Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
Rambovits #405 üzenetére
Számomra túl sokszor villant fel a piros lámpa, miközben ezt olvastam.
Nyilván előítéletes vagyok, de az eddigi tapasztalatok szerint magyar közvetítőhöz nem mész dolgozni, mert lehúznak - átvernek. Túl sok ilyen sztorit hallani, olvasni a külföldi magyar fórumokban, de akár személyesen másoktól is.
Ez az ide-oda kiközvetítős dolog meg teljes bizonytalanság. És addig fenntartasz egy kisebb lakást, ahonnan utazgatsz? Szállodázol? Mit fizetnek? Autó, repülő, napidíj? Vagy állandóan költöznöd kellene?
Ha mindenképpen Németország a cél, akkor szerezz egy helyi (prepaid) SIM kártyát, aktiválj rajta egy ingyenes vagy legalábbis olcsó EU roamingot, és azzal a számmal kezdj el álláshirdetésekre jelentkezni. Közben regisztrálhatsz egy VOIP szolgáltatásra is azzal a számmal, és akkor hívást is fogsz tudni indítani. Ez a lakáskereséshez is szükséges lesz. Külföldi számon nem fognak visszahívni.
(#412) SOAD19
Arra ne vegyél mérget, hogy x év akárhol tartózkodás után megtanulod a nyelvet, ha eddig itthonról nem sikerült. Én nem vagyok rá büszke (mások voltak a prioritások eddig), de jó 4 éve dolgozom német nyelvterületen, és mivel az angollal + minimális némettel tökéletesen elvagyok, ezért kb. ugyanazon a szinten van a némettudásom, mint amikor ideérkeztem. (Ami mondjuk alapfoknál jóval erősebb, de azért pl. nem állnék ki száz ember elé előadást tartani németül, miközben angolul ez álmomból felkeltve is megy.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest