Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
azon filózom, hogy akkor mi a helyzet, ha az ácsok két szerkezetet építettek (kocsibeálló és terasz), de a szerződésen egy sorban szerepel (előtetőként). valamint a számlán is csak "munkadíj" szerepel. mennyire fognak ebbe belekötni?
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
Bocsi de milyen csalásról van szó?
Azt kérdeztem, hogy probléma-e ha két szerkezet összevontan szerepel a szerződésen ill. a közös munkadíj egy "munkadíj" tételként szerepel a számlán. Konkrétan ez a helyzet nálam.[ Szerkesztve ]
-
Till@
tag
Sziasztok !
Lassan elkészül az egyedileg gyártott konyhám, beépítéssel,
+ tavaly volt még kazáncserém .Ezt a két tételt szeretném elszámoltatni.A kérdésem az lenne, hogy az átutalással fizetett számlákhoz kell e a netbank által generált "tranzakció adatai" nevű pdf csatolása vagy nem ?
-
geleati
tag
Sziasztok, március 3-án adtam be online a pályázatot, azóta nem történt semmi. Ez még normális?
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
axioma
veterán
Hat mert harmadik nevet akarsz rairni, holott az eredetiek is tamogathatoak. Mi a feneert kene a valosagtol elteroen szamlazni? A kifizetes-ellenorzeskor nem, de ha - mint volt mar a topikban szo rola - utoellenorizni mennek, akkor meg vakarhatna'd a kobakod. Hat kell az neked? Miert nem normalis h minden a valosagnak megfeleloen keruljon a papirra? Egyszeruen nem ertem a kerdest, egyetlen nemegyenes ut kivetelevel.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #2658 üzenetére
Nekem ez se vilagos. A szerzodesen mi van? Abban se a valosag? De miert? Ha megcsinaltat egy munkat es masik ala sumakolja be, bukta az elso garijat + oft ellenorzes eseten akar azt is mondhatjak h a teljes tamogatast es/vagy jo kerdes melyik jogi eljaras indulhat ellene.
De fuggetlen a tamogatastol is, mi ertelme van a valosagtol eltero szamlat kerni/adni ha egyik fe'l se csal vele? -
Veron
addikt
Túlgondolod a kérdést, bár értékelem, hogy foglalkozol a problémámmal. A csalás feltételezését nem veszem zokon.
Stickermajomnak van igaza, a szerződésen "előtető és terasz" szerepel, a számlán meg "munkadíj". Holott egészen pontosan egy gépjárműtároló és egy terasz lett fedve.
Azt szeretném megtudni, hogy jó-e ez így, vagy hívjam fel a kivitelezőt és verjem a blattot egy fél évvel korábbi munka miatt.
Esküszöm fogalmam sincs hogyan lehetne csalni azzal, ha két helyett egy rubrikába írom ugyanaz azt összeget és eggyel kevesebb számlát adok be. A végösszeg ugynaz.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Ha fel eve nem szoltal, eletszerutlen modosittatni a mashogy keszult szamlat... szerzodest talan, abba ketteszedeted a ket munkanemre reszosszegekkel, es utana annak megfeleloen bontva irod 2 sorba, de ezt a tobbiek jobban tudjak hogy eleg-e, en nem csinaltam beadast.
Az elteres oka soxor a reszben/egeszben okosba de mashonnan kerul szamla... tenyleg nem ertem hogy kerulhet mashogy mas a papirokra. Nalam legalabbis nem menne, az tuti, penzt a jo papirra kap. -
prtvlogan
aktív tag
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Az egyik tüzép rosszul állított ki egy számlát. Vettünk egy ténylegesen beépítésre került zuhanykabint, valamint ugyanott a nyaralónkba rengeteg csempét (600.000 forint értékben). A cég egy számlára tett mindent, pedig kértük, hogy külön legyenek mert be akarjuk adni a zuhanykabint. Utólag már nem hajlandóak új számlát kiállítani.
Ilyenkor lehet valahogy úgy beadni, hogy x számláról csak az egyik tételt akarom “visszaigényelni”? -
abrtom87
tag
válasz molnarpeter #2666 üzenetére
Köszi, remélem nem fognak emiatt rámszállni. Hogy hol a csempe, minek vettem … Nemrég volt a cégemnél egy NAV vizsgálat, nem kívánom senkinek. Azzal is el kellett számolni, hogy az alkalmazottak és az ügyfelek milyen arányban isszák a kávét Ismerösömnél hasonló szellemben volt az otthonfelújítási ellenörzés is.
-
nagysz
tag
válasz abrtom87 #2667 üzenetére
Feltöltéskor az utolsó feltöltendő kategória az 'egyéb dokumentumok' vagy valami hasonló. én oda feltöltöttem egy pdf-et, amiben leírtam, hogy az X sz. számláról az Y tételt nem kívánom elszámolni, ezért a hozzá tartozó összeget levontam a számlaösszesítőből. Nem volt vele gond, átment simán.
-
B_I_G
tag
mi a helyzet a be nem épített anyagokkal?
úgyértem vettem egy előtetőt, de idén tuti nem lesz összerakva.
ha ellenőrzésnél ott van fizikailag az elég?
egyáltalán milyen százalékban mehetnek ellenőrizni? -
fogtunder
nagyúr
ha az ügyintéző elkezdett foglalkozni az ügyemmel, arról hol kapok értesítést? múlt kedden adtam le, de emailben nem jött semmi, valami csodás ügyfélkapus felületen kellene ennek látszania, vagy csak mindenki szabin volt a MÁK-nál is?
I hate morning people. And mornings. And People.
-
tolts.hu
őstag
Sziasztok!
Úgy döntöttem beadom, nem húzom tovább.
Napelem, kapu/kerítés - ezekről anyag+munkadíj; (2021).
És hogy 60napon belül legyek, lesz még minimális anyag számla ablak bejavításról.
Kb. 2M Ft az egész.
Valaki tud segíteni beadni/átnézni a papírokat?
Nem ingyen kérem természetesen.
Köszi, Árpiwww.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. A következő kérdésem lenne. Napelem telepítése folyamatban van (engedélyzetetésre várok), amihez majd igénybe vesszük az 50%-os támogatást. Ezen kívül fel tudjuk használni új szellőztető berendezés telepítésére is? Van nekünk egy hővisszanyerős szellőztetőnk jelenleg, de ventilátort kell cserélni benne + kitakarítani a belsejét, és a venti csere 190e, és a tisztítás ki tudja még mennyi (másik cég csinálja). De gondolom az sem 10e Szellőztetős cégtől aki kijött legelőször megnézni, azt mondta, hogy elgondolkohatnánk egy új gép vásárlásán, az kb. 600-ból kijön, mert azokba már eleve be van építve a fűtés, ami nekünk külön van, egy elektromos kalorifer, és ez istentelen drága villanyszámlát csinál, amikor kint kutya hideg van. Ha még erre is fel tudnánk használni a támogatást, akkor az új gép nagyjából annyi lenne, mint amennyiért most megcsináltatnánk a jelenlegit.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, készpénzes számlánál kell bármi igazolás a fizetésről? (Utalásnál ha jól tudom kell igazolás a netbankból).
Mivel a napelem az anyagköltséget kimaxolta, a burkolásról és a festésről csak munkadíj számlát adok be. Itt kell valamire figyelni a szerződésnél?
Elég ha az anyagdíj nem szerepel benne, (mivel azt a megrendelő biztosítja)?
Illetve a burkolás és a festés egy számlán szerepel (külön tételként), a szerződésben sem gond, hogy egy szerződés van (MÁK-os szerződésminta, releváns mezők kitöltve)? -
Thoty
senior tag
válasz KilgoreTrout #2678 üzenetére
Készpénzes számlánál nem kell igazolás.
A másik is jó egy számlán, egy szerződésben, csak ahogy írod, szerepeljen külön tételként.
-
Gabesz87
veterán
-
st6969
őstag
Bankkártyás fizetésnél kell netbankos igazolás, vagy csak átutalásnál?
Köszi -
nagysz
tag
válasz KilgoreTrout #2684 üzenetére
Ilyen értelemben nem sok. De a szénné scannelt word doksiknak, vagy odahekkelt tanúknak sem sok..a mai világban minden elektronikus dokumentum szerkeszthető. Viszont ha beküldöd, akkor az ellenőrizhető...és ha hekkeltél egy netbank igazolást, akkor könnyen a böriben találhatod magad. Szóval igen, 1 perc, de nagyon nem éri meg ilyenekkel ökörködni, mert nem 1 perc lesz a bünti érte.
-
fogtunder
nagyúr
én csak azért nem látom sok értelmét, mert nem kell, hogy a megrendelő fizessen érte, akkor meg minek? valaki kifizette, a cég becsengeti utána az ÁFÁ-t, nyereségadót, innentől fogva a NAV-ot és a MÁK-ot miért érdekli, hogy van-e banki PDF róla?
aki sunyizni akar, az úgyis KP-s számlát kér, mert ahhoz persze nem kell semmi.I hate morning people. And mornings. And People.
-
nagysz
tag
válasz fogtunder #2686 üzenetére
Szerintem azért kell, mert legalább akkor az átutalásos részét be tudják kötni a támogatási flow-ba. Persze, a KP miatt sosem lesz tiszta nekik a kép, de majd arra is kitalálnak valamit tutti. Ott csak a számla van..egyelőre. De persze tényleg túl sok értelme az nincsen.
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Lenne egy , lehet hogy buta kérdésem:
A megrendelt konyhabútor és gépek, stb számlája az én nevemre lesz kiállítva. Kérdésem, hogy a visszaigénylésnel számít, hogy a feleségem számlájáról lesz utalva az ára, vagy fontos, hogy az enyemrol legyen?
Nyilván bankkártyás fizetéssel is lesz más rendezve a jövőben, annál is ugyanez merült fel.Ha kp-val fizetnénk nyilván ilyen fel sem merülne, de azért gondoltam megkérdezem, nehogy elszurjuk.
Köszönöm!
-
Jovanny2
őstag
válasz Grande Ale #2688 üzenetére
Bárhonnan utalhattok, nem nézik (benne van a MÁK GYIK-ben is). Viszont átutalás esetén kell a banki bizonylat. Elég egy screenshot a netbankban a visszaigazolásról.
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
válasz Jovanny2 #2689 üzenetére
Akkor is kell a banki bizonylat, ha a kiállított átutalásos számlán rajta van, hogy "Fizetve"?
Mert ugye van, amikor előre állítják ki a számlát x napos fizetési határidővel, és fizetés után viszik ki (ilyenkor tiszta sor, hogy igazolni kell a teljesülést); és van az az eset, amikor a megrendeléshez már fizetni kell, és az átvételkor adják a számlát.
A tej élet, erő, egészség.
-
Jovanny2
őstag
válasz joghurt #2691 üzenetére
Ez a számlától szerintem teljesen független. Ha átutalással fizetsz, akkor kell a bizonylat. Ilyen egyszerű. Semmi nehézség sincs benne egyébként, 3 nagyobb átutalást 3 különböző számláról csináltunk, screenshot az utalásról, viberen átküldtem magamnak, és becsatoltam az igényléskor.
Szerk.: lehet, hogy változott a dolog, most abszolút nem találom a gyik-ben az átutalásra vonatkozó részt (csak, hogy bárki utalhat), decemberben még kellett.
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
tolts.hu
őstag
válasz Jovanny2 #2692 üzenetére
Akkor nem csak a pdf-et fogadják el. Nekem is csak sima screenshot-om van.
Van még egy olyan szitu, hogy a napelemes papírokon/vállalkozói szerződésen csak az alap anyag + munkadíj van (1880000ft), ESHETŐLEGES ELEM PEDIG A TŰZVÉDELMI KAPCSOLÓ 123000ft.
Ez utóbbi is be lett szerelve végül, számla van róla természetesen.
Tehát nekem 2m ft-ba van a rendszer.
Remélem így is elfogadják.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, ma adnánk be az igénylést.
Ezeknél mi vettük az anyagokat, a napelem miatt azokról nem is adnánk be igénylést.
A munkadíjról ilyen számlát kaptunk. Elfogadják így? (A szerződésben munkadíjként van beírva a táblázatba).
(Értelmezésem szerint a "munkálatok" és a "parkettázás" magát a tevékenységet jelenti, de nem tudom beleköthetnek-e).[ Szerkesztve ]
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Az én helyzetem a következő:
Ingatlan vásárlása 2021.01.25 (adásvételi kötés)
Birtokba vétel: 2021 május
Bejelentkezés: 2021 június
Földhivatali tulajdonjog bejegyzés: valamikor 2021 júliusban
Próbáltam itt a fórumban keresgélni, azt jól értettem, hogy nem adhatom be most a támogatást, hanem meg kellene várnom a júniust, hogy meglegyen az egy év ittlakás, mivel január 25-ig kellett volna beadnom a kérelmet ahhoz, hogy számítson az egy éven belüli vásárlás? Január és május között a hitelt próbáltam intézni, esélyem se volt, hogy költözzek... De a tulajdoni lapon is az 01.25-e szerepel.Köszi, üdv,
D -
geleati
tag
válasz KilgoreTrout #2694 üzenetére
Én úgy adtam be fürdőszobafelújításról munkadíjszámlát, hogy az volt ráírva, hogy "Hidegburkolás" és elfogadták.
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
Doom
aktív tag
válasz KilgoreTrout #2697 üzenetére
Köszi. Közben a MÁK is megerősítette. Remélem, a választások után nem vonják vissza az egészet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest