Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
tj_peti
csendes tag
Sziasztok!
20 ért elvihető a projektorom az összes alkatrészével együtt! Kiköltözöm a koliból a hónap végén, és nem szeretném hazacipelni, úgyhogy az ajánlat addig érvényes.Üdv!
-
tj_peti
csendes tag
Helló mindenkinek!
Akció van!
25 ezerért elvihető a gépem, minden alkatrészével együtt!

Átvehető Budapesten személyesen.
Mindenkinek jó építést kívánok!
üdv -
tj_peti
csendes tag
válasz
D33juice187
üzenetére
Szia!
Nem égeti a lámpa a dobozt mióta odatettem a tükröt, az-az égésnyom még akkor keletkezett mielőtt a tükröt beszereltem volna. Már nem emlékszem pontosan, hogy honnan, de külföldről rendeltem.
Üdv
-
tj_peti
csendes tag
Szisztok! Kérésre itt van pár kép a projektoromról. Sajnos nem vagyok valami profi a fényképezésben, és a gép is már vagy 8 éves, de a lényeg a barkácsolós emberkéknek látszik. Főleg az alkatrészei miatt érték, a dobozt kérek mindenkit ez alapján kritizálni

/dl/upc/2011-10/26/201374_venvlxrvk2atr5a1_dsc07993.jpg
/dl/upc/2011-10/26/201374_ytgwaqfgfgv6s9sv_dsc07989.jpg
/dl/upc/2011-10/26/201374_bf5fo7er6qfphdoe_dsc07988.jpg
/dl/upc/2011-10/26/201374_jzv59mizynsbmkxj_dsc07987.jpg -
tj_peti
csendes tag
Sziasztok!
Látom senkit sem érdekel a projektorom, ezért mondok egy irányárat is:
35eft-ért minden alkatrészével elvihető! -
tj_peti
csendes tag
Sziasztok!
Eladnám befejezetlen projektorom befejezésre vagy akár alkatrésznek is. Ha lehet az egésztől egybe szabadulnák meg, működő képes, egyetlen táp kell csak bele a ventillátoroknak, amiket vele adok, ha bárkit érdekel írjatok rám!
Amiből készült: Samsung 17" TFT monitor 1:700 kontrasztal 1024x1280 pixel felbontással 25eft
250W-os 4300k fémhalogén gyújtóval és trafóval együtt 15eft
2db 3dlens fresnel (szép nagyok, nem az írásvetítős megoldás, lefedik az egész monitort) 220 és 330mm-esek ha jól emlékszem postával együtt 11eft
triplet objektív ami gyönyörű képet ad, 9eft
2db cooler master venti 12cm-esek 4500ft
2db noname 6cm-es venti 4000ft
Az egész gépem, ha kiszámolod kb 70ezer forintomba került dobozzal együtt, tényleg mindenből a legjobbat tettem bele, láthatjátok. A doboz nem túl szép, az helyett ajánlom, hogy építsetek egy újat, de aki nem érzékeny annyira a dologra, az elég, ha beszereli a ventillátorokat amiket vele adok és már működik is. Ha valakit érdekel, Pestre fel tudom hozni. Ajánlatokat várom priviben, azé lesz aki legtöbbet kínál. Köszi mégegyszer a sok segítséget, anélkül ez a fórum nélkül nem épülhetett volna meg. -
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Hát, lesz.
De azért nem olyan vészes a dolog.
Kiszámoltattam az allinboxos programmal, és az jött ki, hogy olyan 2,3 méterről kell majd vetítenem, ha 2,5 méteres képet akarok. Mi a tapasztalat, nálad nem zavar a projektor? Mármint nem lóg bele a képbe ahogy mozisztok vagy ilyesmi? -
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Köszi a gyors választ. Ha jól tudom, neked 400mm körüli tripleted van, az enyém viszont csak 345mm, plusz ott van még, hogy én az egész monitort használom. Remélem ez nem jelent majd gondot, és az én képem sem lesz sokkal nagyobb 3m-ről.(már megvettem a vásznat, és én is kb 3 méterről akarok vetíteni). Sajnos csak következő pénteken megyek majd haza, és akkor tudom majd csak kipróbálni a tegnap megjött tripletem, de mindenképpen beszámolok, és teszek fel képeket is az eredményről.
-
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Helló!
Akkor jól értem, hogy nem lehet a sima tripletemmel kb 2.5 méter átmérőjű képet vetíteni?
Mert én eddig úgy értettem, hogy ha változtatom a távolságot az lcd meg a triplet között, akkor a kép méretét is tudom majd módosítani. És nekem is 250w-os fémhalogénem van. Miért nem mondta senki mikor építettem, hogy 400w-os jobb?
-
tj_peti
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne triplet, ha van valakinek eladó, akkor írjon!
-
tj_peti
csendes tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Sziasztok!
Bizony jó régen jártam itt. Az van, hogy építettem egy projektort, 17-es monitor, rendes nagy rendelt fresnelek (egy 220 és egy 330 mm fókusszal ), egy 250w-os fémh izzó.Beszereztem egy ősköri írásvetítőt, és annak a lencséjét szeretném használni. A gond csak az, hogy egyik oldalával egy kicsi képet ad,amelyen csak a közepe látszik a monitornak, másik oldalával meg bazi nagyot, és ahogy előre hátra mozgatom, vagy a kép széle vagy a közepe lesz éles, de egyszerre nem. Az írásvetítőmben volt még egy lencse az izzó előtt, lehet, hogy azt fel kellene használnom? Mi annak a funkciója? Sikerült már valakinek egy 17-es monitor teljes képét kivetíteni, milyen lett az eredmény, milyen lencséket használt? Szerintetek egy profi tripplet megoldaná a problémát? Tud valaki ilyet eladót?
Üdv és előre is köszi!
-
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Köszi srácok!
Nem hinném, hogy felcseréltem a fresneleket,de lehet, hogy fordítva rektam be őket? Számíthat ez valamit? Mármint hogy a "bordás oldaluk" az lcd felé van. Másnak ezekkel a fresnelekkel és frontlencsével sikerült kihozni az egész monitor képét élesen? Este, ha lemegy a nap, akkor tudok egy kicsit próbálkozni a nappaliban, akkor majd össze vissza cserélgetem a dolgokat, és megírom az eredményt

-
tj_peti
csendes tag
Sziasztok!
Huha, végre elkészült a projim, habár még némi simitásokra szorul. Beüzemeltem, és működik is a kicsike, de az eredmény egyenlőre siralmas. A kép korom sötétben is csak a világosabb részeken kivehető, gondolom nincs elég fényerő. A következőket használtam:
250w 4200k fémhalogén
17" lg monitor
3dlenstől egy 220mm és egy 330mm fókusztávolságú 395x395mm fresnel
írásvetítő frontlencse (az a klasszikus, nem tripplet)A másik problémám az utóbbi összetevő. Sehogy sem akar teljes képet adni. Ha a lencsét a domború oldalával az lcd felé fordítva használom, akkor minden benne van de a kép közepe életle és nhatalmas képet ad. Ha pedig fordítva, akkor a kép mérettel nincs gond, viszont a szélek felé folyamatosan homályosodik, görbül és bele sem fér az egész lcd. Amikor belekezdtem, azt reméltem valami gyárihoz hasonló képet tudok kihozni belőle, szerintetek hogyan lehetne ezeken javítani?
előre is köszi minden választ -
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Heló!
Ez aztán egy komplex válasz volt
Thanks a lot!Akkor mostmár kezd összeállni a kép. Valamelyik nap voltam bent a volt sulimban, és kipróbáltam a lencsét egy írásvetítőn, ami kicsit elszomorított, hogy kb 15cm-ről adott éles képet. Egyébbként az átmérője 7cm, Jó lenne, ha jó lenne, de azért te csak szólj nyugodtan, ha lesz eladó trippleted. Ami még nyugtalanít, az a fresnelek minősége. Egyik ismerősöm szerint sz-rra való egy ilyen fresnel, nem képalkotásra. Nálatok nem látszanak a körkörös vonalak a falon, vagy nincs a fresnelből adódó színhiba? Ezekre figyelmeztettet, hogy figyeljek oda mielőtt belekezdek. Végül is, mindegy, így is úgyis megcsinálom a "kicsikét" mostmár nem hagy nyugodni, csak ezeket szeretném tudni. Szal, akkor, ha jól értem, a frontlencse fókusztávolsága tulajdonképpen csak azt határozza meg, hogy milyen lesz a távolság-képméret arány, sem az élességet, sem a monitor kihasználását nem befolyásolja. ...jó, nem szándékozom optikából doktorálni....
Lehet, hogy megfogadom a tanácsodat Achilles, habár egy írásvetítő fresnel is 3000ft, nekem pedig az sincs. Meg egyébbként azért vettem 17"-os monitort, mert ha valamire, akkor a felbontásra nagyon érzékeny vagyok. A minimum, amit még nem tartok pixelháborúnak az-az XGA. Most sorry, nem akarok senkit megbántani, de a frász kiráz, mikor látom, hogy valaki nekiáll egy 2"-ol lcd tévéből projektort építeni, aztán Bred Pityu egy barna pixel lesz a falon.
Bár tényleg, ez csak az én véleményem,(vitatkozzon már velem valaki
) mindenkinek a sajátja a legprojektorabb...
Jó lenne, ha megint feléledne ez a fórum, ha minél több emberrel megoszhatnám az élményeimet
Üdv!
-
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Üdv!
Köszi a gyors választ!
Lehet, hogy érdekelne a projektorod, mert az egyik barátom is akarna építeni egyet. Megkérdezem kell-e neki, mert én már megvettem a monitort, az izzóm meg valószínüleg HMI lesz, vagy mi az, mint amilyet ez a faszi használ a linken, nekem nagyon bejönnek a színek ezzel...A lényeg, küldj egy árat priviben, megkérdezem.
Ami azt illeti, kipróbálom, ha nics más módja, de nem igaz, hogy nem lehet valahogy lemérni a fókuszát egy ilyen cuccnak?
A fresneleket azért kérdezem, mert ahogy látom első fresnelnek sokan használnak 600mm fókusztávolságút. És igazából nem nagyon értem, hogy miért kell az első fresnel meg a frontlencse optikájának azonos fókusztávolságúnak lenni? Ha elég nagy a fresnelem, akkor tuti ki fogja vetíteni az egész monutor képét, vagy vannak valamilyen szabályok?600mm fresnel:
[link]Akkor most izzotek, lumenlab vagy 3dlens?
Köszi mindent!
-
tj_peti
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Le a kalappal a gépek előtt!

Már vagy egy éve olvasom a fórumot, végrerászántam magam, hogy regisztráljak. Szintén nem rég szántam rá magam, hogy építsek én is egy projektort, felbuzdulva a sikereiteken. Kezdetnek vettem egy 17"-os LG-t relative jó kontrasztal. Nem sokára megrendelem a fresneleket, ezzel kapcsolatban azonban vannak kételyeim:
Honnan rendeljek? 3Dlens, lumenlab vagy izzotek? ugyebár az utóbbi francia, ezért reménykedem, hogy talán megúszom a vámot és esetleg a szállítási költség is alacsonyabb lesz. Tudna valaki ebben tanácsot adni?
Esetleg, hogy milyen fresnel lenne az optimális, 2x 220mm? vagy 2 600mm? vagy talán egy ilyen egy olyan?
A front optikám remélem megvan, találtam egy profinak tűnő cuccot, egy fénymásolóban volt. Küldöm a képet.Mi a véleményetek, lehet használni?Köszi a válaszokat, már alig várom, hogy megoszthassam veletek a gyönyörű kontrasztos képeket!

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Alkalmi vétel! Csere-Beszámítás! MSI Cyborg 14 A13VE - I7 13620H / 16GB DDR5 / RTX 4050 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4060 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De azért nem olyan vészes a dolog.
Kiszámoltattam az allinboxos programmal, és az jött ki, hogy olyan 2,3 méterről kell majd vetítenem, ha 2,5 méteres képet akarok. Mi a tapasztalat, nálad nem zavar a projektor? Mármint nem lóg bele a képbe ahogy mozisztok vagy ilyesmi?