Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- 
			  LOGOUT Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

mirci18 addikt válasz  ubyegon2

üzenetére ubyegon2

üzenetéreKöszi a választ akkor sajnos a hűtőpad a megoldás. 
 Egyébként sűrített levegős sprayel nyomtam meg a ventillátort a procit és a környékét.
 Kiszedtem a burkolati bordákból a koszt ami a levegő áramlást megszűrte.
 Igazából ez a gép jövőre 10 éves lesz nagyon már nem akarok rá költeni mert nem napi használatra kell.
- 

- 

mirci18 addikt Sziasztok. 
 A segítségetekkel elkezdtem használni a Linux Mint-et XFCE változat.
 De a problémám a túlmelegedés és gépleállás még mindíg fent áll.
 Facebook megnyitásánál egy 20-30 perc után youtube dettó.
 Ilyenkor a proci használat 95-100 százalék. És verdesi a gép a 100 fokot.
 Egy sima böngészés általában 40 százalékos terheltséget jelent és 75-85 fokot.Csak az érdekelne hogy gyengébb oprendszerrel is ugyanúgy túlmelegedne netezés közben? A gép: 
 [link]3 gb rammal. 
- 

mirci18 addikt válasz  Frawly

üzenetére Frawly

üzenetéreKöszi a válaszokat. 
 Jelentem sikerült üres jelszóval megoldanom a problémát.A laptop hűtés: 
 Régebben vásárolt sima hűtő pasztát használtam olyat amit injekciós tubusban árulnak.
 de esetleg adhatok egy újjabb kenést neki egy frissebbel.
 Mikor a gépet szétszedtem nem csak a ventillátort takarítottam le hanem kivettem az előtte levő műanyag lamellás levegőbeömlőt is ami 60 százalékban kb el volt tömődve.
 Plussz levettem a rézhűtő csövet ami végigfut a gépen is.
 Arra is gondolok nem e esetleg már a rézhűtő nem a régi kezd bedögleni vagy valamiért egyáltalán nem teszi a dolgát.Még egy kérdés mára. 
 Kikapcsolás és hibernálás.
 Meglepődtem hogy a laptopot lecsukva nem hibernálja a gép magát.
 Ha a hibernálásra lépek pedig nem hibernál hanem kikapcsol.
 Közben megtaláltam a felfüggesztésre kell menni.
 Másik.
 Akárhányszor ki akarom a gépet kapcsolni bejön kikapcsoláskor a Mint logója de a gépet nem kapcsolja ki csak ha a bekapcsoló gombot hosszan nyomom.
 Mi lehet a gond?
- 

mirci18 addikt Még egy kérdés. 
 Eddig a böngészőnél vettem csak észre.
 Chromium.
 Kiraktam egy indítóikont belőle az asztalra.
 El szeretném indítani de ott is jelszót kér.
 Legalább ennek a programnak a jelszókérését nem lehet valahogy kikapcsolni?
- 

mirci18 addikt Köszönöm mindenkinek a válaszát a youtube-os témában. 
 Próbálkoztam a programokkal.
 Be is tudtam a youtube-ot hozni.
 De mivel ugyanannyira magas a hőfok és nagy a processzor használat maradok a böngészőnél.
 Ráadásul míg tesztkén majd 40 percig mint a böngészőből a youtube most programból használva 5 perc sem kellett és levágta a gépet.
- 

üzenetére ubyegon2

üzenetéreKöszönöm a válaszokat. 
 Nem bántásként vettem hanem jó tanácsként.
 Mivel zöldfülű vagyok de fejlődőképes.
 Ha már annyit el tudok érni hogy még legalább egy két évig a mostani gépemmel egy stabil biztonságos rendszeren tudok böngészni youtubeozni írni stb anélkül hogy szívnék a folyamatos lassú rendszerrel ami a Win 7-nél volt nekem már megérte áttérni.
- 

mirci18 addikt válasz  lev258

üzenetére lev258

üzenetérePont most a héten. 
 Szétszedtem a laptopom újra is pasztáztam.
 Bár több éves paszta volt nem hinném hogy változtat valamin már egy újjabb paszta.
 Mert előtte is ilyen értékeket dobott a gép.
 Valamiért már egy ideje nem tud normálisan hűlni a gép. régen me volt ennyire túlmelegedve.Magát a gépet már ritkán használom de letöltöm a progit amit írtál a Youtube használatához. Egyébként köszönöm a válaszokat. 
- 

üzenetére ubyegon2

Na szóval sorjában válaszolok a kérdéseidre és a gondolataidra.Nekünk már említetted, hogy nem Windowst használsz, most már neked kell ezzel szembenézned! Ne Winként kezeld a Linuxot. Eddig cirka 15 évig windows-os voltam. XP majd Windows 7. 
 Kényszerűségből átléptem A linux rendszerre.
 A mai nappal.
 Ugyanis eddig az elmúlt egy hétben csak telepítgetni próbáltam és egy két dolgot megérteni.
 Hosszabb távon meglátom mennyire tudok eggyütt élni a rendszerrel de szerintem mivel alap dolgokra használom a gépet nagy probléma vagy éppen nagy hiányom nem lessz.Ellenben mivel windows-os voltam 15 évig biztos volt és lessz is jó pár hülye kérdésem hiszen a rendszert eggyáltalán nem ismerem. 
 De szeretném az idők folyamán ezt pótolni.Mivel telepítesz programokat? 
 Csakis a gépen található szoftverkezelő programmal.A psensor-t feltelepítettem teszi a dolgát. 
 Teszt képpen (mivel mostanában folyamatosan túlmelegedtem és kikapcsoltam Windows 7alatt) beraktam a youtube-ot a chromium böngészőből.
 480p-ben indítom a videókat. A processzorra pontosabban a két magjára folyamatosan 95-99 C-ot ír.
 A proci terhelésre pedig 60-90 százalékot.
 gondolom jobb eredményeket pontosabban számokat nem tudok a gépemnél elérni egy másik oprendszerrel sem. Egy pepperminttel sem ugye?Most Linux Mint XFCE-t használok a legfrissebb kiadást. 
- 

mirci18 addikt válasz  CPT.Pirk

üzenetére CPT.Pirk

(#58283) colomb2
 Akkor vírusirtót nem keresek.
 A rendszerem magyarul használom magyar billentyűvel.(#58284) CPT.Pirk. 
 Tudomásom szerint a Windows-nál is kell kodek pack a vlc-túl de akkor ezek szerint rosszul tudtam.
 A jelszókérés alapból zavar.
 Szerencsére a gépnél belépéskor nem kéri mivel automatikus belépésre állítottam.
 De minden rendszergazdát igénylő folyamatnál kéri:
 -Telepítés
 -Beállításokon változtatás
 -StbMindenesetre eddig az első benyomások alapján tetszik a rendszer. 
 Egész gyorsan lehet vele netezni a korához és a specifikációjához képest ami a gépemről elmondható.
- 

mirci18 addikt Hirtelen lenne is pár kérdésem amire örülnék ha tudnátok válaszolni. 
 Elősször is.
 Ahhoz hogy neten vagy a gépen filmet nézzek mire van szükségem?
 Értem ezt úgy hogy windows-nál kellett a böngészőnél flash player meg egy két kiegészítő.
 A gépre meg helyi videózáshoz egy vlc és egy kodek pakk.Eddig telepítettem a chromium-ot. A VLC-t és egy kodek csomagot (multimédia kodekek néven találtam). Másik: Ki lehet kapcsolni a jelszó kérését ha telepíteni akarok valamit vagy engedélyezni? 
 Megint másik.
 Lehet valahogy a Chromiumot magyarítani?
 Nem életbevágó mert elvagyok vele angolul is.Harmadik: 
 Szükséges e valamilyen vírusirtó vagy tűzfal a gépre? Ha igen ki mit ajánl.Utolsó: 
 szeretem figyelgetni a rendszeremen a hőfokokat és a proci memória terhelését.
 ezt hogyan tudnám kivitelezni Linuxon?
- 

mirci18 addikt Hirtelen lenne is pár kérdésem amire örülnék ha tudnátok válaszolni. 
 Elősször is.
 Ahhoz hogy neten vagy a gépen filmet nézzek mire van szükségem?
 Értem ezt úgy hogy windows-nál kellett a böngészőnél flash player meg egy két kiegészítő.
 A gépre meg helyi videózáshoz egy vlc és egy kodek pakk.Eddig telepítettem a chromium-ot. A VLC-t és egy kodek csomagot (multimédia kodekek néven találtam). Másik: Ki lehet kapcsolni a jelszó kérését ha telepíteni akarok valamit vagy engedélyezni? 
 Megint másik.
 Lehet valahogy a Chromiumot magyarítani?
 Nem életbevágó mert elvagyok vele angolul is.Harmadik: 
 Szükséges e valamilyen vírusirtó vagy tűzfal a gépre? Ha igen ki mit ajánl.
- 

mirci18 addikt válasz  Rimuru

üzenetére Rimuru

üzenetéreAzért így próbáltam mert pendrive-ról való telepítésnek más megoldást nem láttam live Linuxos pendrive menüjében. 
 Tegnap próbáltam telepíteni úgy ahogy ti írtátok:
 Beléptem a Live rendszerbe majd az asztalon a telepítés ikonra kattintottam de valamiért hibát jelzett telepítés közben és kevés memóriát is írt.
 Valószínűleg user error de akkor nekifutok újra a telepítésnek ahogy ti írtátok.Köszönöm a válaszokat. Maga a Linux rendszer nagyon új még nekem. Egyenlőre bonyolultabbnak tűnik mint egy windows de hátha ezen túl tudunk lépni idővel és megszokom. 
- 

mirci18 addikt (#58170) growler 
 (#58171) Frawly
 Köszönöm a segítséget és a tippeket.
 Jelenleg ott tartok Linux ügyben hogy Rufussal kiírtam pendrive-ra a Linux mint-et.
 Feltelepítettem OEM módban.
 Utána regisztráltam volna magam.
 Közben elvileg net csatlakozásra az Ethernet vagyis a kábeles megoldást választottam ki.
 Beléptem a rendszerbe de most ott tartok hogy nem tudok wifire csatlakozni. Ugyanis nem látom az elérhető wifi hálózatokat. S a rendszer sem jelzi őket.
 Mi lehet a gond.
 Tudnátok segíteni?
- 

mirci18 addikt válasz  lev258

üzenetére lev258

üzenetéreKöszi a választ. 
 Live módban mpróbáltam az xfce-t és a Peppermint-et.
 Próbáltam a billentyűt átállítani de sikertelenül.
 Böngészést szerettem volna kipróbálni de ott lassú volt a gép eléggé gondolom mivel egy ősrégi lassú pendrive-ról ment a szoftver.
 Közben újra is indult a gép is.De tehetek egy próbát holnap is mivel ha egyszer valóban telepíteni akarnám a Linuxot onnan már nincs vissza út. A billetyűt átváltás kipróbálom mindenképp. 
- 

mirci18 addikt Sziasztok. Egy kis iránymutatásra lenne szükségem. 
 Adott egy [Asus laptop.]
 Leírással ellentétben 3 gb rammal.
 Eddig Windows 7-el használtam de mára már túl lassú a gép hozzá ráadásul hosszabb rövidebb időközönként a gép túlhevülés miatt leáll.
 Nyilván a rendszer pontosabban a böngészés nagyon terheli a gépet emiatt túlmelegszik.
 Szétszedtem kitakarítottam újrapasztáztam mégsem akar tovább működni a gép normálisan.Gondolkoztam hogy telepítek rá xp-t de az az igazság hogy már se biztonsági frissítés nincs rá s nyártól normális böngésző se. 
 Így elkalandoznék a Linux felé.
 Mivel nekem youtubeozásra filmnézésre böngészésre meg írásra kellene nincsenek nagy igényeim.
 Tudnátok segíteni abban hogy egy ilyen laptop ami a fenti linken található milyen rendszerrel lenne használható.Boot pendrivvel kipróbáltam már a Peppermintet meg a Linux Mint XFCE-t. 
 De mivel boot pendrive-os indítással nem tudtam a billentyűt magyarra és az oprendszert magyarra állítani hagytam a francba.
 Gondolom mivel nem telepítettem csak futtattam nem engedte a változtatásokat a rendszeren.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- OLED monitor topic
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Suzuki topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- Blabok nyakrögzítő M méret
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest