Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) syberia válasza Karmko (#1397) üzenetére


syberia
veterán

Nem tudom mi mehet a háttérben, viszont Jakab Ferenc halála a lemondáscunami közepén felvethet kérdéseket számomra. Gonosz konteós vagyok, de nem akarja bevenni a gyomrom a médiában villámgyorsan szétterített öngyilkosságot. :N

(#1387): Az oltás hatására maga a szervezet gyárt tüskefehérjéket nagyon korlátozott ideig (max. egy-két nap), nagyon korlátozott mennyiségben.

Az orvostudomány mai állása szerint ez hamis állítás, nem fogom linkelni a kapcsolódó tanulmányokat, a Pfizer saját vizsgálatából is kiderült hogy hazudtak a biztonságossággal kapcsolatban (is).

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#1403) Mr K válasza syberia (#1401) üzenetére


Mr K
senior tag

Azért röviden vázolhatnád, hogy akkor mi történik valójában. Nem bomlik le az mRNS? Vagy szaporodik? Vagy valami más? (Illetve mitől speciális az mRNS, miért veszélyesebb pl. mint egy vektor vakcina, mikor utóbbi is ugyanúgy gyárt tüskefehérjéket, és ott ténylegesen bevisznek egy vírust a szervezetbe...)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#1404) syberia válasza syberia (#1383) üzenetére


syberia
veterán

Következő interjú.
Második rész. (nem mindenkinek ajánlott a megtekintés)

Egyre vérfagyasztóbb ezeket a fehér vérrögöket látni, a szakma az oltási kampány beindulása után figyelt fel rájuk, a kialakulásuk eredete még nincs feltárva.

(#1402): Jó olvasgatást..

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#1405) niof válasza syberia (#1401) üzenetére


niof
addikt

Ki a tököm (volt) az a Jakab Ferenc? Eddig sosem hallottam róla.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#1407) syberia válasza niof (#1405) üzenetére


syberia
veterán

Víruskutatónak álcázott vakcina-reklámarc, a mesterséges immunizáció hipnotizált hívei komoly szakembernek tartották, én a szakmája szégyenének.

(#1406): Ha nem akarod összerakni a kirakós darabkáit, akkor nem is fogod.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#1408) [HUN]NIMROD válasza niof (#1394) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

:DD
Nem értettél meg, próbálom másképp: minden amit ma a "tudományos szakfolyóirat" kategóriába sorolt helyeken publikálnak asztrofizika területén (többek között), réges-rég egy légvár, aminek hibásak az alapjai. (Amúgy ettől még néha juthatnak véletlenül helyes részkövetkeztetésekre, csak mert volt itt szó arról hogy van amikor predikciókat később látszólag igazolni vélnek.)
Nyugodj meg, sokat olvastam és hallgattam Atomcsill-hez hasonló fejtegetéseket, de csak egyre erősebb a bizonyosság, hogy az egész sci-FI.

Mr K: igazad van, nem pontosan olyanok itt a dogmák mint egy vallásnál, ahol kimondanak dolgokat hogy márpedig ez van, és kész. Itt úgy működik, hogy a professzorok ráteszik az életüket valamire, amiről ha kiderülne hogy tévedés, akkor menne az egész a kukába, be kéne ismerni hogy teljesen tévúton voltak, és menne a levesbe a tekintély és a hatalom is.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#1424) niof válasza Mr K (#1422) üzenetére


niof
addikt

Lehet átváltotta forintba. :D
Amúgy szerintem már rég nem magánembereknél vagy családoknál kell keresni ezeket a nagy pénzeket, meg a nagy befolyást, hanem a gigavállalatoknál. Legalábbis nem a hagyományos módon kell keresni. Persze itt nem a tech cégekre kell gondolni. Nekik is van befolyásuk, de más szinten. Az összes ilyen tech óriás mögött van egy nagyobb szereplő (igazából több is), csak ez általában az embereknek nem sokat mond, így nem is kapják fel a fejüket rájuk. BlackRock, vagyona 8,59 billió dollár, vagy a Vanguard, 7,25 billió dollár (mindkettő 2023-as adat), hogy csak a két legnagyobb legyen említve. Aztán, hogy ezeknek a részvényesei (tulajdonosai) kik, melyik régi nagy tradicionális konteószereplő családok, az más kérdés. Érdekesség. Nincs benne a felsorolásban a Meta, de persze abban is vastagon benne vannak.

[ Szerkesztve ]

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#1425) [HUN]NIMROD válasza Mr K (#1422) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Írhattam volna csilliárdot is, teljesen mindegy, már rég túlvannak azon a szinten, amit érdemes pontosan számolni. Ha rájössz, miért nincsenek rajta a toplistákon, akkor kezded érteni a világ működését ;)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#1427) PROHARDVER!


PROHARDVER!

A direkt politizálással legyetek szívesek fáradjatok át a Politika topikba.

(#1428) Karmko


Karmko
tag

LOL! :DDD

Nagyon érzékeny témát feszegethettem, hogy még a Konteó topikot is moderálni kellett (2015-ös indulása óta először!). :C

Gondolom, akkor a covid-os témák is csak a covid topikokban folytatódhatnak.

Vicc...

(#1429) [HUN]NIMROD válasza Karmko (#1428) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ne feszülj rá, nem érdemes. A megközelítéseddel az a baj szvsz, hogy még látszólag se kötöd a konteó témához, nem azon a szinten tárgyalod, hanem csak a hétköznapi csetepaték szintjén. Értem hogy nevezhetnénk konteónak hogy ki intézte az aláírógép kicsinálását, de ez nagyon jelentéktelen elmélet szempontból, mondjuk 1% vs 99% klasszikus "politizálás". Ezért való a másik topikba.
Egyetértünk abban, hogy a kovidnál látszólag hasonló a helyzet, de itt is érdemes arra a vonalra koncentrálni, amit a #1332 -ben mutattam képen.
--
Eszembe jutott egy jó hasonlat a toplistás témához, mert újra láttam az Ocean's 11, 12 stb filmeket: egy áltagembertől Elon Muskig olyanok vagyunk, mint egy kaszinó vendégei. A rőtsildek meg a többi sátánista pedig a kaszinó tulajdonosai. Őket nem fogjuk a nap végén felsorolni, hogy ki nyerte a legtöbb zsetont, övék az összes zseton, náluk van a zsetongyár.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#1430) Karmko válasza [HUN]NIMROD (#1429) üzenetére


Karmko
tag

Valamit nagyon félreérthettél.
Nem az a kérdés, hogy ki intézte az aláírógép kicsinálását (ez egyértelmű), hanem hogy ki kérte, hogy Kónya Endre kegyelmet kapjon!

A hasonlatodnál maradva van egy csaló banda a kaszinóban, akik zsebre vágják mások zsetonját (nem a kaszinóét), átvernek más embereket (nem a kaszinót) különféle trükkökkel, de teli szájjal ordítják, hogy ők a legtisztességesebb játékosok.
Kit kell a Te világodban hibáztatni? A kaszinót?

(#1431) [HUN]NIMROD válasza Karmko (#1430) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Jó ez így is, nincs nagy különbség abból a távlatból, ahonnan itt nézzük. A legnagyobb baj az, hogy tényleg a kaszinó irányítói a felelősek, mert nemhogy szemet hunynak az ilyen viselkedés fölött, hanem szándékosan ezt a működést alakították ki, ez a normális nekik. Amiről már volt szó: oszd meg és uralkodj. A piramis minden szintjén harc van, és nem a tisztességes fajtából. A fejétől bűzlik a hal.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#1432) Karmko válasza [HUN]NIMROD (#1431) üzenetére


Karmko
tag

Szándékosan ezt a működést alakították ki?!
Megmondta a kaszinó tulaj a bandának, hogy lopjatok kedvetekre, verjétek át az embereket, és teli pofával hirdessétek, hogy ti vagytok a legtisztességesebb játékosok?
Vagy hogy kell ezt elképzelni?
És a tőlünk nyugatabbra lévő szerencsésebb népeknél miért nem így működnek? Nem elég jó tanítványok? Vagy hogy került porszem a gépezetbe mondjuk egy Svájcnál?

Fejétől bűzlik a hal... Értem. Tehát a fejet nem a karmelitában kell keresni, hanem hol is?
És ha megtaláltuk, mi a következő lépés?
Nekem ez terelésnek tűnik. Hadakozz egy láthatatlan ellenséggel, de még véletlenül se a láthatóakat hibáztasd...
Nagyon okos elképzelés.

(#1433) Mr K válasza niof (#1424) üzenetére


Mr K
senior tag

BlackRock: rákerestem a neten, ami szerint nem a saját vagyona 10 billió, hanem az általa kezelt vagyon ennyi. Az éves bevétele (2023) 18 milliárd dollár. (Összehasonlításként az Apple bevétele 383 milliárd dollár volt 2023-ban.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#1434) Mr K válasza [HUN]NIMROD (#1425) üzenetére


Mr K
senior tag

Ha mindenre magamnak kell rájönnöm, akkor minek van ez a topik?

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#1435) niof válasza Mr K (#1433) üzenetére


niof
addikt

Ne a bevételt nézd. Meg ez a "kezelt vagyon" is... A felsorolt cégekben ekkora részvénypakkjuk van, és konkrétan a fél világ nagy cégeiben ott vannak valahogy. Ez a lényeg igazából, nem pedig az éves bevétel. Annak ők csak örülnek, ha mint társtulajdonos, a 383 milliárd után bezsebelhetik a részesedésüket. Az Apple-től, meg a többitől is. De a mondandóm abszolút lényegi része az, hogy nekik kik a tulajdonosaik. Vágod?

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#1436) Mr K válasza niof (#1435) üzenetére


Mr K
senior tag

Nem vágom. A 10000 milliárd dollárnyi kezelt vagyon nem az övék, csak kezelik. Vehetnek belőle Apple részvényt, de amikor az Apple osztalékot fizet, az nem az övék lesz, hanem azoké, akik a pénzt rájuk bízták. Ettől függetlenül persze van hatalmuk, mert eldönthetik, hogy olajipari részvényt vesznek vagy megújuló energiához kapcsolódót. De nem csinálhatnak a rájuk bízott pénzzel akármit, és az nem lesz az övék.

(Mo-n az önkéntes nyugdíjpénztárak nagyságrendileg 2000 milliárd forintot kezelnek. Ilyen módon a pénztárak jelentős hatással lehetnek pl. a részvénypiacra. De a pénz nem az övék, hanem a nyugdíjpénztári tagoké, a befektetéseik haszna a tagok számláira kerül, a pénztárak bevétele mindössze a befizetésekből levont (maximált) tagdíj, a haszna pedig az, ami ebből a költségeik levonása után megmarad.)

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#1437) niof válasza Mr K (#1436) üzenetére


niof
addikt

Nyilván nem az alkalmazottaké a pénz, hanem a tulajdonosoké.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#1438) [HUN]NIMROD válasza Karmko (#1432) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Várj, ott még nem tartunk, hogyan kéne ellenük harcolni, egyelőre a hadszíntér nagyságának a feltérképezése zajlik. Abban tökéletesen egyetértünk, hogy nekünk az egyetlen esélyünk alulról felfelé a közvetlenül felettünk lévő szint támadása a magunk eszközeivel (amik hát eléggé csoffadtak sajnos, de reménykedni lehet).

Ez nagyon jó, most találtam.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#1439) Mr K válasza niof (#1437) üzenetére


Mr K
senior tag

Akkor fogalmazzunk másképpen. A 10000 milliárd dollár a BlackRock ügyfeleinek a pénze, akik a BlackRock-ot bízták meg, hogy fialtassa/kezelje. Az ügyfelek kétharmada intézmény (cég, alapítvány, nyugdíjalap, stb.). A BlackRock fő tulajdonosai nyilvánosak (Wikipedia), a többieket meg ha más nem is, az adóhatóság biztosan ismeri.

Ha megnyerem az EuroJackpot-ot, akkor én is megbízhatnám őket, hogy kezeljék a nyereményt, hogy én hátralévő életemben nyugodtan vagdoshassam a szelvényt. Ettől még nem leszek a BlackRock tulajdonosa, és feltételezhetően nem fognak meghívni a világ urainak titkos társaságába. Vagy igen? (Mert akkor veszek egy szelvényt... :) )

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#1440) kbn válasza Mr K (#1436) üzenetére


kbn
csendes tag

Osztalékot vagy kifizeti az ETF, vagy beépül árfolyamába, tehát az ETF tuajdonosa kapja meg végül, így vagy úgy. Blackrocknál csak az alapkezelői díj marad (jellemzően a kezelt vagyon néhány ezreléke), ebből fizetik az alkalmazottakat, a szerverpark üzemeltetését, irodaházak fenntartását, satöbbi. Blackrock tulajdonosaié az, ami ezen felül marad.

Te is lehetsz társtulajdonos a Blackrockban, NYSE-n nyilvánosan forognak a részvényei.

A "háttérhatalmi" szál mégis a kezelt vagyonban van - ti. ha ETF-et veszel, lemondasz arról, hogy beleszólhass az ETF által tulajdonolt cégek működésébe. Ez a kisember szintjén nyilván racionális, Mari néni nem fog kiutazni USA-ba, hogy szavazzon az Apple vagy a Google közgyűlésén, egy értelmezhetetlenül kicsi szavazati súllyal... hanem a szavazati jogot átadja az ETF kezelőjének. Aki viszont begyűjti többmillió Mari néni pénzét, és voilá, máris 15-20%-os szavazati súlya lesz... és élni is fog vele.

[ Szerkesztve ]

(#1441) kolja58


kolja58
aktív tag

Szeretnék ide tenni egy egyszerűnek tűnő összeesküvés-elméletet.
Kérdem én Karmko kedves fórumtárstól.
Hogyan lehet, hogy a te avatárod még mindig nem szürke.
Mit szedsz?

Normális hangnemet, higgadtságot, ... még azok iránt is.

(#1442) Karmko válasza kolja58 (#1441) üzenetére


Karmko
tag

Ó, azok a régi házmester reflexek...
Hiányzik, igaz?

(#1443) kolja58


kolja58
aktív tag

[sósósó]

Normális hangnemet, higgadtságot, ... még azok iránt is.

(#1444) kolja58


kolja58
aktív tag

A politikai topikból hova tűnt Ringman, Ragnar tehetséges de mégsem helyettesítheti.
Követelem Ringmant. Kutya jók a linkjei.

Normális hangnemet, higgadtságot, ... még azok iránt is.

(#1445) Árpi001 válasza kolja58 (#1444) üzenetére


Árpi001
senior tag

És ezt miért ide írod?

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#1446) kolja58 válasza Árpi001 (#1445) üzenetére


kolja58
aktív tag

Megválaszoltam.
Ha nem találod, jó helyen reklamálj.

Normális hangnemet, higgadtságot, ... még azok iránt is.

(#1447) Árpi001 válasza kolja58 (#1446) üzenetére


Árpi001
senior tag

Nem válaszoltad meg, ha vastaggal kiemeled sem..
Ezzel az erővel a háztartási kisgépek, vagy a crypto trade topikban is kereshetnéd.
Miért nem pl a poltopikban kérdezed, ahol eddig volt? Vagy a moderátoroknál?
Vagy miért nem írsz neki prívátot ha ennyire hiányzik?

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#1448) [HUN]NIMROD


[HUN]NIMROD
aktív tag

"Konteó": az "élelmiszer"iparon keresztül (is) szándékosan mérgeznek.
Házi feladat: fogj egy akármilyen kommersz teafiltert, vágd fel, szórd ki egy A4-es papírlapra, egyenletesen terítsd szét középen egy tenyérnyi felületen. Most kelleni fog egy nagyon erős mágnes, amit a papír alján mozgatva azt fogod látni, hogy a várakozással ellentétben jónéhány szemcsét meg tudsz mozgatni. Ezeket ki lehet húzni az üres területre, így filterenként kb egy fél csipetnyi anyag kigyűjthető.
Másik módszer, ha eleve felülről végigtúrjuk a mágnessel a kupacot, ezek rá fognak tapadni, majd kézzel lemorzsolhatók az üres lapra, és akkor már csak ezekkel lehet az alulról mozgatós játékot űzni.
Én most csináltam meg két különböző márkával is, és működik. Szerencsére a gyógynövényboltokból származó nem filteres, hanem grammra mért papírzacskós füvekben nincs ilyen.
Kérdés: mi a szent szar van a teafüvekhez adagolva, ami mágnesezhető, és minek?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#1449) cappa72 válasza [HUN]NIMROD (#1448) üzenetére


cappa72
nagyúr

Köszi, kipróbálom.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#1450) kolja58 válasza [HUN]NIMROD (#1448) üzenetére


kolja58
aktív tag

A jelenlegi, még egyed uralkodó világrend, mindent megmozgat azért, hogy elfojtsa a "spontán" kialakuló megvilágosodást. Egyre több ember megél, átél olyan dolgokat ami ennek a hatalomnak megrendítő, végzetes. A létéért küzd és nem válogat az eszközökben.
Az elektromosság és mágnesesség a szellemi vezérük hatalmi eszköze. Csak annyit tehetünk, hogy tudatosak leszünk az általuk ránk kényszerített dolgokban.
Hihetek a nicnév választásodnak?

[ Szerkesztve ]

Normális hangnemet, higgadtságot, ... még azok iránt is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.