Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lm83
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék Ha postával jön akkor a rendes postás hozza, vagy MPL-es autó?
Mert itthoni csomagnál is volt már, hogy autó kihozta a csomagot, vagy le kellett érte menni a postára.Köszönöm
-
lm83
őstag
válasz szili.tamas1 #33156 üzenetére
Sikerült beszélnem a postával.
MPL-es autó hozza mai nap
Egész ötig várhatom itthon...
Posta oldala még ott tart, hogy tegnap egyből éjfél után megérkezett, azt is tegnap este írta csak ki:2014.04.30
19:26
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted2014.05.02
06:27
Küldemény információ:
Indító kicserélő hivatalba beérkezett / Item in office of exchange2014.05.02
06:30
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2014.05.03
09:25
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2014.05.05
00:12
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryBelga oldalon már egyből reggel lehetett látni a változásokat:
06-05-2014 03:36:09 Hungary Arrival distribution office
05-05-2014 00:12:05 Hungary Arrival from abroad
02-05-2014 06:30:03 Belgium Departure to country of destination
02-05-2014 06:27:25 Belgium Parcel is handled
02-05-2014 06:27:22 Belgium bpost has received the item
30-04-2014 19:26:22 Item is announced / bpost received the information27-én este rendeltem amazon.com-ról. Másnap összerakták, 28-30 még usa-n belül utazgatott, utána indult el:
Wednesday, April 30 2014
08:34 Received at Carrier Hub
12:25 Received at Export Gateway:
12:26 In Transit - Left Origin Country
Friday, May 2 2014
06:26 Package Cleared Customs
06:27 Package Cleared CustomsEredetileg 8-16-a közöttre írták az érkezést, indítás után már 7-e volt megadva.
Így hosszú hétvégével együtt szerintem nem rossz idő. -
lm83
őstag
Hát én egész délután vártam az MPL-es autót itthon, de nem jött.
De a nevem nincs kiírva a kaputelefonra...
Telefonszám van a csomagon, azon sem hívott... -
lm83
őstag
Értem én, csak akkor nem tudom miért íratják rá velem még a telószámot is csomagra
Meg azért mertem remélni, mert ma az ügyintéző azt mondta, hívnak azért ha elakadnak...
Már máskor sikerült bejönnie és megtalálni a futárnak, a postaládán mondjuk van név, pont így a postától, ezért mertem remélni, hogy így menni fog... -
lm83
őstag
Na ők pont szállítanak.
Az lehet ha más az eladó (nem az amazon), akkor ők épp nem. Én órákat néztem épp, de egyik eladó sem olyan.(#34511) tboy93
154 igen de ebben benne van a szállítás is. Plusz még az áfa is.(#34512) kcsa
Szóval az áfa is ott van azt sem kell hozzáadni.Viszont erre még jön a vám is már, szóval tuti sokban van.
-
lm83
őstag
Lehet ma még odaérnek vele...
De lehet telefonon utána kérdezni, hogy ott áll e még, vagy kiadták futárnak.
Vagy a helyi postán rákérdezni, hogy jött-e hozzájuk. -
lm83
őstag
Nekem elvileg 21-én adták fel a csomagomat Kínában, akkor kaptam tn számot. Viszont még mindig nem mutat semmit a kínai posta. Alin-is 3-10 napot írnak mire látszódik valami, szóljatok ha aggodnom kellene.
-
lm83
őstag
Hát tudtam, hogy sokára fog ideérni a csomag, de erre azért nem számítottam.
19-én rendeltem Ali-ról, 21-én kaptam is egy TN-t. Ez kb egy hét volt, 27-e, amire megjelent róla valami.
Utána volt itt minden, a kínai oldalon, a magyar postánál már meg többször a szokásos:
2014.05.27
17:53Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2014.05.28
13:16Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.05.28
23:02Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.05.29
23:03Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadErre tegnap reggel mivel frissítik:
RC247891725CN Collection Guangzhou HU Tue, 27 May 2014 17:53:00 GMT
RC247891725CN Opening Guangzhou HU Wed, 28 May 2014 09:08:00 GMT
RC247891725CN Departure from outward office of exchange Guangzhou HU Wed, 28 May 2014 13:01:00 GMT
RC247891725CN Delivery to airport Guangzhou HU Sun, 01 Jun 2014 23:28:00 GMTNa hát azt hittem már elindult, erre csak most rakták repülőre. Hát így van egy hónap tényleg, ha 2 hét mire elindul...
A repülő nem tudom milyen gyorsan érkezik, de ahogy írtátok ha a kínai csomagokon még egy hetet ül itthon is a posta akkor az csodálatos lesz. -
lm83
őstag
Nekem air mail-el küldték most. Azt mondták az a levél és a rendes postás fogja hozni.
Ezzel kérdezném, hogy tegnap frissült be:2014.06.04
12:47Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryAkkor szerintetek mennyi idő lesz ez amire a postás kihozza?
Vagy teljesen változó egy-két nap, akár egy hét? -
lm83
őstag
Ha valakinek segítség itt is a szállításról, az én tapasztalatom aliról: link
-
lm83
őstag
Szerintetek érdemes Kínai "air mail" helyett "air parcel"-t kérni?
Mindkettő ingyen van.
Illetve kínainál most melyik posta gyorsabb? -
lm83
őstag
Na most nekem így küldik a csomagot:
DHL Global Mail Europe
Elvileg ez megint "This is not a trackable service". Néztem csak az expreszt lehet?
Remélem ezeknél nem veszik el, mondjuk valami szám van azért hozzá.
Angliából jön, tegnap éjjel indult, nem tudom mire ér ide majd. -
lm83
őstag
Sziasztok!
Valakinek küldtek már csomagot UK-ból "DHL Global Mail Europe" -al?
Egyik levélben "DHL Global Mail Worldwide"-ként említik.
Ezt ki fogja hozni? Mert a DHL biztos nem...
Már lassan 3 hete és nem érkezett meg.
NFL európai shopból jön, 8,68 euroért még trackId-t sem adtak...Nyár elején már rendeltem UK-ból (akkor épp New Era shop) na is nyomkövető nélküli volt, azóta sem jött meg.
Postán semmit nem tudtak mondani...
Szerintetek ilyenkor mit lehet csinálni? -
lm83
őstag
Bár mondjuk nem Kínából jön/jött volna nekem, de mint a példa mutatja nem mindig az emberen múlik...
[http://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/hsz_42987-42987.html]Mint kiderült már ez sem fog megérkezni....
Még meg kell keresnem a posta oldalán kinek is kell írnom.
Kíváncsi leszek mit reagálnak.
Az első csomag még csak pár ezer forintos volt, viszont ez az újabb már majdnem egy tízes...[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
válasz aytukabozs #43265 üzenetére
Igen pontosan onnan rendeltem, amit sikeresen megtaláltál.
Szerintem először nézz utána és csak utána kezd el oltani az embert...Illetve van hivatalos new era shop is.
Az első rendelésem innen volt. Itt ingyen szállítást választottam ami lassabb és "untracked" mint amikor fizetsz. De mivel majdnem annyi lett volna a szállítás díj mint a sapka így gondoltam egy próbát megér.
Hát sajnos nem sikerült..Ezután jött az NFL shopból.
Itt a leírásból nekem úgy jött le, hogy nyomon-követhető a csomag, ilyen-vagy olyan módon. Meghát ha már ennyit fizetek a szállításért...
Ekkora értéknél már nem vállaltam volna be, hogy eltűnik a csomag.
Aztán mikor jön a mail, hogy "This is not a trackable service" és a vásárlásnál kiírt 3-5 nap helyett tizenakárhány napot várjak mielőtt aggódok, hát már egyből nekiálltam imádkozni, de nem segített...Egyik helyen sem PP-vel fizettem, de mivel ezek nem "kínai akármilyen sokcsillagos árusok", ez nem volt probléma.
Mindkét helyen ahogy jeleztem, hogy nem érkezett meg a csomag, egyből jött a válasz, hogy "refund or resend". Csak addigra ezek a termékek már elfogytak. Mint kiderült ezek szurkolói cuccok, így bár a pénz visszajön, azért igazán szomorú vagyok. -
lm83
őstag
Valaki esetleg rendelt már Aliról NFL mezt?
-
lm83
őstag
Hát látom akkor most mindenkinél ez a helyzet, nekem is már múlt hét kedden elküldték...
Hosszú hétvége volt, úgyhogy ha véletlenül megérkezett sem értek még el hozzá...Valószínűleg mindannyiunk cucca ott hever egy helyen a sarokban
-
lm83
őstag
Akkor csak engem utálnak a postán?
18.10.2014 19:53
China post
Accepted from sender
广商 International 小Bāo 匈YáLì
21.10.2014 00:57
China post
Arrived at sorting center
Shanghai International
21.10.2014 12:35
China post
Send item abroad (Export)
Shanghai International
21.10.2014 12:56
China post
Send item abroad (Export)
Shanghai HUNGARY -
lm83
őstag
18.10.2014 19:53 广商 International 小Bāo Accepted from sender 匈YáLì
21.10.2014 00:57 Shanghai International Arrived at sorting center
21.10.2014 12:35 Shanghai International Send item abroad (Export)
21.10.2014 12:56 Shanghai Send item abroad (Export) Hungary
10.11.2014 08:34 Budapest Import (Item arrived at country of destination) HungaryHát el sem hiszem, hogy végre megérkezett az országba a csomag...
Persze most megyek el itthonról egész hétre...
De szerintem lesznek olyan rendesek és a héten még nem hozzák kiMásoknak akik ugyanúgy panaszkodtak múlt héten, mint én( hasonló feladási dátummal). Nekik megjött már?
-
lm83
őstag
Hát tévedtem...
Ahogy tegnap reggel eljöttünk otthonról, már hozta is a postás18.10.2014 19:53 广商 International 小Bāo Accepted from sender 匈YáLì
21.10.2014 00:57 Shanghai International Arrived at sorting center
21.10.2014 12:35 Shanghai International Send item abroad (Export)
21.10.2014 12:56 Shanghai Send item abroad (Export) Hungary
10.11.2014 08:34 Budapest Import (Item arrived at country of destination) Hungary
11.11.2014 08:57 HU1534 Hungary Arrival at delivery point Hungary
11.11.2014 09:49 HU1534 Hungary Unsuccessful delivery attempt. Retained at Office HungaryNa most hány napig marad a postán a csomag?
Mert ahogy kerestem itt 5-től egész 14 napig is írták mások. De melyik a valós? -
lm83
őstag
Nekem most sorban a 4. csomagom nem érkezik meg.
Persze mivel simán jött mind, nem regisztrált küldeményként, így semmit nem tudnak csinálni.
Már sokadszorra hallgattam végig ugyanezt a szöveget...
Hogy hol tűnik el nem tudom....
Szerintük persze az sem biztos fel sem adják.
UK-ból jött mind, rendes webáruházból persze, meg ugye a vámot kikerülve(nem tudom ez számít-e?).
Szerintem mivel több helyről jön inkább itt a reptér-csomag központ-kis posta Bermuda-háromszögben tűnik el...
Most segítséget kérnék, Van valaki itt a közelben (az I. kerületben lakom) aki hasonlóképp járt? -
lm83
őstag
válasz molvany #47966 üzenetére
Mivel nem egy helyről jött mind így gondoltam máshonnan lehet megérkezik.
Meg abban is reménykedtem, hogy ahol épp eltűnt a csomag, nem az az ember fog aznap is dolgozni mikor jön a következő csomag.
Másrészt miért törvényszerű az, hogy ha valamit el lehet lopni azt el is lopják?
Kezdetnek elég lesz? -
lm83
őstag
Kis segítséget kérnék.
Aliról rendeltem mezt és hát kicsit elméretezték.
Ezt el is ismerték, hogy tényleg 10 centivel szélesebb mellben.
Ilyenkor mennyit és hogy szoktatok alkudozni?
Nekem elsőre írták, hogy rendeljek mégegyet és adnak kedvezményt.
Aztán írtam, azért a minősége is lehetne jobb, pár helyen elég csúnyán vartak.
Akkor azt írták küldjemküldjem vissza, azt nem szeretném már drága lenne ($27 volt).
Megkérdeztem mennyi lenne akkor a kedvezmény, 10-15% ot mondott.
Jaa, hát ez nevetséges szerintem.Mennyit szoktatok ilyenkor kialkudni? Felét?
Posta mennyi lenne vissza? -
lm83
őstag
válasz vizslakutya #48143 üzenetére
Van amit nem küldenek ide, ez látszik is talán a termék oldalán. Legalábbis .com vagy .co.uk-n írja, hogy nem küldik ide.
-
lm83
őstag
Törölve
[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
BF tpoicban Itt linkeltem be akciós samu memóriakártyákat amazon.com-ról, ha valakit érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
Nike oldaláról rendeltem szombat este.
Dec. 22ig ingyenes a szállítás náluk, meg lepődtem, hogy ez UPS-es futárt jelent Így bőven megérte.
Ma érkezett:
Location Date Local Time Activity
Vecses, Hungary 2014/11/27 10:58 Delivered
2014/11/27 7:13 Out for Delivery
2014/11/27 7:13 Import Scan
2014/11/27 6:45 Out for Delivery
2014/11/27 6:45 Import Scan
2014/11/27 3:30 Arrival Scan
Nurnberg, Germany 2014/11/26 4:50 Departure Scan
Nurnberg, Germany 2014/11/25 3:09 Arrival Scan
Koeln, Germany 2014/11/24 21:48 Departure Scan
2014/11/24 20:07 Origin Scan
Belgium 2014/11/24 9:20 Order Processed: Ready for UPS -
lm83
őstag
válasz sirperducat #48680 üzenetére
Itt is vannakakciók
De amúgy csak egy kis labdát rendeltem kisfiamnak
És 20%-os extra kedvezmény volt még minden leárazottra a hétvégén
Így gondoltam, hogy megérte, mert amúgy drágább lett volna a szállítás mint a labda... -
lm83
őstag
Valaki már linkelte ezt?
-
lm83
őstag
válasz mfranky #48909 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy honnan/kitől rendeltél? (mármint publikus-e?)
Már írtam itt többször, nekem az elmúlt pár hónapban 4ből egy csomag sem érkezett meg, amit tr szám nélkül adtak fel.
Postán hiába érdeklődsz, mert "semmit nem tudnak csinálni tr szám nélkül".
Meg azt mondják, ami nem így, ajánlottan, lett feladva, arra nem tudják vállalni, hogy "biztos kézbesítik".
Mert "bárhol elkeveredhet", sőt a feladó sem tudja bizonyítani, hogy feladta "nem is biztos, hogy feladták"
Én nem ebayről vagy hasonló, hanem nagy "áruháztól" rendeltem, ott valószínű nem adják fel -
lm83
őstag
Csak, hogy borzoljam a kedélyeket itt
Meg mert naponta kérdezik mennyi idő míg ideér a csomag:Date Zipcode Location Event Weight Additional
27.11.2014 10:23 高LóuYóuZhèngZhīJú Accepted from sender 匈YáLì
27.11.2014 10:23 351100 Accepted from sender Hungary
29.11.2014 09:35 Fuzhou International Arrived at sorting center
29.11.2014 10:25 Fuzhou International Left sorting center
01.12.2014 00:47 Beijing International Send item abroad (Export)
01.12.2014 02:24 Beijing International Arrived at sorting center
01.12.2014 02:59 Beijing Send item abroad (Export) Hungary
08.12.2014 01:15 BùDá佩Sī Import (Item arrived at country of destination)
08.12.2014 01:15 Budapest Import (Item arrived at country of destination)
09.12.2014 07:22 匈YáLì Arrival at delivery point
09.12.2014 07:22 HU1534 Hungary Arrival at delivery point Hungary
09.12.2014 10:20 HU1534 Hungary Item delivered. Hungary -
lm83
őstag
Jaa...
-
lm83
őstag
Rendeltem pár apró dolgot aliról.
Egyik YF, a másik csak szám amit szintén Yanwen-re hoz a ruszki nyomkövető oldal..
A többi BLGMY...
Nagyon jóE: remélem azért a jövőhéten még sikerül elhagyniuk az országot, mert utána esélytelen...
[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
Engem ez nem lep meg...
Én is rendeltem már az angliai NFL SHOP-ból, ahol szintén majdnem ennyit fizettem a szállításért.
Aztán kiderült ők is sima postával küldték (DHL Global Mail), vagyis nálunk már ez sima posta, egész pontosan Németországtól. De ami fontos, nem ajánlott küldeményként jön
Hát nem érkezett meg, aztán újra küldték, akkor sem.De rendeltem máshonnan Angliából. Onnan is sima postával küldték, nem ajánlott küldeményként, na az is eltévedt...
Nem szeretnék bárkire is rosszat mondani, de értem én a lényeget. Aminek nincs nyoma, az nyom nélkül el is tűnhet...
Úgy látom az ilyen szurkolói cuccoknak nagy divatja lehet a postán...
Ami még hozzátartozik ehhez, hogy a fene egye a pofáját az angoloknak. Ennyit elkérnek a szállításért, aztán sima levélként/csomagként jön... Vagy kérheted 25euroért a az expressz szállítást, akkor futár hozza napok alatt.
Ja a postán meg csak annyit mondtak. Legközelebb ajánlott küldeményként jöjjön, mert csak azt tudják garantálni, hogy biztosan megkapom...
Hát azért ennél a mondatnál is leesett az állam...E: Most megnéztem nálad is DHL Global van, na az nem a futár, hanem amit írtam.
Akkor én is írtam DHL-nek, postának, meg jártam a városmajori postára is azért tudom ennyire...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Nikon D810 és természetfotós objektívek!
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest