Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5201) kircipeti válasza Skizz (#5200) üzenetére


kircipeti
senior tag

Hat ez szep. Parszor mar mi is megjartuk igy utcan. Azota van egy bejaratott utvonal, ahol csak egy szokos tacsi van, de azzal mar egesz joban vagyok.

Egyszer nekunk is volt egy nemetjuhasz, aki kiszokott a gazda mellett, amikor engedett ki valakit a kapun. Fut felenk ezerrel, en meg ordibalok a gazdajanak: "Szuka vagy kan?", persze nem valaszolt. Odaert a kutya, en fogom el a Gonzot tole, az meg mint a bakkecske ugral, akkor gondoltam, hogy ez szuka lesz es csak pasizni akar. Amikor befogta a gazdaja, akkor egy jokora tocsat odapisilt az ut kozepere bucsuajandekul nekunk. En meg alig birtam elrangatni a szagmintatol a Gonzot.

Egy masik haznal pedig van egy bazinagy onemetjuhasz, meg mitugralsz foximaxi. A kis szaros egeresz az arokparton, a gazdi mossa a kocsit a kapu elott, az ajto nyitva, az onemet az ajtoban all. Odaszoltam neki mar messzirol, hogy fogja meg a kutyat. Felhaborodva becsukta a kaput, majd odajott a foxiert, aki kozben futott korbe-korbe korulottunk. En meg tarton vissza az enyemet, hogy ne legyen baj. Meg egy francos nyakorv sem volt rajta, amin el tudta volna kapni a kedves gazdi.

Van meg egy eset, ami nem olyan regen volt. Keverek kutyus kolbaszol az utszelen, rangatom el a Gonzot, hogy ne akarjon odamenni hozza. Erre odajon hozzank a kutya, kolcsonos szaglaszas, ahogy az a nagykonyvben meg van irva. Ezt meglatta a gazdaja, aki ki akart jonni megfogni, nana, hogy a laba mellett kijott megegy kutya, aki kerdezes nelkul rankmordult. Ilyenkor persze a Gonzot sem kell felteni. Ekkor szerencsere jott meg egy szomszed, aki visszakergette oket.

szerk: Egyebkent a legjobb, ha probalod elfogni a kutyadat a masiktol es kozben ordibalsz neki. Persze ha nagyon belemerulnenek, akkor el kell engedni, hogy tudja vedeni magat.

[ Szerkesztve ]

(#5202) Skizz válasza kircipeti (#5201) üzenetére


Skizz
addikt

Szép sztorik. Nekem is lesz még pár, gondolom, csak amíg ilyen kicsi és vakmerő, addig nem akarom nagyon elereszteni a pórázt, mert nekimegy a fél mázsás komondornak. Ezért kéne falkában szocializálódni, akkor megtanulná, hol a helye, amíg kölyök. Fél kézzel most is téptem vissza, ha nincs nálam bökő, akkor felkapom és rohanok vele, mert egy kézzel nem tudom kitekerni a nyakát a nagynak. Majd ha termetesebb lesz (mondjuk nyáron, akkor úgyis egész nap terepen leszünk, amikor nem dolgozom), akkor nem fog érdekelni, ketten már megbirkózunk bármilyen döggel. Ne értsétek félre, nem vagyok állatkínzó, de ha egy gazdátlan (vagy éppen kóborló) kutya rám/ránk támad, akkor azt helyre teszem. Féltettem a főnököt ma este is... Mondjuk ő nemigazán ijedt meg... ;]

(#5203) Winner_hun válasza Skizz (#5202) üzenetére


Winner_hun
félisten

Pórázon érdekes módon nagyobb a szájuk a kutyáknak. Legalábbis nálam ez nagyon bejött, régebben a szabadon lévő kutyákat mind megugatta amikor meg volt kötve, de amikor el volt engedve és odament akkor sem ugatás, sem a támadásnak a legkisebb jele nem látszott.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5204) Skizz válasza Winner_hun (#5203) üzenetére


Skizz
addikt

Lehet, hogy biztonságérzetet ad nekik, ha tudják, hogy ott vagy mellette és megvéded.

(#5205) Lauda válasza Winner_hun (#5203) üzenetére


Lauda
félisten

Na latod ez a Ronira nem igaz. :N Ebbol, a szempontbol mindegy neki, h porazon van vagy sem. Akit/amit szet akar tepni, azt vagy nem fogja, mert porazon van es nem engedem, vagy szet is tepi, mert gyorsabb, mint en. ;] :P Komoly fegyvernek tartom es ugy is kezelem, nem lehet vele cicozni.

[ Szerkesztve ]

(#5208) Skizz


Skizz
addikt

Hosszú séta volt, lementünk a Dunára. Útközben mindenki megállított és térdre borult a Zserbó előtt, hogy milyen szép meg hú meg ha. :D Hazafelé egy jóember sétáltatott 3 ebet, megálltunk beszélgetni, zserbó meg pimasz volt azt kapott az orrára egyet a vizslától. ;] Utána csendben volt, csak szimplán ismerkedett a többiekkel. Nagy élmény volt ez neki szerintem.

(#5209) Lauda válasza Skizz (#5208) üzenetére


Lauda
félisten

Merrefele laksz? :B Ezt en is megfigyeltem, hogy az embereknek nagyon tetszik a Nemet Juhasz, akar kolyok akar felnott. Ronit is lepten nyomon dicserik, mondjuk tenyleg nagyon szep es eros kutya.
A gazdival setalas az egyik legnagyobb elmeny, ami a kutyat erheti, fuggetlenul a napszaktol, idojarastol. Ha mehet Veled, a gazdajaval, annak orulni fog nagyon, sose unja meg. emelett a setakkor felfedezi a kornyezetet, szagokat, ez is fontos a kolyok fejlodese szempontjabol. :)

Ilyenkor 10 korul vegzek, es utana tudunk elmenni setara, de csak porazon. Jo ilyenkor menni vele, friss(ebb) a levego, alig latni valakit az utcakon, meg van egy park a kozelben, azon is atsetalunk, jol kiszaglassza meg jelolgeti magat. :)

Kepeket csinalj am kozbe az ebrol. :D

[ Szerkesztve ]

(#5210) Skizz válasza Lauda (#5209) üzenetére


Skizz
addikt

Zebegényben (Dunakanyar)

Erdőbe mennék már nagyon vele. :) De ahhoz még erősödnie kell, az keményebb dió lesz. Hétvégén tervezek este/éjjel egy nagyobb sétát, az nagy buli lesz. Holnap lesznek képek. :P

(#5212) Racecam válasza Lauda (#5205) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

I_Am kirakta a posztodat, de ha azt szeretnéd, hogy Veled ez ne történjen meg, akkor egy kicsit vegyél vissza a stílusodból, kezd egy kicsit sok lenni...

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#5213) Lauda válasza Skizz (#5210) üzenetére


Lauda
félisten

Oksi, en Papan lakom. :B Szep hely a dunakanyar, jartam arra parszor.

Nem kell ahhoz erosodnie, nem hegyet masztok, vidd ki nyugodtan, csak a kullancsvedelme legyen rendben, mert az enyhe ido miatt most is aktivak a szemetek. :D Setaljatok sokat, ha lehet ne tok sotetben, foleg ha szabadon van, Roni is megijesztett mar parszor, de max 2 percen belul ott volt es keresett, szerencsere nagyon ragaszkodik hozzam es hiaba fut el valami utan messze, ez is megvot~ esetet nezve, mar indul is vissza a gazdihoz. ;) ;]

(#5214) Skizz válasza Lauda (#5213) üzenetére


Skizz
addikt

:K

Mai sétáról pár kép:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Csak egy-két képen van rajta, képtelenség volt rávenni, hogy egy helyben maradjon. De amit a Dunán művelt, hát az vicc. :D Jött egy uszály, aztán korrekt méretű hullámokat hagyott maga után, emmeg nem értette, hogy miért nyaldossa pofán a víz azt csak harapdálta meg ugatta. ;]

(#5215) Winner_hun válasza Skizz (#5214) üzenetére


Winner_hun
félisten

Harapdálás Brúnónál is megy, igaz a sima vízzel is.
Hmm szép tájbemutató:)) Vízbe belemegy?

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5216) Skizz válasza Winner_hun (#5215) üzenetére


Skizz
addikt

Ő menne csak én nem. :D Egyszer már bent volt nyakig, tovább nem tudtam engedni. Maj' nyáron. :))

(#5217) Nimrod válasza Skizz (#5214) üzenetére


Nimrod
addikt

Ilyen környéken én is elvinném sétálni, de ahol lakom az eléggé szemetes meg üvegtörmelékes.

Illetve, dehogy vinném... évente legalább egyszer át szokott szökni valamelyik szomszédba. Ilyenkor ha hazaviszem annyira húz, hogy borzalom. Menne ő szépen légvonalban, kerítésen mindenen át. Lehet, nem is érdekli a külvilág? :F
Illetve egyszer volt egy érdekes eset. Nem kiszökős típus, nem szokott kilógni, ha nyitva a kapu. Egyszer valamiért mégis megtörtént, bár semmi különös nem történt. Elment az utca végébe és ennyi is volt, vissza lett hozva, nem akarta megismételni.

(#5218) Bibby válasza Nimrod (#5217) üzenetére


Bibby
addikt

A kutyának nem természetes dolog a nyakörv és a póráz. Erre is bizony meg kell tanítani.

Ελευθερια η θανατος

(#5219) Skizz


Skizz
addikt

Előbb rendesen rám ijesztett. Labdázás közben, egyszer csak elkezd visítani, dobok el mindent, odamegyek erre elhallgat. Megnéztem mind a négy tappancsát, semmibe se lépett bele és nem is fáj neki. Lehet, hogy a fogcsere miatt hisztizik? Nemrég kezdte el.

(#5220) Winner_hun válasza Skizz (#5219) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nekem nem volt hiszti fogcserekor, valamenyiket sikeresen én fordítottam ki a helyéről:U:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5221) kircipeti válasza Skizz (#5219) üzenetére


kircipeti
senior tag

En bevallom a fogcseret eszre sem vettem az enyemnel. Valoszinuleg csak rosszul lephetett.

Egyik este rajtakaptam munka kozben:

Azt hittem reggelre kiassa az alapot a szomszednak.

(#5222) Tothgera30 válasza kircipeti (#5221) üzenetére


Tothgera30
Ármester

"...betonzást, alapozást is vállal? Mert kiásást már látom hogy, igen..." :))

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#5223) Nimrod válasza Winner_hun (#5220) üzenetére


Nimrod
addikt

Kis korában labdáztam vele és vettem volna ki a szájából, de jött vele egy fog is. Nem panaszkodott egy vakkantásnyit sem. :DDD

(#5224) Lauda válasza Skizz (#5214) üzenetére


Lauda
félisten

Szuper kepek, szep helyen laksz! ;) Akkor Zserbo is szeretni fogja a vizet, helyesek a fulecskei. :DDD Roni is tiszta vizbuzi, kepes orakig kergetni a slagot es harapdalni a vizsugarat, nyaranta elfogyaszt egy 30 meteres slagot. :U :DD Mondanom se kell, mai setan is belefekudt az osszes pocsolyaba, sarba, ami epp jott, szepen nezett ki azt megmondom.

kircipeti: Latom az ugyved ur elvallalta a tereprendezest. :C Miert asott akkora godrot?

(#5225) kircipeti válasza Lauda (#5224) üzenetére


kircipeti
senior tag

Valami bekattanhatott neki es ugy gondolta, hogy csinal egy kis munkat maganak es nekem is. Egyebkent a szomszednak pont a fal tuloldalan van az agya, lehet hallotta a kapirgalast.

Konnyu asasi munkakat vallalunk, mivel tud parancsszora asni bizonyos mertekig :DDD

Itthon pedig nem jellemzo ra az asas, van par fix godre, azokat gondozgatja csak. A hatarban persze kiturja maganak az eger/pocok lyukakat, amig meg nem talalja a feszket/bennelakokat. Neha le is csuszik egy-egy ragcsalo, ha nem vagyok eleg figyelmes.

Ma volt egy laza 8km-es futasa a bicikli mellett, de kozel sem kottyant meg neki.

(#5226) Skizz


Skizz
addikt

Én ezt nem értem. Tök normális már a kutya, sikerült egészen jól megnevelni (ahhoz képest, hogy még 4 hónapos sincs), mégis minden este megzakkan. De csak este. Egyrészt állandóan meg akar dugni (lábamat persze), másrészt annyira durván kezd el játszani, hogyha nem avatkozom közbe, akkor átharapja a kezemet. És ismétlem, csak este! Valahányszor lemegyek hozzá reggel/délelőtt/délután, semmi baja, játszunk, utána fetreng hogy simogassam, utána megint játszunk, sétálunk stb., aztán amikor este lezúzok hozzá, akkor azzal indít hogy két elülső lábával átkarolja a lábamat, elkezd dugni, aztán 2-3x lerázom és akkor nekem jön. És ezt addig csinálja, amíg ott nem hagyom. Minden egyes pofonnál egyre agresszívabb, ha a pofáját szorítom össze, akkor egy idő után nyüszít meg sír, majd elengedem és mintha semmi se történt volna, megint elkezd harapdálni. Addig oké, hogy kicsi meg nem érti a dolgokat, de hogy csak és kizárólag este este csinálja ezt a fasságot??? :F

(#5227) Lauda válasza kircipeti (#5225) üzenetére


Lauda
félisten

Erdekesek ezek a kutyak, biztos unatkozott, azert kezdett foldmunkaba. :DDD Roni amugy nem szokott, csak ha en is kapalom a gazt vagy sarlozok, na akkor szokott ugatni es bereccsenni, akkor neha o is elkezd turni, meg a funyirot tamadja allandoan, multkor bele is harapott. :DDD Nekunk is vannak fix godrok, mondjuk inkabb nyaron keszit ilyeneket es abba fekszik bele, de altalaban a kapu es a szomszed haza sarokban tolti az idejet melegben, ott jo "huvos" van.

Egeret es patkanyt mar a Roni is fogott parat, igaz itthon az udvaron, kint a hatarban nem szokott asni. :D

Porazon van mikor bicajoztok? Szepen elvan akkor, en meg se merem probalni, azonnal johetne a mento meg a katasztrofavedelem. :O :C

Skizz Roni is kefelt allandoan kiskoraban, van is olyan videom, ez termeszetes, de sok kutya felnottem is meg akar hagni mindent. Volt szukank regen, az is csinalta, de asszem csak tuzeleskor, gondolom tombolnak a hormonok. ;]

[ Szerkesztve ]

(#5228) Tothgera30 válasza kircipeti (#5225) üzenetére


Tothgera30
Ármester

...Akkor 50-50% alapon osztoztok a jutalékon is? ;) Az enyim is szokott ásni, leginkább oda ahová nem kellene! :N

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#5229) Bubee82 válasza Lauda (#5224) üzenetére


Bubee82
őstag

Nem tudok már többet áradozni Roniról :U

Szvsz a legszebb német juhász, akit valaha is láttam :R Kicsit hasonlít egy kb. 5 évvel ezelőtt elhunyt udvarbeli kutyusra (társasház, unokatestvéremék kutyája volt). Kovács Úti Alk alias Scott volt a becses neve. Sokban hasonlítanak, csak Roninak sötétebb a szőre.

A képeket egyértelműen elmentettem :K Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#5230) Lauda válasza Tothgera30 (#5228) üzenetére


Lauda
félisten

Ja 50-50%, a Gonzo kiassa a gazdi meg visszatemeti. :DDD :C

(#5229) Bubee82 Koszonjuk szepen! :R Jo hosszu neve volt. :DDD

Mentsd el nyugodtan! :B Nezd itt meg asit:

;] :P

(#5231) Bubee82 válasza Lauda (#5230) üzenetére


Bubee82
őstag

:R :DDD Olyan feje van mint egy rókának

[ Szerkesztve ]

(#5232) Lauda válasza Bubee82 (#5231) üzenetére


Lauda
félisten

Tud akkorakat asitani, hogy majdnem kezzel kell visszaakasztanom az allkapcsat. :Y :C

(#5233) Bubee82 válasza Lauda (#5232) üzenetére


Bubee82
őstag

:))

(#5234) Manitou válasza Bubee82 (#5231) üzenetére


Manitou
addikt

Nekünk egyszer volt egy rókakutyánk :Y :D Valami keverék volt, de tényleg úgy nézett ki mint egy róka, vörös is volt. Szomszéd kérdezett rá egyszer, hogy nektek meg rókakutyátok van? :DDD

(#5235) Manitou


Manitou
addikt

Az én kutyáim több mint tíz évvel ezelőtti kép.[link]
A két kópé. Anno emlékszem a marhalábszárakon hogy összevesztek, a kicsi elvitte magával ( majdnem akkora cubák volt mint maga a kutya :D ) aztán a nagy ha közeledett, elkezdett rá dúrván morogni. Ha nem kajáról volt szó akkor nagyon elvoltak :D

(#5236) Lauda válasza Manitou (#5235) üzenetére


Lauda
félisten

Helyesek! :B Most van kutyad, vagy esetleg rokad? :DDD :P

(#5237) Bubee82 válasza Manitou (#5234) üzenetére


Bubee82
őstag

:F :DDD El se tudom képzelni miféle jövevény lehetett :F :D

Lauda:

Mijazarokad? :F :U ;] :P

[ Szerkesztve ]

(#5238) Lauda válasza Bubee82 (#5237) üzenetére


Lauda
félisten

[link] :P A rokakutyas postjara reagalva kerdeztem. :D

Neked meg mindig nem lehet kutya? :U

[ Szerkesztve ]

(#5239) Manitou válasza Bubee82 (#5237) üzenetére


Manitou
addikt

Úgy hívták hogy Vacak :DDD

Lauda: Már jó ideje nincsen :(

[ Szerkesztve ]

(#5240) Lauda válasza Manitou (#5239) üzenetére


Lauda
félisten

Miert nincs? ;)

(#5241) Manitou válasza Lauda (#5240) üzenetére


Manitou
addikt

Nem tudom, így alakult. Mindig volt kutya a háznál, aztán egyszer csak úgy alakult hogy nem volt, és azóta sincs. :U

(#5242) kircipeti válasza Manitou (#5235) üzenetére


kircipeti
senior tag

Hu. Egy kuvasz? Estenkent szoktam latni egyet az utcankban, ahogy biciklizteti a gazdija. Egyebkent nagyon ritkan latni mar ilyen fajtat. A kutyasuliban is lekuvaszoztam egy dogot, aztan a gazdija mondta, hogy nem az, hanem valami egzotikus, nem is tudtam megjegyezni.

(#5243) Bubee82 válasza Lauda (#5238) üzenetére


Bubee82
őstag

Neked meg mindig nem lehet kutya?

:( Sztem úgy az elkövetkezendő 5 évben se lesz. De azért optimista vagyok.

(#5244) Lauda válasza Manitou (#5241) üzenetére


Lauda
félisten

Ertem. :)

(#5243) Bubee82 Akkor majd lesz 5 ev mulva, elrepul az hamar. :K

(#5245) Skizz


Skizz
addikt

Megint összevesztem a fejével. Előbb itt netezgetek nagyban, erre egyszer csak nagy csattanás... zene lehalkít, fülelek balra-jobbra, sehol semmi. :F Netezgetek tovább, erre teló csörög, anyám jött haza, segítsek felpakolni a cuccokat. Veszem a cipőmet, kapcsolom fel a villanyt az előtérben, kilépek és konkrétan az egész kert tele volt szeméttel... hát a drágaságom egy nagykukányi szemetet széthordott a kertben. De minden egyes hagymahéjnak külön hely volt kialakítva, szóval igen precíz munka volt a részéről... nagy nehezen félsötétben, egy lapáttal meg egy benti seprűvel összeszedtem amit tudtam, közben még odajött pofátlankodni, adtam neki egy qrvanagy pofont, hátraugrott azt vakkantott 2-őt lapítva. Mondom nemár, azt elkergettem a gyíkba. Utána felspurizott a lépcsőre, lefeküdt a szokásos helyén és lélegzet visszafojtva figyelt, de nem mert odajönni. 5 percre rá lementem a postaládához, olyankor állandóan ott lebzsel körülöttem, gyakorlatilag csak lónyugtatóval lehet visszafogni, most meg ugyanott feküdt, persze végig figyelt. Örök harag. ;] Este lemegyek békülni, nem előnyös a haragtartás, csak azért érezze, hogy hol a helye.

(#5246) Nimrod


Nimrod
addikt

Az enyémhez ma ki kellett hívni az állatorvost, de az egészet csak elmondásból tudom, mert nem voltam otthon.
Úgy egy fél órára senki sem volt a háznál, aztán vérfürdő volt a látvány, kikaparta mind a két fülét. Állatorvost kihív, valamit adott neki, állítólag most egy hét türelem, addig nem sok mindent lehet csinálni. Sprayt vagy mit adott még a fülére, de azt nem fogja hagyni, illetve első dolga lesz dagonyázni utána.
Úgy néz ki műtét lesz, de erős kétségeim vannak a kimenetelét illetően. Lehet altatás lesz a vége. :(((

(#5247) Skizz válasza Nimrod (#5246) üzenetére


Skizz
addikt

Jobbulást neki.

Visszaolvastam a hsz-aidat, de nem vagyok tisztában vele, hogy mire jó ez a "fülvágás", lényegében miért kell csinálni?

(#5248) Nimrod válasza Skizz (#5247) üzenetére


Nimrod
addikt

Köszi.

Lényegében már csak egy divat, nincs jelentősége. A tenyésztő gondolom megszokásból vágatta le.

(#5249) Lauda válasza Skizz (#5245) üzenetére


Lauda
félisten

Nocsak, rosszalkodik a gyerek. :DD Ne aggodj, fogsz te meg szemetet szedni boven. Neha a Ronira is rajon a bolondora es feldonti, kipakolja, a heten 2-szer elofordult. Ilyenkor lebaxom meg jatszom a kemenygyeret, ;] de magatol is elhagyna szvsz. Aztan par honapig, fel evig nem csinalja, majd megint elkezd guberalni, fene tudja mitol van ez. :F

Nimrod: Szegeny kutyus, jobbulast neki! :( ;) Nem tudom meddig engedik meg ezt az allatcsonkitast. Jo persze, a malacot is herelik, de azert a kutya kicsivel mas kategoria.

[ Szerkesztve ]

(#5250) kircipeti válasza Nimrod (#5246) üzenetére


kircipeti
senior tag

Azt lehet tudni, hogy miert csinalhatta ezt? Valamint azt, hogy mit csinalnanak vele a mutetkor?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.