Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• sasa311

veterán

válasz Atis45 #82549 üzenetére

1. Lemosod a kukoricát, ne maradjon rajta por és kosz
    2. Beáztatod legalább 24 órára, hogy megszívja magát vízzel
    3. Megfőzöd (én nem főzöm puhára magos etetéshez. Ha túlfőzöd szétnyílnak a szemek és a keszegek könnyebben széttúrják).
    4. Melegen kell bele só, különben büdös (vajsavas erjedés) lesz.
    5. Ha kihűlt akkor meg egy bármilyen élőflórás tejtermék (pl. kefír) és kitenni egy zárt edénybe a napra. Naponta 1x átszellőztetni, mert gáz fejlődik. Melegben 3-4 nap alatt kész, minél hidegebb van annál lassabb. Utána lezárva, hűvös helyen nagyon sokáig eláll.

Amit még szoktam csináni, hogy puhára főzöm a kukoricát (amíg szétnyílnak a szemek teljesen), utána ugyan ez a manőver. Majd ha kész akkor turmixba be nagyon kicsi vízzel, hogy krémes állaga legyen. Ezt utána össze lehet keverni bármilyen nagyon alap etetőanyaggal, kukorica darával vagy TTX-el, hogy jó legyen az állaga és már is kész van olcsón a nyári, erjesztett etetőanyag.
    ÍGY

• pupehap

tag

Hasonlóan csinálom mint Zoli bácsi, csak én szoktam főzni is.Jobb ha puhább kukoricával etetsz, mert nem telíti el úgy a halakat mint a kemény, hogy utána rá se bagózzanak a csalidra :) . Annyi vizet öntök rá ami ellepi kb 2-3 centivel, hagyom 2 napig ázni, mert ha jó a kukorica akkor elkezd csirázni és azt szeretik a halak. Ezután feldobom főzni, a vizet pótolom ha kell. Félkeményen szoktam kiszedni belőle horogravalónak. Az utolsó fél órában én szoktam hozzákeverni egy kis búzát is.Ha puhult akkor kiöntöm vödörbe, hűlnie kell, ugyanúgy só+ kefír bele és melegben bőven jó egy hét alatt. Ilyenkor nem tudom mennyi az erjedés, de nézegetni kell, néha átkeverni. Főzés közben van hogy dobok bele fokhagymát, vagy öntök hozzá vanília aromát, esetleg cukrot,de ha kíhűlt akkor is lehet ízesíteni, de ez nyilván nem muszáj, csak szeretek kísérletezgetni.

• Zoli bácsi

őstag

2 kilóval nem vesződnék, vedd meg kilós zacskókban.
    Én 25L-es diszperzites vízben szoktam erjeszteni. Átmosom párszor a kukoricát, amíg nagyjából tiszta levet nem öntök le róla. Felöntöm vízzel, de ne tedd tele a vödröt, duzzadni fognak a szemek. Egy kis kaukázusi kefírt öntök bele, meg egy kanál só, állítólag azért kell, hegy ne vajsavas rothadás induljon. Vizet beszívja a kukorica, azt az elején néha pótolni kell. Emlékeim szerint egy hét után már kész volt, savanyú lett. Idővel persze megbüdösödött. Én így csináltam, sokan főtt kukoricát erjesztenek. Megpuhul a nyers is, és fogós is volt.

Új hozzászólás Aktív témák