Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
-
UHHH
őstag
Ime egy /2/ ujabb szep szo: Fajin/fajintos.
-
UHHH
őstag
Kicsit elorebbhozom a temat,mert elfelejtettetek kicsit.
En idegenbe szakadt JaszParaszt vagyok, es itt Pecsett nem ertik, mi az a:
mucimag ... Hat ilyet?!
Ti tudjatok, mi az? -
Tiggr
tag
Nem tudom volt-e már, de sterc-et sokat nem ismerik. Soproni ''nemzeti'' eledel. A sercli meg a kenyér vége, de hívjuk gyűrkének is. A csetresz felénk semmit sem érő göncöket jelent, pl. ha a szobábanm rendetlenség van, sokszor mondják azt, hogy minden tele van csetresszel...
Egyszer Tisza-túrán egy lánytól hallottam, hogy ne gyönköljem...No, hát ez nam az, aminek elsőre látszik, hanem olyan csikizés-féle!
Aztán van még a süsnyés, meg a csumpiszájú, ... Most más nem jut eszembe! -
BYpsilon
csendes tag
brunyál = bronzol = vizel = pisil
ferfiak hasznaljak -
DcsabaS
senior tag
Több munkatársamról kiderült, hogy nem ismerik a ''PALOZSNA'' szót. De mert ezt én mégis túl könnyűnek találom (:-), feladok nektek egy nehezebbet: ''VASZIRNYÓ''. Szerintetek mit jelenthet?
-
Ye_Nő
tag
Nekem nagyon tetszett a kalamol kifejezés, ami azt jelenti tkp., hogy valamivel a kezedben össze-vissza hadonászol.
Phantom, mátészalkai vagy a környékről való vagy? Nálunk a pecut kuszliknak hívják amúgy.
A stanecli papírzacskót jelent, a rossebet nálunk a rákkal azonosítják.
Róland, a szénsavas narancs régi neve mifelénk jaffa volt, te ismered?
A kummantani kifejezést felénk szexuális aktusra használják, míg a paraj neve egyesek szerint spenót, mások a mangold szóra esküsznek (bár én úgy tudom, hogy mángold=mangold és spenót között van különbség...)
A parajt nálunk a paraszt kifejezéssel egyenértékűnek tekintik, sőt, veszprémiektől tanultam a következő szinonímákat: bregó, rüszü, surmó, suskó, tapló.
Den: a tócsiba (lapcsanka, vagy bárhogy is nevezzük) hagyma is kell, kérdezd csak meg BobMastertől!
Neduddki: tudomásom szerint a panyókára vetve kifejezés azt jelenti,hogy férfiak a felsőkabátjukat a felső gombolórésszel a nyakukban hordták (mint a vadnyugati fickók a kalapot), de nagyanyám arra szokta mondani, mikor jó időben a pulóvert, kabátot, stb. az akasztójánál fogva a vállunkra csaptuk.
Amúgy eszembe jutott még egy, a paraplé, ami esernyőt jelent. Ami még tetszett anno, a szomszédunk, Joli néni azt mondta gyere át helyett, hogy ''ergye átul''!
(Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, még annyit jegyeznék meg, hogy magam dunántúli vagyok.) -
Don Vittorio
őstag
-
Cefa
senior tag
Na eszembejuttott még
Beszlopál-Megesz,felfal -
vontod
tag
Macsánka?
Masina? -
Pé
senior tag
A forgácsfánk nálunk csöröge.
Ja és a szerszámokat a sufnyiban tartjuk -
Pé
senior tag
''Ird le melyik mit jelent, mert én például nem ismerem meindegyiket.''
OK
lajbi = hosszu kabat
pilács = lampa
bosztohó = agressziv
reznek = undorito, ronda
colsock = az a hajtogatható mérő léc .. ( nemtom a szakszerű megyar nevét)
vindő = zsírosbödön
dzsukesz = kutya
pampuska = fánk
lapcsánka, tócsi, tócsni, berét = erről már volt szó, borsos, fokhagymás krumplilepény
kalamászik = ezt szokta az ember csinálni másnaposan az ágyban délután 5kor..
fordolódik, fiszkalódik és jajgat ... agonizál -
Plumpy
aktív tag
Jaigenigen! A köldök helyett nagyanyámék mondták mindig, hogy putty. Ami a hasadon van az a puttyod....
-
Plumpy
aktív tag
Azt a szót, hogy kuckol mindenki ismeri? Ha nem akkor egyenlő a csiklandozzal....
Ha valaki csikis, akkor másként kuckos.... -
localhost
Közösségépítő
Még mielőtt a gyerekünk megszületett volna a nejem azt mondta: majd meglátod olyan aranyos lesz, ahogy a gyerek majd a kiságyban kepesztet!
Erre én : ha majd kepesztet, hívunk orvost!
Akkor ugyan még nem tudtam, hogy a kepesztet= jár keze-lába, hadonászik. Én ugyanis ezt a szót addig sosem hallottam. -
Rommel
csendes tag
Ja, és nemtom ez ismert-e: a nagypapámnal a házában van egy kis raktár: olyan mint egy kis szoba, de niem ajtaja van, hanem hianyzik az egyik fal igy olyan mint egy nagy mélyedés a házban. ha jól emlékszem ugy hivta hogy: ''szín'' .
-
Rommel
csendes tag
Egy erdélyi ismerősöm tud meglepetést okozni: ''Elmentem hozzátok''. Ezt ő ugy mondja, hogy : ''Elmentem nálatok''. Gondolhatod mekkorát röhögtem elsőre szegényen...
Aztán meg mindenféle süteményt tésztának hivnak. Na csak ennyit akartam. -
Cefa
senior tag
priccs-lóca
-
Plumpy
aktív tag
Hali!
Mi a szerszámokat a KUTRICÁBAN (kutrica) tartjuk...
A pityóka az meg nem krumpli, hanem pityóka. Az is gumós termás, a föld alatt nő, de sokkal magasabb a föld feletti része, és kemény a szára. Mintha egy bazi nagy paraj lenne... Kicsit kisebbek a gumók, és édesebbek. A lovak imádják. És mivel vannak lovaink, van pityókánk is. Jó sok... Innen tudom. Nyersen is jó, meg salátának is... Na nem azért vannak lovaink, mert azzal járunk, kizárólag sportolási célból... A húgom díjugrat... Ez most off volt, de valahol láttam, hogy pityóka= krumpli, ami nem igaz!!!!
Aztán. Tarhálás. Nem harácsolás, hanem kérincsélés, lejmolás... Hmm. Lehet, hogy a lejmolást sem ismerik sokan...Naszóval kunyerálás, kérincsélés tökmindegy...
-
PodMAN
senior tag
Kászli
Új hozzászólás Aktív témák
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- Powerbank topik
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest