Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Flowtation

őstag

Sziasztok!
    Shell script topicban nem kaptam választ, ezért jövök ide a bajommal:

A lényeg annyi, hogy új vasam van (abit b250-hdv lap és g4560 proci) és a deepin (de több más disztróban is, pl. lubi, debian kde, stb.) úgy indul, mintha két monitorom lenne. Más disztróban tudtam jobb klikkel megjelenítés menüt előhozni és a unify display (asszem) cuccal megjavult, de itt a deepinben nincs jobb klikk legalábbis ezen a részén amit látok (feltételezem a jobb oldali monitornak felel meg, mert balra el tud "menni" az egér.)

Kinyomoztam, az xrandr-el eljutok addig, hogy kikapcsolom az eDP-1 outputot. Ezzel a paranccsal jó lesz:
    xrandr --output eDP1 --off

Viszont minden újraindításkor, ki-bejelentekzéskor, bekapcskor újra le kell futtatni. Namost erre írtam egy scriptet kepernyo.sh néven:

#!/bin/bash
    sudo xrandr --output eDP1 --off

Ezután ment rá futtatási jog:
    chmod +x kepernyo.sh

Ezek után terminálból ha elindítom, majd megadom a jelszavam akkor helyreáll a képernyős mizéria. Eddig ok, viszont azt szeretném megoldani, hogy ez lefusson indításkor, bejelentkezéskor. Na ehhez kérnék segítséget, ha lehet szájbarágósat, step-by-step módon, hogy mit tegyek.
    Előre is köszönöm!
    Ha esetleg menjek a (fenébe :) ) a haladóba akkor ok, csak onnan mentem a shell script topicba.

Új hozzászólás Aktív témák