Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem csak a tömegére, hanem a méretére és a formájára is.
Attól, hogy valami könnyű, nem kell perforáltnak lennie a burkolatának. Harmincpár grammal is van már teli borítású egér, és még csak nem is miniatűr. Nekem meg pont mindegy, hogy van-e rajta, a többi a lényeg. Ha lehet választani, akkor ne legyen (bár úgyis rakok rá grip tape-et), de ez nem lesz deal breaker.
A CS ligások nem egy mérvadó szempont, mert ultrakonzervatív bagázs, és teljesen más szempontok alapján választanak eszközt (amit megszoktak az elmúlt ~5-10 évben, csak azóta nem kicsit lendült előre a piac, plusz ott vannak az esetleges szponzorációk/szerződések). Egyébként ott is egyre ritkábbak már a téglák. Ahogy analóg billencset sem azért használnak, mert casual vagy trendi. Előny.
"Tehat abban kiegyezhetunk, hogy ez sem a pro kategoriaban generalodott valoban funkcionalis igeny,"
Nem egyezhetünk ki. Nem csak CS van a világon, de ahogy írtam, ott is a hatvan gramm körüli cuccok vannak már túlsúlyban, de 80 gramm felett szinte semmi, nem véletlenül. Illetve kompetitív quaker múlttal elmondhatom, hogy nagyon sokan már tizenéve is a minél könnyebb dolgokat keresték, csak akkoriban nagyon kevés opció volt, és a legjobbak is messze a modern high-end felett voltak tömegben.
És valóban funkcionális. Objektíven jobb. Egyszerű fizika. Kisebb tömeg -> kisebb tehetetlenség -> kisebb erőkifejtés kell egységnyi mozdításhoz, és gyorsabbak a hirtelen irányváltások. Sokkal pörgősebben lehet használni, és hosszabb távon kevésbé fárasztó, plusz az ízületeket sem terheli annyira, ami lehet, hogy most nem érdekel, de majd 10-15 év múlva előfordulhat, hogy fog. Illetve padtól és használati stílustól függően valamennyivel meghosszabbíthatja a tappancsok élettartamát, mert azokra kisebb tömeg nehezedik, de különben is hajlamosabb az ember nem annyira belepasszírozni a patkányt a felületbe.
Ha állandóan overshootolsz, lassabb talpakkal és/vagy paddal kiegyensúlyozható, csakúgy, mint az érzékenység lejjebb vételével, esetleg a három kombinációjával.
Az megint egy más dolog, hogy vannak, akik az eszköz tömegét (tehetetlenségét) használják a mozdulataik pontatlanságának kompenzálására, és a középsúlyt preferálják, de 80 gramm felett már ez is kontraproduktív.
Pár száz egérválasztásban már segítettem az elmúlt ~10 évben, és kb. egy kezemen meg tudnám számolni azokat, akik a könnyebb megvétele után később visszatértek a nehezebbre.
"a consumer szegmensben meg jo 10 eve nem adtak ki olyan jatekot ahova a 2 gomb eleg lett volna a kenyelmes hasznalathoz, szoval annak lesoorolasat tovabbra sem ertem"
Ez megint csak legfeljebb a szubjektív szemszögedből igaz. Nekem pl. soha nem hiányzott kettő oldalgombnál több. Gyakran még azokat sem használom (vagy csak mondjuk PrintScreenre). A billentyűzeten van pár tucat.
"szoval annak lesoorolasat tovabbra sem ertem"
Lásd előző pont. Nem csak én vagyok ezzel így. A cégek általában azért legalább valamennyire képben vannak a népigényekkel, és ezek szerint a többségnek nincs valós szüksége kettőnél több oldalgombra.
Egyébként szinte teljesen csuklóból irányítom az egeret, az alkarom legfeljebb 10-15 fokot mozdul, folyamatos emelés/repozicionálás. És most már high sens (14,6 cm/360° – korábban low sens + medium accel, de azt sajna nem bírják már a csülkeim diszkomfort érzés nélkül pár percnél tovább), 40 grammos egérrel (simán lehetne könnyebb is), üvegen + teflonpöttyökkel.
Romon lévő ízületekkel, de a kontrollal mégsincs gond, pedig a dögöt – költői túlzás nélkül – lazán át tudom fújni a padon, és még megszakadnom sem kell bele.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest