- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, közben bekerült a szörnybe a gtx 970 is, ez alapján jártam el:
1. Clean install of Yosemite with Clover, without the video card.
2. Add nv_disable=1 in boot args
3. Connect the card
4. Reboot
4. Install the latest NVIDIA Web Drivers
5. Remove nv_disable=1, add nvda_drv=1
6. Reboot, but don't connect your screen to the video card yet.
7. Go into the bios and disable IGFX, select PCIe 1st slot as the first selection. This will enable the bios to be displayed on your main screen connected to the video card. Now you can connect your screen to the video card.
8. Boot into OSX, this will now be even faster than before( Direkt linkek nvidia osx driverekhez:
http://www.macvidcards.com/which-driver-should-i-install-for-my-new-gpu.html )Az 1-es pontot persze kihagytam, de az mindegy is.
Két furcsaság van:
1. Ha injekt nvidia opcióval nyomom a clovert, akkor rommá fagy minden a login képernyőnél, illetve csíkos lesz a kép. Eddig a HD4600 IGP esetén használtam injektet, ott nem volt ilyen. Ha kikapcsolom az injekt opciót, akkor bebootol rendben. Ez így normális, tuti hogy nincs szükség az injektre?
2. Nvidia web driver látja a kártyát jól, de folyton OSX default gfx driver módot ír. Kézzel át tudom kapcsolni Nvidia Web Driverre, de látszólag nem történik semmi. Ha pedig vissza akarnék váltani OSX driverre, akkor rebootot kér. Lehet, hogy eleve az NV driver van betöltve, csak rosszul mutatja?
Persze elkezdhetnék futtatni benchmarkokat meg játékokat, csak nem tudok mihez viszonyítani, szóval gondoltam inkább első körben kérdezek
Ja, system profiler releváns része így néz ki:
https://www.dropbox.com/s/wuy7wjj9g7noq1o/Screenshot%202015-09-10%2023.41.32.png?dl=0
-
Továbbra is remekül működik minden, már csak apróságok vannak hátra. Pl. jó lenne egy mikrofon, de olyan ami nem headsetes, tehát mondjuk "asztali". Az iMac beépített mikrofonja remekül tette a dolgát, a hangminőséget mindig dicsérte a hívott fél ha rákérdeztem. Erre kéne valami alternatíva, talán monitorra csiptethető lenne jó. Nem mondom hogy nem számít a pénz, de nem gond ha nem olcsó kacat, ha hasonló minőséget tud produkálni
Tapasztalati úton szerzett ajánlásokat várok elsősorban, előre is köszi!
(Webcamel egybeépített nem jöhet szóba.)
-
válasz
Wiz Khalifa #26005 üzenetére
A virtualizáció lényege hogy hw független, tehát igen, teljesen mindegy milyen gép van alatta.
A VT-d CPU feature is csak a hypervisornak (virtualbox, vmware, akármi) kell.
-
válasz
Wiz Khalifa #25992 üzenetére
Nyilván nem jövök azzal egy OSX-es topicban hogy nekem de jól mennek a játékok intel IGP-vel windows alatt
Szóval igen, OSX-en játszok, mivel nincs windowsom már vagy 8 éve.
Azzal tudsz érdemben játszani, ami van OSX-re. Amiket felsoroltál, azok közül egyik sincs. Windows emulátorból pedig felesleges futtatni, rengeteg teljesítményt + DX featureket buksz. Inkább bootolj át ha játszani akarsz.
Hogy mi jött ki OSX-re azt egyszerűen megtalálod a Steamen, van rá külön kategória. Jelenleg főképp az Elite: Dangerousal játszok, illetve Blizzard játékok szoktak még menni ha időm engedi (SC2, Diablo 3).
-
válasz
Wiz Khalifa #25989 üzenetére
Be kell megfelelően állítani a config.plist-ben. Nálam a 4690-ben levő IGP (intel 4600) hasít, ezen játszok amíg nem jön meg a gtx970.
-
válasz
Wiz Khalifa #25987 üzenetére
Hálózati vezérlő.
Egyébként honnét vetted hogy nem mennek az Intel IGP-k? Azok is ott vannak szinte minden macben amikben nincs diszkrét gpu. Tökéletesen működnek hackosx esetén is.
-
Success story:
- Asus z97-AR
- i5 4690
- 32GB ram
- Fractal Design Define R5
- Samsung 850 EVO 250GB
- Seagate 2TB SSHDMegy minden
Nagy truvájság volt a dologban, hogy ez nem egy új telepítés, hanem a meglevő iMacemről (27") költöztettem át a rendszert. További érdekesség, hogy ezt az OSX-et a gép vásárlásakor kaptam előtelepítve (ha jól rémlik akkor Snow Leopard volt talán), azóta csak upgradeket kapott, természetesen perpill up2date Yosemite. A clean install intézményében nem hiszek, ez gondolom látható
A rendszer átklónozását Carbon Copy Clonerrel csináltam (USB2-es mobilrackkel az imacen ez mintegy 12 óra volt
), bootloadernek Clovert használtam. Semmilyen DST, vagy egyéb hack nem kellett, inkább azzal ment el sok időm, hogy a default config.plist-ben levőket kikapcsoljam/kitöröljem, mert semmi szükség rájuk. 2db kextet használok összesen, egyet az integralt Intel NIC-hez, egyet pedig az audiohoz.
Egyetlen bánatom, hogy monitort még nem vettem, jelenleg az iMacem használom target displayként, és így nem tudok rajta fényerőt állítani
További tervek:
- GTX 980 vagy 970 beszerzése, még nem döntöttem el hogy melyik legyen
- az SSD-ből és az SSHD-ból egy fusion drive készítése[MODERÁLVA]
[ Módosította: #65675776 ]
-
Tud valaki itthon is beszerezhető működő usb Bluetooth donglet ajánlani? Illetve jöhet ajánlás PCI-E vagy USB 5Ghz wifi adapterre is.
Könnyen lehet jó ajánlásokat találni ezek kapcsán pl Tonyéknál is, de nekem itthon beszerezhető kéne, ekkora összegeknél felesleges külföldről rendelgetni szerintem, meg 1 hónapot várni rá.
Előre is köszi!
-
válasz
cildren #25915 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, akkor van remény
@Syd2012:
Ezek szerint akkor a Realtek ALC898 audio a kiindulási pont, a tiéden ilyen van, gondolom ha találok z97 vagy h97-es lapot ugyanezzel a hangchipel, akkor szintén nem fog hozzá kelleni kext.
A gigabyte.com viszont eléggé szűkszavú a NIC-el kapcsolatban, csak annyit ír hogy Intel. Esetleg meg tudnád nekem nézni hogy pontosan milyen van rajta?
-
Sziasztok!
iMac-ről váltanék PC-re sok év után, de az alaplapok kapcsán kicsit elvesztem az információrengetgben
Alapvetően valamilyen h97/z97 chipsetes lap lenne a cél, mi most ezekből a legfájdalommentesebb? Azt látom, hogy manapság már elég bő a választék "DSDT patch free" téren (Tonymacx86 buyer's guide alapján), de én ennél picivel többet szeretnék azért
Létezik egyáltalán olyan, aminél a LAN és az audio nem igényel külső kextet? Tulképpen két utat látok: az egyik, hogy veszek egy jobb alaplapot (a gépen Windows is futna natívan, gaming céllal, szóval nem lenne rossz), de az is egy opció lenne, hogy egyszerűbb alaplap + pci-e NIC + USB audio, és akkor meg lehetne talán úgy csinálni hogy csak a fakeSMC és a GPU (GTX 970 a cél) igényelne mókolást.
Ki mit ajánl a két esetre? Az előbbi (integrált LAN és audio, kext nélkül) egyáltalán megoldható bármilyen mai alaplappal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged