Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adi01
tag
válasz
nggabi #18479 üzenetére
Elvileg igen de CPU-Z progiban érdemes megnézni.
De lehet bullshit az egész elmélet amúgy.
Ha két-három óra játék után bekockásodik(ez amúgy pontosan, hogy néz ki?) lehetséges nem ártana akkor egy jó fajta laptop hűtő vagy korlátozni a teljesítményt ne legyen olyan meleg bent. Gaming notebook topikban tudnak segíteni ha undervolting kell. Én annyira nem tudom. (még)
Milyen konfig pontosan? -
Adi01
tag
válasz
qwertly #18474 üzenetére
Amiről nem nagyon esik szó amd és intel dilemmánál pl az az advanced optimus és a G-Sync.
Én pl.: intelről váltottam amd-re és a Counter Strike 2 állandóan jelezte , hogy g sync nincs bekapcsolva és akárhogy kerestem nem találtam az nvidia vezérlőpanelban.
Röviden LENOVO-nál nincs advanced optimus support ha AMD procis 240hz-es kijelzős laposod van.
Ha nem pro-t veszel ott van de a leírásnál úgy is írják csak nézzed mit írnak a lenovo honlapján ha beütöd a széria számot. Itt egy link így érteni fogod miről beszélek: [link]Megoldás amit én tudok egyelőre: BIOS-ban vagy a Lenovo appban bejelölöd, hogy állandóan a dGPU(nvidia kártya) menjen és hirtelen láss csodát az nvidia vezérlőpultban ott lesz a G-sync és sok minden más beállítás is.
Ha valaki tud jobb megoldást akkor azt szívesen fogadom.Intel vs AMD proci dilemmáról annyit, hogy az intelnél proci visszahívások voltak asztali fronton. Azt mondták elsőnek a notebookoknál nincs ilyen baj de utána később nem hivatalos forrás azt mondta, hogy náluk a laptopnál is van ilyen proci hiba.
Intelnél ami proci eléri az 5ghz-et ott már be be figyelt a gond.
Azt mondják nem hivatalosan megerősített források, hogy ha proci stepping C0 akkor nincs gond pl: [link]
De ha B0 akkor az para. 14700HX pl B0 [link]
forrás:
Redit:
The only affected stepping seems to be RPL B0. All other steppings used in 13th/14th gen CPUs (C0, H0, J0, and Q0) seem to be unaffected.
List of RPL CPUs with B0 stepping:
All desktop i5 K-skus, i7s, and i9s, the i5-14600, and some i5-13400(F) and i5-14400(F)
All RPL Xeons
All i5, i7, and i9 mobile HX-skus except for the i5-13500HX and i5-13600HX and some i5-13450HX and i7-13700HX
The i5-13400(F), i5-14400(F), i5-13450HX, and i7-13700HX use a mix of ADL C0 and RPL B0. forrás: [link]Dehogy ezek mennyire igazak stb. nem tudom. De biztos ami biztos átnyergeltem az AMD-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest