja, miért lehet ekkora ordító különbség a két véglet között. -
Chilibors
csendes tag
Érdekes, nekem meg hátra kellett dőlni és a fejemet is hátrahajtani.
Egyébként, ma (4. nap) mintha kevésbé fájna, viszont ha enni kell.... csak Cataflam után tudok! Már 3 kilót fogytam!!!Gyerekek a sebleválásról meséljetek már!!! Mindenki eltűnik, mire engem is megműtenek! Szarabb, mint az első napok? Ja és még valami. Egyszer kell kontrollra menni csak? Mert elvileg 2 hét a gyógyulás. És a 6. napon rendelt vissza. Menni kell majd megint?
-
Chilibors
csendes tag
válasz
tőzsdeguru #621 üzenetére
Szia Tőzsdeguru
Hogyhogy a MÁV-ban?! Én úgy tudtam, hogy ott már nem csinálnak műtétet. Én a MÁV-ba jártam Sztk-ba, viszont a műtét Vácon volt! Ez hogy lehet? Megkérdezhetem, ki műtött? És a dokid a MÁV Sztk-ban is rendel? Vagy hol? A Podmanyiczky utcában?
Egyébként egyetértek, itt sokan kissé eltúlozták a műtétet, vagy a fájdalomküszöbük alacsony, vagy szeretnek riogatni, vagy az orvosuk tényleg egy hentes. Nekem egy csepp vér sem folyt... vagy csak a dokimat imádom?! ARANYKEZE VAN. -
Chilibors
csendes tag
Sziasztok!
Őszintén! a sebleváláskor jobban fáj, mint az első napokban?!
Ja és még mindig várom a beszámolókat a local-os műtétről... lécci! -
Chilibors
csendes tag
Sziasztok!
Ma jöttem haza!
Hát gyerekek, komolyan mondom, kár volt megijednem, szinte vicces, hogy ennyitől féltem! HALÁL KOMOLYAN BESZÉLEK! Ez egy semmiség! Egyáltalán nem fájt semmi és nem is volt kellemetlen. Max az a pár tűszúrás, amikor beadta az érzéstelenítőt, de az kb annyira fájt, mint mikor vért vesznek! Istenem és ettől paráztam! EMBEREK, NE FÉLJETEK A MANDULAMŰTÉTTŐL! Még a fogorvosi kezelés is fájdalmasabb. 20 perc volt az egész és IMÁDOM a dokimat! Egyáltalán nem véreztem, nem tudom, ki írta vagy mondta, hogy majd így meg úgy fog folyni a vérem és majd véres fogsorral fogok hörögni a szobámban. Hát az erősen rátúlzott, az biztos. Vagy tényleg csak az én dokimnak van aranykeze??? Utána, mikor a műtőből felhoztak és köpködni kellett, az sem volt véres. Egy csepp vért sem láttam!
Ja és a másik, simán tudok enni. Mindent. Jó a fájdalomcsillapító kell. De hogy valaki 2 hétig nem evett, meg lefogyott tizen akárhány kilót, az vagy túloz, vagy egy hentes volt az orvosa.
Valamit azonban kérdeznék azoktól, akiket ÉRZÉSTELENÍTÉSBEN műtöttek:
Titeket milyen helyzetben műtőtt az orvos? Konkrétan hogy ültetek és hozzátok képest az orvos milyen pózban fért hozzátok? Nekem először azt mondták, feküdni fogok, de aztán mégis ültem. De a doki hogy műtött??? Konkrétan. Nos? -
Chilibors
csendes tag
MÉgegy kérdésem lenne! A doki nektek előre felírt egy halom receptet? Mert ha két hétig fogok teán és cataflamon élni, akkor feltételezem, hogy nem lesz elég egy-két dobozzal. És baromira nem jönne jól nagy fájdalmak közepette ücsörögni a háziorvosnál a receptre várva. Nálunk alapból 2 óra, mire sorra kerülök. Nameg ha netán benyalok valamit a torkomra... az lenne még a jaj de jó.
-
Chilibors
csendes tag
Na basszus, ez az emberhúsos hasonlat most marhajól jött! Remélem, a doki nem kannibál és épp nem lesz éhes!!!
Te jó ég, holnap ilyenkor már.....
A doki 10-re szokott érkezni és kb 11kor kezdi a műtéteket. Gondolom, előbb az altatásosok jönnek. Gáz lenne, ha szegény barátnémet beelőzném és mikor véres nyálcsorgatva tolnak vissza, azt Ő látná... -
Chilibors
csendes tag
Hát azt nem tom, hogy mennyire gyorsan kezd visszanőni, de ha már Te látod, az nagyon jó jel! Egyébként van egy irtó jó kezelés az alvó hajhagymákra, nem tudom, itt szabad-e ilyet, remélem nem baj:
http://www.nuskinpharmanex.eoldal.hu/fotoalbum/galvanic-spa_-cellulitisz-es-fejborkezeles_-ranctalanitas/nutritiollal-a-haj-dusitasaert
és van ehhez galván árammal működő gép is, azzal kell használni. Én azt hallottam, tuti recept. -
Chilibors
csendes tag
Ú basszus! ENNYIRE?!?!?! Na jó! Legalább lefogyok!
Van egy barátnőm, akivel egyszerre műtenek minket. De Őt altatni fogják, mert ha csak belenyúlnak a szájába, már hány is. És tegnap volt az altatóorvossal beszélni, az meg jól odaszólt neki, hogy mandulaműtétnél az altatás LUXUS. Szerintem meg nem luxus, csak ebben a kórházban... -
Chilibors
csendes tag
Egyébként! Hajhullás, bőrprobléma, izületek, stb sokmindent okozhat. Éppen ezért reménykedem, hogy a ragyáimat is ez okozta... mert már a kamaszkoron túlvagyok!
-
Chilibors
csendes tag
Helló! Talán azért főleg nőktől hallottad, mert sokkal több férfinek hullik ki a haja, már úgymond "természetes", ezért nem is gondolják, hogy esetleg a mandula miatt is...
Fiúk-lányok! Vízen kívül érdemes mást esetleg bevinni a kórházba? Pl. ha itthon csinálok teát, amibe nem teszek citromot, azt ugye azért meg bírom majd inni? Mert az ice teák és a gyümölcslevek biztos marnának. Ti mit ittatok a kórházi teán kívül? Ja és egyáltalán van értelme bármilyen kaját bevinni??? -
Chilibors
csendes tag
Sziasztok! Egy ideig nem jöttem, mert még kissé messzinek tűnt a műtétem. Hát most már nem tűnik olyan messzinek, ugyanis 13-án műtenek! Be vagyok kakilva rendesen!
Tudom, ne izguljak meg ne lássak rémeket, de akármit mondtok, úgysem múlik el! Azért nem rettegek, ez amolyan egészséges izgulás!
Szoval mindenképp beszámolok, milyen volt!
Chili -
Chilibors
csendes tag
https://www.doki.net/tarsasag/gyermekorvostarsasag/upload/gyermekorvostarsasag/document/Gyermekgyogyaszat_2002_jun_06_Kronikus_tonsillitis_es_tonsillectomia_Kronikus_adenoiditis_es_adenotomia.pdf
NA EZT A LINKET ELRONTOTTAM, MÁSOLJÁTOK BE. -
Chilibors
csendes tag
És még ezt is találtam:
"A tonsillák a torokmandulákat, az adenoid kifejezés pedig a garatmandulát jelöli..."
https://www.doki.net/tarsasag/gyermekorvostarsasag/upload/gyermekorvostarsasag/document/Gyermekgyogyaszat_2002_jun_06_Kronikus_tonsillitis_es_tonsillectomia_Kronikus_adenoiditis_es_adenotomia.pdf
-
Chilibors
csendes tag
Nem keverem az orrmandulával, mert sajnos a fiamnak az volt, adenotomiája és az orrmanduláját vették ki. Szoval most még az is lehet, hogy minden orvos mást mond... heheheh de ha a neten is rákerestek, nem az van, hogy torokgarat, hanem, hogy orr-garat mandula. Írjátok csak be a google-be...
-
Chilibors
csendes tag
Hát nem is tudom... Nem az én agyszüleményem. De olvasd csak el:
"Adenotomia , a kórosan megnagyobbodott garatmandula mûtéti eltávolítása, arra alkalmas eszköz (adenotom) segítségével. L. Adenoid-vegetáció. "A TONSILLECTOMIA=TOROKMANDULA MŰTÉT
AZ ADENOTOMIA=ORRGARAT MANDULA MŰTÉT.Íme a szokásos kérdés és orvosválasz is:
" Mikor kell kivenni valakinek az orr-, vagy garatmanduláját? Egyáltalán, mi a különbség a kettő között?"
"Orrmandula és garatmandula ugyanaz! A torokmandula páros szerv és visszatérő (évi 5 tüszős) mandulagyulladáskor eltávolítása indokolt! Orrmandula, ha a sok felső légúti fertőzés kapcsán megduzzad és beszűkíti az orrgaratot többet árt, mint használ: váladékot tart vissza az orrban, megakadályozva, hogy a gyermek lenyelje, és így pangást idéz elő. Terelheti a váladékot a középfül irányába középfülgyulladásra hajlamosítva. A fülkürt funkcióját lerontva vezetéses halláscsökkenést hozhat létre. Felelős lehet a tartós szaglásvesztésért is."
Egyébként itt egy link, hogy ne én tűnjek okoskodónak:
http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/III/6/384main.htm -
Chilibors
csendes tag
Képzeljétek, nekem tegnap óta tökre bedurrant a mandulám...
-
Chilibors
csendes tag
Helló fiúk-lányok! Egész jó kis topic ez!!!
Lehet, majd többet jövök műtét után!
Beszéddel kapcsolatban, nektek kb hány napig esett nehezetekre? Illetve mikor nem szabad beszélni? Olvastam valahol, hogy műtét napján valakire rákiabáltak, hogy fogja be
Mondtam is a férjemnek, hogy majd úgy telefonálunk, hogy Ő beszél és ha kérdez valamit, akkor 1szer nyomom a gombot, ha igen, 2szer, ha nem!Jó móka lesz!
Szoval akkor azt mondjátok, érdemes előre beszerezni a Cataflamot? Kár, hogy egy nyamvadt receptért nálunk a rendelőben 2 órát kell ülni!!!
Mandulaműtét utáni halálozással kapcsolatban. Említettem már, hogy az én fiam MAJDNEM így járt augusztusban. De nála még a kórházban történt a dolog. Hála Istennek, teljesen felépült, de nagyon nem sokon múlott. Szintén bevérzés, de még a műtét napján. VISZONT. NEM A VÉRZÉS MIATT KERÜLT ÉLETVESZÉLYBE, hanem amiatt, hogy visszatolták a műtőbe és mikor felébredt, hányt egy hatalmasat és aspirálta a hányást a tüdejébe. Magyarul majdnem megfulladt... Újraélesztés, tüdőleszívás, lélegesztetőgép, stb. Aztán rohammentővel a János kh-ba. Valami brutális volt. Még mindig sokszor ezzel álmodom. De ez nyilván azért történt (mármint a hányás), mert már nem volt üres a gyomra. Mondjuk az előzményekben és a következményekben nem vagyok biztos, de a tény, hogy az aspiráció miatt volt a galiba.
Igen én is azt vettem észre, szinte nem is hallottam olyat, hogy felnőtt halt meg. Viszont az utóvérzés meg több a felnőttnél, nem??? -
Chilibors
csendes tag
-
Chilibors
csendes tag
Sziasztok!
Jó ez a fórum, legalább nem lepődök majd nagyokat! Sündi, nagyon jó volt olvasni ilyen részletesen. Én nem úgy fogom fel, hogy jobban beijedek, sőt. Legalább tudni fogom, hogy ami most történik, az mással is így volt és nem ijedek meg annyira.
Mondom ezt most, egy bő hónappal a műtét előtt...aztán majd bekakálok a félelemtől aznap. Azt nem tudom, hogy előre kell feliratni jó erős fájdalomcsillapítót, hogy legyen a kh-ban? Tudom ott adnak, de mi van, ha az nem hat? Sokan írtátok a Cataflamot, hogy az jó. Demalgon meg ha jól tudom, kicsit morfium tartalmú, nem? Az akkor ütősebb, nem? Nekem Flector volt az omü ciszta műtétem után. Az is jó volt.
A 4-5-6. naptól már most fofok. Brutál lehet... ajjajjj -
Chilibors
csendes tag
Ja és az a 2% valahogy mind idetévedt a topicba!!!!
na de viccet félretéve, nekem azért jó, hogy olvasgatok, mert legalább nagyjából tisztában vagyok azzal, hogy melyik nap mi történhet, mi várható stb... szerintem ennyi mindent nem mond el úgysem a doki, mint amit itt olvasok!
Na majd figyeljétek az én sztorimat!
Egyébként kb 50 perc a kh- ha nincs dugó!!! A másik meg 5 perc, de oda nem mennék, mert a fiamnak ott jól elcseszték az orrmandulaműtétjét.
Kíváncsi leszek, a pajzsmirigyemre mit mondanak. Tényleg, nem tudom, hogy itt olvastam-e vagy máshol, de valaki kérdezte illetve már hallottam ilyet, hogy okozhat-e a torokmandula bőrproblémákat. Állítólag igen, pláne, ha góc. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcs? Hogy utána már nem volt ragyás, miután kivették vagy hasonlók? -
Chilibors
csendes tag
Basszus Mőbiusz! Ez nem lehet igaz!! Szegényke!
Figyelj már, és ha csak egy icipicit kezd vérezni, akkor is kh-ba kell menni? Én azt gondoltam, hogy ha egy csík van, akkor az semmi. Vagy utána meg beindul?
Érdekes lenne, mert én nem is abban a városban leszek, ahol műtenek, amikor hazamegyek. Olyankor az első kh-ba kell menni, vagy csak oda, ahol műtöttek? -
Chilibors
csendes tag
Hát ja. Csak tudod sajnos pont augusztusban esett át a fiam is egy szintén fül-orr gégészeti RUTINMŰTÉTEN és nem sokon múlott, hogy ottmarad. Nyugi, nem mandulaműtét volt!!!
De akkor is... szoval emiatt van az, hogy nem merek máshoz menni, nagy nehezen elnyerte a bizalmamat ez a doki. De azért kösz a tippeket!valszleg ha nincs ez, máshogy állnék hozzá.
-
Chilibors
csendes tag
Sziasztok!
Mőbiusz, háááát... az az igazság, hogy a doki miatt nem mennék máshová. Ugyanis nem egy és nem kettő fül-orr gégésznél jártam már, és mind fenékkel állt hozzám eddig. Egyik sem bírt rájönni a bajaimra. Vagy csak simán letojták, mi bajom. Kb így:
1. -Szipog? Be van dugulva az orra? Váltson orrcseppet! Viszlát!
2. -Na jöjjön, csináljunk egy allergia tesztet! Jaj, hát maga allergiás a porra és a macskaszőrre! Itt egy allergia elleni orrspray, viszlát!
3. -Honnan ismerem magát? Muszáj közelebb jönnie, hogy megvizsgáljam... Mi a panasz? Hogy évek óta be van dugulva az orra? Igen, hát ez biztos a terhességek miatt volt, mikor is szült? Á, majd akkor nemsoká elmúlik. Maga annyira ismerős...Szoval kb ilyen és hasonló vizsgálatokon vettem részt. Jó, mi?
És most valaki ajánlott egy orvost. Elmentem, megvizsgált és kapásból mondta, hogy orrsövény ferdülésem van, gennyes a torokmandulám és elküldött orrmelléküreg ct-re. Ott a ciszta is kiderült. Még endokrinológiára is elküldött, okt. végére. Én nem értem, minden orvosin mást tanítanak?
NO KOMMENT... -
Chilibors
csendes tag
Helló! Hát igen. Biztos, hogy egy-két héttel a műtét előtt már nekem is rendesen tele lesz a gatyám...
Az utolsó mondatot nem értem: "Nemtudom h ezeket miért csak alatatásban lehet hogy fájdalmasabb maga a művelet"
Engem az orrsövénynél sem akar elaltatni.Pedig attól fofok rendesen...
-
Chilibors
csendes tag
Sziasztok!
Mőbiusz! Kicsit nehéz volt végigolvasni a hsz-edet a szememnek.
Na a lényeg az, hogy szerintem próbálj kevesebbet gondolni arra, hogy mi lesz, ha... mert ahogy olvasom a többieket, minél jobban félsz....
De nem hinném, hogy megint megtörténik, ha már az elején bevéreztél. NYUGI!
Igaz én még a műtét előtt állok!!! És én is félni fogok, tudom. De ne gondolj arra, hogy mi lesz, ha, csak arra koncentrálj, mindent úgy csinálj, ahogy a doktornéni/bácsi mondta!
Lenne egy kérdésem. Neked kellett külön fizetni az altatást? Komolyan nem értem, nálunk mi ez a 80 ezer/altatás...
-
Chilibors
csendes tag
Sziasztok!
Goldoltam elolvasom a topicot, de mikor a 100. hsz körül jártam, akkor vettem észre, hogy már 400 akárhánynál jár...
Szoval nekem november 13-án lesz torokmandula műtétem. Méghozzá, a váci kórházban. De még előtte megyek pajzsmirigy vizsgálatra is, októberben.
Már volt egy műtétem Vácon, szep. 11-én: orrmelléküreg ciszta miatt. A következő a mandula, és valamikor, talán januárban lesz az, amitől a legjobban félek, az orrsövény műtét.
A cisztát érzéstelenítéssel vették ki. A többi is így lesz. Máshol is kérdeztem már, de senki nem válaszolt, hát majd itt talán.
MIÉRT VAN AZ, ÉS MITŐL FÜGG, HOGY AZ EGYIK KÓRHÁZBAN FIZETNI KELL KÜLÖN, HA ALTATÁST SZERETNÉK, ÉS A MÁSIKBAN PEDIG KÜLÖN EZÉRT NEM KÉRNEK PÉNZT?
Sőt tovább megyek, van olyan kh, ahol CSAK altatásban műtenek pl. orrsövényt, orrmandulát stb. MIÉRT?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen NAS-t vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Suzuki topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fűnyíró topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest