Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• twine

veterán

válasz Vitee #46820 üzenetére

+(#46819) BlackmMmDog : :R :R

"mármint mit tudtál a botok dobósulyáról?"

Azt, hogy van nekik :D :B meg A_B_C akciójuk....stb...de ez most lényegtelen :)

Szóval arra gondoltam,hátha ezeknek a casting orsóknak is van egy, a gyártó által megadott "ajánlott" dobó súly tartománya....
    Próbáltam ezt abból következtetni, hogy ugye a "sima" (spinning :F újak még nekem ezek a kifejezések,,,regi "paraszt horgász voltam" :B :D ) pergetésnél/orsónál nem játszik szerepet a dobósúly az orsó tekintetében,-dobásnál- hiszen átváltjuk a felkapókart dobás előtt, aztán dobásnál a damil szabadon pereg le a dobról...

Míg a multis orsónál a csalihoz állítjuk a dob fékét,nem lesz "igazán" szabadon futó!(gondolom ezzel meggátolva a damil gubancolódását, hiszen a csali repülési sebessége, és a dob forgási sebessége különböző a dobás pillanata után, utóbbi gyorsabb az első pillanatokban, tehát le is pörögne a pitsába a damil,mivel a csali/súly nem tudná megfelelő sebességgel húzni)
    Igy aztán fontos a műcsali súlya, és a fékrendszer összehangolása....ebből adódóan gondoltam, van valmiféle minimum-maximum érték-a fék tükrében), amit esetleg megadnak a gyártók, vagy ilyesmi.... :B :B

De akkor, ahogy olvaslak, és olvasgatom a neten a témát, valszeg nincs,,,,ez a mi dolgounk kideríteni, milyen csalikat szeretünk mi, és az orsó....aztán ennek keresztmetszetén válogatunk... :U

Tényleg bocs, ha f@szságokat kérdezek néha :B :B :R :R

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés