Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
zex
aktív tag
Sziasztok!
Egy pár hónapja haszálok Kubuntu-t nagy megelégedéssel, viszont van egy két dolog ami zavaró. Az egyik ilyen az, hogy van egy NAS (Synology) a hálózatban, amit a Dolphin tökéletesen lát, meg fel is van csatolva, viszont ha mp3-at, videót, szeretnék elindítani a NAS samba megosztásról, akkor ez nem lehetséges. Próbáltam utána olvasni, de nem sikerült megtalálnom a megoldást.
Köszi előre is segítségeteket!
-
-
zex
aktív tag
válasz tordaitibi #81348 üzenetére
Igen, Dolphin-en belül simán megy a másolás mindkét irányba. Viszont sem az mp3-ak, sem a videókat nem tudom semmilyen lejátszóval lejátszani. Meg a levelezéshet Thunderbird-öt használok, és pl. egy csatolmányt nem tudok csak úgy drag&drop-pal behúzni a levélbe ha az a samba megosztáson van. Viszont ha kirakom pl. az asztalra, akkor meg igen. Ez viszont elég zavaró, mert én eddig (Win alatt) a NAS tárhelyét használtam úgy, mintha a gépemben másodlagos HDD-je, így a C partición csak a programok futottak, minden ami adat az a NAS-on volt. Viszont ez most Linux alatt kicsit körülményesnek tűnik.
Felraktam az SMPlayer-t és annál most valami értelmesnek tűnő hibaüzenetet kapok:
"[ffmpeg] Protocol not found. Make sure ffmpeg/Libav is compiled with networking support.
Failed to open smb://10.5.0.50/video/a.mp4.
Exiting... (Errors when loading file)"VLC-vel viszont most valami történt, mert elkezdte lejátszani a videókat is meg az mp3-akat is! Lehet a kubuntu-restricted-extras most fejtette ki hatását?
Viszont pl. Elisa továbbra sem játsz le az mp3-at, de még csak hibát sem ad.
-
zex
aktív tag
Van egy asztali gépem, benne egy 120GB-os SSD. Szerintetek jó ötlet ketté particionálni, egyik felén meghagyni a Winfost, a másikra meg raknék Linuxot. Bár legjobb tudomásom szerint az SSD-ket nem igazán tanácsos particionálni. (Vagy inkább az SSD-s fórumon rakjam fel ezt a kérdést? )
-
zex
aktív tag
válasz ubyegon2 #81496 üzenetére
Csak amiatt tudtam így, mert hogy ugye az SSD felületén az adatokat rotálja az oprendszer, hogy minden szektor egyelő mennyiségben legyen írva. Na már most külön partíció és külön fájlrendszer esetében ez a feltétel gondolom nem tud megvalósulni (hacsak nem az SSD firmware-je végzi ezt a műveletet)
-
zex
aktív tag
válasz tordaitibi #81514 üzenetére
Ami a névválasztást illeti, jogos az észrevétel, nem szerettem volna vele senkit megbántani. Így utólagosan is szeretnék elnézést kérni emiatt.
-
zex
aktív tag
Linux alá (Kubuntu) ajánlatok-e víruskergetőt, és ha igen melyiket? Én felraktam a CalmTK-t de azon kívül hogy van, nem igen látom értelmét, vagy tapasztalom működését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest