Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

válasz sh4d0w #104628 üzenetére

Unattended nem tudom, nekem teljesen felesleges - olyasmire gondolok, ami futás közben képes lenyomni az updatelést. Windowson is az egyik legidegesítőbb dolog a leállás közbeni update... :D

Amúgy ja, driver fronton a non-free csomagok beépítése óta javult a helyzet, de ez még mindig nem olyan felhasználóbarát, mint egy Ubi.

Nyomtatóm nekem sincs, de előző munkahelyen pont láttam Ubis nyomtatást, meg néha javítok nyomtatót, és azt tesztelni kell... Alpine-on pl. nem is jöttem rá, mitől nyomtat egy HP.

@cigam : https://askubuntu.com/questions/445487/what-debian-version-are-the-different-ubuntu-versions-based-on
    Az Ubuntu úgy nevezi magát stabilnak, ahogyan akarja (az arra vonatkozik, hogy az az Ubuntu kiadás micsoda), függetlenül attól, melyik ágból épül.

@Dißnäëß : Az LTS-ek használhatóak. Párszor próbáltam régebben simát, de bughalmaz volt.

"De egy kicsit is IT-s cimbinek szó nélkül merném ajánlani, hogy tanuljon ezen. "
    Én nem, mert az első problémánál fel szokták adni :D Mondjuk akiket én ismerek, azok máson sem nyomoznak, ha 10 percnél tovább tart valaminek a kitúrása.

DVD-m néha nekem is van letöltve, de nagyon nem mindenből; alap az, hogy PXE boot, netinstall, vagy még az sem, mert elég sok mindent lehet közvetlenül az installerel bootolni netről :D Le se kell tölteni semmit.

És igen, pár év szokás után pár parancs a belakás (én azért 1-2 napot el szoktam lenni friss rendszernél, bár saját gépet nagyon ritkán telepítek újra, mert minek? ami rázósabb, az virtuálon megy, az addig létezik, amíg kell), de újoncként nagyon nem.

Új hozzászólás Aktív témák