Új hozzászólás Aktív témák
-
qca
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget!
Valóban ott volt a megoldás,kár hogy ezért szét kell bontani az egész gépet!AsrockP45TurboTwins2000, Intel Core 2 Quad Q6600, 2*1GB Kingmax 1066 Ram, Gigabyte HD 4850 512MB, SAMSUNG HD321KJ (320 GB sata2) CORSAIR PSU-450VX tápegység, Pioneer DVR-215D, ASUS TA-891 ház.
-
devillike
tag
Sziasztok! Egy Inno3D-s GF 8600GT karit szeretnék lehűteni. Nincs tuning, meg semmi, a lényeg, hogy kompatibilis legyen és csendes. Tud valaki segíteni? Most 43'C a GPU, everest szerint, de ez alapból, játék nélkül. Nem sok ez??? (ja és alap órajelen, semmi tuning)
Zalman-t néztem egy párat, de nem írja, hogy erre jó-e. Nem sürgős, mert a gyárival még nincs gond, de volt már Inno3D-s VGA-m még GF 3 titanium200 időszakból és a gyári hűtő miatt ment tönkre.Ezt nem szeretném újra eljátszani. Köszi mindenkinek!jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
Goldye
aktív tag
Pasztából melyik a legjobb vagy nincs különbség?
Van vmi gagyi, asszem szürkésebb színe van, az jó vagy majd vegyek másikat? -
Geza26
senior tag
Hello!
Most kezdek ismerkedni a léghűtéssel! Az alaplapomon csak egy csatlakozó van házventinek? Hogyan tudok több ventit rakni? (Elnézést, de teljesen amatőr vagyok )
Köszönöm!Géza
-
ANT
addikt
válasz Atomgeszi #3967 üzenetére
Lehet, hogy tudná hozni az 50 fokot. Vagy egy nagyobb fordulatú ventivel (mint a tesztben pl. 1600/min), vagy két ventivel, amit korábban ajánlottam. Ja és az egész megtámogatva egy jó házhűtéssel. Viszont ehhez rögtön plusz venti vásárlással kell kezdened a dolgot. Ugyanis a Ninjához 1 db 1200-as ford. venti van alapból.
Ninja használtan? Sztem ettől a jószágtól viszonylag kevesen akarnak megválni, de nézz szét az aprók között, hátha!
Katanát nem ismerem, de sztem az nincs egy kategóriában a Ninjával.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
-
qca
csendes tag
Sziasztok!
A kövekező a problémám:van egy öreg a abit nf7-es alap lapom amelyen ventillátoros chipset hűtő van,sajnos már elég darálós hangja van ezért leszertném cserélni.
A baj csak az hogy egy műanyag rugós csavar rögzíti és akár mere csavarom egyszerűen nem jön ki.
A kérdésem a következő kell valami speciális szerszám a kicsavarásához,vagy csak egyszerűen béna vagyok?
Valaki legyen szíves megmondani hogyan kell eltávolítani ezeket a csavarokat!http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art199/cooler.jpg
[ Szerkesztve ]
AsrockP45TurboTwins2000, Intel Core 2 Quad Q6600, 2*1GB Kingmax 1066 Ram, Gigabyte HD 4850 512MB, SAMSUNG HD321KJ (320 GB sata2) CORSAIR PSU-450VX tápegység, Pioneer DVR-215D, ASUS TA-891 ház.
-
JohnDo
tag
válasz Oibacsi #3973 üzenetére
Sziasztok
Javaslatokat kérnék hogy ti hogyan hűtenétek ezt a konfigot. Jelenleg igy próbálkozom több kevesebb sikerrel. TT Armor nagytorony ,elöl 8 vinyó beépitve,ezekre 2 db 1000 rpm es 12 cm es venti fujja a levegőt befelé. Procin egy zalman 9700 nt van ,azzal elvileg nincs gond a proci nem melegszik . Hátulra tettem egy 12 cm es scyte ventit 1600 os rpm ,szabályozható,alapon 1200-n pörgetem. Oldallapra szereltem 2 db 12 cm es 1000 rpm es ventit ,most fujnak de kiprobáltam ugy is hogy szivjanak,eltérést nem nagyon tapasztaltam a hatékonyságban. A fő hőforrás egy 8800 gtx vga gyári hűtővel,ezalá betettem egy 9 cm es ventit ami a ház hátulja felé fujja a levegőt a vidkar alatti pci karikrol ,mert enélkül irdatlanul forroak a vga miatt. A táp egy enermax noisetaker szintén kifelé fujja hátul a levegőt. Irok értékeket ,nemtudom mennyire jók vagy rosszak . Vinyók 30-38 fok között , system 36, PWM 46 fokosak,vidkar alapon 75 fok 60 % os hűtés mellett ,azt ha feltekerem rivatunerrel 80 % ra szépen lehüti.
Előre is köszönöm .
Bocsánat ez nem Olibacsinak lett cimezve ,csak félrenyomtam .
[ Szerkesztve ]
John Do
-
Egzee
őstag
Ma szeretnék venni Silent Blade II-t és nem találok kéket! Ha valaki tudna segíteni az jó lenne! És, hogy ki milyen 12centist ajánl! Max 3000-ret adok egy ventiért! 5ezerért elmehet a noctua a rákba... Úgyis tiszta ocsmány... Ha más színbe lehetne venni noctuát tuti h ezt a bagoly színűt az életbe nem adják el!
-
Dragooon
csendes tag
Hi!
Procihűtőt készülök venni (semmi extrát nem akarok), ha vkinek van már tapasztalata az alábbi hűtőkkel lécci irjon priviben!
Szal:ASUS CRUX K8M2
CM X-Dream
Thermaltake TR1Köszi:
Dragooon -
m4rc!
őstag
-
Atomgeszi
nagyúr
Ez a ninja eléggé tetszik. Talán ez tudná hozni a szintet(50c) Ez a teszt szerint
Szted használtan lehet venni ilyen ninját? Katana 2 jobb lenne mint egy ninja? Foggalmam sincs melyik legyen. Szerinted?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
m4rc!
őstag
válasz Oibacsi #3948 üzenetére
Igazából én annyira nem vagyok elégedetta Noctua-mmal...elég erős szélzaja van 1200-as fordulat mellett. Ráadásul kissé féloldalas a légterelése (ami mondjuk nem katasztrófa, csak idegesítő). Sztem a régi házamhoz mellékelt CM ventik halkabbak voltak...
We are analog players in a digital world
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Attól függ mennyiért tudom eladni a Turbine-t ha találok jobbat. Ahhoz tudnám mérni magam.
Egy olcsó vízhűtés mennyiből jönne ki?
Ant! Egy ilyen ninja meg infinity mennyibe van mosT (ár)?[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
ANT
addikt
válasz Atomgeszi #3960 üzenetére
Most az a Glacialtech hűti, ami az adatlapodon van? Esetleg vegyél egy Ninját vagy Infinityt. Mindkettővel nyersz jó néhány fokot, de 50 alá szvsz nem fogja egyik se hűteni a D0-s Prescottot. Viszont bármelyiket is választod, kapsz egy univerzális, nagyon erős hűtőt, ami a későbbi platformváltást is túléli.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Daneeka
senior tag
Az reális lehet, hogy veszel egy passzív kártyát és valahogy ráapplikálsz valami erősebb 8cm-es ventit akkor sokkal jobb hűtést kapsz mint a referencia aktív hűtés? Hiszen sokkal nagyobb borda, nagyobb venti.?
-
ANT
addikt
válasz Atomgeszi #3952 üzenetére
Steppinget pl. írja az Everest is az Alaplap/CPU menüben. Ha nem E0 vagy G1, akkor még reménytelenebb a dolog. Ugyanis ezek melegszenek a legkevésbé.
Szerk: a Ninjám jelenleg 53-55 körül tartja az én procimat. Mondjuk lehet, hogy egy-két fokot még nyernék, ha újrapasztáznám, de annyira nem izgat a dolog. Esetleg egy Ninja két ventivel levinné 50 alá? Nem t'om. Vagy egy Infinity. Az ventivel kicsit erősebb a Ninjánál.
[ Szerkesztve ]
-
degh
tag
hi!
szeretnék venni egy hűtőt a 5600+osomra, kinéztem magamnak a thermaltake sonic tower, de lentebb láttam a Big Typhoon Squared: Cooler Master GeminII,
ez is tetszik ti mit ajánlotok? procit felszeretném húzni kb 3500mhzre, nem hosszutávú tunning lesz, ha összejön. előre is köszi.8
-
JohnDo
tag
válasz frankoxD #3954 üzenetére
Én próbáltam szerválni pár helyről 23 centis ventit ,de mindenhol azt mondják csak házba épitve kapható. Most egy split légkondi belső részének a befújó ventijén gondolkodom,van aki azt épitette be. Állitolag elég halk ,majd utánatelefonálgatok holnap pár helyre.
John Do
-
frankoxD
csendes tag
szaisztok
azt szeretném kérdezni hogy valami jó nagy ventillátort szeretnék behabrikálni a gép oldalába mint az egyes tuning gépházakba van... (nem szeretném hogy sok kicsi búgjon)
az volna csak a bibi hogy nem tudom hol lehetne beszerezni 20-23centis ventiket...
házat meg nem akarok venni csak azért hogy legyen ventim..Nem a mennyiség és a minőség a lényeg, hanem, hogy sok és jó legyen...
-
Atomgeszi
nagyúr
Hát pedig muszáj lenne légből megoldani. Sajna nincs pénz jelenleg vízhűtésre.
Steppinget hol nézzem? Az 50 fok alattit meg muszáj megtartani, mert 60 körül eléggé lassul a rendszer.
Írtam milyen cpu hűtőt vegyek topicba isEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
JohnDo
tag
12 cm es 1200 rpm es Revoltec ventiről van valakinek tapasztalata ? Mennyire zajos az érdekelne ,mert 21 db -t irnak rá de nem igazán bizok a gyártók leírásában.
Köszi
John Do
-
ANT
addikt
válasz Atomgeszi #3946 üzenetére
Bocs, de sztem léghűtéssel irreális a cél. Egy Prescottot 50 fok alatt tartani terheléssel? Nekem ez nem sikerült se Freezer4-el, se Ninjával (igaz, 3.75-ön hajtom)! És még a steppinget se írtad, mer' ugye attól is függ a dolog.
qdak: a képednek csak annyi a szépséghibája, hogy nem Prescott szerepel rajta. Mer' itt ugye arról volna szó.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Heló! MIlyen hűtés ajánlotok egy s478 P4 3.0Ghz/1mb/800fsb??? Cél olyan 50 fok alatt maradjon terheléssel!! Köszi!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
m4rc!
őstag
Na ma vettem egy AC PWM-es ventit a Hyper TX2-mre. Mit ne mondjak nagyon elégedett vagyok, szépen elcsendesedett a gépem (jelenleg 900-at fordul a cucc ). Asszem hátra a 12 es Noctua-m helyére is veszek egy ilyen PWM-es csodát
-
horitomy
tag
Kérdésem a következő lenne!:
Hol lehet kapni a képen látható adaptert? Ez megoldaná a processzor hűtést és a ház szellőztetést is.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Ősember
őstag
ha az infinity nem a ramok felé nyulik, akkor tény hogy elfér ventivel, de akkor a hr-05 chipsethütönek megy neki... a mostani njnjám venti nélkül nem log a ramok fölé, de ventivel igen.
a gyári lefogato azért jön jol, mert nagyon kényelmes fel-le szerelés marha egyszerü.
tény hogy vizhütés mellett maradna a legtöbb hely szabadon, de csak léghütés jöhet szoba______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ősember #3937 üzenetére
Nálam a Ninja P5Bn és DS3mon sem okozott különösebb macerát RAMügyileg, az Infinity meg nála véknyabb, így esélyes, hogy neked jobb lenne.
A GeminII ilyen téren frankó, bár a memók fölé nyúlik, könnyen lehet alatta matatni. A RAMok felett kavaró 12cmes jótékony hatását nem kell ecsetelnem.Milyen lapra kellene és miért baj ha nem a gyári lefogatót használja a hűtő?
Ha ennyire lényeges a RAMok szabadsága, gondolkodj el vízhűtésen, ha csak a procit akarod hűteni, 15k körül egy BigWater arra megfelelő szvsz. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ősember #3928 üzenetére
A gyári LGA775 felfogatás macera, Scythe hűtőkön kívül nem sokat ismerek ami arra rögzíthető a nagyok közül. HR-01et ilyen áron én kihagynám..
Ha ennyire fontosak a RAMok, akkor ez megfelel valszeg: Tuniq Tower -
Goldye
aktív tag
Scythe Ninja, vagy infinity ad jobb hűtést?
-
KoVee84
senior tag
Sziasztok! Nekem csak egy gyors kérdésem lenne
Vettem egy Freezer 7 Pro-t ujonnan, és van az alján vmi hővezető anyag. A kérdés az, hogy kell-e tennem a procira vmi más hővezető anyagot, pl szilikonpasztát, vagy elég az ami a hűtő alján van?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
hi all! (de rég jártam erre )
vetten egy gigabyte DS-3-mas alaplapot. Az északi hídon van egy szép kis passzív borda. Viszont szerintem elég meleg. Hőfokot sajna nem mutat semmi. Érdmes azt lecserélni egy HR-05-re? -
Ősember
őstag
hello
scythe infinity kiesik, mert ventivel is jobb esetben 1 ram slotot betakar és ekkor nekiütközik a hr-05-nek ninja meg most is van, venti nélkül jo, de ugye most venti kellene, ez a lényeg.
nem is irtam, de egy antec soloba lenne, ahol az összes légmozgást koncentráltan egy scythe s-flex biztositaná hátul és egy a tápban, szoval nem biztos hogy szerencsés lenne megzavarni a légmozgást egy lapra meröleges ventis hütövel
tts-nél a hr-01 kicsivel 13k alatt van, ami nem lenne halálosan nagy gond, de ugye most nincs helyszini árutisát, igy legalább15k lesz mire elpostázza nekem ezért keresek alternativákat.______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ősember #3926 üzenetére
Ha a nagyok közt keresgélsz, a gyári lefogatós kitétel behatárol nagyon.
Ugyanis azok a hűtők amik elég vékonyak ahhoz, hogy a ventijük ne lógjon a RAMok fölé, általában külön hátlappal szerelhetők fel. pl. Ultra120/eXtremeHa gyári lefogatóval kell, akkor Scythe Ninja/Infinity(Mugen).
A Ninja szélesebb, az Infinity viszont jó lehet. Sasold meg te.
Sokat számít hogy a lapodon mekkora a CPU-RAM táv persze.Amúgy a Ninja/Infy esetében a venti könnyedén mozgatható, nem akadályoz a memók cserélésében. Jó, Dominator féle állat bordákkal meg mindenféle vizezett megoldással természetesen kilőve mindkettő...
Az ár...ilyen igényekkel nem sokkal lehet 10 alá menni
ps.: ha nagyon fontos a RAM szabadonhagyása, gondolkodj el egy Big Typhoon/ Enzotech Ultra-X megoldáson. Jól szellőző kecóban nem gond a merőleges venti, mitöbb, hűsebb lesz a proci környéke, előny lehet tuningnál a PWM/FETek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ősember
őstag
szevasztok
remélem ti tudtok segiteni szoval keresek 775-höz hütöt és ezeknek a kritériumoknak kellene megfelelnie:
- 12cm venti
- lappal párhuzamos fujás (hátra...)
- alaplap kiszedés nélküli csere lehetöség (intel gyári lefogato)
- ventivel együtt se logjon ramok fölé
egyelöre a thermalright hr-01 tünik a legideálisabbnak, csak ugye nem olcso szegényke. várom az ötleteket, ki mit ismer ami a kritériumoknak megfelel______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Gülümaci
tag
Sziasztok!
Számítógép hűtésről (aktív, és passzív) keresek irodalmat. Főleg könyv címeket várok, amelyek magyar nyelven íródtak. előre is téháiksz. -
Bagira01
veterán
Nem tudja valaki, hogy hívják a cm hdd-box-t amin van egy 12cm-es venti?
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Oldmobil
aktív tag
A konfig elég ósdi, így szerencsére nem volt nehéz dolgom:
Intel P4 2 GHz, 1GB RAM, Radeon 9600, 1 db Samsung 250 GB HDD.
Igazából nincs nagy gépigényem, az egyetlen játék, amivel játszom, a Flanker 2.5 meg ezen is elvan. Egy éven belül tervezem cserélni, és úgy számoltam, hogy ha jól választom ki az új összeállítást, akkor jó lesz ugyanez a hűtési rendszer, maximum a ventillátorok fordulatszámát kell kicsit feljebb venni. -
Oldmobil
aktív tag
Nos elkészült a végleges változat. Procihűtő ventillátor nélkül is tökéletes a rendszer, sőt a táp és a ház 12 centis ventijét is visszavettem 1000 alatti fordulatra. Semmi sem melegebb 30-32 foknál. Nagyon enyhe túlnyomás van a házban, hogy csak a porszűrővel ellátott előlapi ventin át juthasson be a levegő.
Nagyon csendes a gép, persze mindkét venit szilikongumival fogattam fel és a vinyóhoz is gyártottam felfogatógyűrűket két lefolyószigetelő gumiból. Kapott néhol egy kis szivacsozást is, hogy ne vedődjön össze-vissza a hang a doboz beljesében. Persze ez még egy régivágású ház, amibel volt bőven anyag, így sehol nem rezonál és a tömegénél fogva is jobban elnyeli a zajokat.
Azért a nyári melegben a biztonság kedvéjért megnézem ismét a hőfokokat,Képek:
Az eredeti koncepció
Légterelő doboz a procihűtő venti helyén
Oldalról az egészÜdv
[ Szerkesztve ]
-
m4rc!
őstag
Hi! Ilyen AC PWM-es ventit hol lehet kapni nem tudjátok?
-
haralambusz
tag
Hali!
Következő lenne a kérdésem:
8800GTX Thermalright HR-03 plus, venti nélkül passzivban?? Ne eröltessem vagy komoly házhűtéssel kivitelezhető?
-
Goldye
aktív tag
Karácsonykor érkezik egy nagyobb konfig amit majd húzni akarok, ezért kénytelen leszek megcsinálni rendesen a hűtést a gépembe (nem mitha nem élvezné az ember ). Tehát amint ajánljátok túlnyomást tervezek, hátul (procimagasságban), oldalt(vkari magasságban), elől a vinyóra befele fújna, felül meg vágok egy 12 centiset ami meg kifele. Mit tanácsoltok a ventik mekkora levegőtömeget forgassanak meg dbonként? Jah és a táp is gépbe befele fog fúj egy 12-sel (FSP BS II). Scythe ventiket szeretnék majd bele rakni.
Előre is kösz a válaszokat!
-
veterán
válasz total90 #3909 üzenetére
Igazabol huzattal akartam megoldani a tuningot , box hutovel veszem a core2-t , es a VGA-n sem akartam cserelni hutot ( ez a 2 huto csere mar magaban 12-15ezer FT lenne kb , ami nekem sok )
8800GT bol pedig Inno3d lesz
De akkor az lesz, hogy vagok meg egy 8cm-es hutonek helyet az oldallapon a vga magassagaban. Viszont igy minden hutom befele fog huzni (1elol , 2oldallap ) es csak a tapom kifele ( chieftec 12 cm). Nem lesz gaz ?A haz tetejere szerelt huto ,nemtudom hogy erne e vmit, de kiprobalom, van ott gyarilag egy 8as ventinek hely
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz abridabri #3907 üzenetére
Hi!
Na mivel az új procidat tuningolni akarod szerintem dobbancs rá valami pika nagy hűtőt.Vannak tesztek a PH!-n a hűtőkről,keresgélj egy kicsit.A grafkártyát ha húzni akarod és a gyári hűt kevés lenne akkor vagy rakj alá vagy a ház oldalára egy ventilt ami ráfújja a levegőt.Elől a befúvó jó és hátul is.Szerintem a ház fedelére is tegyél egy(ajánlom 12cm-es)ventilt ami viszont kifelé fúj.Tehát minden irányból befelé csak felül kifelé.Egyébként látom 8800GT-t akasz húzni.Melyik gyártó termékét veszed?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
veterán
na helo emberek
uj gep vasarlasa lassan aktialis lesz, Viszont a hutesen meg gondolkodnom kell ,hogy legyen megoldva. A mostani gepem alig termel hot, tehat a jelenlegi hutes megfelelo. Viszont az uj cuccoshoz sztem keves.
Elmondom hogy hasznalom most : elol a haz aljan egy 8as Silentblade 7Von befele huzza a levegot. Az oldallapon (cpu magassagaban ) van egy 12cm es Silentblade 7V on, ez pont a cpu ventire fujja a levegot , es jut a ramoknak , csipszetnek is mivel 12cm es . A 3. venti ugye a tapban van , ez kifele nyomja a levegot.Na most en arra gondoltam ,hogy ha meglesz az uj gep (core2 tuningolva ,8800GT tuningolva), akkor kellene egy venti ami segit a tapnak es kinyomja a meleget. Elsosorban a VGA kartya hotermelesetol tartok, tehat jo lenne kiszivni a forro levegot mielott ramenne a CPU ra.
Egy a baj ezel , a 12 es venti oldallapon eleg magasan van , tehat ha a haz hatuljara raknek egy kifele szivo ventit , akkro az pont azt a hideg levegot szivja ki amit a 12es ventivel befujok (ez mindenfelekeppen befele kell ,hogy fujjon mivel igy tudom huteni a ram+csipszetet is, es besegit a CPU hutonek is)
Arra gondoltam , hogy a VGA alatt berakok egy 8ast , a haz aljara , leszabajozva ami kifele szivna. ennek lenne ertelme ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest