Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz I02S3F #76920 üzenetére

"Azért a Linux és a Windows célközönsége nem ugyanaz!

Ez ellen tiltakozok és abszolút nem értek egyet.
    Nem akarom flame felé vinni mert az én gondolatmenetemnek általában ez a következménye pedig szerintem reálisan írom le a véleményem.

Persze hogy nem ez a célközönsége ha szerver vagy egyéb speciális alkalmazást veszünk, egy célhardverre lehet hogy egyszerűbb linuxot portolni.
    Bár ez sem igaz így szó szerint mert van win szerver rogyásig, és pl. az ATM-ek mind winesek. Meg sok navigáció is az volt.
    Én tartottam karba autószerelési segéd gépeket és autódiagnosztikai céleszközöket amiken win fut a mai napig.

dvr, nvr, router és egyéb kismillió céleszközökön valóban egyeduralkodó valamilyen linux fork.
    Mobil vonalon abszolút tarol, Android néven fut.
    Csak ezt nem tudja az átlag okoseszköz használó!!
    99,99%-a (a maradék mérési hiba) nem tudja, gőze sincs hogy a Droid egy Linux fork.
    Pedig ha ezt tudnák az mérhetetlenül hatalmasat lendítene desktop Linuxon is, legalább kipróbálnák sokan.
    Viszont ellenpélda, vagyonvédelem, riasztószerelés, autóspecifikus alkalmazások, itt én még életembe csak wines eszközöket, tableteket, céges laptopokat láttam.
    Miért is, mert ezekhez kismillió célhardver tartozik (obd, can, lin busz olvasók, kommunikációs eszközök, soros-usb portos kezelővezérlők, programozói hardverek stb.) és a dolgozó nem fog neten kutakodni driver és célszoftver után.
    Meg nem is találna. Ez nem Linux hiba hanem a gyártóé.
    Tágabb értelembe meg abszolút Linux hiba, mert ha nem 2-3% lenne a használata hanem 30-40% akkor a gyártók már nem mennének el mellette.
    Ehhez meg viszont terjednie kéne, és ennek a leg-leg legeslegjobb módja az ha az átlaguserek 100-1000milliói használnák.
    Érthető a gondolatmenetem, próbálom leírni a gondolataimat.

Visszakanyarodva az idézett kérdésedre, hogy nem ugyanaz a célközönség.
    Akkor miért létezik ezerféle desktop Linux..?
    Tárolókkal, lelkes fejlesztők millióival, sőt nagyobb cégekkel is a hátuk mögött. A Valve jóvoltából célkeresztbe került az egyszerű átlaguseren kívül a játékosok szegmense is.
    Ennek akkor ki a búbánat a célközönsége...?
    Ha nem az átlaguserek?
    Nevezz meg más célközönséget.
    Mari nénin, Pista bácsin, egy mostani fiatalon aki picit játszana, egy egyszerű átlag netezős-böngészgetős, yutubozós-fészezős, otthon a fotelből bankolós, videó-filmnéző átlagemberen kívül mást.
    És pontosan ezek a Windows, az Android és általánosságban véve az összes desktop és mobil operációs rendszer célközönsége.

Új hozzászólás Aktív témák