Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
IG55
senior tag
válasz
r.levente75 #66194 üzenetére
Ezek lennének a képek: [link]
Ha jól sejtem le kéne csiszolni, ami lejön, valami alapozóval átmenni rajta, megint megcsiszolni, aztán a festék.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
csemberlen #66247 üzenetére
Kérek egy olyat. És a padló?
-
csemberlen
őstag
válasz
Oppenheimer #66245 üzenetére
1.2 misi nem a villanyszerelés. Bontásban kérd az árakat. A festés a nagyobb ár bizonyára.
-
csemberlen
őstag
válasz
fero02 #66237 üzenetére
Bocsánat, de ki mondta, hogy fenti költségtakarékos megoldások terv alapján
( vagy ellenére) születtek.
2 felújításnál használtam ócsó kínait. kb közölték, hogy mennyit tudnak szánni a főelosztó felújítására. Mondtam, hogy kinai fér az árba, mondták, hogy nem baj, csak menjen át a felülvizsgálaton. 2013 magyarország -
Oppenheimer
nagyúr
Sziasztok!
Kacsintgatok egy lakással, lehet megvenném, de felújításra egy vállalkozótól elég durva becslést kaptam. Ezeket kéne csinálni (bemásolom az emailből):
Paraméterek: 40nm, 1. emeleti, ablakai belső udvarra néznek.
Szobái:
- konyha: 6.1nm
- fürdő: 3nm
- wc: 1nm
- kamra: 1nm
- nappali: 16.4nm
- háló: 12.5nmVezetékek újrahúzása:
Konyhában és fürdőben pár éve voltak a villany- és vízvezetékek cserélve, így ott nem kell. A több szobában a villanyt újra kell húzni.Nyílászáró és konvektorok:
Ezeket cserélni kell. Egyik ablak kb 190*180cm, a másik kb 140*190cm. Kell továbbá és rendes bejárati ajtó és 2 új konvektor.Konyha és fürdő: itt a csempék jó állapotban vannak, és nem is túl rondák, úgyhogy azokat meghagynám. Csak festésre van szükség.
WC és kamra: itt szerintem kell villanyvezetéket húzni és festeni.
Kell egy új wc-t is beszerelni. Lehet csempézni is kell, nem tudom.Nappali:
- Szép a parketta, de recseg. Az ingatlanos arról beszélt, hogy alá lehet tölteni valami anyagot és akkor megszűnik a recsegés. Én szkeptikus vagyok ezt illetően, de ha megvalósítható, az jó. Ha nem, akkor kell új padló, és a parkettához nem ragaszkodom.
- villanyvezetéket húzni kell
- festeni kellHáló:
- padlóval ugyanaz a helyzet mint a nappaliban
- villanyvezetéket húzni kell
- festeni kellErre azt a választ kaptam, hogy
"villany, tv, internet vezetékelés, biztosítéktábla csere. A lakás falfestése. 2 db. konvektor cseréje, wc csere kb. 1.200.000"
És ebben nincs benne a wc + konvektor + kapcsolók, dugaljak ára. Amikor előzetesen rákerestem villanyvezetékek újrahúzásának és festésnek az árára, nem 1.2 misivel számoltam. Ez olcsóbban is kijön, nem?
Másik fontos kérdés: nekem nem fontos a parketta, lehet laminált padló is, lényeg hogy ne recsegjen. Szerintetek megoldható ez teljes bontás és újrabetonozás nélkül? Erre 20k/nm ajánlatot kaptam:
"A parketta viszont nem egyszerű eset! A parketta azért recseg, mert alatta párnafa és vakpadló van, ami minden esetben puhafából készül, míg a parketta keményfából. A puhafa korhadása miatt van a recsegés, ezt semmilyen trükkel nem lehet orvosolni csakis a teljes bontással és betonozással, majd a kívánt burkolat lerakása. Ez összesen akár 20.000.-/nm. ár is lehet, plusz a kívánt burkolat!"
Köszi a segítséget!
-
fero02
nagyúr
-
Lipton
őstag
válasz
philoxenia #66239 üzenetére
A beton lemezre 10mm kulteri burkolat megy.
Tetszik a wpc is de serulekenyebb, fakul (festeni/olajozni kell neha) es sok kosz be tud gyulni ala igy kevesbe takarithato. -
fero02
nagyúr
válasz
csemberlen #66228 üzenetére
Ezeknél a felülvizsgálatoknál max az derül ki, hogy az ávk vagy nem old le időre, vagy a ráírt hibaáramra. Megszakítókat sosem mérik, holott tudjuk, hogy 1-1 berendezés esetében milyen jelentőséggel bírhat (és nem csak a szabványok miattiakra gondolok). Vagy esetleg ha utólagos bővítéseknél nem volt szabvány szerinti a kivitelezés.
Felénk olyan szokás van, hogy ha egy tervező megtervezi a szekrényt "abc" típusú szerelvényekkel, akkor nagyon nem szereti, ha "felülbírálják" az ő választását. Ez valahol érthető is. Volt rá ugyan precedens, hogy Scrack (vagy Möeller már nem emlékszem) helyett újra lett árazva a megrendelő kérésére olcsóbbal (Schneider-er), de annak is nagy hümmögés volt a vége.
-
Lipton
őstag
Föccer-nek írom - lehetne privát is de tapasztalatnak másnak is jó
7,5 x 4,0 teraszt tervezek rajta fa szerkezetes cserép tetővel
alap 80cm mély 30cm széles - ennyi elég neki?
- milyen betonból legyen? jó lenne ha bekevert anyag jönne szárazon és mi csak vizeznénk - mixerre ennyit nem nagyon lehet kihozatni meg hordani kellene akkor rendesen
- milyen vasalást tegyek bele? (100x100 kengyel 8as anyag, 8as vas, 20cm köz?)
beton lemez
- 15cm vastag beton HD hálóval 8x100x100?
- alatta 15-20cm kavics
- alatta geotextilLassan egy éve keresek vállalkozót aki megcsinálja se senki/semmi... elegem lett, megcsináljuk mi.
-
törölt tag
válasz
csemberlen #66228 üzenetére
+1000
-
philoxenia
MODERÁTOR
Csavarfajtán nem múlhat?
-
Lipton
őstag
Hokezelt fabolt legyen es birja. Elsore gombaolo es 2x festes majd evente (az elsot evet kihagyhatod max).
Fogjad meg, hogy mennyire merev. Van nagyon hulladek es egesz jo szinte azonos kinezettel.
Nalunk cca 5 eve van ilyen, eddig 2 alkalommal kapot remmers-t es koszoni jol van -
csemberlen
őstag
válasz
Csabroncka #66227 üzenetére
Melyik részén Budapestnek?
Folytassuk privátban....
-
csemberlen
őstag
válasz
fero02 #66226 üzenetére
Cégeknél 3 vagy 6 évente felülvizsgálat van, ott kibukik, ha gond van vele. Nem tudom, hogy te milyen területen szerelsz, de van olyan munka, hogy labdába se rúgsz márkás anyagokkal. Volt olyan, hogy beáraztam Hager cuccokkal, és elém dugtak 3 betűs fantázianevű termékkel ajánlatot, hogy mennyivel olcsóbb.
Persze szerencsére nem kell mindenáron ilyen jellegű munka, de néha becsúszik. -
Csabroncka
addikt
válasz
csemberlen #66137 üzenetére
csemberlen te ELMÜ regisztrált szerelő vagy? Vagy ha tudsz olyan ismerőst akit bátran ajánlasz, légyszi küldj privátban egy nevet és telefonszámot
Panel, villanyóra - kismegszakító doboz között szeretnék rézre váltani és átnézetni a rendszert.
THX!
-
törölt tag
válasz
Prémvadász #66220 üzenetére
Volt linkelve a dübel adatlapja. Olvastad mielőtt ezt ide írtad?
-
Orlin
addikt
válasz
r.levente75 #66204 üzenetére
Köszönöm!
Nézegettem már ezt is oldalra a házhoz és a hátsó udvarra.Mondjuk még mindig a trapézelemez felé hajlok,csak az meg tényleg nagyon vékony.
Nehéz döntés ez nekem mint full laikusnak. -
törölt tag
válasz
attiati #66209 üzenetére
A tiplibe a csavar vág menetet?
Igen.
Szerk.
A tipli az egy átvezetőréteg azon falszerkezet között amibe nem lehet csavarozni, és a csavar között. A csavar behajtásnál menetet fog vágni, ha a falszerkezet erre direktben alkalmatlan (pl nem fából van) akkor a tipli, mint köztes réteg átviszi a terhelést a falra, cserébe mechanikus sérülése lesz a csavartól. Vagy ilyesmi. -
attiati
veterán
amatőr kérdés következik
A tiplibe a csavar vág menetet?
Van egy tipli a csempémben és ha csavarhúzóval belenyúlok, akkor érdes a belső fala. Az a korábbi csavar menete lehet? (vagy ez nem is tipli?) Mert az originál tipliket nézegetve úgy látom, hogy azoknak tök sima a belseje.
A tiplibe tényleg mindig egy mérettel vastagabb csavart kell venni, mint maga a tipli?
szerk: látom most éppen a tipli az aktuális téma
-
BullZeye
veterán
Ez a kihúzható TV konzol 7cm-es vasbetonfalba is megmaradna szerintetek? Gyári csavar ahogy nézem nagyobb mint 7cm, és nem szeretném ha dobna egy fejest a TV.
Az esetek 95%ában falközelben lenne, de néha jól jönne a kihúzhatósága. Samsung 50f6670 - 18kg és 50".Csavar hozzá:
M8×90 facsavarKözben megoldódott, 16cm-es a fal, nem 7, rosszul emlékeztem.
-
Sziasztok!
Vettem egy csomag Fisher tiplit (ezt).
Az van ráírva, hogy 6-8mm-es csavar való bele.
Én 6x80-as facsavart próbáltam belehajtani, és már az elején úgy beállt, hogy attól féltem, hogy ha tovább csavarom, akkor eltörik a csavar.
Az előírt furatátmérővel és furatmélységgel fúrtam a panel betonba a lyukat.Mitől lehet ez? A leírás szerint a 8-as csavarnak bele kellene mennie, de még a 6-os sem akart.
Nem az első eset, hogy így járok, pedig nem vagyok (anniyra) töketlen. Bár nagy szaki sem vagyok, így lehet, hogy valami bölcsesség kimaradt nálam, amit figyelmen kívül hagyok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Quadro FX 570 eladó
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest