Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ócskás

aktív tag

válasz stop #650 üzenetére

"Itt voltak a fejek és néhány km odébb a rakéták (Bajon)."
    Sajnos ezidáig semmilyen hitelt érdemlő forrást nem sikerült találnom, ami alátámasztaná, hogy Baj-on R-300 (Scud-B) harcászati-hadműveleti rakétákat (esetleg állványokat) tároltak volna.Harckocsikról és Kub légvédelmi rakétákról igen, de Elbrus-ról semmit.

"A Császár és Vérteskethely közti erdőben volt a riadókörlet (az egyik) (a vezetékes telefon is ki volt vezetve) a mai napig megvannak a tankállások ahova 'beásták' a tankokat,"
    Esetleg egy GoogleEarth képen be tudnád jelölni?

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

• hadsz

tag

válasz stop #650 üzenetére

Üdv!

"Császár: a helyiek közül biztos senki nem akar kutakodni a 'belső körletben', mert Ők tudják mi volt ott..."

Ebben azért nem vagyok biztos,legfeljebb csak a szóbeszéd alapján lehettek sejtéseik.A kérdés,hogy ezeknek mennyi volt a valóságalapjuk...Persze nagyon jók ezek a lokális infók,mert némi szelektálás után jópofa dolgokat lehet megtudni! Egyébként nagyon érdekes amit írsz a korabeli földművelési szokásokról,bevallom én nem hallottam még ilyenről,de nem lepődnék meg,ha valóban hasonlóan történt volna.Persze azért sok kérdés felmerül ezzel kapcsolatban... :) Ami viszont érdekes ebben az esetben,hogy a bázistól nyugati irányban /egy Gugli képet már raktunk be erről a területről/ van egy tanya,nem több mint 700-800m-re.Feltételezem,hogy már abban az időben is ott lehetett.Ha lakott volt,és abból indulunk ki amit írtál az ojjektum környékéről,akkor gondolom Ivánék kellően szoros kapcsolatot ápoltak a háziakkal.

Ócskás kollégához hasonlóan azokra a tankállásokra én is kíváncsi lennék! :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés