- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Régi Gépterem: II.386
- A KOReader ebook olvasó program
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
Gyanítom ComUnique a szolgáltató, róluk olvastam már fórumok hogy eddig nem volt sávkorlátozás és így akár 10mbps sebesség is elérhető volt. De a szerződések kötésekor ott is csomagok vannak 512kbps,1,2mbps, az hogy eddig nem éltek a korlátozással csak a te szerencséd volt(az ellen vajon miért nem tiltakoztál hogy a névlegesnél többet kapsz? :D ). A ComUnique távkölési partnere az Invitel, róluk pedig jól ismert tény hogy elég furcsán értelmezik a sávszélesség korlátozást. Nagy valószínűséggel a sávszélesség korlátozás nem ComUnique eszközön történhet(vagy ha igen ugyanúgy csinálják mint invitel) hanem Invitel eszközön. Az invitel viszont nem az IP csomagok szintjén limitálja az adatcsomagokat, hanem saját távközlési hálózatán ATM csomagok szintjén, utóbbinak viszont igen magas az overheadje így közel 10%-a elveszik a sebességnek. Ez már elég régi lemez amióta Invitel(akkor még Vivendi) elkezdett ADSL-t szolgáltatni azóta állandó fórum téma, szerintem sem fair rátarhálni a fogyasztóra a távközlési szolgáltató saját hálózatának veszteségeit. Sokat egyébként nem hiszem hogy fogsz tudni tenni max ha együttműködő az ISP fel lehet tornászni 62-63k környékére, ez 512kbps esetén teljesen normális sebesség, maximum ha önmagától többet ad a szolgáltató az ismét az öledbe hullott szerencse ahogy eddig a sebességkorlátozás hiánya volt.(fatáv is önszántából állítbe kicsivel magasabb sebességet 384kbps helyett 416-ot ezért érhető el 50k, de ez nem számonkérhető többlet csak bonus amit bármikor el is vehetnek és egy szavad nem lehetne miatta)
Más. A szerződés amit kötöttél lehet hogy csak egyetlen oldal, de biztos úgy kezdődik hogy ezen szerződés az általános szerződési feltételekkel együtt érvényes és aláírásával elfogadod az ÁSZF-ben találhatókat. Mivel a ComUnique oldalán nem találok ÁSZF-et(pedig ki kellene rakni, de sok szolgáltató nem teszi) ezért vagy írsz nekik egy mail hogy küldjék el neked elektronikus formában vagy bemész az ügyfélszolgálatra és ott kötelező kitenniük belőle egy példány. Ez már egy 40-50 oldalas olvasmány ez tartalmazza a szerződés általános, minden felhasználóra érvényes részleteit,.Ez minden internetszolgáltatónál így működik.
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
A kábelnél sok mindentől függ a sebesség, nálunk 384-es ADSL van ami beton 50k-val tölt lefele (persze ha a szerver engedi)
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
tigga
tag
válasz
Press Lennox #6 üzenetére
Felesleges reklamálnod ( mielött reklamálsz olvasd el mit írtál alá a szerződésben )
pl kábelnetre még minimum garantált sávszélesség sincs.....
Adsl re is 128Kbit/s a minimumKötözz egy macska hátára egy vajaskenyeret és dobd fel a levegőbe......
-
MLaca
őstag
Az adott sávszélességet (pl. 512 kbit) 9-el illik osztani (8+1 paritás bit), tehát 512 kbit = cca. 56,9 kbyte/sec. Ez persze ISP-től függ, van aki nem paritásozik, s lesz ami lesz alapon tolja a maxot. Nekem 512/128 ADSL van, s a stabil letöltés 63 k/sec.
http://mlzphoto.hu/
-
VladimirR
nagyúr
megeshet, hogy valami fereg betelepedett a gepedre, es eppen spam-et kuld
futtasd le ezeket csokkentett modban:
ad-aware: [L]http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/[/L]
spybot - s&d: [L]http://www.safer-networking.org/en/index.html[/L]
cwshredder: [L]http://www.softpedia.com/public/cat/10/17/10-17-150.shtml[/L]
hijackthis: [L]http://www.spychecker.com/program/hijackthis.html[/L] -
Hellas
senior tag
Akkor tehát ez normális.
És tudtok mondani egy ftp-t,ahonnanmeg tudnám mérni normálisan?
Ja és a szoftverbázis sebességmérője mennyire pontos?(általában 45 körülit mér) -
VladimirR
nagyúr
1: igen, a 35 k normal sebesseg, figyelembe veve az, hogy mint irtak a 48k az optimalis (axeleronal nekem tobb ;]) es a szerzodesben valoszinuleg csak 64kbps-ot garantalnak
3: a dc nem meroprogram, az csak kiirkal valamit, ami nagyjabol megfelel az elmult masodperc(ek) letoltesi atlaganak
tolts le valami megbizhato gyors ftp-rol es ekkor nezd a dumeter-t (es dumeterben akar azt is allithatod, hogy az atlag letoltesi sebesseget mutassa, mert lehetnek megugrasok, de ez csak akkor ad valos sebesseget, ha folyamatosan toltesz egy stabil helyrol) -
Keitaro
addikt
válasz
Press Lennox #10 üzenetére
Ha lakóparkos szolgáltató akkor lehet eleinte nem sokan csüngtek rajta, rajtad kívül, és korlátozás sem volt.
Én rákérdeznék miért nem jön a 64, mert ha az 55 stabil akkor csak rosszul szabályoznak szvsz -
jerry311
nagyúr
válasz
Press Lennox #1 üzenetére
Ha 512 lenne a sebességed akkor kb nomális.
Az 512 a szolgáltató által adott max ''bruttó'' sávszél. Ebben benne van MINDEN forgalom. Az összes fejléc, átvitel-vezérlés, minden ami átmegy a nyamvadt kábelen. A ''nettó'' ami neked hasznos lenne, meg amit sok program mér, az meg csak a hasznos adat.
... -
48k a max az elméleti letöltési határ, ez lehet egy kicsit nagyobb is, de csak akkor tudod elérni, ha nincs feltöltés közben. A 35k egy kicsit kevésnek tűnik, de nem annyira, hogy reklamálhatnál (asszem csak 16k alatt lehet reklamálni), mindenesetre olvasd át a szerződést.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!Nekem is lenne egy kérdésem.Elvileg 384-es kábelem van.De a letöltés elég lassúnak tűnik.A DU Meter nevű progi átlagban olyan 35 kb/sec körüli letöltést mér.A DC és más ilyen progik meg csak olyan 2-3 kb/sec-ot mérnek.Ez hogy van?(Egyébként a DC és a DU Meter egy időben mérte ezeket az adatokat,úgy,hogy közben csak a DC-vel töltöttem le.)
Kérdésem:
1.egy 384-es kábelnek ez a normál sebessége?
2.ha nem,akkor mi lehet a gond?
3.hogy lehet,a DC és a DU Meter más sebességűnek
méri ugyanazt a letöltést?
Előre is köszi!
:F:U -
Press Lennox
tag
Én egy pesti lakópark ''saját szolgáltatóján'' vagyok, a falba kellett csatlakoznom egy párhuzamos kábellel. Eddig volt olyan, hogy 800kb/sec (!) töltöttem le, kicsit masszív a visszaesés. A szerződésem egy oldal :( amelyben semmi részlet nincs. A technikai paraméterek, hogy a letöltés és a feltöltés 512 és nincs semmiféle mennyíségi korlátozás.
Na, ezért vívódom, hogy reklamáljak-e. -
válasz
Az elméleti max letöltési sebességed 64k/s. Akinek e felett van, annak rosszul korlátozták, le akinek ez alatt, annál meg túl sok felhasználó lehet ugyanazon a környéken, ugyanis egy fix sávszél van egy területre. Viszont nézd meg, hoghy a szerződésben mit garantálnak, ugyanis ha azt írják, hogy a 16k-t tudják csak garantálni, akkor hiába reklmálsz (az én ADSL szerződésemben is az van, hogy min 16k letöltési sebesség, ha a felett van hiába reklamálok).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kizo13
tag
válasz
Press Lennox #6 üzenetére
Ne tedd, mert akkor lehet, hogy észreveszik és lekorlátozzák :D Nekem pedig jó így :C
Én vagyok a lovag, aki azt mondja NI!
-
Jester.c
aktív tag
válasz
64k lenne a normális. Milyen letöltésnél hoz 55-öt? Honnan töltesz? Feltöltés van mellette?
jesterc.hu
-
kizo13
tag
válasz
Nekem is 512-es kábelem van, de stabilan tudja a 77-80k-s sebességet.
Én vagyok a lovag, aki azt mondja NI!
-
Zofren
aktív tag
válasz
Hali!
Nekem gyanus az a 55kbájt/s=440kbit/s. Ez azért kevés egy 512eshez. Nekem 384es van, ami szokott menni 50-55kval. Szvsz nem normális a te sebbességed.''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein
-
Viktor77
titán
válasz
8-al kell osztani az 512-t, hogy megkapd a valós letöltési sebességet, kbyteban.. Ez az ideális eset, ha minden full jól működik. Ilyen gyakorlatilag nincs, szal érdemesebb, és pontosabb képet is kapsz, ha 10-el osztasz.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Press Lennox
tag
Sziasztok,
kábelem van, 512-es elérés, és 55 kb/sec tölt le. Ez szerintetek normális? Eddig sokkal gyorsabb volt, de azt mondják, hogy az ''véletlen'' volt :Y
Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kutya topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest