- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- eBay segítség kezdőknek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sprq
aktív tag
válasz
King Unique #8309 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, minden az elvártak szerint sikerült.
Elnézést, hogy nem tájékozódtam jobban a témában, főleg hogy az összefoglalóban is benne van. Jövőben igyekszem elkerülni az ilyen helyzeteket.
-
Sprq
aktív tag
válasz
King Unique #8309 üzenetére
egy merevlemez, egyik partíción van a mostani linux
-
Sprq
aktív tag
válasz
King Unique #8307 üzenetére
Extra kérdés mostmár mindezek tudatában. Ha megcsinálom Rufus-szal az USB-met, sikerül elindítani EFI-ben, akkor azzal installnál látni fogom a most fentlévő linuxot és tudom formázni a partíciót?
-
Sprq
aktív tag
Hát, nyilván nem direkt volt. Újraraknám a linuxot szívesen, de valamiért nem tudok EFI-ben USB-ről bootolni, nem látja(?) vagy nem tudom, hiába van elvileg bekapcsolva az USB boot, secure boot meg ki. EFI-ben ráadásul csak a Windows EFI boot managert látom. Ötlet?
Szerk1.:Esetleg az jutott még eszembe, hogy ezzel a programmal készítettem az USB-t. Ha mással csinálom talán?
Szerk2.: ja látom már, Rufus-ban van ilyen beállítás
-
Sprq
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám Linux Mint Cinnamon és Windows 10 dual-boottal kapcsolatban. Készítettem egy bootolható USB-t a linux mint iso-ból, ezt sikerült is felrakni, volt egy külön partícióm direkt erre a célra, root,home,swap + grub mind megvan, hiba nélkül felment. Annyi még, hogy EFI módban nem tudtam USB-ről bootolni, csak Legacy módban.
Az lenne a problémám, hogy EFI módban ha elindítom a gépet akkor egyből a Windows 10 indul el, nincs grub ahol választhatnék. Ha átállítom Legacyre, akkor pedig egyből a Mint indul el, grub sehol sincs.
Azt szeretném tudni, hogy hol ronthattam el vagy hogy tudnám elővarázsolni a grubot vagy esetleg valami windowsos boot managert, egy easyBCD nevü programot néztem Win alatt, de az panaszkodik, hogy a gép EFI módban ezért nem tudok boot entrynek hozzáadni linuxot?
Válaszokat, segítséget előre is köszi, remélem érthetően fogalmaztam meg a problémámat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest