Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilchi
őstag
válasz
Dluinet #22795 üzenetére
A magába tartani azt aláírom.Mikor hozták a lapokat,akkor volt pár 10 cm széles csík,amit a végén a kezembe nyomtak.Nem tudtam mire valók,ezért a földre dobtam őket.A régi hajópadlót akkorra már felszedtem.Egy héttel később,mikor visszamentem,már jól megszívták magukat a talajból feljövő nedvességgel
.
Amúgy én is olvastam,hogy jó a páraáteresztő képessége.Csak vályogfalnál állítólag tilos belülről szigetelni.Mert akkor lőttek ennek a képességének.De nem is terveztem belül szigetelni a falakat.
-
válasz
fero02 #22796 üzenetére
nekem, de az ismerősöm regisztrált szerelő és egyben e-on dolgozó, így mindent elintézett, nekem csak a pénzt kellet a kezébe nyomnom.
Igaz az óraszekrény belsejét lecserélte egy ehhez hasonlóra:
ami önmagában több volt 60000Ft-nál,
+szerelés+anyagok+egyebekvégig áram alatt volt, így nem kellet az egész utcát áramtalanítani
-
fero02
nagyúr
Helló mindenki!
Van itt olyan személy, aki a közelmúltban korszerűsítette a háza/lakása elektromos rendszerét és le kellett szereltetni a fogyasztásmérő óráját, majd vissza?
Üdv!
-
szilchi
őstag
válasz
csemberlen #22793 üzenetére
Ha nem pénz kérdése lenne a dolog,akkor én sem vacakolnék falécekkel.Az alu profilnál nem kellene aggódni vizesedés,gombás betegség vagy faféreg miatt.Szóval a tanácsod jó
,csak nem megfelelő a pénzügyi keretemnek
.A fal szerencsére száraz.Bár neten írták,hogy ha biztosra akarok menni,vágjak alul és felül pár lyukat hogy tudjon szellőzni.Bár az mondjuk érdekesen nézne ki,ha sorban lyukak lennének alul/felül a gipszkarton lapokon.
-
szilchi
őstag
válasz
Dluinet #22789 üzenetére
A megadott méreteid alapján a 20x30-as bramac lécből,nekem olyan van,ha négy felé vágom akkor kapnék 4 db. 10x15-ös tiplit.Lehet dekopírfűrésszel is meg tudom oldani.Egy 4m-es szálból lenne úgy 160 db,ami lehet elég is lenne a 12 nm-s helységhez.
csemberlen:Alul valami régifajta járólap van,felül stukatúr plafon.Gondolkodtam aluprofilokon is.De azokból,szerintem,költségesebb lett volna.
-
harry
veterán
válasz
szilchi #22788 üzenetére
Ennél egyszerűbb nincs. Erősebb legfeljebb a "fakocka", amiről szintén volt szó az előbb.
De én továbbra is fenntartom, hogy nem nyerő, ha az a meglévő fal lesz a teherhordó, szerintem nem indokolt, és nem is jó ötlet, amikor egy előtétfalat is lehetne építeni. Igazából ugyanaz, csak van benne vízszintes elem, amin áll, nem pedig a falra kapaszkodik (az legfeljebb az "eldőlés" ellen tart, de nem függőleges irányban az egészet). Még akár fából is építhetsz, de nem tudom, az miért jó, azért van a fém, az egy kész rendszer, kész elemekkel, ki van találva jól, és csak az egyik falról van szó. Én is csináltam amúgy fából ilyet, amit szeretnél, ott tényleg csak annyi volt, hogy felcsavaroztam a léceket a téglafalra, aztán mehetett is rá a GK lap, no de az egy masszív téglafal, ami bírja a terhelést. -
szilchi
őstag
Köszönöm a segítséget.Akkor fatipli lesz a nyerő.Most majd csak keresnem kellene valakit,aki ezeket le tudná nekem nagy mennyiségben gyártani
.Néztem neten még alternatívákat,de nem nagyon találtam.Írtak még gázbeton dűbelt,mint lehetőséget.Néztem olyant,ami fém és becsavarozáskor,ha jól láttam,4 felé válik szét.Bár lehet egy puhább falrészben ez se tudna megkapaszkodni.Meg elég húzós az ára.Körbe kéne kérdeznem,van e valakinek asztali szalagfűrésze.Azzal könnyen menne a tiplik gyártása.
-
GLOCK34
aktív tag
Láttátok már?
A szakik bevetésen vannak.
-
harry
veterán
válasz
csemberlen #22783 üzenetére
Ja, de annyit azért várhatott volna, míg megfelelően rögzíti...
-
erdoke
titán
válasz
csemberlen #22783 üzenetére
Talán éppen azért okozott kárt, mert a csésze visszaszerelése előtt kellett ráugrania.
Nem is lenne ezzel gond, de tartozott egy WC-vel plusz egy ingyen szereléssel, ehelyett pofátlanul elvette az ötezrest, és elhúzott. Ezért sz@r alak, nem a széklettartási gondjai miatt... -
csemberlen
őstag
Azért válasszuk ketté a dolgot. Az egy dolog, hogy rossz munkát végzett, és kárt okozott.
De hogy valakire rájön a mehetnék az bárkivel előfordulhat. Mit tettetek volna, ha veletek fordul elő hasonló? -
Met
Topikgazda
válasz
GLOCK34 #22767 üzenetére
Először csak kiporolta de mondta hogy ki kell savazni mert valószínűleg vízköves az a rostély amin átfolyik a víz, gyakran kapcsolgatott ki be melegítés közben és savazáskor derült ki hogy ki van lukadva, azért hegesztette meg hogy legyen fűtésünk és meleg vizünk amíg megjön az új kazán.
Igen, intézett minden engedélyt.Köszi erre az idomos dologra majd gondom lesz
Bigemperor hát nekem eszembe nem jutna odaxarni, ilyet még nem is hallottam
az rendben van hogy dob egy sárgát de ez?
Amúgy ebből tanulva ha szakit hívok előtte mindent körbe fényképekezek
-
Nkboy
senior tag
válasz
Bigemperor #22771 üzenetére
Tudom, hogy számodra egyáltalán nem vicces ami történt, ezért előre is bocs! De ha belegondolok, hogy a "mester" próbasz@rást végzett, és még a csésze is megrepedt, elkap a röhögés.
-
GLOCK34
aktív tag
Hasonló dologra gondoltam mikor az idomokat említettem. Így főleg nem ajánlott,hogy a a szelep nem közvetlen a csőre van rászerelve. Nem egy életbiztosítás ilyen fűtési rendszereknél mert mire ki tudod zárni a strangot ami általában lezárt pince szakaszokban vannak úszik a lakás. Az ilyen kóki szerelést nem nagyon értem. Igaz néha előfordul,hogy a tulaj nem engedi hogy hegesszünk. Ilyenkor mi inkább visszavágunk a csőből és szénacéllal csővel bekötjük.Pl.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
föccer #22774 üzenetére
Nem mondtam, hogy perelni akarok, van éppen elég dolgom. Nem gondolom, hogy bármely normál otthonbiztosításnál ez biztosítási esemény lenne, bár ki tudja. Ezen összeg nem közelíti meg, amiért érdemes időt és energiát ölni egy perre. De az egyéb hatóságok felé és a mókus felé azért megérheti.
-
föccer
nagyúr
válasz
Bigemperor #22773 üzenetére
Közeli hozzátartózót semelyik bíróság nem fogja elfogadni. Az, hogy milyen biztosítási tétel azt nem tudom, nem vagyok biztosítási ügynök. De szerintem ha felhívod a biztosítót, akkor megmondják, hogy a szerződésed kiterjed-e ilyesmire.
üdv, föccer
-
Bigemperor
senior tag
válasz
föccer #22772 üzenetére
Nem egyedül voltam, tehát van rá tanúm. Ne is kell,hogy elismerje, de azért egy kis NAV (számla hiánya), fogyasztóvédelem, meg felszólítást megér. Legyenek neki is kellemetlen percei a saját szemétsége miatt. Milyen biztosítási esemény amúgy a csésze eltörése, ha nem titok?
Megj.: Sajnos a törést ráadásul csak akkor láttuk már, mikor elment.
-
föccer
nagyúr
válasz
Bigemperor #22771 üzenetére
Sosem fogod bizonyítani, hogy ő volt. Azt is letagadja, hogy valaha látott téged. Okosabb lett volna elhajtani a picsába, és kihívni a biztosítót, hogy eltörött a csésze. ki kell cserélni. Simán kifizették volna azt a 30-40k forintot amibe a csere került. Ilyenkor fel kell hívni őket és ha nem tudnak azonnal kiküldeni egy kárszakértőt, akkor fényképes dokumentációt készítve el lehet kezdeni a kár elhárítását a további károk megelőzésére.
üdv, föccer
-
Bigemperor
senior tag
válasz
föccer #22770 üzenetére
Na skacok! Ezt el kell mesélnem!
A következő történt velünk az elmúlt héten.
Wc-be belesett a kis műanyag tartó (ezt a gyenge xar szerkezetet), amit a peremre kell erősíteni, persze épp öblítéskor, így elvitte a víz. Illetve nem tudta rendesen, megakadt valahol. Namost nem mertem magam nekiállni, duguláselhárítót hívtam. Ugyan még nem volt teljes dugulás, de sajnos túl hamar kellett lépni, még aznap. Két ajánlott szaki közül egy sem ért rá, így kénytelenek voltunk keresni valakit, bár ne tettük volna.
Találtunk a neten több hirdetést, 28 év szakmai tapasztalattal bíró "szakember" (értsd: szakbarbár) hirdette magát, aki aznap ki is tudott jönni. Levette a wc csészét, kivette ami beleesett, majd szépen úsztatta a fürdőt. Egyszer csak megszólalt, hogy ki is lesz próbálva, aszongya hol a papír? Rájött a xarás, hát könnyített ott magán. Ez enyhén szólva felháborító volt, de ezzel még nem lett volna baj. Ezután elkezdte felmosni a vizet, amit kiöntött, bár már az elején odatettük neki a ruhákat, de baxott használni. Kb 5-10 percig be volt csukva a wc ajtó, ezután rögzítette csak rendesen a wc csészét. Mikor végzett, megszólalt, hogy tudták, hogy egyik oldalt meg van repedve a csésze? Mondjuk nem, 2 nappal korábban takarítottunk, akkor még semmi baja nem volt. Aszongya: nem lehet csak egy oldalról látni. Közben lement szigszalagért, amit nem engedtem neki rátenni, mert fekete volt, enyhén elütött volna a fehér csövektől.Majd kért 5000 pénzt (tudjuk, számlát ne is várjunk), és mint ki jól végezte dolgát, elment. Majd elment szalagért, közben hívott a feleségem, hogy nem el van repedve, hanem eltörött a csésze, hosszában szétrepesztette ez az ember. Felhívtam, hogy mit csinált, rögtön hárított, hogy hát ő mondta, hogy el van repedve, ja, mondom, miután végzett és szétbarmolta, aztán sunnyogott róla. Nem ismert el semmit, még egyszer felhívtam, továbbra is azt mondta, hogy ő semmit se csinált, nem az ő hibája. Persze, semmi baja nem volt korábban, majd jön valaki, szétszedi, ráül úgy, hogy nem rögzíti rendesen a 130 kg-jával, majd utána feszegeti. Biztosan ő törte el. Na, mivel kellett, Praktikerbe el, wc-t vesz, ismerősért el Birjánba, ő megszereli, de nem volt gumitömítés, úgyhogy a régi ment fel, még egyszer szét kell szedni. Eddig több, mint 20000,- Ft a kár, azért, mert valaki szakbarbár. Sajnos szomorú tapasztalat. A szerelő nevét leírom, ha érdekel valakit, monogramja: H. J. E., senkinek nem ajánlom! Nem tettem le róla, hogy az illetékes hatóságok felé jelezzem a történteket és a káromat érvényesítsem. -
föccer
nagyúr
válasz
Bigemperor #22769 üzenetére
Ne kímélj minket, bírjuk a strapát
üdv, föccer
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan topicot, ahol rossz tapasztalatokat tudok megosztani egy szerelési munka kapcsán?
Hogy az az elmebeteg másnál legalább ne barmoljon szét semmit 28 év szakmai tapasztalatával.
üdv. -
szuszinho
őstag
A Gewiss típusú kismegszakítók jónak számítanak? Ha nem melyik ajánlott?
-
Ton-ton
tag
válasz
szilchi #22760 üzenetére
Vályognál sem problémás a rögzítés, csak épp el kell felejteni azt hogy befúrod a műanyag tiplit és jó...
Ilyen esetben (csak oldal irányú terhelésre) fa tipli, ha némi húzó terhelés is van (pl. konyhaszekrény felső eleme), akkor fa "kocka". Ez egy csonka gúla, aminek a "csúcsa" (ami nincs) nézne feléd, és azt kell begipszelni.Gipszkarton esetén nem szoktam javasolni a fa vázat, mert vetemedhet, és összességében nem is olcsóbb. Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, akkor rovar és gombaölővel kezeltet vegyél (jobb kereskedésekben van, jellemzően világoszöld színű).
Építéskor körbe rakod a lécet oldalfal, mennyezet, aljzat, és a kiosztásnak megfelelően a mögötte lévő falra is 2 db-ot osztásonként (60-62,5 cm-enként), hogy ehhez tudd majd rögzíteni a falat. Ha beállítottad a függőleges elemeket, akkor a falon lévő darabokhoz két oldalról (fogópár)csavarozz 1-1 lécdarabot, és a bordavázadhoz is rögzítsd.
Amennyiben kicsit vizesedik a falad, akkor érdemes szellőző lyukakat is vágni rá alul és felül is (mondjuk méterenként legalább egy 65mm-est), hogy át tudjon szellőzni.
A kartont legalább 35mm-es csavarral tedd fel, a 25mm-es fához kevés. -
talpas
aktív tag
válasz
szilchi #22758 üzenetére
harry vezetne a jobb megoldás felé. Jobban jársz és egyszerűbb a szerelés. Én már mentem vályognál cumira. Porlott az egész, mindenhol más volt a tömörsége. Marha hosszú szögekkel, tipli, csavar különböző típiusok. Ma megpróbálnám az ablakosok által használt csavarokat.Feltételezem a felület sima mert ha nem akkor lesz mit hézagolni a lécezés alatt. A előtétfalat válaszd vagy a kőműves pucolja be és megmarad a vályog természetes szellőzése. Bár lehet ez utóbbi ma többe kerül nem tudom.
-
harry
veterán
válasz
szilchi #22758 üzenetére
Szögletes fa tipli, ahogy írták.
Másrészt, ha pl. fémmel épít valaki GK vázat, akkor nem a meglévő fal lesz a teherhordó elem, hanem lényegében egy külön fal lesz előtte a fémvázból (amit persze rögzítenek a falhoz is, de nyilván kisebb a terhelés). A lényegi különbség a faszerkezethez képest talán annyi, hogy van két vízszintes léc is alul és felül, ezekbe jönnek a függőleges elemek. [link], [link] -
szilchi
őstag
Szép estét.Bramac lécből csinálnánk a kőművessel vázat gipszkartonhoz,mint már írtam.Csak most azon tanakodunk,hogy vályogfalra mivel lehetne felfogatni a léceket.A 4 falból 1 tégla,1 vályog-tégla és 2 vályogfal a szobában.A tégla/vályog-tégla fal ok,ott a beütődűbel tart.De mi tart biztonságosan a vályogfalba?
-
Met
Topikgazda
válasz
GLOCK34 #22756 üzenetére
Van egy vizesünk, kérünk tőle árat.
Az itt volt
első nap (szombaton): kipucolni a kazánt
második nap: kisavazni a hőátadót, közben kiderült hogy lukas, elvitte magával meghegeszteni
harmadik nap: visszahozta a hegesztett cuccot beszerelni
negyedik nap: felszerelni, beüzemelni az új kazánt
ötödik nap: a biztonság kedvéért idejött amikor a Bosch-os emberek kijöttek átvenni a cuccot a gyári jótálláshozÉs ezért kért valami 130-140k-t? Ezért is sokallom a szerelési költséget.
-
GLOCK34
aktív tag
Ha jól emlékszem ezeknek 60cm a kötéstávolsága. Acéllemez radiátorok nagy általánosságban 55cm,szóval lesz azért vele meló,de még akkor is sok az 50k. Ha idomokkal,csaphosszabbítóval akarnák esetleg összemókolni azt ne engedd. Csúnya is és nem is mondanám szakszerű szerelésének.
-
talpas
aktív tag
válasz
Jovanny2 #22750 üzenetére
Értem és látom meg van és alakul a terv.
Hajó padlót én biztos nem raknék a fejem fölé és terhelném tovább a vázat. De ez az én véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest