- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#40553216 #12388 üzenetére
Az i7-2720QM még ma is egy kellően erős proci (4 mag, 8 szál, sok cache, ez még a legújabb 10. genes mobil Intel procikkal is felveszi a versenyt, annyi, hogy nagyobb fogyasztás és melegedés mellett), azon a legújabb verzió is simán elmegy, hogy nem érzed lassúnak, akkor is, ha azóta 100× bloat lett. Én ilyen lassan muzeális, mert retró gépekről beszéltem, mint a P4, AthlonXP, esetleg már az egy magos Athlon64 is ide tartozik (és a régebbiek, pl. P3, stb.), ezeken 1 mag, 1-2 szál, kicsi cache, kicsi RAM sávszélesség, stb. amiken az újabb rendszerek ha futnak is, csiga lassúsággal, ilyenekre tökéletes egy systemd-mentes, régi X.org-ot, régebbi kernelt használó, de még támogatott LTS disztró.
Természetesen az ilyen régi gépekre lehetne valami régi kerneles Gentoo-t forgatni, de mivel a szóban forgó gépek lassúak, ezért egy örökkévalóság, és nem biztos, hogy érdemes. Vagy pl. Void, amit mindennapos felhasználásra nem ajánlanék, de ilyen retró gépen jó lehet, épp a Redit-en láttam egy screenshotot, hogy az i686-os változatás van, aki Pentium 3-on futtatja, és a rendszer idle-ben, pálcika WM-mel eszik 100 MB-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Vatera, Teszvesz topic
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Vicces képek
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple Watch
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged