-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok,
Vett mostanában valaki Xiaomi porszívót, akár első, akár második generációsat?
Honnan érdemes most rendelni EU szálltással?Amiket találtam:
Második generációs:
Van a Coolicoolon 439.99 dolcsiért második generációs.Első generációs:
Ali 310 dollárNéztem teszteket youtuben, kb minimálisan okosabb, és erősebb plusz tud vizes feltörlést a második generációs, az első generációshoz képest, viszont 100 dollárral drágább.
Úgy érzem nem biztos, hogy megéri a felárat.Aliról eddig még csak max 20-30 dolláros dolgokat rendeltem, mert az eladók nem mindig együttműködőek a vitarendezésben hibás termék esetén, ezért inkább valami megbízható bolttól rendelném, de az ajánlott bolt listában csak a coolicoolnál és az efoxnál találtam porszívókat, de ők már csak a második generációsat árulják.
Hol lenne még érdemes megnéznem?
Köszönöm
-
addikt
Látott már ilyet valaki?
AliexpressPackage is undeliverable due to ACT airline accident
Rágoogleztam, tényleg lezuhant 01.17-én Kyrgizisztánban egy Hongkongból induló Turkish airlines teherszállító.
Mekkora az esélye ennek, hogy pont az én csomagommal történik?
Biztos túl sokat rendelek mostanában. Vagy ez mindennapos arrafelé?Szerencsére csak egy 2 dolláros üvegfólia volt.
Ilyenkor gondolom dispute.Nézzetek rá ti is a trackingra, ha valami úton van.
R.I.P
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz SilentDave #19508 üzenetére
Igen ezt írták is, de azt nem, hogy mikorra döntik el, illetve kb mennyi lesz a díja, ha lesz.
Illetve az eladó visszaadja e a lóvét?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szerintetek ha lefoglalta a DHL illetve a NAV egy csomagomat, mert hamis áru gyanú van rá, akkor van esély, hogy emberi összeg mellett megkapjam a cuccot, illetve, ha nem kapom meg, akkor vissza lehet-e kukázni az Alis eladótól a pénzt?
Valakinek van ezzel tapasztalata? -
addikt
válasz b0bcat #19124 üzenetére
Elküldték a számlát ami a csomaghoz volt csatolva, és ezt írták emailben:
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a DHL Express Magyarország Kft. forgalmában küldeménye érkezett, vagy érkezni fog, melyet vámkezelni kell.
Fuvarlevélszám:
Annak érdekében, hogy a küldeményt minél előbb megkaphassák, kérjük töltse ki és írja alá a csatolt nyomtatványokat és azokat a lehető leghamarabb küldeje vissza részünkre a vamkontakt.hu@dhl.com e-mail címre.
Továbbá kérjük, hogy az alább felsorolt információkat és/vagy dokumentációkat szintén küldjék meg részünkre:
pontos magyar árumegnevezés
a megbízáson kérjük a termék származását is megadni, vagy nyilatkozatban elküldeni a vámkezeléshez
kérjük jelezni, hogy az adott áru után esetlegesenkiszabott vám és/vagy ÁFA összeget utalással, készpénzzel, vagy bankkártyával kívánja fizetni
fizetési feltétel (fizetett-e az áruért vagy ingyen kapja), mivel a számla erre vonatkozó információt nem tartalmazAmennyiben a mellékelt számla nem az Ön/Önök által fizetett összeget tartalmazza, kérjük küldje el a helyes számlát is a vámkezeléshez!
Tájékoztatjuk, hogy a küldemény kiszolgáltatását az érkezés napján nem áll módunkban garantálni az alábbi esetekben:
szabadforgalomba bocsátás vámeljárásban, közvetlen képviseletre tett meghatalmazás esetén
amennyiben a vámkezeléshez szükséges információk, és/vagy dokumentációk nem állnak rendelkezésünkre
árutovábbítási eljárásban, amennyiben nem élnek a DHL által nyújtott biztosítékkalFelhívjuk figyelmét, hogy a küldemény az érkezést követő 3. naptól raktárdíj köteles, 4200,- Ft + 30,- Ft/nap/kg és a 14 nap után válasz hiányában visszafordításra kerül.
Kérjük jelezze, ha az áru/áruk kettős felhasználású terméknek minősülnek, vagy ha a behozatal egyéb korlátozás alá esik! (Kettős felhasználású terméknek a polgári és katonai célokra egyaránt felhasználható áruk minősülnek.)
Ha azt mondom, hogy stimmel az ár ami a számlán van, azt elhiszik? (kevesebbet írt rá a kínai)
Illetve melyik jobb, hogy fizettem érte, vagy, hogy ingyen kaptam?
termékminta van feltüntetve... -
addikt
DHL es vámeljárás intézésében tudna valaki segíteni?
Küldtek egy tucat doksit amit alá kellene írni meg magyar megnevezés, stb...
Nem elég csak az aliexpresses számla?
Köszi -
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Attipapa #18612 üzenetére
Az szép.
Akkor tuti, hogy kinyitom a telót a postán(#18623) EczkE
Meg hiába eus posta....Persze cserébe még a vámosok is kb egy hét plusz mire feldolgozzák.
Még jó hogy nem csiga távolkeleti postával jött.Tehát most már azt lehet mondani, hogy megéri azt a +20-30 dolcsit a DHL, mert legalább hamar itt van, és a sima postát is elvámolják...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz CoolBoy323 #16637 üzenetére
Olcsóbb paypalon áttolni (fizetni/küldeni), mint alin refundolni???
Maradok alinál, mielőtt még nekem is lecsapja a paypal a százalékot...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Aliexpressen kapok egy refundot, de paypalon akarja küldeni az eladó.
Ebben lehet csapda? -
addikt
Aki emlékszik, kb egy hete írtam, hogy a buyincoinssal van egy kis vitám miszerint SZEPTEMBER 16 óta "küldemény felvéve", és sehová sem mozdul. Ez több mint egy hónap, és az én türelmem is véges, hogy semmi mozgás, vagy infó a csomagról.
Egy hete nyitottam disputet, mert meguntam a várakozást.
Akkor sírtak 2 hét haladékért még (hisznek még a mesében, vagy szeretnék, hogy én higgyek...)Aztán ma meguntam, továbbdobtam claimre.
Kb 10 perc múlva jött a refund
Még jó, hogy nem vártam egy hetet.Szóval ha ti is hasonló cipőben vagytok, ne sajnáljátok a kicsi sárgákat, nyissatok dusputet, és ha pofátlanul sok időt kérnek még, akkor go claim!
Most örülök
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz maj-viktor #14302 üzenetére
gombelemmel nincs gond, karórákat simán viszi a cn.
-
addikt
-
addikt
Nyitottam egy vitát a paypalon mert már több mint egy hónapja nem mozdult ki kínából a teló, és még két hét türelmet kértek.
Ezek hisznek még a mesében?
Okos lenne továbbnyomni claimmé? -
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz stevewonder #13815 üzenetére
Az ecigi a hatóanyag miatt nem kényes áru?
Mármint szabad olyat behozni?
Illetve úgy kérdezem mi a bünti amit kaphatsz ha olyat hozol be? -
addikt
-
addikt
Sg vagy hk visz telót mostanság?
-
addikt
válasz maj-viktor #13546 üzenetére
Akkor nyílik a dispute...
-
addikt
SG vagy HK post most szállít akkut vagy sem?
Vagy legyen inkább DHL az a tuti? -
addikt
-
addikt
-
addikt
Szerintetek rányissam a disputet?
Az eladó azt mondja ne aggódjak, meg fogom kapni, de nem úgy tűnik..Teló, CN post.
Szerintem az akku miatt fennakadt...Destination Country - Hungary:Tracking Consuming:4368 Millisecond
2013.09.16 15:01, (CHINA), Item information : Küldemény felvéve / Item acceptedOrigin Country - China:Tracking Consuming:421 Millisecond
2013-09-17, 出口总包互封开拆, 北京国际, 匈牙利
2013-09-17, 交航, 北京, 匈牙利
2013-09-16, 收寄局收寄, 北京国际邮件收寄中心, 匈牙利
2013-09-16, 出口总包直封封发, 北京国际, 匈牙利 -
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz maj-viktor #12958 üzenetére
Aliexpress
Nekem múltkor jött pár karóra, amik között volt sérült is, lefotóztam feltettem disputeba, erre a vége az lett, hogy köszönik szépen, de nem elég a vizonyíték, vita lezárva, az eladónak küldik a teljes pénzt.
Mi bizonyíték, ha nem fotó?Na mindegy, de azért csak okosan az alin, mert messze nem olyan mint a paypal védelem.
Viszont egy hibás memkari árát már sikerült visszakukázni az alival
-
addikt
Most néztem egy trackinget.
Az illető csomagja 1-2 nap híján EGY HÓNAPIG csücsült a vámnál. Valamit kevert biztos a papírok beküldésével. Tehát egy hónapig tuti nem küldik vissza, addig meg ketyeg a 45 nap ugyebár...[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
ÉRKEZETT mostanában a hangyásoktól cucc valakinek?
-
addikt
Hangyások mostanában rendesen dolgoznak?
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Az normális, hogy egy CN postos csomagom Szept 16 óta "Küldemény felvéve" státuszban van?
-
addikt
válasz CoolBoy323 #12292 üzenetére
Vagy kettlebellt :-D
-
addikt
válasz Ferenc1989 #12124 üzenetére
Attól félek ez nem az eladónak bukó.
Ha a 45 napból kicsúsztál akkor már csinaálhatsz akármit.
Ha a 45 napban nyitottad a caset, akkor le ne zárd addig amig nem kaptál pénzt vagy terméket. -
addikt
válasz parati #12112 üzenetére
Felénk is ezt csinálják.
És ha jobban megnézed, ELŐZŐ NAPI dátum van rajta, mint amikor bedobják.
Vagyis az a nap van rajta ami a neten látszik, de csak másnap dobják be visszadátumozva.
Ez az igazi csalás.
Ki sem hozza, másnap bedobja visszadátumozva, hogy ő király gyerek volt, kivitte időben, de te nem voltál otthon.
Mádzsárisztán. -
addikt
Rendelt már valaki FÉNYKÉPEZŐT kínából?
Milyen minőségűek ezek?
Szeretném azt gondolni, hogy csak a telefonokba raknak tré kamerát -
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz maj-viktor #11832 üzenetére
De moderátor jogra hajtasz?
-
addikt
TTMALLS (nem TMALLBOX!) ról rendelt valaki mostanában?
Mennyi idő alatt jön meg?
Tapasztalatok? -
addikt
Ha rendelek olyan dolgot amiben van beépített memória, pl MP4, és DHL el kérem, akkor az ÁFÁn felül még a memória után is kell fizetnem artisjus adót?
-
addikt
válasz maj-viktor #11761 üzenetére
Nekem is volt egy ugyanilyen :-D
16 án tuti bespeedezték magukat :-D -
addikt
CN post ismét bespeedezte magát.
Kis apróság, de ezt figyéljétek:
Szept 16 küldemény felvéve.
Szept 20 küldemény vámkezelve.Mintha DHL hozná, közben sima CN :-D
-
addikt
-
addikt
válasz coldfirexx #11567 üzenetére
Ha le van beszélve a shoppal, hogy küldöd vissza, és kaptál címet, akkor igen.
Jól becsomagolod, ha fociznak vele túlélje, jól láthatóan ráírod a címet,
DELE A CSOMAGBA IS bele teszed a FELADÓT ÉS A CÍMZETTET, ha kibontják, lekopik, stb, akkor is meg legyen biztosan.
Oldalára érdemes egy CN22-t rakni, "Faulty Phone $5" vagy hasonló jelöléssel (én így küldtem vissza), és sima ajánlott (KÖNYVELT KÜLDEMÉNY) ként feladni, kis zöld cetlin.
Elsőbbségit állítólag nem érdemes kérni.
Értékbiztosítást rád bízom, de egy hibás telónál szerintem kb mindegy.Én legutóbb tmallboxnak küldtem elsőbbségivel, ajánlottan, 4000 pérszéz volt, mert teljes pakk volt, nagyon becsomagolva.
Ha ügyes vagy 3000 körül megúszod.
Egyébként a postahu ról le kell tölteni a kínai díjszabást, és benne van. -
addikt
válasz coldfirexx #11561 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz RVR400 #11523 üzenetére
Eladó nem válaszolt 3 napig dispute nyitás után, utána továbblöktem claimre, és kb 3 nappal késöbb ezt küldte az ali tegnap.
Most küldjem el nekik zippelve az összes képet?
Mert végülis megértem őket, hisz csak 3 képet tettem fel, de belinkeltem nekik egy imguros galériát amiben benne van az összes kép, az ali pedig csak 3 képet engedett feltölteni.
Hogy lehet többet feltolni nekik?Áhh, megvan, most már engednek feltölteni több képet
Királyság[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz RVR400 #11512 üzenetére
De le van fényképezve a hibás áru.
Namost mi van akkor, ha esetemben karóráról van szó (műanyag, nem rolex ), és teszemazt az első felvételkor szakad ki a szíja? Mert amik sérültek, azoknak a szíja van kiugorva a helyéről (tudom, egy órás pár forintért meg tudja csinálni), de van amelyiknek a másodpercmutatója van leesve, stb.Illetve azt mondják nem elég bizonyíték 3 kép amit enged feltölteni a rendszer.
Én feltöltenék többet is, de csak 3 at engedett feltölteni.
Hogyan lehet több képet csatolni?Ezt írták:
Thank you for contacting Alibaba. I am sorry to hear that the products you received for order <***> are broken.1. Your previously-submitted request is rejected due to invalid/insufficient/no evidence provided.
2. As you claim the goods are broken, you need to provide the damaged assessment report from shipping company to support your claim within 7 calendar days. (Don't use the same pictures if you have provided before)
3. If there is no valid evidence provided to us before the deadline, this case will be closed with full payment released to the seller.
Notices:
1) Any forged, modified or repetitive evidence will not be accepted.
2) The size of the evidence should be limited to 2 MB; if your evidence is oversized, you can upload to Mediafire (http://www.mediafire.com/) and provide valid website link to us.
3) How to create your Mediafire account and use Mediafire? Please click this website (http://help.AliExpress.com/how_to_provide_evidence_to_support_your_claim.html) and refer to "5.Mediafire User Guide".PS: If there’s any agreement reached with the supplier before this case is closed, please provide your supportive evidence on the complaint centre. Or AliExpress shall have the right to proceed to handle the Claim based on the supporting documents available and/or the settlement terms reached in the Order Messages within the Time Limit between the Buyer and the Supplier.
Your understanding and cooperation will be appreciated.
Best regards,
Ida
AliExpress Case Management TeamPlease note that when you cancel the claim, we will assume you agree to release the payment to the seller.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Na, Alival csak okosan.
Rendeltem pár olcsó órát, de néhány sérült volt. Nyitottam egy disputet, erre a szállító cégtől (CN Post ) kérnek sérülési jelentést.
Most ez komoly? Legközelebb behívom a postást ebédelni, míg minden apró hülyeséget megnézek minden terméken.Nem egy paypal azt meg kell hagyni.
Azt javaslom, mindenki csak olyan olcsón vegyen az alin, és annyi darabot, hogy ne legyen gond, ha pár darab hibás és legyen tartalék.
-
addikt
-
addikt
Mármint a DHL kezelési költségére gondoltam.
Free DHL el küldik, mert belefér az árba.
Tehát az árban benne van a DHL, arra rájön az áfa, és mennyi kezelési költség jön még rá?Ha behozok párszáz db mp3 lejátszót arra van még valami teher?
VÁM?Vagy +30% és akkor nagyjából annyi amennyit számolok?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Meg tudná valaki mondani, hogy a DHL nek az áfán felül mennyi pluszköltsége van?
Gyorsan kellene valami.
Köszi -
addikt
Persze, hogy arra. Nincs ennyi röntgen gép a világon, amennyi csomag érkezik.
Felzavarják Buksi kutyát a repülőre, kiszagolja a kokót, ha nem vonyít, akkor huss, kilapátolják a cuccot, gyorsított menetben felhányják egy futószalagra, és a kis kocka dobozokat kiemelik vonalkódleolvasásnál amin SG postos kód van.
Szerintem kb így zajlódhat a minis csomagok kiszedése. -
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz vegyszer #10690 üzenetére
Egyébként miért is bontanák ki?
Bekérnek egy számlát, mert nem hiszik el ami rá van írva.
Ha tudsz küldeni nekik egy kielégítő összegű számlát, akkor rendben van, az alapján kivetik a vámot.Ha nem tudsz küldeni számlát, akkor a hasukra csapnak, és felbecsülik az értékét, és azt vámolják.
Nem dolgoznak feleslegesen ha nem kell.
-
addikt
Focal mivel küld?
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Konteó topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix X570-E Gaming
- G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Play Station 5 PS5 Lemezes Verzió 825GB SSD 2023.11.25 Euronics Vásárlás
- NVIDIA RTX 20XX 30XX 40XX VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- Alcatel OneTouch 282 mobiltelefon, nagy gombok, időseknek is, jóÁR
- MSI Radeon HD 6770 1GB (frissen pasztázva)
- Philips 196 v4l 19"
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest