- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
TothBan
csendes újonc
válasz
Ricco_hun #3099 üzenetére
Erről a műkönny dologról nem tudok, mert nekem több, mint egy hónappal az alkalmassági után volt a műtét. Ilyet nem írtak e-mailben (Optik-Med)
Viszont a műtét napján az egyik asszisztens hölgy adott műkönnyet és Tobradexet is, mert mondtam neki, hogy nem tudok most elmenni patikába, hiszen nem vagyok ismerős Pesten, ha lehet akkor nem hajkurásznék most patikát.
Azt mondta, hogy műkönnyet nem is kell vennem nekik ahelyett amit adott, de a Tobradexet azt igen. Így is tettem. Szóval van ott nekik készleten mindenféle szemcsepp, nekem még Efflumidexet is adtak. (Optik-Med)
-
Ricco_hun
senior tag
3-án megyek alkalmassági vizsgálatra a margitszigetre. Az e-mail-ben ezt írták: "Ha Ön lézeres látásjavító kezelést megelőző vizsgálatra jelentkezett , és a kezelését a vizsgálatot követő 1 héten belül szeretné elvégeztetni, akkor kérjük, hogy a tervezett műtéti időpont előtt 1 héttel kezdjen el csepegtetni műkönnyet."
Ezt betartotta mindenki? Ott szerintetek lehet ilyesmit (műkönnyet) kapni helyben? Ha nem, ti hol vettétek a műkönnyet?
-
TothBan
csendes újonc
17 napja volt a PRK műtétem és a bal szemem még mindig homályos kicsit és apró kettős látásom is van rajta. Szóval nekem eddig nem sikersztori a dolog. Nem tudom, hogy ajánlanám-e bárkinek is.
-
Ricco_hun
senior tag
A femto-sokat kérdezném, hogy a műtét után mennyi ideig szüneteltették a sportot és/vagy a súlyzós edzést?
-
TothBan
csendes újonc
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy az Efflumidex szemcseppet is úgy kell használni, hogy csepegtetek és utána mondjuk 1 percig lefogom a szemem belső sarkát, hogy ne vezesse el a könnycsatorna a szemcseppet? Pl. az Oftaquixnél, Tobradexnél így kellett, de az Efflumidexnél nem ír ilyet, csak azt, hogy fél percre csukja be a szemét. De ebben az esetben a szemcseppet elvezeti a könnycsatorna nem? Pedig pont az lenne a lényeg gondolom, hogy a szem felszínén végezze a dolgát.
-
TothBan
csendes újonc
Arra tudtok valami biztatót mondani, hogy a bal szemem még mindig homályos egy kicsit? 10 napos kontrollra is mennem kellett, korábban írtam, hogy 4. napon tudták leszedni a kontaktlencsét és utána ismét hámhiány lett. Szóval javulgat a bal szemem, de még kicsit homályos, apró kettős látásom van rajta.
A 10. napos kontroll eredménye: jobb szem 125 %, bal szem 80 %.
Kicsit aggaszt, hogy a 13 nap telt el a műtét óta és ekkora különbség van két szem között.
-
válasz
Plazmacucci #3085 üzenetére
😅
-
Ancika
újonc
3 hónapja volt diamond femtom a budai szemklinikán 49 évesen. Távolra rögtön élesen láttam közelre szinte semmit. Vittem magammal 1.5-ös és 1-es olvasószemüveget is, de alig láttam az első 1-2 napon. Az első hónap során az 1.5-ös kellett most már elég az 1-es. Sajnos 40 felett elindul az időskori távollátás. Efflumidex és Flucon szemcsepp ugyanaz (gyógyszerész vagyok). Efflumidexet jobban tolerálják a betegek, kevésbé ragad, sokáig hiánycikk volt, ezek szerint újra kapható...Szemszárazságom nekem is van, habár egyre kevésbé, Vidisic szemgélt, Optrex szemspray-t használok felváltva. 2 hónapos kontrolon a távoli látásom 150% lett 2 szemmel. Maximálisan meg voltam elégedve a szemklinikával, az orvosokkal, az asszisztensekkel.
-
-
ron8
senior tag
válasz
Plazmacucci #3083 üzenetére
Próbáltad már a Dr Chen -féle szemrevaló kapszulát? Nekem valameddig segíteni szokott...
-
-
ron8
senior tag
válasz
Plazmacucci #3081 üzenetére
Megpróbálom majd. Utána olvastam és elvileg amiatt fárad nagyon a szem hogy hosszú ideig közelre fókuszál. Na de ezt hogy kerülje el az ember ha ilyen munkája van?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest