Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
Aktív témák
-
PWR
aktív tag
Hello proximus,
vegre volt egy kis idöm es ki tudtam probalni a bootlemez kesziteset. egy kis problemaba ütköztem, leirom, pontosan mit csinaltam:
dd if=/dev/fd0 of=floppy.img - erre kiirta, hogy 2880+0 records in (es out)
elinditottam a grub-ot (grub --no-floppy)
device (fd0) floppy.img - ezutan nem irt ki semmit, csak visszaadta a grub-promptot
root (hd0,5) - az elsö lemez hatodik particiojan van a boot particio, ezert adtam ki igy, erre kiirta,hogy filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
setup (fd0) - ezutan a szokasos dolgokat irta ki, de az utolso sorokban hibaüzit adott: Running ''embed /grub/e2fs_stage1_5 (fd0)''...failed (this is not fatal) es ugyanez a message (hd0,5)-el. Nem foglalkoztam vele - hisz nem fatal :) - es kiadtam a grubbol kilepes utan a dd if=floppy.img of=/dev/fd0 -at. erre ugyanugy 2880+0 records in/out. Ha megnezem a lemez tartalmat, nincs rajta semmi ma, csak a lost-found könyvtar. Nem tudom hol szurtam el, tudnal segiteni?
es lenne meg egy kerdesem: a gnome hogy indithato el (gondolok arra, hogy a kde a startkde paranccsal - vnc-hez kene)
köszi szepen!
Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest