Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Brandynew #19940 üzenetére
Szia!
Igazad van, a tüzet ki is felejtettem. Mondjuk ez bármikor megeshet, pedig óvatos vagyok. A hűtőn kívül nálam például semmi sincs bedugva, mikor nem vagyok itthon.
Azt nem tudom pontosan hogy lehet, hogy ha kár keletkezik, akkor a vállalt összegig azért fizet, vagy alulbiztosításra hivatkozva nem fizet semmit? Bár ez utóbbi elég fura lenne és nem is ír ilyet most sem.
Bár azt sem tudom mennyire reális, hogy 24 milliót ír egy 80nm körüli téglából épült családi házra. Érdekes lenne, ha ennyiből kihozna most egy ilyen házat.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Helló!
Lakásbiztosítással kapcsolatban ti nem kaptatok hasonló levelet? Aegonnál vagyok szerződve.
Kedves Ügyfelünk! 800 000 család lakásbiztosítójaként kötelességünk folyamatosan figyelni azokat a külső hatásokat, melyek veszélyeztetik ügyfeleink biztonságát.
Az elmúlt években az építőiparban az anyagárak és a munkabérek jelentősen megemelkedtek. A biztosítás feltételében rögzített index szabályok miatt az inflációt követő biztosítási összeg emelésünk ezt nem tudta követni. Szakértő csapatunk ellenőrizte szerződését, és megállapította, hogy az épület teljes megsemmisülése estén – biztosítása vélhetően nem tudja fedezni az újjáépítés költségét.Az Ön **** irányítószámú ingatlanra szóló szerződésében a biztosítási összeg, azaz teljes megsemmisülés esetén a térítés felső határa
maximálisan kifizethető összeg új biztosítási évtől: ******* Ft
javasolt biztosítási összeg*: ****** Ft Ahhoz, hogy biztonságban érezze magát és a biztosítási összeg fedezhesse az újjáépítés teljes költségét emelje Biztosítási összegét most egyszerűen a javasolt szintig mindössze havi *** forintért.Ennek tényleg lehet értelme emelni rajta, vagy csak lehúzás? Eleve az is elgondolkodtató, mekkora az esély arra, hogy a teljes ingatlan megsemmisüljön. Nem lakok sem víztározó, sem folyó környékén, maximum egy tornádó tudna itt mindent elpusztítani. Évi pár ezer forintot emelkedne a biztosítás, szóval nem is ez ami elgondolkodtat, hanem az értelme. Ha pedig nem semmisül meg az egész kóceráj, akkor mondjuk 15 milliót ugyanúgy kifizetnek, ha alulbiztosított, akkor is. Bár ezt nem biztos, hogy jól tudom. Az évfordulom pont július 1 és már be is fizettem a jövő évi díjat.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
titán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy esetleges jelzáloghitel felvételét befolyásolja-e, hogy az ingatlantulajdoni lapjára víz és szennyvízzel kapcsolatos szolgalmi jog van bejegyezve a szomszédos ingatlan "javára". Egyéb "teher" nincs az ingatlanon.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
titán
Aha, ezt ertem, csak nem igazan tudni mi lesz ebbol az orszagbol 5-10 ev mulva, azert erdemes elgondolkodni. Amugy en baratnovel nem fizetnek kozosen ilyet, csak alberletet. Ha 2 honap utan nem fizet, mi lesz? Ha fel ev mulva szakitatok mi lesz? Kovetelni fogja a penzt satobbi. Nagyon kockazatos jatek. Ne bizz meg benne. Nagyot lehet bukni.
-
titán
Most olvasom egy masik forumon, hogy lakashitelnel eloszor egy technikai szamlara utaljak a lovet, majd csak onnan az eladoera, persze 0.5%-ert. Mi a franc ez mar megint? Hanyszor huzzak le az embert? Ez az unicredit bank volt, mashol talalkoztatok ilyesmivel?
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
Nem hitel, de hatha tudja valaki mirol van szo.
Volt egy lekotott betetem, amit 2012-ben megszuntettem. Jott a banktol egy level par honapja, hogy ebbol a betetbol xy jovedelmem szarmazott es ezt az adobevallas xy soraba be kell irni. Na, be is lett irva, de igy kihozta, hogy 29000 forint adot be kell fizetnem, amugy 0-as szinte a bevallas. Ez hogy lehet? A betett penzek utan automatice vonjak a kamatadot, akkor most milyen adot akarnak meg ez utan is?
-
titán
-
titán
Olyat senki nem fog mondani, hogy csak attol hogy ft-hitel, attol mar nem tud ennyit vagy annyit valtozni a havi torleszto
Nem is mondott senki, epp ezt kerdeztem, hogy mennyit valtozhat mondjuk egy 10 eves hitel torlesztoje. Piaci hitel fundamenta nelkul.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Horgász topik
- Ukrajnai háború
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Betilthatja a kínai drónokat az USA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest