Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deske76
csendes tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #105526 üzenetére
Üdv, örülök, hogy választ kaptál a kérdésedre
A HDMI ARC az csak az erre alkalmas eszköz tudja kezelni, igazából hasonló az SPDIF kábelhez, annyiban más, hogy itt direktbe szól a külső hangszórón a hang.
Itt egy kis link róla: [link]Jó kis ,tv és ó kis hangkari, de hát az SoundBlaster az SoundBlaster, én is de szerettem a régi szép időkben, meg persze volt egy szuper jó Gravis Ultrasound-om is
Naaa, mivel van a karidon "opticai in", így csak a tv-ből kábellel ki és a hangkari "IN" bemenetére be. A tv hang beállításainál mindenképp az "Automatikus" legyen a Digitális hangkimenet jellemzője, mert így majd a hangkari fogja elvégezni a szükséges beérkező jel alapján milyen hangot is szolgáltasson (DD, DD+, HE-AAC, DTS, DTS-HD, stb).Lehetett volna közelebbről rendelni, de hát mindig mindenki az olcsóságra törekszik
De 100%, hogy a keresztbe állt hajócskán van a cuccodelég lett volna csak a szomszédból és már másnap átvehetted volna, igaz nem egy ezresért : D
1. pipa alakú változat, 2m-es: [link]
2. Normál változat, 2m-es: [link]Menni fog már így
-
válasz
asdf_ #105532 üzenetére
Itt is írták, hogy a lan is lelassult (kb nem működött).
Nálunk is előjött ez a gond, a wifi és a MR akadozás. LAN-t nem használjuk arról nem tudok nyilatkozni. A szervízes javítás után sem lett jobb, így magam csináltam meg a linkelt leírás alapján. Azóta is remek. -
asdf_
veterán
válasz
Márton #105544 üzenetére
Tízéves TV, első tippje kb. tutira az lenne mindenkinek, hogy az elektrolit kondenzátorok kiszáradtak és emiatt nem indul a háttérvilágítást biztosító áramkör. Nekem is. Szét kell kapni, és rámértni, hogy mi jön ki belőle akkor, amikor van kép, meg mi, amikor nincs. Természetesen hozzáértő szakembernek, mert meg lehet benne halni, ha rossz helyre nyúl az ember.
-
Márton
nagyúr
Szüleimnél egy 42LW5500 gyengélkedik.
Bekapcsoláskor hang van, de kép csak sokadik ki-bekapcsolásra jön.
Ilyenkor semmilyen kép nincs, osd se.
Ismert probléma? Lehet még szervizelni?
Nem mai darab, nyilván, de szeretük mert 3D-s.szerk: most látom vargalex hasonló problémáját , de annyira mégsem ugyanaz, mert nálunk csak 1 táv van és sima koaxon megy kódolatlan dvb-c a tv-be.
-
asdf_
veterán
válasz
NdrewSunix #105534 üzenetére
Nem tudod rárakni, mert azon a tv-n nincs analóg audio kimenet. Kell venned egy optika-analóg konvertert, de csak akkor, ha megfelel az, hogy ezen nem tudsz hangerőt szabályozni a TV távírányítójával.
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #105533 üzenetére
Azt hiszem a számos gombok hosszúnyomására bemenet mellett appot is rá lehet programozni. Próbáld meg azt, hosszan nyomni a kettest és elindul az HBOGO az nem egy nagy érvágás szerintem.
A cimkézett gombokat (amazon, netflix) ezermillió százalék, hogy nem írod át soha. -
NdrewSunix
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #105538 üzenetére
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
NdrewSunix #105534 üzenetére
Milyen kimeneted van a tévén, attól függ.
-
vargalex
félisten
válasz
cidalain #105536 üzenetére
Az a fura, hogy egyébként tápból kihúzva és visszadugva megjön a háttérvilágítás, ugyanakkor marad a beállított és távirányítós ki-, bekapcsolásra hibásan működő képmód.
Azért, ha valamikor frissíteni fogsz (ezt megtalálja már OTA), akkor megköszönném, ha kipróbálnád. -
vargalex
félisten
válasz
cidalain #105533 üzenetére
Nem ismerem a régi WebOS-t, így nem tudom hogy kellene, de itt nekem sem sikerült (49UN74003LB).
Esetleg ezt megnéznéd nekem, hogy nálad is ugyan így hibásan működik-e? Elvileg csak méretbeli különbség van a 2 TV között. A legújabb, 03.21.71-ös software van a készüléken.
Ahogy írtam, volt már alaplap csere is, de nem oldódott meg. -
NdrewSunix
őstag
Sziasztok!
Ha erre a tévére LG 43NANO793NE szeretném rákötni ezt a hangfalat Logitech Z323 2.1, de a TV-n nem lesz 3,5mm jack, mint a mostanin, milyen kábelt kell vegyek egészen pontosan hozzá?
Köszi a segítséget előre is! -
cidalain
veterán
No, megjött a tevém. (43UN74) Eddig tetszik, bár a régi webos Home menüjébe tudtam kitenni TV-hez kötődő ikonokat is, pl Felvételek. Ezt itt még nem sikerült.
Illetve valaki birizgálta már ezeket az új típusokat developer módban? Az MR pár gombját szeretném felüldefiniálni (pl a Prime Videó helyett az HboGO induljon, ilyesmi) -
vargalex
félisten
válasz
gabi123 #105527 üzenetére
Szia!
Megnéztem. 5 GHz-en csatlakozom. Én csak a lefelé sebességet írom, mert felfelé az elérhető 22 Mbps a limit.
Böngészőben a speedtest.net elég gyenge, kb. 20-25 Mbps, de a kijelzés is szaggatott, mert a megjelenő reklámok leterhelik a rendszert.
Böngészőben a szelessav.net kb. 200 Mbps.
Alkalmazásból az internet speed 2-vel kb. 100 Mbps. -
vargalex
félisten
válasz
Üdv!
Mivel mérted a sebességet a TV-n? Ugyan nekem egy 49UN74003LB-m van, de szívesen megnéznem neked. Youtube 4K-t próbáltam, azzal nem volt baj. Illetve a gyerekek Netflix FullHD-t néznek, ott sincs akadás, ahogy LAN-ról sem. 5 GHz-es wifi-t használok.
Ugyan a tiéd nem IPS kijelzős, de a letölthető software azonos, így ezt meg tudnád esetleg nézni, hogy nálad jelentkezik-e?
#105528 asdf_: szerintem a TV-n nincs lehetőség PPPoE kapcsolat beállítására...
-
asdf_
veterán
válasz
Ha sok gigád van mobilneten, akkor ellenpróbaként csinálj access pointot a telefonodból, arra csatlakozzon a tv és mérj egyet úgy is.
Tv nem tudom, tud-e pppoe-t, de ha igen, akkor esetleg a digis kábel egyenesen bele és úgy is (szerintem nem tudja, mert az titkosított adatforgalom és sok CPU kell a decode-hoz, ami így befolyásolja majd a mérést, ha mégis tudná). -
válasz
Ł-IceRocK-Ł #105526 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy 70UN74003LA TV-t. Maga a cucc elég kóser (Samsung PS50C530-at váltott), de a hálózati része valami botrány, 4k-t nem is tudok streamelni, mert akad mint a szemét:WiFI 2.4G TV: 11 mbit down (80mbit up), mellette a telefon: 53 mbit down
WiFI 5G TV: 9 mbit down (75 mbit up), mellette a telefon: 230 mbit down
Kábelen: 15 mbit down (90 mbit up), ugyanez a kábel laptopra kötve: 600 mbit down (gigabites digi van)A router: ASUS AC66U-B1, a TV kb. 2 méterre van tőle, közte egy 30 centis téglafal.
Ugye ez csak valami átmeneti szoftveres elb@szás lehet? Más is tapasztalt hasonlót? Lehet valamit tenni, vagy csak leülni és imádkozni, új firmware-re várva (jelenlegi a legfrissebb van fent 03.21.75)?
Köszi az infót!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
deske76 #105522 üzenetére
Legalább már valaki értelmesen válaszolt, nem elsőre teszem fel a kérdést
(köszi
)
A TV Egy UK6950 Plb, a hangkari egy Sound Blaster Z Extrem X-fi.Korábban próbáltam HDMI-ARC-vel, a TV-n van is ilyen lehetőség, de sehogysem akart összejönni. A TV-n menüből ki tudom választani az optikai kiementet. Gondoltam egy direkt-link kapcsolat megér egy próbát. Egy ezres volt a kábel aliról. (Bár most szerintem valamelyk teherhajón vesztegel...
)
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #105520 üzenetére
Na, ismét volt itt az LG szervizes. Sajnos nem vagyunk előrébb. Kicserélte az alaplapot, azzal megnézte, hogy talál-e frissítést. megtalálta a legújabb software-t (03.21.75) OTA-n, a szervizes le is frissítette. Majd újraindulás után átrakta a kép módot Filmmaker-re (de tehette volna ugye színházra, vagy valamelyik szakértőre), kikapcsolta a TV-t és bekapcsolás után nem volt háttérvilágítás. Mint kiderült, a bemutató teremben egy valamilyen UN típust próbált, de lehet, hogy nem pont ugyan ezt. Bár, az is igaz, hogy a korábban linkelt lista alapján szerintem az összes UN típus ugyan ezt a software-t használja.
Szóval, ha valaki mégis megtenné, hogy kipróbálná ezt, az nagyon sokat segítene. Ugyanis most az a helyzet, hogy a szervizes jelenti a központba, hogy szoftveres hiba én meg használjam így... -
kelly7
aktív tag
Sziasztok
150K környékén mi most a best buy? Minimum 109centis, wifis, ha bele fér, magic remonte-s kellene.
Köszi -
deske76
csendes tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #105517 üzenetére
Szia,
Ha a tv-ből hozod ki, és a hangkártyádon van Spdif "IN" bemenet, akkor semmi akadálya, minden további nélkül át tudod vinni, de azért egy NEVESEBB gyártó kártyája legyen a gépben (pl: SoundBlaster Audigy 7.1, TurtleBeach) ami a hardveres DTS, DD, DD+ hangokat is képes dekodólni, ha ez mind adott, akkor a szgépen a hangkártya beállításanál engedélyezed a bemeneti Spdif opciót, a TV-nél pedig a hang beállításoknál, ha van olyan opció, hogy: Tv hangszoró + Digitális továbbítás, akkor mindkét helyen lesz hangod, ha viszont csak optikai opciót választod, akkor a hang a hangkártyádon keresztűl a szgép hangszóróján lesz hallható.Milyen típusú hangkártyán keresztül szeretnéd átküldeni a digitális hangot?
remélem sikerült választ kapnod.
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #105517 üzenetére
Át lehet (ha valóban bemenet az a hangkártyán).
Az már más kérdés,hogy a kártyán megoldható e,az hogy az optikain érkező jel hangként egyből az analóg kimeneten ki is menjen.
Arról nem beszélve,hogy ha a fenti működik is,sokmindenen átmegy a jel mire hang lesz belőle,lehet nem kicsit csúszna a hang. -
vargalex
félisten
válasz
junior19 #105519 üzenetére
Ha elolvasod figyelmesen a hozzászólásomat, akkor láthatod, hogy manuálisan tettem fel (azaz USB-ről) azonnal, amint megjelent, ezért nem tudom, hogy az automatikus frissítésnél már megtalálja-e.
Illetve azt is írtam, hogy resetet csinált a szervizes, mikor itt járt és akkor jónak nyillvánítottuk. Persze, mint később kiderült, azért, mert az alap Eco kép üzemmódban volt. Amint átraktam Szakértő (Sötét szoba) módra, azonnal jött a hiba.
Azóta többször is reseteltem, hogy biztos legyek a dolgomban. Ha egy reset után csak annyit csinálok, hogy a kép módot a felsoroltak bármelyikére állítom, rögtön jön a hiba. -
junior19
senior tag
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #105516 üzenetére
Visszahívott a szerelő. Azt mondta, hogy kipróbálta azonos modellen (nem talált frissítést, tehát a legutolsó firmware volt rajta) és ott nincs ez a hiba. Úgyhogy holnap alaplap csere. Kérdés, hogy a TV-nek online felajánlja-e már az LG-től már rég letölthető 3.21.75-ös verziót, ugyanis azt anno én manuálisan raktam fel, abban reménykedve, hogy a HDMI CEC hibát javítja... Persze, hátha azért is az alaplap a felelős.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Helló,
Spdif out- on kábellel át tudom vinni a hangot a hangkártyámra ahol van ilyen bemenet?
A TV adás hangját vinném át a PC-hangszórókra. -
vargalex
félisten
válasz
junior19 #105515 üzenetére
Egy szóval nem írtam, hogy nem jelentettem újra hibára. Az szervizes mondta, hogy megnézi, van-e a bemutató teremben hasonló készülék és azon ellenőrzi. De én úgy gondoltam, hogy :
1. Azzal is segítek nekik, hogy esetleg egy-két segítőkész topictárs által hamarabb kiderülhet, hogy globális, vagy egyedi problémáról van-e szó
2. Ha globális probléma, akkor nem szeretném, hogy egy alaplap csere miatt megbontásra kerüljön a készülék, ami után esetleg a bevilágítás miatt jelenthetek újabb hibát, illetve az eredeti gond sem lenne megoldva.
3. Ha engem kérne meg egy topictárs, egészen biztosan megnézném, hogy globális hiba esetén én is tudjam jelenteni, hogy lássák, hogy többeket érint, így talán hamarabb elkészül a javítás, vagy megnyugodjak, hogy az enyém nem hibás.De nem vagyunk egyformák.
-
junior19
senior tag
válasz
vargalex #105514 üzenetére
Hali!
Miért nem jelented be hibára újból? Most már legalább kiszűrted a hiba mikor jelentkezik, így a szervizesnek is egyszerűbb a dolga.
Ha az alaplapcsere megtudja oldani, akkor kicseréli. Ha sw gond, akkor vagy ő lehet vissza tud rakni egy korábbi sw-ét, ha nem , akkor az ő jelzése alapján csak hamarabb kiadnak egy javítást.
De így hogy csak a fórumon próbálkozol, nem fogsz előre haladni.
A jelenség pedig hiba, nem lehet kikerülni azzal, hogy használj más képmódot.
Nem támadásból írom ezeket, de engem például nem érdekelne, hogy más tévéjén ez a hiba jelentkezik-e vagy sem. Ha az enyémen jelentkezik, akkor a gyártó oldja meg a javítást. Hogy ez sw vagy hardver cserével orvosolható, vagy készülék cserével, az engem nem igazán érdekelne. -
cellpeti
nagyúr
Illetve meg akartunk nézni egy filmet 2160p-be. A fájl MKV-be volt, de a TV mégse tudta lejátszani? Ez miért lehet?
-
rainman72
nagyúr
válasz
sladka_pani #105511 üzenetére
Nem is ér annyit az a 11coll,kivéve annak akinek a pénz nem szàmít.
Nekem ki van épitve egy projektor helye is akkor màr az nem a 86s tv,a proji 120"-t tud onnan,tvnek meg elég a 75" is. -
rainman72
nagyúr
válasz
sladka_pani #105508 üzenetére
350e az 75UN85003 [link]
11" a difi 200e,hàt nem tudom -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nem olvastam utána, de az lehet, hogy a 42LF652V nem kezel 1TB-nál nagyobb háttértárolót?
-
TeeJay
félisten
válasz
sladka_pani #105471 üzenetére
Ha megveszed ne kímélj minket és jöhet pár fotó
Én is kíváncsi vagyok mit tud a 86" IPS bár a tuti az lenne ha össze lehetne hasonlítani az 82UN8500-at a 86UN8500-al
Na majd ha jövőhéten bejön a lottó akkor bevállalom -
asdf_
veterán
válasz
cidalain #105500 üzenetére
Az üres nyáklap ugyanaz, gyártói cikkszámban viszont eltér. (EBT62800435 vs. EBT62800436 vs. EBT62800437, sőt, ez lehet, hogy csak alcikkszám, mert mintha ezen futna: EAX65384003), de lehet, hogy a rev-ek is külön cikkszámon futnak és ugyanaz amúgy, esetleg csak programozásban tér el, hogy mit mond önmagáról típusszámban). A felbontásuk azonos, így én berizikóznám, ha nem egy ökör ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Eredeti játékok OFF topik
- Ford topik
- Hálózati / IP kamera
- Politikai mémek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest