Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Meghalt Chuck Norris
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
Aktív témák
-
PWR
aktív tag
Hello proximus,
vegre volt egy kis idöm es ki tudtam probalni a bootlemez kesziteset. egy kis problemaba ütköztem, leirom, pontosan mit csinaltam:
dd if=/dev/fd0 of=floppy.img - erre kiirta, hogy 2880+0 records in (es out)
elinditottam a grub-ot (grub --no-floppy)
device (fd0) floppy.img - ezutan nem irt ki semmit, csak visszaadta a grub-promptot
root (hd0,5) - az elsö lemez hatodik particiojan van a boot particio, ezert adtam ki igy, erre kiirta,hogy filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
setup (fd0) - ezutan a szokasos dolgokat irta ki, de az utolso sorokban hibaüzit adott: Running ''embed /grub/e2fs_stage1_5 (fd0)''...failed (this is not fatal) es ugyanez a message (hd0,5)-el. Nem foglalkoztam vele - hisz nem fatal :) - es kiadtam a grubbol kilepes utan a dd if=floppy.img of=/dev/fd0 -at. erre ugyanugy 2880+0 records in/out. Ha megnezem a lemez tartalmat, nincs rajta semmi ma, csak a lost-found könyvtar. Nem tudom hol szurtam el, tudnal segiteni?
es lenne meg egy kerdesem: a gnome hogy indithato el (gondolok arra, hogy a kde a startkde paranccsal - vnc-hez kene)
köszi szepen!
Aktív témák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Apple iPhone 17 - alap
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Crimson Desert
- PlayStation 5
- XPEnology
- Google Pixel topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Ableton Live 12 Suite Education
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Új Lenovo Thinkpad X1 2in1 Gen9 WUXGA Ultra 7 165U 12mag 32GB 512GB Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M1 Max 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest