Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spidersoft
senior tag
-
spidersoft
senior tag
válasz csodavas #8266 üzenetére
Ez néha meg szokott történni... bosszantó tud lenni, de vigasztaljon, hogy valaki épp a tortáját várja, hogy megsüsse neki az asszony, aki most magyarázkodhat egy férfióra miatt Kínai néha ilyen... aliexpressen legutóbb arra panaszkodtak sokan, hogy a megrendelt cucc helyett 1db (nem is egy zacskó, hanem egy szál) fülpiszkálót kaptak. Ez utóbbi viszont tényleg nem véletlennek tűnik, így talán még idegesítőbb lehet. Eladónak mindenképp írni kell... ebből ilyen mennyiség már eleve érték, de csak nem kéri vissza...
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz spidersoft #8265 üzenetére
Valaki megírná, hogy kb. milyen hosszú a csat-bújtató szakasz egy ilyen nato szíjon? Kb. 20cm éri körbe a csuklómat -- gondolom jó lesz, de ismerve a kínai pici dolgokat (pl. a mibandot is szorítva tudtam csak begombolni), már egyáltalán nem vagyok biztos benne.
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Létezik olyan férfi óra, ami:
- nem műanyag óraüveges (lehetőleg hardlex vagy efféle, de a sima üvegbe is beleegyezek)
- fémházas
- kvarc
- ne legyen családi májkrém méretű
- nincsenek rajta mindenféle apró mutatók/számlapok, csak az óra+perc. másodperc is lehet, de ez utóbbi nem kötelező
- számlap lehetőleg fehér legyen, mutató fekete, kék vagy barna, de piros/lila/stb. kerülendő
- nem néz ki tanksapkának: böszme számok, göröngyös, dombormű vagy fogaskerék kinézetű keret, pláne ha még forog is rajta, no, olyan ne legyen.
- legyenek az órák számozva és a percek legalább jelölve, filigrán betűkkel és vonalakkal
- max. $20-25 körül van az ára?Pl. a lentebb bemutatott Jaragar tetszene, ha nem lenne kilyukasztva a számlapja a lendkerék kedvéért, nem lennének rajta plusz számlapok/mutatók, illetve nem volna automata. Elismerem az ezek mögött álló mechanizmus zsenialitását, azt a precizitást, amitől ezek a bonyolult szerkezetek a karon viselt, nem épp kíméletes környezetben hosszú ideig pontosan képesek üzemelni, alapból szeretem, ha minél több információt kapok, gépemen is csomóféle programok vannak telepítve gombnyomások számlálására, programokban töltött idők mérésére, meg még fene tudja mire, de óra olyan kéne, ami a lehető legletisztultabban csak egy óra, semmi több
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
A Natural Park szép, de nem kéne rá a plusz kis számlap. Ha a főmutatók nem pirosak, akkor ha a másodperc elég filigrán, akkor lehet piros, azt nem bánom, csak ne legyenek plusz számlapok, mert attól hülyét kapok valamiért... biztos velem van a baj...
Stowából ami szép, az 400.000Ft. Szerintem ez is hanyagolt kategória.
Ezt a DW-t már csomó helyen láttam, azt hittem, hogy kínai márka, most rágugliztam, és télleg nem Nagyon nem ismerem a márkákat, hamis márkajelzésűt meg nem szeretnék venni, nem vágyam elkoboztatni.
Naviforce-ok javarészt robusztusak, nekem gyerekóra kinézetűek.
Nomosok szépek lennének, de mindegyiken meg van törve a számlap hat óránál egy kis számlappal (meg mutatóval).
Megirekben se talált a google képkereső csak olyat, amin vannak plusz számlapok...
Azért köszönöm az ajánlott márkákat, időnként majd még átfutom őket, hátha kihoznak valami egyszerűbb fazont emberi áron.
...ez, hogy minden órára plusz kis számlapot kell tenni, mennyire divathóbort? Egyelőre nem fontos órát vennem, ha esélyes, hogy elmúlik 4-5 év múlva, akkor inkább megvárnám... vagy veszek egy $25-os Casiót, bár ezt a márkát valamiért nem szeretem, meg azt se tudom, hogy mennyire lehet értékelhető minőség egy ilyen árú Casio...
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
Ugyanaz: a Stowáról sem tudtam, van belőle egy eredeti drága verzió is...
Átnéztem jópár oldal Sinobit, és ami tetszene, az $30 vagy afölött jár. Viszont a Juliusokról mi hír járja? Volt már szó róla a fórumban, de hátha van hosszabb távú tapasztalat azóta Pl. ebből a fehér tetszene. Mondjuk a másodperc mutató meg a felirat ahány kép annyi fajta
szerk: csak feldobott egy jó árú és szép Sinobit Vajon ilyen áron mennyire hihető az inox ház és a zafírüveg?
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
Pár hónapja próbából egy másfél dolláros órát vettem, csak azért, hogy kipróbáljam: kell-e nekem egyáltalán óra. Nos, a teszt azt mutatja, hogy kell, szóval venni fogok valami normálisabbat... ennek az ócsó órának a legnagyobb baja, hogy ha hozzáérek a beállító gombjához (pici erővel befelé nyomom), akkor megáll az egész, csak egy helyben ugrál a másodperc mutató. Ha feléje mozdítom a csuklóm (pl. gépelek), vagy ráhúzom az órára a pulóvert/kabátot, az teljesíti a hozzáérést, és addig nem megy, amíg nem engedem el a gombot Ennek oka, hogy a pici csövecske, ami vezeti a gomb tengelyét lötyög az óra házában és nem tehermentesíti a szerkezetet. Kiderült az is, hogy a fekete számlap nem jó nekem, azért is kértem fehéreket (a sárgás papírszínű szebb lenne, de úgy vettem észre, hogy azt csak arany színű kerettel adják valamiért).
A másik, ami ennél az óránál megvezetett, az a szíj hossza: a 24cm nem a szíj hossza, hanem a szíj+óra+csat hossza együtt, így kellett a szíj legvégére ütni még egy lyukat, hogy egyáltalán beérjen (pedig nincs valami nagy csuklóm, és nyilván a csont mögött hordom, ahol a legkisebb a kerület). A márkás kínaiaknál is így értelmezendő a szíj hossza?
Megnéztem jobban a Casiot, amit lentebb linkeltem: csak ø33mm-es. Eggyel nagyobb méretű Casio, amin nincsenek mindenféle hülyeségek már $40 körül van (lenne olcsóbban olyan, ami kiírja, hogy hanyadika van, de az nekem nem kell, egyrészt mert nem tetszik, másrészt mert úgyse állítgatnám minden hónapban és folyton átverne), szóval (#8826) xcvbxcvb, maradni fogok a kínai óráknál...
Az ajánlott márkák közül ez a Sinobi jött be leginkább. A fém szíj kapásból ugrik róla (fentebbi 24cm miatt), szóval nézni kell rá egy NATO-t (pl. színben ez jónak tűnik), azokat 26-28cm körül írják, szóval annak már jónak kell lennie.
Ha valakinek a fenti Sinobival vagy szíjjal rossz tapasztalata lenne, kérem írja meg Ha nem, holnap megrendelem. Köszönöm mindenkinek az ajánlatokat, segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
Pedig tényleg 24cm, így ér körbe és ilyen rajtam, kicsit még be is vág. Mutatóujjamat még alá tudom erőltetni, de nagyujjam már nem nagyon akar bemenni az óra alá. Apámhoz képest őzike csuklóm meg kis kézfejem van pedig Mondjuk rá tényleg nem nagyon van megfelelő hosszú (és főleg csatnyitású) óraszíj... Szóval a nato szíj már fix pont, legalább könnyű mosni
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
Nem volt ismerős ez az IWC... a Rolexről már legalább hallottam Totál hülye vagyok a márkákhoz, de nem csak az órákhoz, hanem a szemüvegekhez, ruhákhoz is. Épp ezért nem nagyon merek semmi effélét rendelni ebayről, mert hamar kiderülhet, hogy én galád olyat próbálok az országba csempészni, ami oltalom alatt áll, pedig csak akartam venni egy valamennyire működő karórát csak azért, hogy tudjam, mennyi az idő, és nem ékszernek, vagy státusszimbólumnak, mint sokan. Tényleg, mennyire szoktak a vámhatóságék rácuppanni a hamis órákra?
-
spidersoft
senior tag
Sinobi óra, nekem még $10.19-ért adták, azóta már $19.98. Kaptam hozzá a termékoldalon lévő képen látható Wow! megnevezésű ( ) karperecet is (három bőrcsík meg négy madzag, szerintem semmire se jó). A szíj épp-hogy szorosan beér, de nem szeretem a fémszíjat, mert húzza a bőrt/szőrt... majd meglássuk, hogy milyen lesz a nato, amit rendeltem hozzá. Az óra párnára húzva, szép textúrájú papírral bevont kartondobozban érkezett, csomagolásra nem a szokásos fél rőf parketta alátétfóliát alkalmazták, hanem méretre gyártott felfújható, légkamrás törésbiztosítást.
Fehéret választottam. A színei nem olyanok, mint a képen: nem hófehéren kék, hanem a valóságban a számlap valami eloxált alu színű (pezsgő-szerű, de nem sárgás), míg a számok legtöbbször mattfekete színű hatást adnak, fénytől függően több-kevesebb krómkék becsillanásokkal.
-
spidersoft
senior tag
válasz @mriya@ #10125 üzenetére
Nem értek az órákhoz -- meg tudod mondani, hogy az mit határoz? Így néz ki, meg van egy kis benyomás rajta, gondolom itt kell megkezdeni, ha merül az elem.
-
spidersoft
senior tag
válasz petipetya #10130 üzenetére
Nekem fő szempont a világos számlap, a perc beosztás, lehetőleg minden, de legalább négy szám, meg a kizárólag óra funkció volt. Utóbbi részint azért, mert úgyse állítgatnám kéthavonta a dátumot rajta, úgy meg folyton átverne, más részről pedig valamiért engem zavarnak az egyéb apró mutatók, számomra túlcifrázott hatást kelt, az óra legyen csak óra Ha megjön a szíj, majd teszek arról is képet.
-
spidersoft
senior tag
válasz @mriya@ #10132 üzenetére
Igen, a tok rézből van... le is ette pár helyen a szíj róla a bevonatot. Nyilván ezek után az üveg óraüveget se hiszem el Ilyen szempontból nemigen ér többet a kétdolláros kategóriától... Mivel pattintós a hátlapja, így bátorkodtam feltételezni, hogy pont annyira vízálló, mint a gatyám, így alákukkantottam: a bele Miyota feliratú, abban talán reménykedhetek, hogy járni valamennyire stabilan fog A hátlap alatt kis gumigyűrű van, szóval a látszatra legalább egy picit adtak. Amúgy miről ismerszik fel, hogy egy anyagú az óratok (ha nem is titán, de inox)? Képről nem mindig egyértelmű... inox valószínűleg nem lesz polírozott, de az képről vagy látszik vagy nem. Leírás szerint inoxnak kéne lennie, persze háromezerért nem vártam én se el...
-
spidersoft
senior tag
Vettem valami hasonlót, igaz más kialakításút meg ebayről, no annak vállalhatatlan mechanikája volt: alapból is jól hallgatóan morgott, meg néha csörgött-zörgött, akadozott, kattogott... banggoodról lehet venni kb. 600Ft-ért (néha akciózzák) ugyanúgy lityi-lötyi műanyag, mégis teljesen jó, szinte hallhatatlan közepet hozzájuk.
-
spidersoft
senior tag
válasz schawo #10139 üzenetére
Ennek is üvegből van az óraüvege, apámnak ma sikerült kipróbálnia Valamit majd kell vennem helyette neki... Másfél éve van meg, a gombja már sárgaréz, a tokon sűrű tűhegynyi lyukak, pedig nem is hordja napjában csak 6-8 órát. Remélem a Sinobim azért ettől jobban fogja bírni...
-
spidersoft
senior tag
válasz petipetya #10130 üzenetére
Megérkezett a NATO szíj: nem tudom, hogy a hirdetésben szereplő 280mm-t hogy kell mérni... az orra hegyétől a farka végéig 260mm-től hosszabbra nem akaródzott neki kinyújtózkodni. Csak a legkülső lyukban jó, eggyel beljebb már szorít (rossz az, aki... ), így nem éri el mindkét bújtatót. Karomon ilyen, dobozában ilyen.
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Vettem egy Miband 2-t, aminek valami elasztomer szíja van. Eleinte jó volt, de mostanság akárhogy mosom, másnapra savanyú szaga van. Nem nagyon akarok bőrfertőzést elkapni, így kérdezném: mivel lehet, mivel szokás ezeket kezelni/mosni? Műbőr szíj kapható még hozzá, amivel ugyanott vagyok, illetve fém, amit nemigen kedvelek, bár lehet ez lesz a vége... Köszönöm az infót
-
spidersoft
senior tag
melyik a legegyszerűbb strandálló óra? az se baj, ha tudok benne elemet cserélni, mert egy-két évente lenne elővéve... ilyen szintre kell gondolni kábé, épp az időt mutassa, meg ne legyen nagy.
van egy miband2-m, ami a múltkori kézmosás során beázott, azt nem vinném vízbe... köszönöm az infót!
-
spidersoft
senior tag
válasz #61392896 #16541 üzenetére
Kinézet nem érdekel, strandra lesz, ott meg ugye víz alatt van az esetek túlnyomó részében. Punnyad az ember nyakig merülve a meleg vízben... hideg vízbe én eleve nem megyek bele Úszni nem tudok, beleülni meg nem jó a hidegbe. A 6.000Ft-ot nem mondanám olcsónak, a 600-at még esetleg rászánnám, hogy egy-két évente egyszer elővegyem, ha lehetőségem van strandra eljutni. Napi használatra ott a miband2, ezzel teljesen meg vagyok elégedve, de azt úgy tapasztaltam, hogy nem vízálló. A fürdős óra tényleg csak egy-két évente lenne elővéve egy-egy napra... arra szerintem még a ~2000Ft-os skmei is overkill.
Amit linkeltem, olyasmi olcsó vackokról nincs semmi tapasztalat? Nem kötelezően az a típus, csak valami hasonló LED-es izék, amiket látni sötétben is. Mármint hogy mennyire viselik el a vizet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Notebook hibák
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest