Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz Füleske #1654 üzenetére
Biztosító a legtöbb esetbe nem megy tönkre- Ha tönkremenne, megrendülne a biztosítókba vetet bizalom, ezért általában egyi felvásárolja inkább a másikat.
Amúgy meg lehet nézni jópár mnyp nevét: Ing, Aegon, Allianz, hm????? Ezek már mnyp előtt is léteztek."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
veterán
-
Rive
veterán
válasz Füleske #1682 üzenetére
Akkor írom másként: egy MNYP csődje az ott kezelt tőkét nem veszélyezteti. (Gyk. átkérheted máshova.)
Nyugdíjad mindenesetre valószinűleg tényleg nem lesz belőle, mer' jó eséllyel még azelőtt elpatkolsz te is, hogy nyugdíjba mehetnél.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz Füleske #1698 üzenetére
Én se vagyok oda értük, de ha ez van, hát ezzel kell beérni.
Az, hogy kinek éri meg visszalépni, meg kinek nem, már nagyjából ismert, illetve elég jól leszűrhető az eddigiekből. Hogy az OTP marad-e az utolsó állva maradt MNYP vagy sem, ezen már nem sokat változtat. Annyira még az OTP se sz@r, hogy ne versenyezhetne a demográfia- és demagógia-verte államival.
Ui.: hozzászólásod alternatív értelmezése szerint: ne legyél rest örököst megnevezni
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Alex91
félisten
válasz Füleske #1861 üzenetére
munkavállalóknak 1998. január 1. és 1999. augusztus 31. között volt lehetőségük arra, hogy a társadalombiztosítás mellett egy magánnyugdíjpénztárt is válasszanak, így az I. pillérnél bemutatott nyugdíjjárulék, a jogszabály szerint meghatározott arányban a társadalombiztosításhoz és egy magánnyugdíjpénztárhoz kerül befizetésre.
Na, akkor ezek szerint neked se volt meg akkor kotelezo... Vagy mi a gond?
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
nagyúr
válasz Füleske #3172 üzenetére
Lehetséges...
----------------Amúgy még azt is hallottam, hogy hatósági áras lesz a CHF (190-es árfolyamon, bár nem értem, akkor már miért nem 140? a kétharmad, háromnegyed, négyötöd ezt is megszavazhatná, nem? )
meg befagyasztják a "rezsiköltséget" - ez kurvajó, akkor a franc fog ablakot cserélni a panellakásomban
komoly, és mélyreható reformok, innen már csak egy lépés a tervgazdaság és a konvertibilis rubel, de akár még azt is elérhetjük hamarosan.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
erdoke
titán
válasz Füleske #4327 üzenetére
Kár volt hozzászoktatni sok embert, hogy egyáltalán nem kell SZJA-t fizetniük. Arról nem is beszélve, hogy a minimálbéresek (és mások) mekkora hányada kap zsebbe a bejelentett összegen felül. A "legszegényebbek", LOL. Ezek mind adócsalók, és százezrekről beszélünk.
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz Füleske #4329 üzenetére
Nem hiszem, hogy versengve kellene példákat hoznunk, vagy a statisztikákat befolyásolni az érzelmekre hatva. Elég jó becslések vannak az adóelkerülésről, és az is szembetűnő, ha a környező országok minimálbéres arányához viszonyítjuk a hazait.
Nyilván mindig vannak szerencsétlenek (még én is lehetek az), akik saját hibájukon kívül kerülnek nehéz helyzetbe, de a többségnek azt ajánlom, szerezzen piacképes szakmát, tanuljon nyelveket, és akkor nem fog éhen halni. Sőt, elég az első, egyetlen embert se ismerek, aki keresett szakmában legalább átlagos képességet felmutatva ne boldogulna.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
veterán
válasz Füleske #4415 üzenetére
Tessék, még egy kis nevetnivaló.
http://atv.hu/egyenes_beszed_kiemeles/20110803_oszko_kemeny_megszoritasok_johetnek_a_kovetkezo_evekben
Rónával van bajod, vagy az ATV-vel?
Nekem t×k mindegy, mi a forrás, ha a kormánypropagandára figyelnénk csak, akkor nem lenne miről eszmét cserélnünk.Djculture, ja, tényleg.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
erdoke
titán
válasz Füleske #4421 üzenetére
Ha bárki azt hiszi, hogy a változások fő haszonélvezőinek (mint pl. én, azaz magas bejelentett kereset, 3 gyerek) megnyugtató a jelenlegi helyzet, az óriásit téved. Akinek gyerekei vannak, értelemszerűen hosszú távra tervez, és a létező legrosszabb, ha kiszámíthatatlan adózási/támogatási rendszerek váltják egymást néhány évente. Mi pl. pont 2002-ben vettünk új lakást, aminek a törlesztőjéhez akkor még adókedvezményt is igénybe lehetett venni. Emellett volt a kamattámogatott hitel, volt a gyerekekre, életbiztosításra és hasonlókra is adókedvezmény. Kb. 3 év alatt mindet felszámolták, miközben vállaltunk még két gyereket (= feleség GYED-en, majd GYES-en). "Hirtelen" egyik hónapról a másikra élők lettünk mi is, és ezzel egyidőben elkezdtek burzsujnak hívni, hiszen az átlag fölött kerestem (egy kereső, nettó kevesebb, mint a bruttó fele, erre 5 fős család). Nem kicsit volt irritáló a helyzet.
Jelen pillanatban semmiféle befektetést nem merek vállalni a képződő extra jövedelemből, mert félek, hogy 2-3 év múlva megint drasztikusan meg fogják variálni az egész rendszert. A kiszámíthatatlanság a hazai politikai csatározások legnagyobb rákfenéje. Lehetetlen, hogy családtámogatásban csak a két véglet létezik.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz Füleske #4428 üzenetére
Gyerekeket vállalni magasabb rendű feladat, mint új tévét venni, vagy nyaralni menni, csak a szocilis nyomás sok ember elméjét kitekeri, és nem látják a fától az erdőt. Semmi nem marad utánunk, csak a gyerekeink, és ez már kiválóan látszik a nyaralási képeinken is, rajtuk kívül mindenki xarik rájuk...
Tehát a hosszú távon tervezés biológiai kényszer, csak öngyilkossággal lehet kibújni alóla.A legjobb aláírás a héten
-
Lortech
addikt
válasz Füleske #4437 üzenetére
Családomban 1080k tőkére és 370k hozamra fognak 15k-t fizetni, áprilisban még 3xk-t írtak levelükben reálhozamra. Össz. 13 év, utóbbi években AXA, kezdetben Aegon volt, jó kis kombó, csoda, hogy nem lett mínuszos.
Én sokkal jobban jártam OTP-vel, de ez valószínűleg a 2008 júliustól tartó tagságnak köszönhető főleg.
Thank you to god for making me an atheist
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Új 26" Schwalbe Marathon GT 365 HS475 Dualguard 4 évszak kerékpár gumi
- 4U 24 3,5" SATA/SAS Ház+i3 8100+P840 RAID kártya+SAS Expander+15 1TB SATA HDD
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB 6GB RAM Dual kek színű TELJESEN UJ bontatlan
- Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 15.6", 4 GB RAM, 128 GB SSD eladó.
- Lenovo Legion Go Z1-Extreme 512 2027 -ig garanciális
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest