Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
föccer
nagyúr
válasz
csemberlen #70443 üzenetére
Azért az az barnás olvadék eléggé bizalomgrejesztő.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
lakást készülök venni Budapesten. Egyszerűen semmi sem tökéletes, szinte mindenhol van olyan részletek a burkolatok terén, amelyek nem tetszenek. Tudna valaki, körülbelüli árat mondani tájékoztató jelleggel arra nézve, az alábbi helyiségek megcsinálása szép, kevéssel az átlagon felüli, de nem luxus burkolatokkal mennyibe kerülhet szakemberrel.
szakember --> lehet vidéki mester is.-(1)Fürdőszoba csempézése /nm
-(2)Fürdőszobai csapok, zuhanyzó vagy kád
-(3)Nappaliban/szobában hajópadló /nm
-(4)Konyha burkolása /nm
Illetve ha teszem azt, az alábbi 2000-es években épült lakásban fel akarnám cserélni a Fürdő+háztartási helyiséget a konyhával, akkor az mekkora hercehurca lenne és kb mekkora kiadással járna a megvalósítása?
Előre is köszi!
-
csemberlen
őstag
válasz
csemberlen #70443 üzenetére
Válaszolok azért magamnak. Most rendelték meg a Fi relé,és összekötő vezetékek cseréjét.
-
pjen
félisten
válasz
DoItYourself #70440 üzenetére
A folyékony is kiváló.
-
pjen
félisten
válasz
DoItYourself #70435 üzenetére
Szappant csak azért írtam,mert az biztos van otthon.
-
sanzik
senior tag
válasz
Ice&Lime #70436 üzenetére
Igen, lehet jobb választás ezek közül valamelyik.
De elmondható, hogy az aljzattal szemben támasztott követelmények azok bármelyik burkolat típusnál megkívánják azt amit lentebb leírtam.
De egy laminált parketta ami például nincs leragasztva az aljzatra és van mozgása, az szerintem jobb eséllyel indul jelen esetben mint egy ragasztott merev burkolat, főleg ha az aljzatunk is "rugózik" egy kicsit. -
sanzik
senior tag
válasz
Bacusuz #70433 üzenetére
A fogadó réteg gyengeségét , ha eltúlozva mondanánk, az olyan mintha simán homokra vagy sóderre öntenéd az aljzatkiegyenlítőt. Gyakorlatilag kirántja belőle egyből a vizet. Valószínűleg Ilyen volt nálatok a gyenge misung
Ettől simán össze tud repedezni..
Mikor buborékos lesz az lehet ennek egy enyhébb formája, de van, hogy a túl hígra kevert anyag az oka. -
pjen
félisten
válasz
DoItYourself #70431 üzenetére
Egy kopott szappannal,vagy gyertyával megoldható.
-
Bacusuz
őstag
válasz
sanzik #70430 üzenetére
A száradáskor berepedezett és felvált aljzatkiegyenlítő az a nem megfelelő anyagválasztás vagy helytelen kivitelezés miatt van.
Túl gyorsan rántotta ki a nedvességet az aljzatkiegyenlítőből az alatta levő réteg és ez valószínűleg azért történt.tapasztalatim szerint ha nem jó az alapozás és száraz marad az aljzat akkor inkább kis buborékos kráterek alakulnak ki, nem terül az anyag, homok marad a tetejen és gyenge lesz.
nalunk a fogadó réteg gyengesége vvolt a hiba fő oka, száras közben tépte magával a misungot is. -
Bacusuz
őstag
válasz
bazsimano #70418 üzenetére
nálunk a burkoló mindenképp olyan lapot javasolt ami anyagában egy színű.
amelyikenk a felső része van csak színezve és kitörik belőle egy darab az randa.
sajnos én sem ilyet vettem és egy jénai fedele lepattintott a tetejéből egy kis darabot.
végül barna filctollal kijavítottam.számolj vele hogy ezem drágábbak.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Zirowe #70417 üzenetére
Van olyan megoldas, hogy ket mua. ablakot epitenek be egymas moge, a nyilo feluletek eltolasaval. A kulso oldali csak buko lehet tavnyitassal, mert nem lehet hozzaferni. Ez meg nyitott allapotban is hangszigetel, szelloztetes kozben. Bonyolult es koltseges, de megfontolando.
Mas: epp az elore szabott faszerkezetet utogetem ossze: gerendak, oszlopok, konyokfak. Kicsit passzentosak a csapolasok, erdemes valamivel bekenni, vagy befujni, hogy jobban csusszon? Talaltam egy formalevalasztasra hasznalatos szilikon spret, ezzel lehet/erdemes? Muszerolajam is van itthon, vagy gepzsir.
-
sanzik
senior tag
válasz
Ice&Lime #70421 üzenetére
A alapfelületnek megfelelően szilárdnak,síknak, laza részektől mentesnek és teherhordónak kell lennie ha burkolni szeretnél rá.
Egy kopogó aljzat ami tele van gumiragasztós maradványokkal az nem éppen ideális állapot.
Itt a felület egy része nedvszívó, másik része a ragasztó maradványok miatt valószínűleg nem nedvszívó.
Ráadásul mozog, még ha nem is veszed észre, mivel kopog, tehát el van válva az aljzattól.
Hogy mi lesz vele ha így ráburkolsz?
Jó eséllyel egy 4-5 évig talán semmi észrevehető. A rosszul kivitelezett burkolatok is kibírnak általában ennyit mielőtt észre veszik, hogy valami gond van.
Utána lehet majd kidobni az egészet és újrakezdeni a kivitelezést a már leírt módon.
Ideális esetben 15-20 év minimum egy burkolat élettartalma.A száradáskor berepedezett és felvált aljzatkiegyenlítő az a nem megfelelő anyagválasztás vagy helytelen kivitelezés miatt van.
Túl gyorsan rántotta ki a nedvességet az aljzatkiegyenlítőből az alatta levő réteg és ez valószínűleg azért történt. -
YAS-dude
őstag
válasz
gordonfreemN #70423 üzenetére
Üt egyet a kalapáccsal. Az előző 20 év meg arra volt jó, hogy tudja hova kell ütni.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Zirowe #70422 üzenetére
Honlapjuk alapján foglalkoznak beépítéssel is, illetve redőnyt is forgalmaznak. Redőnyből beépített szúnyoghálós, aluminium redőnyt érdemes, nekem csak jó tapasztalataim vannak vele, igaz ekkora méretben az is lesz kb 100-150.000-es tétel, illetve a párkány/könyöklőt is ugye hozzá kell számolni. Ha ugyanolyan osztású ablakot kell berakni,mint amilyen most is van, akkor összelegózzák kisebb ablakokból is. Arra viszont figyelni kell,hogy a 3rétegű üvegnek van tömege, és ha nyitod, nem buktatod, akkor el tudja deformálni az ablaktokot. Nekem fél év után után kellett állítanom a vasalaton, mert a szárny alja ütközött a tokkal. De ez is csak odafigyelés kérdése.
-
Zirowe
nagyúr
-
Ice&Lime
veterán
válasz
sanzik #70403 üzenetére
Tehát régebben is használtak rajta aljzatkiegyenlítőt, ami a sok idő elteltével több helyen a felső réteg alatt felvált, így üreges lett, mint egy lyukas sajt és ezért kong üresen kopogásra itt-ott.
Ha erre burkolnanak, akkor mi lenne? A járólap mégjobban kiadná ezt a kopogó-üres hangot ugye?
Eddig több részén a nehéz szekrények is voltak, megtartotta őket, akkor még csak jó az a réteg? Mert egyébként egyben van és masszív (csak ugye üreges..).(#70404) Bacusuz: ezt hogy megemlítetted, így már még érdekesebb a dolog és kérdéses az egész burkolás. Lehet nem lesznek járólapok letéve?.....
-
szaszyka
senior tag
válasz
Zirowe #70417 üzenetére
Ezen árlista alapján pár tízezer Ft pontosan nagyjából ki tudod számolni, hogy mennyi lehet a vége majd. Többféle típus van benne, össze is lehet hasonlítani szépen az árakat Árlista
Végső árat felmérés után tudnak majd mondani, attól függően milyen osztásban lesz az egész. -
bazsimano
őstag
sziasztok!
jarolap keresesben vagyunkmilyet erdemes keresni? milyen vasatagsagut? van-e olyan, ami minoseg / ar ban nagyon megeri?
mire kell figyelni? folyoson lesz és konyhaba.
elore is koszonom! -
Chaser
legenda
válasz
Zirowe #70408 üzenetére
megbízható de drága
, napokban voltak kinn felmérni, dupla ajtót szeretnék, kívül biztonsági acél, belül teljes üveges, utóbbival nem foglalkoznak, az acél ajtó magában két tollas zárral 280e ft lenne standard méretben
az alap verzió 130-tól van, de amiben van egy tollas zár már 180-200, nem tudom h jött ki 2 tollasra 280, azt mondta a zár miatt
páromnak 100-120-ért csinálta másik cég két tollassal, az is zártszelvény, 6-12 ponton záródó, passz, hőszig. abban nincs
- jut eszembe hívjam fel őket-
szerk: telefonban a hölgyemény azt mondta 330e a két ajtó, ha nem kapok sokkot mondja a részleteket ( :
egy ajtóra se kaptam sokkot 280-nál, de sok, az meg "gáz", h az üszf-es nem tudja, h nem is forgalmaznak tele üveges ajtót, pedig elég egyértelműen elmondtam neki mit szeretnék -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, tegnap vettem át az "új" lakást, és szeretnék rajta nyílászárót és bejárati ajtót cserélni, lehetőleg rövid időn belül.
Az ablak jelenlegi mérete 210*210, amiből kb 10 cm a keret, erre szeretnék vmi jó nyílászárót, ami lehetőleg a zaj ellen is véd, mert közel a villamos és a jelenlegi régi ablakkal eléggé hallatszik.
+redőny
Még meg kell kérdeznem a közösképviselőt, hogy van-e vmi korlátozás a külső ablakokra vonatkozóan kinézet szempontjából.A bejárati ajtó nem szabvány, 90cm széles jelenleg, a magassága kb 223, a felette lévő ablak 47cm, ide szeretnék legalább egy 1méterest, felül és oldalt kisablakkal, a képeken látható ablak alatti kis részt részben elbontva nyernék plusz helyet az ajtónak.
Az ajtó nyitott körfolyósóra néz, szóval vmi jóféle kellene, Nívó Extrát néztem ki, nem tudom, hogy ezen ajtó mellé kellene-e még rács is, vagy esetleg elég lenne a Nívó Plusz..Hozzávetőlegesen kb mennyibe fájhat az ajtó meg a nyílászárók?
Ez a nívó megbízható?
Kitől érdemes ajánlatot kérnem a nyílászárókra?Így néz ki jelenleg:
-
Chaser
legenda
válasz
Bacusuz #70404 üzenetére
ha már misung, letettem róla, de új rétegekben gondolkozom
nappali:
jelenleg acél gerendák, köztük 5-35mm-es enyhe boltívben téglák, fesztáv kb 1m, ezt feltöltöttem 0,1-es sóderrel - kb marosi homok -, nem egyszerre, folyamatosan szárítottam, az már kiderült hangszigetelőnek jó, nem dong már a födém
acél gerendákon 44mm osb lap van, ezek közét töltöttem ki a homokkal, 10-44mm vastaságban lefedve minden boltívet és síkba hozva a födémet
most hallottam egyik ismerősnél is hasonló volt, nálam gyárilag salak, nála homok, telibe öntötték aljzat kiegyenlítővel és ott is maradt, több éve már
40nm egyben, kicsit huppog alatta a homok, más baja nincs, középre még alap nélkül egy ytong falat is bevágtakén erre a sóder rétegre mivel így kb betonstabil, geotextilt raknék és arra xps-t, majd az egész kapna 10-15mm aljzat kiegyenlítőt, alattam pince van, biztos nem -10 fok télen de nem is + 20 ( :
és erre a burkolat, ha kell még alá valami lépéshanggátlótöbbi helyiségben misungba ágyazott "beton mozaik csempe", kis szintkülönbséggel,110év alatt egyik fal picit megsüllyedt a misung ágyon
ez is kapna textilt, kiegyenlítőt, aztán xps, aztán kiegyenlítő megint és burkolat
teherhordó részeket meg kiraknám 10-es ytongból, mosógép, mosogatógép, konyha pult, többi rész terhelése elhanyagolható, bár elvileg ezt is gond nélkül vinnie kénevalakinek ötlet, észrevétel ezzel kapcsolatban?
így nem kellene osb-zni, az se lenne olcsóbb, de talán ez stabilabbszerk:
ecaddsell sztem is ez így a legtisztább, regisztrált villanyásznak mondtam, csak úgy dolgozik nálam ha írunk szerződést is külön, amennyiben az elmü nem fogadja el a kivitelezését én nem fogok ablakon kidobni pénzt, rá is bólintott gondolkozás nélkül, mondtam neki nem bizalmatlanság, de itt kb 5-en 10 félét mondtak, én meguntam, elég jó pénz pár órás munkáért 100-120e ft, akkor felelősséget is vállaljon -
ecaddsell
aktív tag
válasz
sziku69 #70380 üzenetére
Az a gáz ebben a történetben, hogy kevés dolog van ennyire túlszabályozva mint a gázszolgáltatás ennek ellenére láthatólag szinte semmit se érnek a törvények és a rendeletek mert biztosra semmit se lehet tudni (MEO-sok álma, megrendelők rémálma).
(Klasszikus példám: EPH-t határoz meg a rendelet, de a szolgáltató már Fi relét követel és még a típusát (!) is felveszi a gáz (!) MEO-hoz annak ellenére, hogy a kettő marhára nem ugyanaz.)Viszont nem értem neked miért kell ezzel foglalkoznod. Megbízol egy szerelőt, előadod hol mi kell és onnantól minden az ő felelőssége. Ha valamiért sikertelen pl. a gáz MEO mert rosszul vannak összekötve a csövek legyen az az ő anyagi felelőssége is. A tervet is csináltassa ő.
Miért fontos neked a rézcső, annyival olcsóbb? Ha nem te csinálod (az egészet biztosan nem, mert bizonyos dolgokat csak arcképes igazolvánnyal rendelkező szerelő csinálhat; ez kb. a regisztrált villanyszerelő mintájára megy) akkor úgysem a felhasznált anyagok a meghatározó tétel, hanem a munka költsége ami manapság a legtöbb szakmában a teljes vállalási összeg 2/3-a simán.Szóval neked csak jól kell választani szerelőt. A többi legyen az ő dolga.
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok
Egy ház átalakításán dolgozok éppen. Lenne egy kérdésem, hátha valaki csinált már ilyet. Adott egy 2 szintes családi ház, galériás nappalival. A két szint közötti födémben van egy 4x4méteres rész, amit járhatóra szeretnék befedni. Eddig a terv az volt, hogy a koszorúbetont visszabontjuk, begerendázzuk, betonkefni, és mehet vissza a beton. Viszont tegnap azt az ötletet adták, hogy a koszorúbetonba oldalról bedübelezünk körbe egy 160-as vas U gerendát, azután ezeket összekötjük 3-3db I gerendával. Erre menne járófelület. Alulról 20cm hangszigetelő réteg, és gipszkarton. Járható út ez? Vagy milyen megoldás lehet még a födém utólagos befedésére? Az alsó szinten szépségszalon lesz, felül lakórész, emiatt kellene befedni a galériás részt.
-
sanzik
senior tag
válasz
Ice&Lime #70401 üzenetére
Egyes panelekben szokott lenni a betonon egy kiegyenlítő réteg, itt is az van szerintem, ha így kopog helyenként.
Ez lehet pár mm-től 1-2 cm vastagságú is.
Sokszor ki lehet lapátolni, ha úgy kong az egész, mert el van válva az aljzattól.
Ha itt is ez van akkor azon csak a kalapács meg véső segít. Laza, kopogó részeket fel kell vésni, vissza kell javítani. Csak sokszor a véséstől a látszólag jó részek is meglazulhatnak.
Ilyenkor szoktam én az egészet feltúrni és új rétegrendet építeni, kezdve az aljzatkiegyenlítéssel.Ne olcsó megoldást keress, hanem normálisat és szakszerűt. még ha az most drágának is tűnik.
Ugyan is annál drágább nincs mint mikor valamit kétszer kell megcsinálni, mert elsőre próbáltunk valamit kispórolni a munkából. -
Ton-ton
tag
válasz
Ice&Lime #70401 üzenetére
De igen, olyan mint a főfal.
Két dolog miatt konghat. Vannak azokban a panelokban kb. 15cm átmérőjű lyukak, amit utólag csak habarccsal töltöttek ki (ezeknél a lyukaknál fogva emelték a helyükre). Illetve a panel illesztéseket is habarccsal töltötték ki, úgy a padlón, mint a falak tövében... -
Ice&Lime
veterán
válasz
Bacusuz #70398 üzenetére
Most, hogy említed, a felület kicsit érdekes, mert igaz, hogy kemény és egyenletes, viszont kopogtatásra nem mindenhol ugyan olyan hanggú, van ahol tömör hanggú, van ahol, mintha olyan lenne, amikor egy csempe nem illeszkedik rendesen. Ez egy 10.e, panel ház, de akkor mi az alapzat, hogyhogy kopogásra nem egységes? Nem olyan tömör betonnak kéne lennie, mint a fő fal?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest