Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• K0zm0

aktív tag

válasz ubyegon2 #13254 üzenetére

Timeshiftről:
    Lehet, hogy egyedi eset vagyok, de nekem elsőre világos volt, hogy hogyan kell beállítani. Meglehet azért mert én eleve angolul használom az OS-t és nem kellett megküzdenem a fordítás miatti pontatlanságokkal.
    Valaki régebben kérdezte már a topikban és a screenshoton én is láttam, hogy a fordítás miatt nem volt egyértelmű, hogy ki-kivel van.

Egyetlen dolog amire én sem jöttem rá, hogy a backup file-t hogy a túróba lehet átmásolni külső tárolóra. (Alapbeállításnál lehet választani, ha felcsatolom a külső HDD-t, de azért nem fogom állandóan csatlakoztatva hagyni.) A jogosultságok is rendbe vannak. Ha lesz kedvem hozzá, jobban átbogarászom a leírésokat.

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #13254 üzenetére

Te tudod, engem zavarna, hogy szutykok futnak a háttérben, meg mentegetnek ilyen-olyan mappába, sunyi módon, meg erőforrásokat lekötnek.

Az NV dVGA-val sincs semmi baj egyébként. Annyi, hogy fel kell rakni a hozzá való, legújabb zárt NV driver ágat (ezt ki kell nyomozni melyik, de csak egyszer kell megtenni és attól függ az ág, hogy mennyire régi kártya), meg lehetőleg érdemesebb LTS kernellel használni, bár Minten a nem LTS is elég lehet hozzá, mivel nem frissül túl gyakran. Amúgy ha kitapasztalod, és nem kell állandóan a legfrissebb rendszer, akkor az NV GPU-val is el lehet menni, tehát nem arról van szó, hogy ne menne, ne működne, ne lehetne megtanulni működésre és stabil üzemre bírni. Nyilván az AMD GPU ideálisabb lenne, de az NV GPU is élhető, ha tudod mit csinálsz.

Amit még javaslok majd annál a Dell Hobbiállomásnál, ha nem túl muzeális, hogy a legjobb lehetőség, hogy egyben elmerülj az UEFI boot részleteiben is. A Dell-ek UEFI-je általában elég szabványos, szívásmentes, ezek nem olyanok, mint a HP szutykai, amihez jelenleg vagy szokva. Kiváló alkalom lehet, hogy kitapasztald ezt a témát is, és modernizálódj.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés