Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jester

aktív tag

válasz Protezis #221 üzenetére

Nekem is a 10.1 van fent most, és egy 10 is van egy másik gépemen. Telepítéskor én mindig a custom disk partitioning-et választottam, és ott kiválasztottam melyik vinyóra és melyik partícióra telepítsam, ha kell, akkor onnan partícionáltam és utánna formáztam. A telepítés végen pedig az összegzés - ha jól emlékszem ez a neve - lépésnél a legelső menüpont a boot loader helye. ott van mellette a beállítás gomb, arra katt, majdott átálítod tetszés szerint.

Ha esetleg gond van így is vele - nekem volt ilyen, akkor egy live cd-ről bootolva és felmountolva a már feltelepített rendszert a live cd könyvtárstruktúrájába is helyrerakható a lilo, ha valami el lenne rontva. (grubot nem ismerem, nekem jó még a lilo is.)

Mondjuk jó lenne, ha pontosan le tudnád írni, hogy mi az üzenet a hda7-tel.

Bejelentkezést hogy érted, hogy nem megy? Lilo egyáltalán nem indul, vagy eljutsz a login részig és ott van a hiba? Ha a lilo nem is jelenik meg, akkor esetleg lehet az a gond, hogy nem az a vinyó az első a boot sorrendben, vagy a partíció, amelyik a lilo-t tartalmazza, nem aktív. Ebben az esetben megoldás lehet, hogy a hda MBR részére telepíted a lilót. (multi bootos is lehet) Ha gondod lenne vele, onnan egy fdisk /mbr -rel leszedheted nyom nélkül. (vagy winxp javító konzolja alól fixmbr és fixboot utasításokkal.)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák