- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Nagyjából 2 hetente járunk egy vidéki nyaralóba a hétvégét ott tölteni.
A szobák a tetőtérben kerültek kialakításra és lambéria a mennyezet.
Nagyon szép, de állandóan a porral küszködünk.
Van arra bármi esély, hogy egy légtisztítóval javítsunk a helyzeten?
Ha besüt a nap az ablakon akkor lehet látni, hogy rengeteg a szálló por. -
aktív tag
Sziasztok!
Adott lenne egy 50 m2-es kisvárosi lakás, ahol eléggé küzdünk a finom porral (szmog, ételszag elenyésző, cigaretta egyáltalán nincs), ezért szeretnék beruházni egy légtisztítóra. A topik ajánlása alapján Daikinben gondolkodom, viszont kérdéses, hogy szükségem van-e az MC55W-re vagy elég lenne az MC30Y.
A lakás nagyjából el van felezve, kb. 25 m2-en egy légtérben található egy konyha és egy nappali, a maradék 25-ön pedig egy ajtó nélküli közlekedő, illetve szobák, fürdő, ezek már zárható ajtóval (tervrajz skicc). Az 30Y leírása szerint önmagában kiszolgál 46 m2-t, így pusztán ez alapján elégnek tűnik, illetve az elválasztott közlekedő miatt a légáramlás úgyis szűk keresztmetszet lenne. Mindemellett gondolom az 55W hamarabb elvégezné a dolgát.
Szerintetek érdemes az 55W-ben gondolkodnom, vagy elégedett leszek a 30Y-nal is? Van bármi a lefedett területen kívül, amiben az 55W jobb?
Mivel a por a fő problémaforrás, ezért robotporszívó ötlete is felmerült, viszont alapból 1-2 naponta teljesen felporszívózunk, másfelől pedig a légtisztítóban most jobban hiszek, de javítsatok ki! -
Iramirez
aktív tag
Sziasztok használ itt vki Tesla Smart Air Purifier Pro L -t ? Célba vettünk egy ilyen megvételét otthonra..
Van valakinek véleménye/ tapasztalata? -
Csabroncka
addikt
válasz
CsiguszMaxim #4847 üzenetére
Szia,
1. nem jó, felpörgeti a gépet auto módban a sok aeroszol miatt - meg ki is szűri és feleslegesen terheled vele a HEPA-t.
(Salvus csak betegség estén kell, hogy a sóköd felszedje a torokban/orrban a cuccot)
2. légáramlástól függ
3. A port az előszűrők szűrik, a PM2.5-egy jelentős részét a HEPA
4. Ablak mellé tedd (ott a legjobb ahol jól áramlik a levegő), onnan jön a több por/pollen normál esetben. -
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Ma hozta a futár a Daikin MC55W-t. 72nm-es panál lakásban a 12 nm-es gyerekszobába szántam. A linken lévő képen a piros négyzet mutatja a helyét: https://prnt.sc/3nC3LqMirKzF
Volna pár alapszintű kérdésem a használattal kapcsolatban.
1. Sós/ Salvus vizes inhalálás mehet-e bekapcsolt géppel együtt a szobában?
2. Az érzékelője milyen messzire ér el, vagyis kb. milyen sugarú körben értendő az a PM2.5 illetve DUST és ODOUR jelzés amit ír. Ez különösen eco módban érdekes, amikor ventilltor forgás nélkül monitorozza a levegőt?
3. Mi a különbség a DUST és a PM2.5 között. Ha jól sejtem a sima por is beletartozik a PM2.5 csoportba, de akkor minek van rá külön jelző?
4. Nagyjából mekkora területet tud ilyen elrendezés mellett lefedni egy ilyen gép ha a gyerekszoba jelölt sarkában van? Illetve ha hosszú távon gondolkom az egész lakásban, akkor, hogyan lehetne a lehető legkisebb gépparkkal lefedni?
Előre is köszönöm.
-
66zio
aktív tag
válasz
II.Démonlord #4844 üzenetére
Próbáld meg resetelni:
https://www.hardreset.info/devices/xiaomi/xiaomi-smart-air-purifier-4-lite/ -
II.Démonlord
tag
Sziasztok,
Van egy Smart Air Purifier 4 Lite, ami már pár hónapja működik, ma viszont kikapcsolt. Azóta vissza kapcsolni nem tudom. Bekapcsolom, megy a ventilátor és pár másodperc után kikapcsol. Van ötlete valakinek mi lehet a baj?
Sajnos az alkalmazásba nem látok róla semmit, mert mire kapcsolódna a wifi hálózatra a gép, addigra kikapcsol -
attilla84
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy van olyan légtisztító ami ajánlott és valamelyest megtud birkózni a dohányfüsttel?
Van egy 20nm-es szoba, ahol naponta 10-15 szál cigi kerül elszívásra. Érdemes légtisztítóban gondolkodni, segít valamit a levegő tisztításában és hogy például a falakat ne fogja annyi hamar meg a füst?Köszönöm előre is, ha valaki tud mondani valami infót vagy tippet!
-
66zio
aktív tag
válasz
werszomjas #4839 üzenetére
A színjelzésre nem kell figyelni, kb egyik légszűrőn se jó, zöldnek mutatja ami már magasabb szint. A mérője meg ugye lehet nem pontos, illetve ott van a gép közelében, simán lehet a szoba más részén magasabb érték. Mehet folyamatosan nyugodtan. Én manuálisan is szoktam állítani magasabbra, hogy hamarabb alacsony érték legyen.
-
werszomjas
addikt
válasz
Rigormortiis #4838 üzenetére
Nekem is van egy ilyenem, alapvetően szerintem mehet folyamatosan AUTO-ban vagy éjszakaiban, semmi hangja.
Nekem inkább az a bajom, hogy ez folyamatosan zöld-nek jelöli a levegőminőséget, holott allergiás vagyok ilyenkor, nyitva van az ablak és a lakásban is előjön, kvázi itt vannak az allergén anyagok, de ezt mégsem jelzi a gép.
Csak azt nem tudom akkor mit jelez, mit mér. -
Rigormortiis
veterán
Sziasztok! Vettünk egy Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact-ot a hálószobába, egyenlőre csak teszt képpen. Ennek folyamatosan kell mennie (mondjuk automata módban)?
-
werszomjas
addikt
Aki esetleg Levoit 200S-t keres, Amazon-ról rendelve most jó áron van.
Levoit Core 200S - ÁFÁ-val, ingyen szállítással 81,64 EUR - 32k HUF.
Leszámítva azt, hogy nincs benne levegőminőség szenzor és nincs emiatt automata mód, eléggé BB ár.Szemezek még egy 300S-el, de az csak 3-4k-val jön ki olcsóbban Amazonról, mint glamour napok alatt az Alza-ban, aki olyat akar érdemes rá figyelni 2 nap múlva.
Levoit-ban használ valaki Alis vagy egyéb utángyártott szűrőt? Olvastam olyan véleményt, hogy fizikailag kisebb, így előfordulhat, hogy fizikailag szűrés nélkül megy át a levegő a tisztítón.
-
keszegh
csendes tag
ez a daikin mc55w szimpatikus.
viszont az alabbi cikk alapjan felmerult par kerdes vele kapcsolatban:
https://www.linkedin.com/pulse/air-purifiers-buying-guide-what-look-avoid-jeff-smithpar konkret kerdes:
1. az ionizalas biztos egeszseges? (rakeresve akadnak cikkek, amik szerint ez nem biztos, hogy jo pl. https://phys.org/news/2021-03-uncovers-safety-air-purifiers.html )
2. milyen hepa szuro van benne? legalabb h13? hiaba keresem, nem talalom, hogy milyen.
3. amugyis epp egy daikin-t kritizal a cikk a vegen, a kritikairol mit gondoltok?ha ionizalast nem akarok, akkor mit ajanlotok? (kb 80m^2-re)
koszi a tanacsokat
-
Lapalacs
csendes tag
Sziasztok, már nálam totális képzavar van, mivel itt sok olyan személy van, aki már rendelkezik némi tapasztalattal, inkább segítségeteket kérném, Ti mit tennétek, mit vennétek, vennétek-e valamilyen légtisztítót, és ha igen, milyet?
40nm2-es panel adott, amerikai konyhás nappali+háló, szigetelt ház, klímával fűtök, 3-4 naponta főzök, de egyedül élek. Célom egyrészt a szálló por mennyiség csökkentése, tisztább és egészségesebb levegő, a lakásban bármiből is származó szagok intenzitásának csökkentése. Gondolok itt arra, ha esetleg egy gyrost csinálok, jelenleg többszöri dinamikus szellőztetés ellenére is 1.5napig érezhető az előszobába lévő kabátomon a kajaszag. (azt vágom, hogy akármit is veszek, így is kell szellőztetni, csak nem akarom, hogy mondjuk a nappaliban lévő kanapé is hemzsegjen a kajaszagtól x idő múlva)
Szóval ezeknek is non-stop menni kell? Mert a klímát én bekapcsolom fűtés szezon előtt, végén ki. Majd nyáron hűsére bekapcsolom, ha vége a szezonnak ki.
Ha melózok a lakás üres, ez 9-11óra/nap.
Ti miben gondolkoznátok?
DAIKIN MC30Y 92e-ért most - jelenlegi új kiszemelt - és csendben mehet non-stop havi mondjuk 4-500 Ft-os villanyszámla többlettel és tesz amennyit tesz az ügy érdekében?
vagy:
Sencor SHA 9400WH - régi kiszemelt - és akkor kb. 3x ennyi légszállítással () ugyanennyi pénzért mindenféle szűrővel, de épp főzéskor dinamikusabban (és hangosabban - de akkor nem zavar) tisztítva a levegőt?
vagy, arany középút, ennek az árnak a 2/3-áért, Levoit Core 300 csendben non-stop de légszállításban annyit ír kb. mint a DAIKIN () (mindkettő csendes elvileg, mehetne ez is non-stop)
vagy inkább ebből egy combosabb Levoit Core400S SMART 98e-ért, és akkor van benne főzéskor "erőtartalék"?
vagy kb. semelyik nem csinál semmit a kajaszaggal, ha meg ablakot kell nyitni úgy is tökm1, a levegő tisztaságán zárt ablakoknál meg ez - legjobban nem kiszemelt- is segít a kiinduló ár tizedéért, majdnem akkora CADR értékkel, mint a DAIKIN
-
LámaZ
addikt
Ehhez a márkához mit szóltok?
Winix -
Injun
senior tag
Nem tudja valaki,hogy hol lehet kapni Blitzwolf BW-AP2 szűrőt?Esetleg,hogy mivel lehet helyettesíteni?
-
gabo91
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnek kérni.
45nm-es lakásban lakunk forgakmas út mellett. Palófűtés van, illetve a párásodás megakadályozása miatt páramentesítő hűen teszi a dolgát... ezen körülmények miatt nagyon száll a por.Milyen készüléket tudnátok ajánlani 50-60k ársávban. Nappali kb 25-30nm. A készüléknek ha lenne füle vagy kereke akkor mozgatnám a háló és nappali közt.
Wifi is jó lenne.Ezt a kettőt néztem, mi a véleményetek róla, illetve tudnátok mást ajánlani?
Pure 500 légtisztító 215 m3/h. 48.000ft
Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite légtisztító 55.000ftNem akarok csodát, a lényeg inkább az lenne hogy a napfényben ne a szálló porszemek csillogjanak.
Köszönöm
G -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Amennyiben 2 db-ra szűkítjük a kört...:
- Xiaomi Smart Air Purifier Elite
- Xiaomi Smart Air Purifier 4 ProElite régebbi, de erősebb és nagyobb területre jó.
4 Pro ezzel szemben??? Újabb, és ennyi?
Fő irány: Por.Vagy pro/kontra érvek mik lehetnek egyik/másik mellett?
Köszönettel.
-
PetAd
tag
válasz
Csabroncka #4819 üzenetére
Köszönöm az infót!
Azt az előszűrőt én is láttam Jófogáson, kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet.
Illetve írták, hogy elérhető nálunk a többi szűrő is. Arról tudsz valamit? -
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #4817 üzenetére
Zepter Therapy Air Ion
Inkább Aliról rendeljétek a HEPA-t, ez az E.LUO minősége teljesen oké, eladó is ok:
https://www.aliexpress.com/item/1005005897126214.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.21ef18020xgsQuInnen biztosan megjön, 2 éve is innen rendeltem, az azsiacenter.com-os oldal több helyről kamunak tűnik.
Előszűrőt most egy magyar forráson keresztül rendeltem (1000Ft/db), linkelem a kapcsolatot, ha megjön és a minőség is ok.
-
updog
őstag
válasz
Csabroncka #4817 üzenetére
Nem tudom a Förnuftignál honnan szedtem a 13-at (lehet hogy valami megjelenés előtti cikkből), igen, az oldalukon is 12-es van írva (PM2.5 99.5%)
-
Csabroncka
addikt
Zepter Therapy Air Ion
-HEPA forrás >>
-G4 előszűrőt még majd linkelem, elvileg 1000ft/dbupdog: Az IKEA szűrői csak EPA12 osztályúak, viszont a FÖRNUFTIG I. fokozaton gyakorlatilag hangtalan, mi most ilyet vettünk a hálószobába.
Folyosón, és nappaliban továbbra is a két Zepter (8 éve 0-24ben). -
PetAd
tag
Sziasztok!
Tud valaki tippet adni arra, hogy az újabb Zepter Therapy Air légtisztítóba (PWC-570) milyen kompatibilis szűrőt lehet rakni? -
noorbertt
őstag
Nálam is volt hasonló és azt figyeltem meg hogy akkor, amikor bekapcsol a fűtés. Radiátorokat kipucoltam és utána a fűtés bekapcsolására nem pörög fel.
Akarom mondani lehet egyszerűen csak működik ahogy kell..
Nekem az MC80Z van és automata, kivéve alvási időben, akkor kettes fokozaton elpötyög. Keltünk már fel rá főleg a fűtés miatt
-
oszy
veterán
Van egy Daikint MC55W légtisztítóm. Automata fokozaton használom ahogyan itt javasoltátok. Azt vettem észre, hogy pár hete indokolatlanul magas fordulatra kapcsol, pedig nem változott semmi.
Már kitakarítottam a szűrőket, az érzékelőt is, ahogy le van írva a használati útmutatóban.
Van valakinek tippje vagy szerviz? -
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használ itt Xiaomi smart air purifier 4 compact légtisztítót? Mondana róla véleményt hogy vált be hosszabb távon?
Előre is köszönöm! -
WiZARD
addikt
válasz
retesz147 #4804 üzenetére
Mind a kettő ultrahangos.
Desztillált/RO vízzel nincs gond, csak napi pár liter kell belőle.
Csapvízzel porlasztja annak a mindenféle szárazanyag tartalmát, amiből fehér por lesz + a légszűrő maxra fog kapcsolni tőle.Smartmi Evaporator 2 ami tárcsás.
-
retesz147
addikt
Köszi szépen!
Azt, hogy tárcsás, azt a leírásokban nem találom meg.
Melyik a tárcsás ezek közül?
[Xiaomi Smart Humidifier 2 ] vagy ez [Xiaomi Humidifier 2 Lite]
Van ajánlott márka, típus?
Köszi! -
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
VOVOlinc VAP1 légtisztítóval kapcsolatban van valakinek tapasztalata? -
66zio
aktív tag
-
retesz147
addikt
Szia!
Csak nem "lábas panel"?
Nekem pont ilyen a panel lakásom, ugyan ilyen elrendezéssel, mérettel. Szintén a nagyobbik kisszoba a háló.
Reggelente vattát köpök...Most keresek párásítót, mert olyan 20-25%-ra esik a páratartalom.Nekem a nappali jobb alsó sarkában van egy Xiaomi légszűrőm, ami automatán megy, ami azt jelenti, hogy mindig a legalacsonyabb fordulaton pörög és néha néha pár másodperc erejéig pörög fel (pl fürdőben parfüm, deó, vagy valami ilyesmi hatására), nagyon ritkán főzéskor, de ahhoz be kell füstölni valamit, Életében 1-2x (kb 2 éves) bekapcsolt arra, ha kinyitottam a nappaliban az ablakot és valami füst lehetett kint.
Mellette a robotporszívó.
Én porból nem fedeztem fel kevesebbet sajnos.
Szűrőt Aliról rendelek, kb 10-12e/Ft és kb 2-3 kell évente. Mondjuk cserekor elég koszos.De most párásítani akarok, mert 20% körüli a pára jelenleg.
Nekem ebben kellene segítség, hogy ki mit ajánl. Hideg, meleg, ultrahangos? Melyik a frankó?
Én úgy gondoltam 2 készüléket veszek, egy kicsit a hálóba és egyet a nappaliba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest