Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
bigdigit
addikt
mindenesetre elég idegesítő tud lenni,hogy a 4:3-as crt tv-én a film tetején és alján ott volt a fekete csík.erre vesz az ember egy normális full HD-és készüléket és úgyanúgy ott az a szar csík.
tegnap este is néztem egy 720-ast de meg is bántam.nem sokkal verte egy sima dvd minőségét.ha már HD rip legyen 1080p könyörgöm.jó tudom ne itt könyörögjek.nem tudom milyen philipsed volt de a 7-es széria nálam tökéletesen megy nativban.egy dologban viszont különbözik sok más gyártóitól.ennél natívban is lehet elég sok dolgot állítani ha akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Stema
tag
ja egyébként a philips-et másnap vittem vissza a betekintési szögek miatt edigital-ba, aztán cseréltettem egy samsung-ra mert ebben a fórumban mondták nekem, h az tudja a natívot. Az a gáz, hogy a nagy hipermarketekben meg shoppinghelyeket túl sok a fény ahhoz, hogy meglásd egy tv képminőségét.
Egyébként elárulná valaki, hogy mit jelent plazmánál a dinamikus kontraszt?
pl. itthmm, ezt találtam, de plazmánál nem úgy van, hogy minden pixel külön kapcsolható? Akkor miért nem marad sötét minden más? Ez olyan lcd-snek tűnik nekem
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
nyilván egy komoly tárgyalásnál azért kiderül, ki milyen súlyú versenyző. ha akarom, hülyítem, ha akarom hiteles, alátámasztott infókkal látom el, amik egyrészt érdeklik, másrészt úgy magyarázom el, hogy megértse....de mindegy, nem ide tartozik....csak kissé nehezen emésztettem meg a mondatot, hogy:
azt tanultam az élettől, hogy soha nem beszélek a levegőbe, de persze ezzel biztos sokan nincsenek így
csak a duma, meg a másra mutogatás...
na, én be is fejeztem ebben a témakörben, vegyük úgy, hogy csak idéztem, véleményem meg lehet arról a mondatról...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Anyád911
tag
Nem írom le minden hsz-ben 1000x hogy szvsz. De.
Az Ambilight szerintem vakítás (láttam, tapasztaltam, nekem nem jött be).
A beégés kapcsán épphogy a logoktól meg a korhatár-karikáktól szoktak félni, amint írtam, Samsungnál találkoztam vele, Panasonicnál nem. Mivel támasszam még alá, amit nap mint nap tapasztalok a nappalimban, most már több mint egy éve? Gondolod az fáj, hogy a tvm nem ég be? Csak szeretnék objektíven állást foglalni és most hogy lett LCD-m is, így még könnyebb.
Ja és senkit se ítélj meg a nickje alapján. -
El Gringo
senior tag
Lényeg a lényeg :-) Ha nem kell a hangerősítés, jobban jársz egy hdjelet fogadni és kiadni tudó műholdvevővel! Lehet sz*rul kerestem, de ezek is 70körül vannak! Bár ha arra kell, hogy hd-s műholdadásokat nézz, akkor ígyis úgyis kell ilyen, szal erősítő már fölösleges! Ha csak sd adást akarsz felkonvertálgatni stb, akkor erősítő (nagyon sokat nem javít,de azért látszik), illetve akkor jön jól, ha 24p-s videót akarsz erre alkalmatlan tv-re kiadni! Némely erősítők ezt is megoldják!
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
El Gringo
senior tag
5.1-ben nincs szerintem még 720p-s se, csak 576p-s annak meg semmi értelme! Szerintem egy hd-box-szal jobban jársz, biztos olcsóbb! Külső videóskálázó-egységről nem tudok, a mai dvd-playerek meg csak dvd-t ill divx-et nyomnak fel! Szal vagy box vagy vársz nyár végéig az újabb erősítőkre, akkor talán lesz a 70e-s kategóriában is ilyen!
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
El Gringo
senior tag
Stema!
Nem tudom mekkora felbontásra akarsz konvertálni, de ha erősítővel akarod megtenni, akkor a 7.1-esek között nézz körül! Ha minden igaz, a legolcsóbb 1080p felkonvertálós cumó (minden csatiból) az Onkyo TX-SR605 lesz! 120e körül megtalálod :-)ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
rankesz
veterán
Na jó, lustaság leküzdve, akkor linkelek én is:
kép szemből
ugyan az oldalt
fekete kép oldalrólSzerintem ez nem ips
-
Kutykurutty
csendes tag
valahol azt olvastam idén már a magyar tévéknél is komoly fejlesztések lesznek HD müsor ügyileg,érdemes már olyan müholdvevőt beszerezni ami már HD müsorok vételére is alkalmas és mondjuk a UPC vételére is,Digi tv saját készülékeihez ragaszkodik a DIGI kártya nem használható más készülékekben hozzávan rendelve a vevőegységhez amit ők adnak ,és hát sajnos elég ratyi egy készüléket adnak
-
rankesz
veterán
Szerintem meg a TN panel ebben a kategóriában gáz. Betekintési szögei is szarok meg éppen afekete ment át majdnem hogy fehérbe egy alulról-oldalról nézett fekete kép esetén. Én láttam élőben, hát hidd el elég lehozó volt, 2 nap után hívtam a boltot hogy ha lehet ráfizetnék csak ezt ne nézzem már évekig.
Ha kíváncsi vagy, csináltam róla képet ha nem leszek lusta felteszem valahová.
-
IcebirdMK
csendes tag
-
cocoo
tag
Én a budaőrsi Electro Worldben vettem meg a tv-met. Egy hordozható dvd-t vittem magammal és 4 próbalemezt (fullhd felbontású színképeket, dvixet, origi dvd-t és egy tv-ből felvett sportműsort.
Szótam az eladónak, hogy tesztelném a tv-ket, mondta, hogy nyugodtan arra kötöm rá amelyikre akarom. A távirányítókat is odaadták, mikor elkértem. Szóval pozitív volt a hozzáállás ott is.MM-be is jártam de ott nem próbáltam. Egy kicsit meghűlt a vérem mikor a 330k-s sony lcd ki volt pakolva 400k-ért, s mivel hülye azért nem vagyok ott nem is vettem semmit.
4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
IcebirdMK
csendes tag
A pfl5322 leírásában a 1360x768 nincs a PC felbontások között és a HDMI-nál sincs semmi írva hogy 1.3 vagy 1.2 lenne, gondolom emiatt nem lehet kicsikarni belöle panel felbontást PC-vel.
A bevilágítás meg szvsz a kisebb panel esetében nem annyira szembetűnő, bár lehet hogy ez hülyeség
Nálam is valamennyire világosabb már oldalról de olyan szögből meg ugysem nézem aminél már zavaró
De szvsz minden LCD-nél többé kevésbé ilyen.
Pl. a fényerő és színt 20-al vissza vettem a gyári beállításokhoz képest így a legtermészetesebb a képe és jobb a feketéje is.
Chroma subsamplingról tudnál képet mutatni amin jó látszik?
Jelenleg a driverbe a gamma 30%-al levan véve, TV-nél pedig a fényerő 30%-al fel van tolva.
Így az eddig problémás háttérszín/betű kombo jónak mondható.
A piros betűknél még maradt ilyen 1pixel "eltolodás" ami mondjuk nem annyira zavaró.
kb ugy kell elképzelni mintha árnyéka lenne.
Viszont itt az EXT3-nál nem igazán értem a nyíl alatt -VGA, -hdmi1/hdmi2 jelöléseket.
http://free.x3.hu/icebird/letoltes/32PFL9632D_connectors.jpg
Talán ugyan azt érném el mint a dsub/dsub összekötéssel egy ilyen kábellel?:
http://myhometheater.homestead.com/vgacable.html
bár itt azt irják nem biztos hogy lesz kép.
http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=1485[ Szerkesztve ]
-
félisten
A háttérvilágítás miatt nem. Hozzáteszem biztos, hogy nem S-IPS paneles TV-d van, mert arra pont nem jellemző, hogy a betekintési szögtől függően változna a kép kontrasztja/fényereje.
A Samsung R81/82/83/84 csak a külcsínyben különbözik egymástól, belül ugyanazok (leszámítva magát a panelt, mert az véletlenszerű).
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
IcebirdMK
csendes tag
Armed assault modot bütykölök.
Olvastam a privit de nálam nem tömörítette ki a fájlt.
Felrakattam kitömörítve és így már megtudtam nézni ezt a monitor kalibrálót.Az utolsó résznél a fényerőt 2 egységgel vissza véve és a TVn meg feltolva tökéletes lett ez a betű szín dolog!!!
NAGY THX!
Közbe rájöttem hogy az drivernél a fényerővel ugyan ezt érem elpowerstripel a színre vonatkozó beállítás nálam csak a monitornál érzékelhető, TV-nél nem változik semmi.
Nem tudom van-e erre hardveres megoldás, azzal lenne a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
einstein
senior tag
És az biztos, hogy fullHD-s anyag volt?
Mert szerintem ezek a demok, filmek amiket a kiállított tv-n vetítenek MM-ben és társaiban, nem mind fullHD-sak, sőt.Szerk: Amúgy az is biztos, hogy ma még nagyon kevés ember használná ki a fullHD előnyeit, de még a sima HD-t is.
[ Szerkesztve ]
-
IcebirdMK
csendes tag
Érdekes dolgokat írtál, köszi az infot!
hdmi 1.3 van a tvn.
Ezt dobja ki erre a monitor infora :
http://free.x3.hu/icebird/letoltes/philips.txt
Elméletileg minden adott ahhoz amit leírtál hogy 4:4:4 menjen át.
Ha mégsem, akkor felmerül a kérdés hogy nem hdmi-vel kötöm hanem Y Pb/Cb Pr/Cr aszhem röviden YUV-al akkor az megoldás lehete a problémára?
De annyira mondjuk nem vészes mert pl a prohardver tökéletes, minden betü, még a piros is!
Csak a már említett sötétzöld háttér sötét piros betü, vagy sötétkék háttér sötétkék,piros betü stb
Bár az utobbin fejlesztgetek és akkor azért zavaró. -
IcebirdMK
csendes tag
Az enyémmel (32pfl9632D) is megszenvedtem PC-vel összekötve 1360/1366x768 felbontással.
Igazából sehol sem találtam egyértelmű infót arról hogy most tudja vagy sem az 1:1 pixel-mappingot.
Viszont a következő beállításokkal teljes panel felbontásban tudom hajtani, a lényeg hogy a horizontális back-end active 1366 legyen!
http://free.x3.hu/icebird/letoltes/1368x768.jpg
(1368x768-at létre kellett hozni a driverben!)
A pixel mapping teszt alapján jónak tűnik, egyedül a korábban írt RGB színekkel van kisebb probléma.Ha a TV hdmi-je minimum 1.2 akkor elvileg ezekkel a beállításokkal belőhető más típusú TV is szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
matyí
csendes tag
Látom már az öreg rókák válaszoltak, nekem is ilyen van karácsony óta. dvd xbox360 talán még sz.gép /bár ez sztem gépfüggő/ finoman fogalmazva kibaszottul jó kép, tv nézésre viszont egy kis komromisszumképességet vár el, de ez szvsz majdnem mindeggyik 32-es lcd-nél így van. Nekem sajnos nem megy hdmi-vel a dvd lejátszó / a tv pedig elvileg jó a dvd lejátszó is a kábel meg potom 13990 ft volt az elektró world-ben, lehet hogy ez a rossz?/de komponensen is /dvd/ azt a szintet hozza amit írtam.
-
félisten
Rég láttam egymás mellett a két említett Philipset, de bennem az maradt meg, hogy az 3312-es érezhetően gyengébb volt egy kicsivel. Itt jön persze elő, hogy az árcédula mennyire számít, mert ha azt kell néznem, hogy megér-e x ezer forinttal többet...
-
félisten
Az LG.Philips csak S-IPS paneleket gyárt, a Philips vásárol más gyártóktól is paneleket, főleg a Sharp-tól a csúcsmodelljeibe.
Volt LG TV-m (42LF65), és az eddigiek közül látottaknál ennek volt a legjobb a betekintési szöge (most egy Sony KDL-40V3000-esem van, de kismillió másik TV-vel volt már dolgom), gyakorlatilag a TV mellett álltam, és akkor lehetett egy minimális kontrasztkülönbséget észrevenni, amúgy semmit.
A vibráló színekről mesélhetnék, én most is azt vallom, hogy az LG színei normálisak, a többi gyártó "húzza túl" a színeit, többek között a Sony is. Az már egyéni ingerencia kérdése, kinek mi jön be, de én nem hiszem, hogy a vibráló színek lennének a természetesek....
A mattság nagy előny, ezt is nagyon szerettem az LG-ben, hiszen még úgy is lehetett használni, hogy vele szemben egy ablak volt, mégsem tükröződött a képernyő. Egy Samsung LE-40M87-es viszont csaknem tükörként viselkedett... ez volt az ára annak, hogy cserébe brutálisan jó feketéje volt - ha nem volt vele szemben fényforrás...
-
félisten
Roppant érdekes megállapításokat olvasok. Először is az LG és a Philips közös LCD panelgyártó céget működtet, és a legjobb betekintési szögű S-IPS paneleket gyártják (minden LG-ben ilyen panel van 26"-os képátló felett). Tehát a betekintési szöget nem értem, én nem ezt tapasztaltam.
A Philipsek támogatják a DVI-HDMI összekötést, bal oldalra felülre írd be hogy Philips, korábban Icebird elég alaposan kivesézte a témát (bár neki egy komolyabb felső kategóriás TV-je van).
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Crypto Trade
- Tőzsde és gazdaság
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest