Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
Én inkább mondanám az Evitát rockoperának! A Fantomot semmiképp sem!
Én tartom, ha végeztél, sok szeretettel várlak, és végighallgatjuk.
Amugy átnéztem az opera jellemzöit, és a Fantom mindnek megfelel.
És ezt inkább nevezem operának, mint Petrovics Emil operáit...[Szerkesztve]
-
Bernardo20
őstag
válasz
PapaMaci
üzenetére
Én dec. 16után tudok erre időt szakitani mert addig Zh-k meg vizsgák ezerrel. de utánna szivesen!!
Pl a nyitányban fel lehet fedezni rockos elemeket. de most,hogy hallgattam valóban nem olyan számottevő min egy Jézus K.-ban vagy István a királyban.Fel lehet akkor fogni a fentiek alapján felturbózott operának.
-
PapaMaci
őstag
Tegyünk pontot a vita végére!
Elökotortam a Webber lemezeket.
Az Evita boritoján a következö informálcio található:
An opera
based on
the life story of
Eva Peron
1919-1952
Az biztos, hogy sok Webber rajongot felcsigáztam ezzel, mert eddig senki nem gondolkozott ezen, de a megoldás mégis ugy tünik, itt volt a polcomon.
Tehát erre azt mondom, hogy ha az Evita az opera, akkor a Fantom még inkább az! -
PapaMaci
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
A tejles mü két lemezen kb 100-110 perc, és állok rendelkezésedre ezügyben, mondjuk a jövö hét második felében.
A szakértö egy operaénekes, akinek adok a véleményére (és ráadásul benne van a musicalben, meg a könnyüzenében is). De már rajta van a témán a volt szolfézstanárom is,és még sokan mások.
De most csak a Te kedvedért felraktam, és azért is végighallgatom
-
PapaMaci
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Közben beszéltem egy szakértövel, aki kerek perec kijelentette, hogy a Fantom, az opera.
Szerk: Azt azért megmondhatnád, hol vannak benne ezek a rockos stilusjegyek?
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
válasz
PapaMaci
üzenetére
Szerintem meg vannak benne rockos elemek,de ez már szubjektiv(hangszerelésében kifejeztetten vannak rockos stilusjegyek).
Valóban nem kifejeztetten rockopera,de szerintem inkább,mint musial. Inkább a kettő között,mert elég sok operás stilusjegy be van applikálva a műbe,persze ez a cim és a tartalom miatt is elkerülhetetlen,de számomra nem kifejezetten musical. Ez izlés dolga is, mert nem lehet kijelenteni, hogy mi is a műfaja, majd megkérdem Webbert.
(egyébként voltam a Fantom premiérjén ahol sikerült egy autogrammot szereznem tőle,és tök jó fej volt
) -
PapaMaci
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Akkor mondom

Azért nem rockopera, mert egy darab rock sincs benne. Rockopera a JCSS, vagy a HAIR, vagy az István a Király és társai, amiben keményen zuznak a gitárok, és nyomulnak a dobok (amolyan rockos stilusban).
Tehát a Fantom -vagy ha ugy tetszik The PHANTOM of the OPERA-
-Nem rockopera, mivel sem a dallamvilága sem a hangszerelése nem rockos.
-Nem opera, mivel vannak benne prozai szövegek, illetve narrálás.
Akkor mi a Fantom???
Szerintem musical. -
Gordon Sultz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenn szükségem! Honnan tudnám megszerezni Erkel: Ümmepi nyitányát, fúvószenekari előadásban, digitálisan?
A macskák és a Muzsika hangjai a kedvenceim, de a rock operákat is nagyon szivesen hallgatok. -
PapaMaci
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Nem vitatkozni akarok, de a Fantom az musical! A JCSS az rockopera.
-
Bernardo20
őstag
hopp!
-
brownus
veterán
válasz
Bernardo20
üzenetére
oké, megcsekkolom. köszi!
-
PapaMaci
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Öhm... Egy Weber musical csak? Én a Fantomértt nagyon odavoltam. A JCSS zseniális! Az Evita is nagy, meg az Aspects of Love is. A Hair az ide tartozik? Mert az verhetetlen!
Volt az elözö Megasztárban a Pál Tomi (azt hiszem igy hivják, és csak véletlenül kaptam el az adást) énekelt egy musical részletet. Sunset Boulvard. Ez ismerös valakinek? -
Bernardo20
őstag
válasz
Gordon Sultz
üzenetére
és mik a kedvenceid?
Nekem Elisabeth, Mozart,Jekyll ls Hyde, Rómeó és júlia, Muzsika hangja, valahol európában, Macskák. Tehát mindegyik!!
-
Bernardo20
őstag
föl totyik!

-
Gordon Sultz
csendes tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Én sajna nem.
Nagyon szeretem a jó musicalokat
-
Bernardo20
őstag
musicalekkel hogy vagytok? látta már valaki a Szépség és a Szörnyeteg ciműt az Operetteben?
-
Bernardo20
őstag
Szia!
fogós kérdést tettél fel. Nézz be az alábbi hangszerüzletekbe,hátha ott tudnak segiteni
Rose hangszerüzlet(opera mellett)
Corpus hangszerüzlet( Nagymező utca 1.Pincehelység). Mindenkét helyen foglalkozni húros hangszerekkel, biztos tudnak segiteni. Fúvós lévén nem nagyon vagyok otthon a hurok világában.
-
brownus
veterán
válasz
Bernardo20
üzenetére
Hali!
anyumnak kell vennem G & D mandolin húrokat, hol tudom ezt megtenni? -
PapaMaci
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
-Rendörbácsi! Hogy jutok el a Zene Akadémiára?
-Sok gyakorlással kisfiam... -
PapaMaci
őstag
Én most visszanéztem a korai francia barokk alkotásokra. Gamba, lant, csemballo... hmmm...
-
Ptech
addikt
válasz
Bernardo20
üzenetére
már nekem is eszembe jutott egy hasonló ''támadás'' ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
most Jackie Allen szól, jól megy ehhez az időhöz
ismeritek a ''Total Annihiation'' gém zenéjét? Játék zenéjéhez képest meglepően jó. Hangszerk, nagyzenekari témák, szeretem ezt a régi gémet, de van amikor a discmanbe is berakom
-
Gordon Sultz
csendes tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Hát mostanában nekem sem egészen jó, de azért elfogadható- mármint az élet.
Ma reggel Curtis Stiggers hozott lendületbe, ilyenkor olyan jó egy kis JAZZ
Csinálunk az egyik kollegámmal egy fuvola gitár duót szerintem jó lesz.
Haydn- t fogunk játszani
Szia -
Bernardo20
őstag
válasz
Gordon Sultz
üzenetére
a filmzene az jó!!!
mod: most nem vágyom másra,csak egy kis Diana Krall féle lágy jazzre...szar az élet.. -
Gordon Sultz
csendes tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Tiszafüreden lesz a koncert. Főleg filmzenék lesznek műsoron, na meg pár igen jó induló. Most ha jól tudom nem lesz kórusos mű pedig azt is szoktunk játszani.
-
Bernardo20
őstag
válasz
Gordon Sultz
üzenetére
hol lesz koncert? miket játszotok?
nekünk a pécsiekkel a Dómba és a Bazilikába lesz koncert adventkor. és már nagyon várom!
-
Gordon Sultz
csendes tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Neked és PapaMacinak igazat adok Bartókkal kapcsolatban, én is szoktam néha bartókot játszani a zongin.
Lehet annyira nem is éled a totyik.......
Nemsokára itt a karácsonyi hangversenyünk a zenekarral
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
éledj topic!!
-
PapaMaci
őstag
Tegnap sikerült megvennem Mahler VI. szimfoniáját Soltival, és a Chicagoiakkal. Egy ideje megvan ezzel a felállással az V. és remélem hamarosan meglesz az összes!
-
Bernardo20
őstag
Én nagyon szeretnem Bartók zenéjét,csak nem tudom sokáig hallgatni.Még tavaly voltam az Akadémián a Csodálatos Mandarinon, és a végefele már teljesen ki voltam borulva tőle. A zongoradarabjait szeretem játszani is meg hallgatni is mert nagyon különleges hangzása van és forradalmi zenei szerkeztéseket,formákat vonultat föl!
up!!
[Szerkesztve] -
PapaMaci
őstag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Egy kicsivel elörébb egy páran elfogadtuk komolyzenének a filmzenéket. Még linkeltem is egy oldalt, ahonnan lehet letöltögetni

Gordon Sultz: Én sem vagyok Bartók rajongó, de az a mű nagyon ott van! És máris meggyöztél, elökapom a Karácsonyi Oratoriumot
-
Gordon Sultz
csendes tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Majdnem! Szerintem.......
Nekem is tetszett a film zenéje.[/OFF] -
Latissimus Dorsi
senior tag
Nem tom komolyzenének számít-e, midenestre nagyzenekari mű: Hans Zimmer Gladiator filmzenéje.
Hát ez nagyon bejövős.
Egyébként régebben Beethovenre rajzoltam
-
Gordon Sultz
csendes tag
Nemsokára itt a Karácsony!!!
Eljött az ideje a még több Bach hallgatásnak, végtelen nyugalmat áraszt ilyenkor előveszem a csövet és játszok egy kis barokk zenét. -
Gordon Sultz
csendes tag
Valamikor régen meghallgattam őket, inkább Liszt jött be igazán, elgondolkoztatott és magával ragadott.
Nem vagyok valami nagy Bartók rajongó.........
[Szerkesztve] -
PapaMaci
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Vagy Bartók Allegro Barbaro -ját!
-
Bernardo20
őstag
hallgassátok meg Liszt:Haláltánc cimü müvét!!! Félelmetes!!!
-
Bernardo20
őstag
válasz
Gordon Sultz
üzenetére
én is csodálkozom,hogy ennyire nem ir senki!!
tessék irni zenei élményeket, kedvenceket, koncerteket!!
mindent!!
-
Gordon Sultz
csendes tag
Sziasztok!
Csak nem elkezd behalni ez a totyik!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pedig igazán kár lenne érte.
-
Gordon Sultz
csendes tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Nagyon jó a zenei ízlésed.
Getz nálam is a toplista élén van
Otthon amolyan jófajta karácsonyi hangversenyre készülünk a zenekarral és majorette csoportal. Ha táncolnak inkább nézem őket mint a kottát, persze ehez meg kell tanulni a darabot kotta nélkül
)
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
válasz
Gordon Sultz
üzenetére
ezt meg kellett tennem.egyébként általában diana krallt és getz-et szoktam hallgatni.illetve barokkmuzsikát!
-
Gordon Sultz
csendes tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Nekem még nincs autóm, de nem biztos hogy komolyzenét hallgatnék benne, hanem inkább egy kis finom jazzt. De ha mégis akkor Mozart vagy Chopin zongora versenyeit hallgatnám szivesen.

[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
lehet!

-
Don Vittorio
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Akkor azt hallottam itt a 110-ben...

-
Bernardo20
őstag
Én már 15éves koromban megfogadtam,ha lesz kocsim akkor végigmegyek a városon szép lassan,komótosan és lehúzom az összes ablakot.Majd bekapcsolom a cd lejátszót és max hangerőn megszólaltatom a Csajkovszki:b-moll zongoraversenyt.nagyon elegem volt/van a ''menő'' huszonévesekből akik az apuci által kapott 10-15milliós verdákban bömböltetik a piroslámpáknál a tucc-tacc zenét!
19 évesen lett autóm és meg is tettem az Andrássy úton és környékén!
Fantasztikus élmény volt!!!!!
-
PapaMaci
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Azért hogy pontositsunk, ez egy kicsit ''urban legend''!
''Az általános hiedelem az, hogy azért, mert a CD tervezői olyan formátumot akartak, amelyre ráfér Beethoven IX. szimfóniája. Azt próbálták eldönteni, hogy mekkorák legyenek a lemez méretei, és ezt bizonyos előadás-változatok hosszából határozták meg.
A történetnek több különböző változata van. Egyesek szerint egy Polygram (akkoriban a Philips része) zenész, Herbert von Karajan azt akarta, hogy a kedvenc darabja ráférjen a lemezre. Mások azt állítják, hogy a Sony elnökének felesége szerette volna, hogy a kedvenc szimfóniája ráférjen a lemezre. A _CD-ROM Professional_ 1992. júliusi számában közölt riport szerint a Sony-nál dolgozó bizonyos Mr. Oga hozta meg a végső döntést. (Majdnem biztos, hogy az illető Norio Ohga, aki 1982-ben lett elnöke és COO-ja a Sony-nak, és azóta is magas beosztású igazgató.) '' -
Viszlát
addikt
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Ezt én sem tudtam, dekomoly

Egyébként szerintem pesti forgalomban kifejezetten egészséges komolyzenét hallgatni
-
-
Foobar
tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
''A CD és a IX. szimfónia kapcsolatát ugye ismeritek?''
Én pl nem tudom miről van szó
Légyszi mondjátok el. -
PapaMaci
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Én meg nem szeretek mást hallgatni, igy vagy csend van, vagy Bartók rádió.
Én sajnos ismerem az összefüggést. A szakmámból kifolyólag a napokban többször is ráfutottam...
[Szerkesztve] -
-
Foobar
tag
válasz
PapaMaci
üzenetére
A negyedik??! Affranc
Pont azt írtam nemrég, hogy az a kedvencem tőle, még orrhosszal az 5.-6. előtt is. Nem tudtam, hogy ma van.. (természetesen megvan, csak hát szívesen meghallgatom mások előadásában is. Ált. minden karmesternek/zenekarnak egy kicsit más az elképzelése, máshogy közelít meg egy adott művet - ez is érdekessé teszi az előadásokat.) -
PapaMaci
őstag
Én már csak azt nem értem, hogy honnan van az embereknek annyi idejük, hogy ezekkel birjanak foglalkozni

Volt ma este egy Csajkovszkij IV. szimfónia a Bartókon. Fergeteges volt. -
Bernardo20
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére

-
Don Vittorio
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Uhh, én most ennyire nem vagyok benne, de, hogy a klasszikus zsidó-viccre utaljak, ''az sem biztos!'' és ''na látod, fiam, neked is igazad van...''

-
Bernardo20
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
szerintem hülyeség, mert magukon hordozzák a Bach jegyeket!
pl_Az E-dur angol szvitben a preludiumot az E-dur preludium és fugából kölcsönözte(I.kötet) -
Don Vittorio
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Semmi sem biztos.

-
PapaMaci
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
A modern ''zenetudósok'' mindent tudnak
A d-mol Toccata és Fugára is azt mondták vagy 10 éve, hogy köze nincs Bach-hoz, most meg azt mondják, hogy Ö irta... 
Akkor most találjuk ki, kinek hiszünk, és döntsük el, hogy érdekel-e minket!
Az általam irt münek az az érdekessége ebböl a szempontbol, hogy a passacaglia záróhangjábol kezdödik a fuga.
És mit mondanak? Bach irta a fugákat, és a már meglevöket ''ragasztották'' össze? vagy azokat is más irta? -
Don Vittorio
őstag
válasz
PapaMaci
üzenetére
Azt hallottad, hogy a modern zenetudósok egy része szerint ezek az ''és fúgák'' egyáltalán nem Bach szerzeményei, hanem valaki később ragasztgatta össze őket Bach munkáiból? Abból indulnak ki, hogy Bach végtelenül rendszerető ember volt, és nem épített volna ''lakóház + istálló'' típusú épületet. Ő vagy zseniális lakóházat épített, vagy zseniális istállót, de ''és''-t nem. Le is vezetik a műveiből frankón, hogy miért gondolják ezt. (Majd megpróbálom felidézni, hol olvastam és kitől.)
-
PapaMaci
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Dolgozik mindenki.
Az orgonairodalom másik gyöngyszeme:
Bach c-mol Passacaglia és Fuga -
Bernardo20
őstag
mi ez a pangás?

-
Bernardo20
őstag
föl!

-
Bernardo20
őstag
Nekem volt szerencsém énekeleni illetve játszani is mind a két rekviemet.
Valóban nem lehet összehasonltani a kettőt, hiszen más korban más zeneszerzési elemekkel készültek. De témájában nekem közelebb áll Mozart rekviemje főleg a benedictis(ha jól emlékszem ez a cime,de majd megnézem) tétel . Hatalmsa élmény volt előadni a Zeneakadémia nagytermébe.Egyszerűen nem leirható.
A másik személyes kedvencem amit énekeltem a Beethoven 9. IV. tétel! Egy életreszóló élmény volt.mind a próbák izgalma és a koncert kiteljesedése. Annyira katarktikus állapotban még soha sem énekelt a kórus.
-
PapaMaci
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Nem is akartalak meggyözni, csak emlitettem.
Amiröl eddig nem esett szo: Mi a vélemény a barokk operákrol? Én nem rajongok a vokális müfajokért (leszámitva persze az emlitett két misét, és Bach miséit, oratoriumait és kantátáit), de a barokk operák egyre jobban érdekelnek. -
Don Vittorio
őstag
válasz
PapaMaci
üzenetére
Így úgysem tudsz meggyőzni - de így nem lehet senkit sem.

Tény, hogy Verdi az egyik kedvenc zeneszerzőm, de az is, hogy a Mozart-féle halotti mise mint olyan, számomra lényegesen hitelesebb. Nem mint zene, hanem mint egy halotti mise zenéje. Meg aztán ízlés is van a világon. Nincs ezzel semmi baj - szerintem.
Autós példánál maradva: jobban szeretem a 350z-t, mint a Toyota Celicát. Elméletileg azonos kategória a kettő, gyakorlatilag meg mégsem. Ha elfogadom, hogy mindkettő utcai sportkocsi (mindkettő halotti mise), akkor mondhatom, hogy a 350z jobb. Persze, ha tudomásul veszem, hogy a kettő nem azonos kategória, hiába mondják azt, akkor nem szabad hasonlítgatni. (Számomra a két requiem egyáltalán nem azonos kategória, de a címük miatt mégis az.) Volt már az életemben olyan pillanat, amikor Verdié jelentett sokat, és volt, amikor Mozarté. (Emellett egyik sem jelent számomra semmit, tekintve, hogy ''vallásilag'' nem fogadom el a halotti misét.
) -
Gordon Sultz
csendes tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Szívemből szóltál...... bár ifjú muzsikusként nagyon oda voltam Mozart zenéjéért. De viszont mai napig a kedvenceim közé tartozik a Varázsfuvola

-
PapaMaci
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Verdiében van két mindent elsöprö tétel, a Dies Irae, aminek elementáris ereje van (csak ugy, mint az Isten haragjának), és a Lacrymosa, ami szerintem a világ egyik legszebb alkotása.
-
Bernardo20
őstag
Ami azt illeti én tudnék vitatkozni az új hangversenyterem akkusztikájával... szerintem szar.
ennyi pénzért már sokkal jobbat lehetett volna csinálni. Az a legfőbb baj,hogy attól függ a ''minőség'',hogy hol ülsz. Sok helyen nagyon jó, tényleg.De ott marha drága a jegy.
Én jobbat vártam, nem is beszélek a maguktól müködő wc-kről![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Foobar
tag
Papamaci & Bernardo20: Nagyon köszönöm az infókat!
Most jöttem haza egyébként hangversenyről, a Művészetek Palotájában volt a Moszkvai Állami Szimfónikusoknak koncertje, Prokofjev, Csajkovszkij és Szkrjabin-művekkel. Nagyon király előadás volt, és döbbenetesen jó sztem a hangzása ennek az új hangversenyteremnek (nekem legalábbis új volt, még nem voltam ott eddig
) Én Fehérvon lakom, az itteni színházba szoktam járni hangversenyekre, de annak közel nincs ilyen akusztikája. Szóval nagy élmény volt nekem! -
PapaMaci
őstag
válasz
Sir Pocok
üzenetére
És ha már itt járunk, ne feledkezzünk meg a filmzenékröl sem! Pont ebben a pillanatban akjadtam bele a Vissza a jövöne film zenéjébe. Eszméletlen, ahogy kihasználják a szimonikus zenekarok minden adottságát. Föleg a kürtöket
. A Terminal zenéje meg majdhogynem egy klarinétverseny 
A játékok közül csak a Metal Gear legutolso zenéjét ismerem, de az is fantasztikus! -
Sir Pocok
őstag
Ha már komolyzenéről van szó, akkor szeretnék említést tenni Nabou Uematsu-ról.
Ő az aki a Final Fantasy játékok zenéit szokta írni. A Time magazin szerint a jelenkor egyik legnagyobb zeneszerzője. Fantasztikus zenéket ír minden zenét szerető ember figyelmébe ajánlom…. -
Integra
titán
válasz
Bernardo20
üzenetére
néha jó szokott lenni
aztán van mikor elborult zenéket adnak le
de lehet hogy csak én szeretek egy bizonyos fajta klasszikus zenét és az extrém visítozás meg zenebona nem jön be
nyugodt, gördülékeny, dallamos kikapcsolós, relaxálós klasszikus zenét szeretem -
Dirtyz
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Mennyi lenne a notid?
-
PapaMaci
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Én nem tudnék relációs jelet tenni Mozart, meg Verdi requiemje közé! Nekem megvan Verdié Reinerrel és Soltival is mindketten a Bécsieket dirágálják, és egyszerüen zseniális.
Mozarté pedig Karajan, Harnoncourt, és Colin Davis dirigálásában. Na az is eszméletlen, és büszke vagyok rá, hogy a Mozarban játszhattam. -
Bernardo20
őstag
most játszuk a menyasszonyommal a Brahms f-moll szonátáját(klarinét-zongora) és fantasztikus,mondjuk nagyon nehéz sokat kell próbálni,de megéri!!
-
CardineIIa
csendes tag
Lenne egy kérdésem.
Aki látta a ''Simon mágus'' c. filmet, biztosan emlékszik a visszatérő zenei alapjára. Bartóknak egy műve, népzenei gyűjtésből származik, egy szál zongorán megy egy egyszerű dallam. Aki a címét meg tudná mondani, nagyon megköszönném.
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Rigoletto - a négyes. Az fantasztikus. Vagy a Luciaban az őrülési jelenet. De ezt így nehéz, mert annyi jó van.
Egyébként basszbariton vagyok. Ölég ritka. Kedvenc operák a Verdik és Wagnerek - persze mindkettő másért.
A barokk operáktól falra mászom, ugyanakkor a barokk hangszeres zenéért megőrülök.
De, ha őszinte akarok lenni, akkor a szimfonikus zenét jobban szeretem hallgatni, mint az operát. (Az operát ''csinálni'' jobb, mint nézni/hallgatni.) A nagy orosz romantikusokat, aztán Dvorakot, meg persze a kicsit későbbieket, pl. Debusseyt is nagyon szeretem. De pl. szerintem Bartók Concertoja csúcs, úgy, ahogy van. Mozartot, Haydnt nem kedvelem - tán a rengeteg zongoradarab miatt -, de Beethovent már annál inkább. (A Holdfény szonátát kb. 20 éve játszottam egy vizsgán. Fura még leírni is.) Jó, Mozart Requiemje úgy tökéletes, ahogy van (jobb, ha lehet ilyet mondani, mint a Verdi-féle), tehát azt szeretem, de ahhoz meg hangulat kell.
Egyébként népdalban ''nyomultam'' még gyerekként (meg is nyertem mindent, ami megnyerhető volt), úgyhogy szeretem Kodályt is. Nem annyira a kórusműveket, mint inkább a daljátékokat. Meg persze a népdalokat úgy, ahogy vannak. Én egy idő után főként csángókat meg székelyeket énekeltem, mert a hajlításokat mások nem nagyon tudták ''eredetire'' énekelni. Most a kisfiamnak énekelem ezeket elalvás előtt. (Az egyébként durva, hogy mennyi dalt elfelejtettem. Elő kell szednem a könyveket meg a kottákat, mert nyilván tudom még a dalokat, de egészen egyszerűen nem jutnak az eszembe, nem tudom elkezdeni őket.) -
Bernardo20
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
melyik a kedvenc áriád?Basszus vagy tenor vagy? Kedvenc operák? Mit szeretsz énekelni?

-
Bernardo20
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Nagyon sokoldalú vagy hallod!
Egy igaz életmüvész! -
Don Vittorio
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Nem süllyedtem annyira mélyre. Volt egy feleségem, akivel éneklős fronton ismerkedtem meg, és legalább olyan tehetségesnek tartottam, amilyennek mások tartottak engem. Aztán versenyeredmények miatt mehettem a BME-re felvétel nélkül, és mentem is. Aztán dolgoztam egyetem közben, könyveket írtam, szoftvert fejlesztettem, és a feleségemet nyomtam be a Konziba, hadd tanuljon. Ott, ha jól rémlik 2 vagy 3 évet nyomott le, aztán ment az Akcsi magánének szakára. Ha jól rémlik, az elsőn volt túl, amikor 5 év után elváltunk. Azóta már végzett, de semmi hírem nincs róla. Gondolom, valahol külföldön énekelhet. Tán egyszer láttam valamilyen napilapban cikket vele, hogy lent volt Pécsett vagy Szegeden egy évadot énekelni, és akkor éppen halasztott. Hát ennyi. Azóta meg annyi mindennel kell foglalkoznom - most már egy ideje szociál-pszichológiával, kutatásssal -, hogy fel sem merült, hogy elmenjek énekelni. De a nap 24 órájából 12-ben szól a zene.
-
PapaMaci
őstag
Remélem, reklámnak fog tünni:
CONCERTO hanglemezbolt
Komolyzenei LP-k és CD-k vétele-eladása.
Cím: 1074 Budapest, Dob u. 33.
Tel.: (361) 268-9631
Ugyanis nagyon jóban vagyok Velük
Itt meg lehet találni a minöségi elöadásokat, illetve felvételeket.
Ezen kivül a muzeum körutii antikváriumban is elöfordulnak jo lemezek, és sajnos nem tudom, hogy a Teréz krt 47 alatt Feri barátom foglalkozik e még komolyzenével, mindenesetre a jazz és rock rajongok találhatnak érdekességeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4597
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És kicsit rockopera!

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a 22.00-ás hirek elött. A Bajor Rádio Szimfonikus zenekarának elöadásában. Még kocsiban ültem, de nem üvöltött ezerrel
Pont azt írtam nemrég, hogy az a kedvencem tőle, még orrhosszal az 5.-6. előtt is. Nem tudtam, hogy ma van.. (természetesen megvan, csak hát szívesen meghallgatom mások előadásában is. Ált. minden karmesternek/zenekarnak egy kicsit más az elképzelése, máshogy közelít meg egy adott művet - ez is érdekessé teszi az előadásokat.)