Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ALFA #53650 üzenetére

ALFA

Lesz majd programokról is bemutató, hardver listázókról, tesztprogramokról, rendszer karbantartókról, mindennek meg lesz a maga helye és ideje, de sajnos egyedül vagyok, és én is bérből és fizetésből élő ember vagyok, korlátozott szabadidővel. Így is minden szabadidőmet ebbe tolom bele. :)

Igyekszem mindig olyan tartalmat választani ami felmerülhet egy kezdőnél hibaként. És hidd el az én megoldásaim sem tökéletesek, és nem az a frankó amit én mondok, csak próbálok egy szemléletet átadni, és, hogy egy problémának több megoldása is lehet. Pl. Facebookon, az Ubuntu csoportban is posztoltam, ott azt jegyezték meg, hogy ejnye-bejnye a libssl-t nem telepítjük kézzel! Ott se jött át, hogy nem egy egyetemes igazságot akarok átadni, hogy csak az a jó, és úgy, ahogy én csinálom. Ott is el kellett magyaráznom, hogy a szemlélet a lényeg, amit elmondok, hogy 1. gondolkozz mielőtt fórumra mész, 2. olvass GYIK-ot, 3. használj google-t. És ezzel is el lehet hárítani a hibák jó részét. Persze nem akkor ha specifikus, vagy lehetetlen. De legtöbb esetben egy 10 perces google túrás után jó eséllyel minden megtalálható. Csak az emberek lusták, kényelmesek, mert ezt szokták meg Win alatt. Ezt igyekeztem ebben a részben "kinevelni", illetve utat mutatni nekik, hogy másképp is lehet. Na.

De köszönöm, hidd el minden meglátás hasznos, és minden vélemény fontos a számomra. Komolyan!

Mondjuk az udvariasabb bevezetőn nem tudom mire gondolsz. Minden alkalommal köszönök, elmondom ki vagyok, és mit néz a néző és, hogy miről fog szólni az elővetkezendő X perc. Ennél udvariasabb nem tudom, hogy lehetnék? :D

ubyegon2

Köszi, hogy megvédesz minden alkalommal. Jól esik. :)

• ubyegon2

félisten

válasz ALFA #53650 üzenetére

Hasznos lenne egy linuxos hw teszt program, vagy legalább egy hardver listázó program

Tényleg nagyon nyár van, mert nem értem mit akarsz tulajdonképpen, milyen hw teszt programokra gondolsz? Annyi van, hogy hirtelen eszembe se jut egy sem. Gondolom ha valaki live-ból telepít, akkor könnyedén meg tudja nézni terminalos parancsokkal/programokkal, GUI-s program is van jó néhány, de az ilyenkor nem jön szóba.

Gondolom az a csoda Puppy Linux se magától volt olyan okos, hanem valami program script vagy bármi volt benne, ami kiírta a hw infókat.

Az se tiszta nekem, hogy mi köze metaxx videátorunknak az általad vázolt dolgokhoz, gyakorlatilag ráolvasol mindent, ami nincs benne a videóiban, mikor annak is örülhetnénk, hogy egyre több igen hasznos és kezdők számára is érthető anyagot oszt meg velünk!

Kellemetlen, hogy én próbálok neki segíteni a minimális tudásommal

Ebbe mi a kellemetlen? ;] Ugyanezt csinálom, ha van kis időm, de soha nem éreztem kellemetlennek.

16 hw check parancs

Hwinfo parancsai részletesebben

Inxi parancsai részletesebben

csixy egyébként, ha vesz egy új fűnyírót, arra is megpróbál mindenféle Linuxot telepíteni, ha egy sikerül véletlenül, tuti, hogy azonnal keres olyat, amivel valami gondja támad! :DD

Új hozzászólás Aktív témák