Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
Üdv!
Október végén lejár az egyik fundamentám, a felmondó nyilatkozatot 3 hete elküldtem a cég részére, de azóta semmi visszajelzést nem kaptam(E-bankos felületen sem látszik semmi). Ez a megszokott?
-
RexpecT
addikt
Van egy 10 éves szeződésem, amit ~1,5 éve megosztottam.
Az eredeti szerződés esetén jövő februárban jár le a minimális megtakarítási időszak, ekkor a benne lévő pénzt illetve a megosztottban lévőt szeretném felhasználni előtörlesztésre, viszont az igénylés után ugyanúgy fizetném tovább mindkettőt, és ezentúl évente törlesztenék elő.
Ebben az esetben is a "Felmondási nyilatkozat állami támogatással" nevű papírt kell kitöltenem 2 példányban(az eredeti illetve az eredetiből megosztott szerződés számmal)?
A név nekem kicsit megtévesztő, mert én csak a pénzt szeretném igényelni, nem akarom a számlákat megszűntetni. -
RexpecT
addikt
Ezt amúgy mire alapozod, hogy csak egyszer lehet kivenni pénzt?
Itt az olvasható, hogy
"Jár-e állami támogatás a kiutalási időszak alatt befizetett megtakarításra?
A kiutalási időszak alatt befizetett összeg nem része a szerződésben rögzített futamidőnek, ezért arra az időszakra a törvénymódosítást követően nem jár az állami támogatás."
Akkor gondolom csak erre az 1-3 hónapra(kiutalási időszak) nem jár csak az állami támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz golfvariant #219 üzenetére
Minősített fogyasztóbárát hitel esetén ingyenes az előtörlesztés. Persze ez csak akkor játszik, ha megvan a hitelhez az önerő. Ha megvan akkor én megvárnám a 3 hónapot, és akkor előtörleszteném az összeget. Az nem járható út?
-
RexpecT
addikt
Ahogy írtam nekem már megvan osztva a szerződés, és a minimális megtakarítási időm jár le jövő tavasszal(10 éves szerződésből 4 év, a megosztást 1,5 éve csináltam).
A fundás oldalt eltüntették, de az OTP is csak annyit ír, hogy a törvény elfogadása után nem lehet megosztani, futamidőt hosszabbítani, illetve hogy a többlet befizetésre nem jár az állami támogatás.[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Akkor nem értettél félre, viszont nem tudom, hogy hol kellene keressem, hogy csak egyszer vehetem ki a pénzt.
Anno a fundás ügynök azt mondta, hogy a minimális megtakarítási idő után fizethetem tovább a lakástakarékot, és akár évente is kivehetem belőle a pénzt.
Elvileg ezt a törvény módosítást fogadta el nemrég a parlament. Ebben nem látom, hogy csak egyszer lehetne kivenni a pénzt. De ezek szerint rossz helyen keresem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- iPhone topik
- Wuthering Waves
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Politika
- SkyShowtime