Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
geleati
tag
válasz molnarpeter #2504 üzenetére
Köszi, neked is ggeleven!
Miért fontos a nm?Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #2488 üzenetére
Kiegészítés A hiánypótlástól a pénz érkezése megvolt egy héten belül.
-
ggeleven
őstag
válasz molnarpeter #2506 üzenetére
Én 5 munkadíjas szerződést töltöttem fel és egyikhez sem csatoltam ajánlatot és nem is kértek utólag sem. Sőt csak a halál egyszerű minta volt aláírva, ami a MÁK honlapján is fent van (kb csak személyes és céges adatok felsorolása), legtöbbször 0 munkarészletezéssel.
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
Jovanny2
őstag
válasz ggeleven #2508 üzenetére
Dettó. A napelemhez volt részletes ajánlat (csavarra pontosan), azt csatoltam a biztonság kedvéért, de semmi máshoz nem volt, csak az anyag és munkadíj. A szerződésben is csak így volt szétbontva. Tehát pl. beépített konyhabútor anyagköltsége, beépített konyhabútor munkadíja. Beltéri ajtók beépítése munkadíj, takarólécek anyagköltsége. Csak arra kell figyelni, hogy melyik munkafajtához van írva (pl.: a beépített bútor, konyhai gép az "s" sor).
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
inferno88
őstag
Sziasztok!
Vasárnap beadtam mindent online. Hol tudom megnézni, hogy foglalkoznak-e már az üggyel?
Semper fi!
-
Jovanny2
őstag
-
Jovanny2
őstag
válasz inferno88 #2511 üzenetére
Szia. Az ügyfélkapus tárhelyeden az üzeneteknél látod az ügymenetet (a szűrést alul ki kell kapcsolni).
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Hőszivattyút számolt el valaki a támogatással gond nélkül? Gyorsan rákeresve a topikban nem sokszor merült fel a dolog. Most kezdtem el tervezni a nyílászáró cserét három rétegűre, illetve az elektromos kazán cseréjét hőszivattyúra.
Áprilisban lesz egy éves a lakcímem, addigra jó lenne ha fent lennének a cuccok, de gyanítom bilibe lóg a kezem. -
gabor12345
csendes tag
Sziasztok. A MÁK-ot kérdeztem,de nem tudtak válaszolni,így itt próbálkozom.Az 1-es számú nyilatkozat kitöltésével kapcsolatban lenne a kérdés.5-ös pontnál törlést írnak a gyakran elkövetett hibáknál. A nyilatkozatban nincs utalás arra vonatkozóan,hogy törölni kellene valamit.Továbbá az 1. számú nyilatkozaton a 2., a 3. és a 4. pontban a megfelelő dőltbetűs részek aláhúzása nem történt meg. Erre sincs utalás sem sehol valamit alá kellene húzni...a hibáknál mégis feltüntetik. Melyek azok a dokumentumok amelyeket nem kell kinyomtatni-kitölteni és scannelni hanem az online felületen elvégezhető? A segítséget előre is köszönöm.
-
Thoty
senior tag
válasz gabor12345 #2519 üzenetére
Online ez az 1-es nem kell, csak a "Házastárs beleegyező nyilatkozata" nevű dokumentum.
[ Szerkesztve ]
-
Thoty
senior tag
válasz gabor12345 #2521 üzenetére
De azt az online felületen fogod kitölteni. Ott meg nem kell kihúzni, aláhúzni, törölni semmit (nem is lehet).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz gabor12345 #2523 üzenetére
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
A HMKE telepítés miatt szükséges villanyóra csere 36 ezer Ft-os díja elszámolható a támogatásban?20+ éve a Prohardveren
-
gabor12345
csendes tag
válasz molnarpeter #2524 üzenetére
Az Államkincstár oldalán lévő gyik elérhetőségét tudom. Itt a fórumon felmerülő gyakori kérdések nincsenek összegyűjtve?
-
fogtunder
nagyúr
válasz gabor12345 #2526 üzenetére
nincs a topiknak összefoglalója, ha erre irányult a kérdés, azt az oldal tetején látnád, ha lenne.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Jovanny2
őstag
válasz gabor12345 #2526 üzenetére
A sokszor hivatkozott GYIK az Államkincstár GYIK-je, a legtöbb kérdésre választ ad.
-
p.t.r
aktív tag
Sziasztok!
A tetőfelújítást kivitelező vállalkozó ezt írta a számlára: "főépület toldásának tetőszerkezetének kivitelezése, héjazat felrakása, tető szegése, födém kialakítása" - Szerintetek ez jó lesz így, el fogják így fogadni, vagy kérjem, hogy módosítsa a szöveget? -
pictigjis
senior tag
megjött a hiánypótlás. sajnos figyelmetlen voltam, a saját és a feleségem személyijének hátoldalát nem szkenneltem, ezt kell pótolni. illetve: nekem nem volt egyértelmű, hogy a webes űrlapon olyan ügyesen ki lehet pipálni mindent az együttes igényléssel kapcsolatban, ki van töltve a formon minden adat, de ennek ellenére külön ki kell nyomtatni a 2. számú mellékletet, és aláírva csatolni azt is. ezek szerint azt az egyéb dokumentumok közé kellett volna feltölteni. ez a két adminisztratív dolog volt csak, a számlás résszel kapcsolatban nem érkezett kifogás, ezek meg pillanatok alatt pótolhatók
-
S-eye
senior tag
Sziasztok!
A meglévő sátortetős házam szeretném nyeregtetőssé alakítani, hogy a padlás beépíthető legyen később.
A MÁK szerint bővítés nem támogatott (oromfal téglázás, lépcső építés,stb).Ezt meg is csinálnám saját pénzen.
Viszont a tető cseréje és szigetelése támogatott.
70 m2 alapterületű házról van szó. Teljes tető csere lenne. Tudnátok esetleg árakat mondani, hogy aki tetőt cserélt, ott mennyi lett a végősszeg? Esetleg magára a padlás kialakítása is érdekelne, hogy mennyibe jött ki.
-
inferno88
őstag
Vasárnap beadtam ügyfélkapun, most jött meg a támogatói okirat a teljes összegre. 4 nap, nem rossz.
Semper fi!
-
-
kardkovacsi
senior tag
Ha jól tudom 30 nap az elbírálási határidő. Volt már olyan akinek kicsúsztak belőle? Ha igen akkor mi van? Lehet valahol reklamálni?
Az enyémet január 2-án megnyitották (vasárnap délután 2-kor) és azóta semmi. Még öt nap és lejár a beadástól számított harminc nap mivel december 31-én adtam le. -
Pheonix
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy vett anyagot a burkoló, de véletlen a saját cége nevére. Ezt így el tudjuk számoltatni, vagy találjunk ki erre valamit?
Így ugye, most ugyan az a cégnév szerepel számlán. mint a szerződésen és az árajánlaton. -
gyuszos
tag
válasz kardkovacsi #2536 üzenetére
Áprilisban beadott igényt augusztus utolsó hetében utalták. (megrendelőnk volt)
Hiánypótlás nem volt.
Egyszerűen semmi sem történt...csak teltek a hetek.
Mi ilyenkor a megoldás senki sem tudta. -
Pheonix
tag
Szuper, köszi
-
pictigjis
senior tag
válasz kardkovacsi #2536 üzenetére
mármint van január 2-i letöltési igazolásod? valaki írta, hogy az igazából csak azt jelenti, hogy az automata letöltötte, és elküldte valahova, de arról nem lesz már további információ, mikor foglalkoznak vele
fura, hogy neked így beragadt, ide ma már utalt is a kincstár
-
ggeleven
őstag
válasz kardkovacsi #2539 üzenetére
Mi is ezt csináltuk és jó volt. Természetesen ennek megfelelően kell majd osztani a számlán és a számlaösszesítőn is a dolgokat.
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Napelem telepítésére szeretnénk a támogatást igénybe venni, csak van egy pont, feltétel, ami nem egyértelmű. Tavaly októberben költöztünk be a házba, és ugye feltétel, hogy 1 éve legalább itt lakjunk. De van egy kivétel:
"az érintett lakás tulajdonjogának megszerzésére, vagy az igénylő (együttes igényléskor házastársa vagy élettársa), illetve kiskorú gyermekei tulajdonában lévő telken felépült lakás ingatlannyilvántartási bejegyzésére a támogatási kérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor. "
Ha jól értelmezem, akkor esetünkben ez áll fenn, mivel a tulajdonlapon aktuális (1 éven belüli) bejegyzési dátum szerepel. Tehát akkor így jogosultak vagyunk a támogatásra?[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Még annyi kérdés, hogy ahhoz, hogy idén igénybe tudjuk venni napelemre a támgoatást, és minden le legyen adva év végére, mikor kellene legkésőbb elindítani a procedúrát, igénylést?
-
Thoty
senior tag
válasz Gabesz87 #2547 üzenetére
Vagyis mindkét eset fent áll, ha a tulajdoni lapot nézzük akkor az van amit az előbb írtam, ha a lakcímkártyát, akkor ha jól értem októberben lesz meg az egy év. Legkésőbb elindítani pedig 2022.12.31.-én tudod, bar lehet nem szerencsés ilyen későre hagyni.
A tulajdoni lap dátuma +1 év és idén október közötti időszakban viszont nem tudod beadni.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Nem, úgy értettem, hogy mikor kellene elindítani legkésőbb, hogy dec.31-re minden meglegyen! Kivitelező kiépítse a rendszert, minden papír hiánytalanul leadva stb....mert ha jól tudom dec .31-ig él a pályázat, de akkorra le kell már legyen adva minden!
2021.07.19-e szerepel a tulajodni lapon, a lakcímkártyán meg 11.16.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest