Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Ok. Így legyen! Csak nem nagyon vettem igénybe semmilyen pályázatot, semmi támogatást, kicsit izgulok. Helyesbítek. 20 éve amikor építkeztem, akkor 1 gyerekre a 200eFt. !!!! szocpolt.
Ha már fűtés. A fürdőszobába tervezek felszereltetni egy elektromos konvektort - fűtőpanelt. Az mehet vajon a C pontra, a fűtéskorszerűsítésre?
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Egy ilyenre gondoltam.
Mondjuk ez villásdugóval van szerelve, de esetleg ha be lenne fixre kötve? Berakható ez esetleg?
Illetve ha webshopból rendelem, a számlán lesz szállítási költség. Ugye ilyenkor ez az anyag költséghez lenne beírva. nem lenne probléma hogy szállítási költség lenne benne? -
axioma
veterán
-
embe
nagyúr
Köszi Urak a választ!
A 3 klíma már fent van, a fürdőszobába akarok egy elektromos konvektort.
Most fogjuk cserélni a megszakító táblát, onnan közvetlenül lekábelezünk a klímákhoz, mert most konnektorból működnek.
Egy megszakítóhoz meg bekötöm az elektromos konvektort.
Így akkor marad a 3 klíma a H pontnál.
Villanyszerelés A pont.
Elektromos konvektor meg a C ponthoz.20 éve lett a gázkazánunk beüzemelve, hibátlanul működik. Csak kérdés meddig, meg ugye ez a fránya gáz ár.
Hátha lesz valami jó napelem pályázat, megint, akkor rápróbálok arra is. H tarifát nem merem bevállalni, mert nem kevésbe kerül, és most a mai Magyarországon semmi sem biztos. Viszont belengették, hogy esetleg lesz valami pályázat a H tarifára is... esetleg még azt majd.A webshopos kérdésemre nem tudjátok a választ?
"Illetve ha webshopból rendelem, a számlán lesz szállítási költség. Ugye ilyenkor ez az anyag költséghez lenne beírva. Nem lenne probléma hogy szállítási költség is lenne benne?" -
vince
őstag
Szállítási díj nem probléma, elszámolható, csak ugyanazon a számlán legyen, mint az anyag.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
KoVee84
senior tag
Most töltöm az űrlapot a felvételhez.
"Az otthonfelújítás megvalósításához igénybe vette a 17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet 14b. alcíme szerinti otthonfelújítási kölcsönt?*"
Erre mi a jó válasz, ha CSOK-ot igényeltünk a lakásvásárláshoz?Illetve az "igénylet támogatási összeget" akkor hogyan számolom ki, ha 2.514.600 Ft az anyagdíj összesen és 2.529.400 Ft a munkadíj?
Köszi
-
embe
nagyúr
Van arra nézve tapasztalat, hogy hogyan érdemesebb beadni a pályázatot? Levélben, vagy ügyfélkapun keresztül online?
-
tothbe
addikt
válasz KoVee84 #3211 üzenetére
A CSOK az nem a Felújítási kölcsön. A felújítási kölcsön az egy kifejezetten ehhez a programhoz kialakított személyi kölcsön, amit különböző bankokban lehet felvenni. Ha azt nem vetted fel, akkor erre simán nem a válasz.
Az összeg pedig a te esetedben nagyon egyszerű, mivel mndkét oldalon bőven megvan a minimum 25% rész. Ergo a teljes összeg felét tudod visszaigényelni.
(2.514.600 Ft + 2.529.400 Ft) / 2= 2.522.000 Ft[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Mindenképpen online. Úgy gyorsabb és egyszerűbb is. Eleve vannak ellenőrzések már a beadásnál, ami később sokat segít, hogy ne kelljen annyi hiánypótlást, javítást csinálni. Plusz ha megnyitod az igénylést, akkor menet közben bármikor mentheted és később onnan folytathatod, ahol abbahagytad. Pl. ha hiányzik egy doksi, amit többeknek alá kell írni, azt meg tudod csinálni. Kormányablakban ilyenkor hazaküldenek és mehetsz újra. Már ha észreveszik. Ha nem akkor csak a hiánypótlásnál kérik majd. Szóval egyszerűbb az elektronikus.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
vince
őstag
válasz cappa72 #3215 üzenetére
Vasárnap délután adtam be az igénylést (június vége táján), csütörtökön érkezett a támogatói okirat, péntek reggel az utalás.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
embe
nagyúr
Akkor marad az ügyfélkapus. Főleg így hogy nem kell azonnal végigvinni a folyamatot.
Már csak attól tartok kicsit, hogy nekem a számlán 2 tétel van. Minkadíj és a klíma ára. Klímás topikban azt írták, hogy volt akinek ez elég volt, volt akinek részletesen fel kellett sorolni, hogy a szereléskor milyen anyagot használtak fel.
De mint írtam az én számláimon csak ennyi van.[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
válasz cappa72 #3217 üzenetére
Biztosan nagyon lelkesek volt az ügyintézők a nyári szabadságolások előtt
-
-
lehella
senior tag
Most nálam is gyorsan történnek a dolgok, csütörtök délben adtam be, még aznap délután hívott az ügyintéző hölgy, hogy szerinte rosszul töltöttem ki az egyik választómezőt. Tegnap, kedd reggel visszajött a labda, hogy hiánypótoljak, azt megcsináltam és most várok
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
embe
nagyúr
A feleségem nevére szólnak a számlák.
Belenéztem, az ügyfélkapus kitöltésre. Ott említ együttes igénylést. vagyis mindkettőnk adatait be kell írni, tulajdonképpen így közösen igénylejük igaz?
Egy gyerek, 50/50 arányban tulajdonosok vagyunk a házban a feleségemmel, mindkettőnk lakcíme ez a ház. Ez együttes igénylésnek számít?
És ilyenkor így kell kitölteni? Vagyis attól hogy a feleségem nevén fút a pályázat, mi együttes igénylők vagyunk?[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
válasz KoVee84 #3223 üzenetére
A korábban már többször hivatkozott GYIK 73-as pontja:
Ha vállalkozó állít ki nekem számlát, milyen részletezettségűnek kell lennie?
A számlán külön tételként kell megjelennie az anyagköltségnek és munkadíjnak!
A vállalkozói szerződésben már részletezett felújítási munkálatokat a számlán nem fontos részletesen feltüntetnie. Az anyagköltség vagy munkadíj a számlán egy tételként összevontan nem szerepelhet.
A vállalkozási szerződésben, vagy annak mellékletében az anyagköltség és a munkadíj a „szerződött konkrét felújítási munka” vonatkozásában úgy szerepeljen, hogy a megvalósított felújítás tartalmának megismerését, annak ellenőrizhetőségét lehetővé tegye."Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
nagyúr
Hm... mondjuk az árajánlatokat nem csatoltam be.
De legfeljebb hiánypótlásra történő felszólítást kapok.szerk.: de ha kijönnek ellenőrizni, akkor mindent végig tudok mutogatni.
@#3229stickermajom
Köszi az infót, ez mindenképp jó hír!
(remélem, hogy tényleg csak a jogosultság ellenőrzését tartják leginkább szem előtt, illetve a számlák megfelelő kategorizálását)[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
embe
nagyúr
Hogyan kalkulálják a visszatérítendő összeget?
A: Minden anyagszámla összeadva, egy kalapba és minden munkadíj összeadva egy másik kalapba - és végül ebből a 2 összegből kalkulának?B: A 3 munkafolyamat külön - külön? Vagyis klíma telepítés anyag + telepítés díja kiszámolva a támogatás összege. Konvektor: anyag + telepítés kalkulál. Villanyszerelés anyag + munkadíj kalkulál.
Végül a három munkafolyamat kalkulált összegét kapom meg egyben.Nálam nem mindegy, mert az "A" verzió esetén 200eFt.-tal többet hoz ki a netes kalkulátor.
-
axioma
veterán
igen
A felet kapod ha az osszesnek legalabb a negyede anyag, es legalabb a negyede munka.
Mindegy hogy milyen munkafolyamatbol szarmazik a teljes leadott szamlacsomagra vonatkozik.
Mondjuk mivel kiszamoljak neked, annyi jar max, atmasolod (vagy kerhetsz kevesebbet persze ), bekuldod, van barmi jelentosege annak hogy elore tudd?[ Szerkesztve ]
-
zolda
tag
sziasztok, beépíthető mosogatógép elszámolásához szükséges beépítésről és/vagy beüzemelésről munkadíj számla és szerződés?
-
bigdady
nagyúr
Hali
Meddig lehet/érdemes beadni? Mert eddig csak 1m jött össze és többet nem nagyon akarok elszámolni de ki tudja mi jön ősszel télen, nem akarom ellőni az egyetlen beadási lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
IKEA-ban szeretnénk vásárolni komplett fürdőszoba mosdót és alsószekrényt. Ezek szerintetek elszámolhatóak? (Nem akarnék külön asztalossal bajlódni ha nem muszáj...).
Köszi a választ.
-
Lasersailing
senior tag
Szia,
Semmiről nem vagy köteles számlát beadni, azaz lehet csak beépíthető mosogatógépről szóló számlát beadni. (De természetesen valamelyik soron kell legyen munkadíj)
Mi adtunk be mosogatógépről + konyhabútor szerelésről, fizettek.
(~ 3 hét alatt fizettek hiánypótlással együtt, 2022 augusztus eleji beadás, 50+ számla) -
embe
nagyúr
2 munkafolyamat, amit ugyanaz a vállalkozó csinál:
A pont: elektromos hálózat cseréje, bővítése kiépítése, korszerűsítése
C pont: elektromos konvektor felszerelése, bekötéseEz mehet egy vállalkozói szerződésbe, és egy számlára ugye? Anyagról van 3 számla.
-
zolda
tag
válasz Lasersailing #3241 üzenetére
szia, köszönöm a megerősítést! természetesen lesz munkadíj számla más soron feltüntetve és beküldve.
-
vampire17
addikt
Ma felhivtam az Allamkincstarat, h lejart a 60 nap (junius 1-en adtuk le papiron alapon), mondjanak valamit... Azt mondta az ugyintezo, h augusztus 30-an (!!) postaztak el a hianytpotlot(!!!!!), mert valami nem jo...
Csodas...
-
kezdő
senior tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek a 60 napos szabály pontos megértésében.
Van több alapanyag és munkadíj számlám is, a megfelelő szerződésekkel, de mindegyiknél lejárt már a 60 nap.
Eddig vártam, hátha lesz még valami felújítás idén, de most eldőlt hogy nem.
Na most elég vennem egy vödör festéket számlára vagy kell ehhez kapcsolódó munka is szerződéssel? Remélem megúszható a dolog egy anyag számlával -
vince
őstag
Veszel bármit, ami elszámolható anyag, akár egy darab huzalszeget. Nem kell hozzá kapcsolódó munka, szerződés, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Autós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest